Dodaj do ulubionych

PELJESAC - OREBIC - potrzebne informacje ...

IP: *.renault.fr 18.07.02, 09:26
W sierpniu wybieram sie do Orebica.
'Mam nadzieje ze kilka osób "obecnych" na forum juz tam bylo i zechce sie ze mna podzielic kilkoma
informacjami:
1. Ile czasu powinienem przewidziec na pokonanie odcinka Plitwice - Orebic?
2. Czy warto skrócic sobie droge (o ok. 110 km) korzystajac z promu Ploce - Trpanj?
3. Czy w Orebic promy plywajace na Korcule nie sa uciazliwe ?
4. Co warto zobaczyc ? Wprawdzie nie jestem ortodoksyjnym katolikiem ale dowiedzialem sie ze
kilkadziesiat kilometrów od Orebica jest Medjugorje. Czy wyjazd do Bosni jest bezpieczny ?

Bede wdzieczny za info.
Pozdrawiam wszystkich

Pablo
p.s. Licze równiez na podzielenie sie ze mna wszelkimi "ciekawostkami"...
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo Re: PELJESAC - OREBIC - potrzebne informacje ... IP: *.renault.fr 18.07.02, 12:25
      Czy nikt z "forumowiczów" tam nie był ...?
    • Gość: Darek J Re: PELJESAC - OREBIC - potrzebne informacje ... IP: *.mis 18.07.02, 12:29
      > W sierpniu wybieram sie do Orebica.
      > 'Mam nadzieje ze kilka osób "obecnych" na forum juz tam bylo i zechce sie ze
      mn
      > a podzielic kilkoma
      > informacjami:
      > 1. Ile czasu powinienem przewidziec na pokonanie odcinka Plitwice - Orebic?
      Normalnie jest to do pokonania spokojnie ale biorąc pod uwagę kolejkę na prom
      to trzeba bardzo wcześnie wyjechać i na pewno jechać trasą w głebi lądu a nie
      magistralą adriatycką.

> 2. Czy warto skrócic sobie droge (o ok. 110 km) korzystajac z promu Ploce -
      Tr
      > panj?
      Rok tem też w sierpniu chciałem jechać dokładnie jak Ty. Ale w Ploce trafiłem
      na długą kolejkę na prom i nie wiedzałem czy na nawet dwa kursy później się
      dostanę. Poza tym kila godzin czekania w tym upale :(. Pojechałem dalej ,
      przejechałem BiH i wjechałem na Peljesac. Stamtąd było 60km do Orebica, ale
      trafiłem na camping Prapratno koło Stonu i to było to czego szukałem.

> 3. Czy w Orebic promy plywajace na Korcule nie sa uciazliwe ?
      Nie byłem.
      > 4. Co warto zobaczyc ? Wprawdzie nie jestem ortodoksyjnym katolikiem ale
      dowied
      > zialem sie ze
      > kilkadziesiat kilometrów od Orebica jest Medjugorje. Czy wyjazd do Bosni jest
      b
      > ezpieczny ?
      Miałem ten sam dylemat, a ponieważ byliśmy jednym samochodem nie zdecydowaliśmy
      się. I to były obawy na wyrost. Ludzie jeżdża tam i mówią że jest spokojnie.
      Jest to tylko 30km i do tego jest to Herzegowina całkowicie zamieszkała i pod
      kontrolą Chorwatów.

Z innych rad jakie mogę udzielić to jechać jak najdalej na południe w okolice
      Dubrownika. Mniejszy tłok. No i koniecznie Dubrownik!!!

Zajrzyj na forum tylko o Chorwacji jest już dużo informacji już z tego roku i
      tam zasypią Cię odpowiedziami :o))) :

www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=201
      ---
      D.Janicki
      • Gość: PABLO Re: PELJESAC - OREBIC - potrzebne informacje ... IP: *.renault.fr 18.07.02, 13:50
        Darek,
        serdeczne dzieki za tę garsć informacji.
        Pozdrawiam
        Paweł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka