Gość: jk IP: 212.76.37.* 24.07.02, 22:40 Wybieram się do Wilna samochodem. Intersują mnie wszelkie rady dotyczące podróży i noclegów. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TadeusZ Re: Wilno? IP: *.tvk.tpsa.pl 25.07.02, 09:29 Koniecznie musisz mieć peelkę !!! Ubezpieczenie trzeba kupić na granicy, zielona karta u nich nie funkcjonuje. Od 1 września jazda na światłach w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: Wilno? IP: 195.205.251.* 25.07.02, 10:44 Z policją litewską w przypadku grożby mandatu można się dogadać ale trzeba być uprzejmym i grzecznym, bo jak ktos się rzuca to mogą się zdenerwować i gnębić człowieka. Wszystkie drogowskazy pisane są po litewsku( Varsuva,Naugardukas,Suvalkai itp.) Na stacjach benzynowych bezołowiowa 95 jest sprzedawana w dwóch wersjach 95k i 95e jedna z nich jest do samochodów z katalizatorem a druga do samochodów bez katalizatora, niestety zawsze mi się myli która jest która - lepiej sie upewnić na stacji benzynowej. Do zwiedzenia w okolicach Wilna polecam zamek w Trokach. jakby jeszcze jakieś pytania to jestem do dyspozycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Wilno? IP: *.mofnet.gov.pl 25.07.02, 16:29 polecam zeszłoroczne posty drogi super, samochodów mało, z benzyną nie ma problemu, wszędzie zachodnie stacje, nigdy mi się nie myliła ubezpieczenie najtansze w Compensie ale raczej kup litewskie, zawsze to napisane po ichniemu co do noclegu mam fajny namiar w Wilnie pisz na damianj@wa.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Wilno? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 12:09 za wszystkie inforamcje dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś