Gość: Zbyszek_Z IP: 2.3.STABLE* / 126.19.34.* 24.07.02, 09:10 Byl ktos gdzies z nimi ? Jak widzicie to biuro ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lisiczka Re: Best Reisen IP: *.man.polbox.pl 24.07.02, 10:24 podnosze watek, bo interesuje mnie to biuro. prosze o wrazenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Best Reisen IP: *.menis.gov.pl / 195.164.60.* 25.07.02, 08:26 Byłam z nimi w Tunezji we wrześniu 2000r. Sousse Port El Kantoui hotel Soviva - hotel na dobrym+ poziomie, duży basen ze zjeżdżalnią, bary, dyskoteka, wyżywienie świetne, w czasie naszego pobytu większość gości hotelowych to Anglicy, Polacy nieliczni, dobra opieka rezydentki, ogólnie pobyt bardzo udany, nie byliśmy zawiedzeni, to co zareklamowało Best Reisen sprawdziło się na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
podkoren44 Re: Best Reisen 21.12.13, 09:15 Biuro Best-Reisen wysyła klientów w miejsca, o których praktycznie nic nie wie, czyli jest to takie kupowanie "kota w worku". Nie wie, że posiłki podawane są w innym hotelu, nie wie, że dojście do plazy to ok. 700 -800 m i piszą że jedynie 150 m a potem tłumaczą się że nie mogą wszystkiego sprawdzić, bo mają obiekty na trzech kontynentach. Zachwalają hotel (Rosarium w Kemer, Turcja) jako miejsce kameralnego wypoczynku, a tymczasem w hotelu jest potwornie głośno, bo rosyjska młodzież w sąsiednim hotelu, za płotem, organizuje glośne karaoke codziennie, prawie do północy. Na reklamacje opdowiadają pokrętnie, piszac np. że w reklamach nie mówi się o hotelu "cichym" tylko "kameralnym" i to ma wg nich stanowić istotną różnicę. Króko mówiąc uważają, że w "kameralnym" hotelu może być potworny hałas uniemożliwiający normalny wypoczynek. Albo piszą, że gdybyśmy poprosili, to przynosili by nam posiłki do naszego hotelu. Ciekawe w jaki sposób ? Po prostu śmiech na sali. Na koniec zaprazszają do ponownych wakacji z biurem Best-Reisen. Dziękuję bardzo, nie skorzystam. Na razie szukam odpwiedniego rozwiązania (UOKiK, rzecznik praw konsumenta itp.), żeby uzyskać jakąś rekompensatę za częściowo zmarnowany pobyt w hotelu. Wysyłam równieżi nformację do PIT, może tam zainteresują się postępowaniem biura Best-Reisen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Best Reisen IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.13, 17:48 Nie licz na PIT - to kółko wzajemnej adoracji - wysłałem w tym roku (bodajże w sierpniu) do nich info o dość osobliwych praktykach Bee Free i do dzisiejszego dnia cisza, jak makiem zasiał - po prostu manus manum lavat :-) Odpowiedz Link Zgłoś