Dodaj do ulubionych

toczenie tarcz

26.05.06, 21:31
czy wiecie gdzie w Warszawie lub okolicach można przetoczyć tarcze hamulcowe
na samochodzie?
Obserwuj wątek
    • jasiek-23 Re: toczenie tarcz 26.05.06, 21:38
      Na samochodzie przetoczą Ci w serwisie mazdy..Jadąc grochowską w kierunku anina
      trzeba skręcic w prawo przed stacją statoil (chwile przed geantem).Zakład
      znajduje sie jakieś 50-100m od grochowskiej po prawej stronie.toczenie kosztuje
      ok 150PLN
      • odin-2 Re: toczenie tarcz 26.05.06, 21:55
        toczenie kosztuje ok 150PLN

oplaci sie toczyc ?
        • andrzejespace Re: toczenie tarcz 26.05.06, 22:39
          slyszałem że mozna przetoczyc gdzies za 100 Pln.Zawsze to o 200 taniej niz nowe
          • kazimirz A co siem w tich tarczah przetacza ? 26.05.06, 22:51
            Siem pytam, bo normalnie siem takih rzeczy nie robi.
            Zurzyte tarcze hamulcowe siem wymienia, klockuw hamulcowich siem terz nie
            regeneruje.No hiba rze teraz taka moda ekologiczna nastala.
            W karzdym razie radzem siem durzo modlic po przetoczeniu, aby Tfoje tarcze nie
            byly ciensze nirz zdrowi rozsadek.
            Pamientaj drzewa przydrorzne i mury sa bardzo agresywne, zwlaszcza jak wyczujom
            pekniete tarcze hamulcowe.
            Mudlmy siem.
            • robert888 tarcze przetacza każdy polak katolik szykujacy 27.05.06, 11:29
              swojego bolida do okazyjnej sprzedaży. A potem idzie się pomodlić.
              • andrzejespace Re: tarcze przetacza każdy polak katolik szykujac 27.05.06, 21:49
                a orientujesz się dlaczego tarcze hamulcowe mają zawsze podawana grubośc
                minimalną-do tej pory wydawało mi się że poniżej tej grubości należy tarcze
                wymieniać a nie modlic sie - ale może ty wiesz lepiej.
                A poza tym czemu ma służyć przetaczanie tarcz przed sprzedażą????
    • 2pac8 Re: toczenie tarcz 26.05.06, 22:57
      kiedyś oddałem do przetoczenia tarcze od W123, to tak profilaktycznie bo akurat wymieniałem klocki, efekt był taki że po rozgrzaniu całe hamulce wpadały w wibracje, poprostu były zle przetoczone miały bicia na boki. Ale to wychodziło dopiero po ich rozgrzaniu. A robił to zakład który tym się zajmuje! efekt był taki że musiałem kupić nowe tarcze.
      • andrzejespace Re: toczenie tarcz 26.05.06, 23:05
        dlatego chciałem zrobic to na samochodzie-podobno wychodzi to lepiej i szybciej
        niż zdjęte i przetoczone na tokarce.
    • jasiek-23 Re: toczenie tarcz 26.05.06, 23:05
      Tarcze sie toczy na aucie jak występują razem z piastami...Do tego jest fachowy
      przyrząd a grubości tarcz sie nie ocenia na oko tylko jest do tego książka
      fachowa oraz suwmiarka...proste?
    • andrzejespace Re: toczenie tarcz 27.05.06, 11:13
      czy znacie jeszcze jakiś warsztat?
      • jasiek-23 Re: toczenie tarcz 27.05.06, 11:53
        Jeżeli da sie normalnie (bez rozkręcania piast) wyjąć tarcze to przetoczą Ci je
        na bajecznej 22 na zaciszu.Tam kiedyś robiłem i było lux.Za samo toczenie
        zapłaciłem 50pln.Do tego wezmą pewnie grosik za zdjęcie i założenie..
        • andrzejespace Re: toczenie tarcz 29.05.06, 09:08
          dzięki ale szukam toczenia na samochodzie
          • odin-2 Re: toczenie tarcz 29.05.06, 09:20
            auto z przednim napedem,szlifowanie tarcz z przodu:-

podpaluj auto i zdejm kolo,

zastartuj silnik,-zona gazuje
            wez dwie "oselki" i przyloz do tarczy-wyszlifujesz sam
            wpierw tarcze a puzniej .... ! he he .
            • loyezoo Re: toczenie tarcz 29.05.06, 15:53
              Skąd wy bierzecie ceny tarcz?Nie wiem co prawda jakie auto ale do większości
              aut na allegro komplet Brembo z klockami ferrodo to od 150-200zł.Jakieś (niby
              niemieckie) podróby są po 35zł.Warto toczyć nawet za 100zł jak za 150 są
              firmowe i to z klockami?
              • robert888 hehe, do mojego tarcza kosztuje 6 stów. Tylna:) 29.05.06, 16:46
                co wy łądujecie do tych wozidełek? tarcze z klockami za 100 zeta? Każdy się
                smieje z Oltcita a sam łąduje tekture gdzie sie da:)
                • loyezoo Re: hehe, do mojego tarcza kosztuje 6 stów. Tylna 29.05.06, 17:30
                  Napisz jakie masz auto skoro tyle kosztują.Podałem przykład do popularnych
                  marek co nie zmienia faktu że Brembo i Ferrodo raczej tektóry nie robią o ile
                  znasz trochę te firmy.(cena ok 200zł do mondeo)
                  • robert888 M3 29.05.06, 17:35
              • andrzejespace Re: toczenie tarcz 29.05.06, 23:41
                nie bardzo wierzę w tarcze po 50 pln za sztukę.Dlatego wole przetoczys swoje
                firmowe - bo są wystarczająco grube.Tylko troche kierownica bije przy
                hamowaniu.
                A może by się odezwał ktos kto toczył na samochodzie i ma z tym jakieś
                doświadczenie
                • loyezoo Re: toczenie tarcz 01.06.06, 18:35
                  andrzejespace napisał:

> nie bardzo wierzę w tarcze po 50 pln za sztukę....

No jak już nie wierzyć firmie Brembo jednej z najbardziej znanych na świecie z
                  hamulców to już nie wiem komu wierzyć
                  • tekobis Re: toczenie tarcz 02.06.06, 08:42
                    biorąc że wentylowana tarcza Brembo średnio kosztuje 150 pln w detalicznych
                    cenach w hurtowni-to cena 50 ?,może za niewentylowaną tarczę-a swoją drogą
                    Firma Brembo odkąd obniżyła ceny obniżyła też jakość.
            • andrzejespace Re: toczenie tarcz 29.05.06, 23:45
              podaj namiary na żonę
            • andrzejespace Re: toczenie tarcz 29.05.06, 23:50
              podaj namiary nA żonę
    • andrzejespace Re: toczenie tarcz 30.05.06, 14:45
    • tekobis Re: toczenie tarcz 01.06.06, 17:22
      czy to pomaga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka