andrzejespace 26.05.06, 21:31 czy wiecie gdzie w Warszawie lub okolicach można przetoczyć tarcze hamulcowe na samochodzie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jasiek-23 Re: toczenie tarcz 26.05.06, 21:38 Na samochodzie przetoczą Ci w serwisie mazdy..Jadąc grochowską w kierunku anina trzeba skręcic w prawo przed stacją statoil (chwile przed geantem).Zakład znajduje sie jakieś 50-100m od grochowskiej po prawej stronie.toczenie kosztuje ok 150PLN Link Zgłoś
andrzejespace Re: toczenie tarcz 26.05.06, 22:39 slyszałem że mozna przetoczyc gdzies za 100 Pln.Zawsze to o 200 taniej niz nowe Link Zgłoś
kazimirz A co siem w tich tarczah przetacza ? 26.05.06, 22:51 Siem pytam, bo normalnie siem takih rzeczy nie robi. Zurzyte tarcze hamulcowe siem wymienia, klockuw hamulcowich siem terz nie regeneruje.No hiba rze teraz taka moda ekologiczna nastala. W karzdym razie radzem siem durzo modlic po przetoczeniu, aby Tfoje tarcze nie byly ciensze nirz zdrowi rozsadek. Pamientaj drzewa przydrorzne i mury sa bardzo agresywne, zwlaszcza jak wyczujom pekniete tarcze hamulcowe. Mudlmy siem. Link Zgłoś
robert888 tarcze przetacza każdy polak katolik szykujacy 27.05.06, 11:29 swojego bolida do okazyjnej sprzedaży. A potem idzie się pomodlić. Link Zgłoś
andrzejespace Re: tarcze przetacza każdy polak katolik szykujac 27.05.06, 21:49 a orientujesz się dlaczego tarcze hamulcowe mają zawsze podawana grubośc minimalną-do tej pory wydawało mi się że poniżej tej grubości należy tarcze wymieniać a nie modlic sie - ale może ty wiesz lepiej. A poza tym czemu ma służyć przetaczanie tarcz przed sprzedażą???? Link Zgłoś
2pac8 Re: toczenie tarcz 26.05.06, 22:57 kiedyś oddałem do przetoczenia tarcze od W123, to tak profilaktycznie bo akurat wymieniałem klocki, efekt był taki że po rozgrzaniu całe hamulce wpadały w wibracje, poprostu były zle przetoczone miały bicia na boki. Ale to wychodziło dopiero po ich rozgrzaniu. A robił to zakład który tym się zajmuje! efekt był taki że musiałem kupić nowe tarcze. Link Zgłoś
andrzejespace Re: toczenie tarcz 26.05.06, 23:05 dlatego chciałem zrobic to na samochodzie-podobno wychodzi to lepiej i szybciej niż zdjęte i przetoczone na tokarce. Link Zgłoś
jasiek-23 Re: toczenie tarcz 26.05.06, 23:05 Tarcze sie toczy na aucie jak występują razem z piastami...Do tego jest fachowy przyrząd a grubości tarcz sie nie ocenia na oko tylko jest do tego książka fachowa oraz suwmiarka...proste? Link Zgłoś
jasiek-23 Re: toczenie tarcz 27.05.06, 11:53 Jeżeli da sie normalnie (bez rozkręcania piast) wyjąć tarcze to przetoczą Ci je na bajecznej 22 na zaciszu.Tam kiedyś robiłem i było lux.Za samo toczenie zapłaciłem 50pln.Do tego wezmą pewnie grosik za zdjęcie i założenie.. Link Zgłoś
andrzejespace Re: toczenie tarcz 29.05.06, 09:08 dzięki ale szukam toczenia na samochodzie Link Zgłoś
odin-2 Re: toczenie tarcz 29.05.06, 09:20 auto z przednim napedem,szlifowanie tarcz z przodu:- podpaluj auto i zdejm kolo, zastartuj silnik,-zona gazuje wez dwie "oselki" i przyloz do tarczy-wyszlifujesz sam wpierw tarcze a puzniej .... ! he he . Link Zgłoś
loyezoo Re: toczenie tarcz 29.05.06, 15:53 Skąd wy bierzecie ceny tarcz?Nie wiem co prawda jakie auto ale do większości aut na allegro komplet Brembo z klockami ferrodo to od 150-200zł.Jakieś (niby niemieckie) podróby są po 35zł.Warto toczyć nawet za 100zł jak za 150 są firmowe i to z klockami? Link Zgłoś
robert888 hehe, do mojego tarcza kosztuje 6 stów. Tylna:) 29.05.06, 16:46 co wy łądujecie do tych wozidełek? tarcze z klockami za 100 zeta? Każdy się smieje z Oltcita a sam łąduje tekture gdzie sie da:) Link Zgłoś
loyezoo Re: hehe, do mojego tarcza kosztuje 6 stów. Tylna 29.05.06, 17:30 Napisz jakie masz auto skoro tyle kosztują.Podałem przykład do popularnych marek co nie zmienia faktu że Brembo i Ferrodo raczej tektóry nie robią o ile znasz trochę te firmy.(cena ok 200zł do mondeo) Link Zgłoś
andrzejespace Re: toczenie tarcz 29.05.06, 23:41 nie bardzo wierzę w tarcze po 50 pln za sztukę.Dlatego wole przetoczys swoje firmowe - bo są wystarczająco grube.Tylko troche kierownica bije przy hamowaniu. A może by się odezwał ktos kto toczył na samochodzie i ma z tym jakieś doświadczenie Link Zgłoś
loyezoo Re: toczenie tarcz 01.06.06, 18:35 andrzejespace napisał: > nie bardzo wierzę w tarcze po 50 pln za sztukę.... No jak już nie wierzyć firmie Brembo jednej z najbardziej znanych na świecie z hamulców to już nie wiem komu wierzyć Link Zgłoś
tekobis Re: toczenie tarcz 02.06.06, 08:42 biorąc że wentylowana tarcza Brembo średnio kosztuje 150 pln w detalicznych cenach w hurtowni-to cena 50 ?,może za niewentylowaną tarczę-a swoją drogą Firma Brembo odkąd obniżyła ceny obniżyła też jakość. Link Zgłoś