Dodaj do ulubionych

hiszpania objazdowka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:15
jade z rainbow tours za czas jakis na objazdowke do hiszpanii.
w przyp hiszp to moja pierwsza wizyta. jade sama. czy cos szczegolnego mam ze
soba zabrac? i jeszcze kwestia powrotow do hoteli? mniej wiecej w jakich godz.
dzieki i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: malgorzata Re: hiszpania objazdowka IP: *.k.mcnet.pl 29.06.05, 11:57
      Na tym wyjezdzie bylismy z moja druga polowka w ubieglym roku (+ pobyt na Costa
      del Sol), dobry wybor. Zabierz koniecznie duzo filmow do aparatu (albo karty
      pamieci o duzej pojemnosci :) ) i wygodne buty. Powroty do hoteli - wieczorem,
      19-20, czasem pozniej. Gdybys chciala cos jeszcze wiedziec - pytaj, chetnie
      odpowiem.
    • Gość: ruzia Re: hiszpania objazdowka IP: *.crowley.pl 29.06.05, 12:21
      hiszpania to piekny kraj ,ale uwazaj na zlodzieji ,czychaja wszedzie ,plecak nos
      z przodu.mnie okradli przy hotelowym basenie,musieli wymienic zamki i jeszcze
      chcieli za to piniedzy,ale sie nie dalam skoro hotel nie zapewnil swoim gosciom
      bezpieczenstwa.moim znajomym na majorce okradli caly sef w pokoju zostali bez
      grosz i bez paszportow,do tej pory procesuja sie z biurem podrozy,tak ze miej
      sie na bacznosci
      • Gość: malgorzata Re: hiszpania objazdowka IP: *.k.mcnet.pl 29.06.05, 12:43
        A ja po moich pobytach w Hiszpanii mam wrazenie, ze liczba zlodziei nie
        przekracza sredniej. Twoje rady dot. pieniedzy, paszportow i plecaka sa jak
        najbardziej na miejscu - niezaleznie od tego, gdzie sie jedzie. Dobrze jeszcze
        miec przy sobie kopie paszportu (schowana w innym miejscu, niz sam paszport) i
        adres konsulatu/ambasady - to w wersji dla bardzo ostroznych turystow :).
        • Gość: moonlight Re: hiszpania objazdowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:45
          mam miec ze soba paszport? jest to konieczne? planowalam tylko dowod...

• Gość: malgorzata Re: hiszpania objazdowka IP: *.k.mcnet.pl 01.07.05, 17:43
            Widzisz, tak to jest, jak czlowiek ma 30 lat, z tego tylko niewielka czesc
            przezyl w UE :)) i sie nie zdazyl przyzwyczaic. Dowod wystarcza, ale ja i tak z
            przyzwyczajenia mialam paszport :)).
            • Gość: moonlight Re: hiszpania objazdowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:54
              dziekuje, Malgosiu. Moj paszport w czerwcu stracil waznosc, wiec bylabym w nie
              lada klopocie:) a powiedz mi, jak to jest z singlami w hiszpanii;)? do tej pory
              podrozowalam zawsze w towarzystwie. teraz jade sama. fajna mieliscie ekipe na
              swoim wyjezdzie?
              z pozdrowieniem serdecznym:)
              • malgorzata.wt Re: hiszpania objazdowka 04.07.05, 12:13
                Wlasnie wrocilam do swiata podlaczonych do netu, zalogowalam sie i niezwlocznie
                odpowiadam :). Ekipa byla srednio starsza od nas (my: 29-30), ale bylo pare
                fajnych osob w roznym wieku do pogadania. Hiszpania to dla singli znacznie
                lepszy kraj niz np. Tunezja czy inne arabskie, nie bedziesz miala problemow.
                Nie wiem, czy zostajesz po objezdzie jeszcze na pobyt, jesli nie, to naprawde
                nie bedziesz miala wiele czasu na myslenie o tym, czy jestes sama czy nie -
                program jest dosc bogaty i wolnego czasu nie ma wiele, a jesli juz jest, to
                godzinka do dwoch w ciagu dnia na zjedzenie czegos ew. zakupy. A jesli
                zostajesz na pobyt, to Hiszpania jest na tyle ciekawa (i m.zd. bezpieczna), ze
                na pewno bedzesz sie dobrze bawic. W hotelach, ktore proponuje RT na pobyt
                zawsze zreszta znajdzie sie jakas grupka rodakow :). Strrrrraaaasznie Ci
                zazdroszcze tego wyjazdu, Hiszpania to piekny kraj, ja odpoczywam tam jak
                nigdzie indziej. Kiedy wyjezdzasz? Pozdrawiam :)
                • Gość: em_em1 Do Małgorzaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:39
                  Hej! Korzystałaś może z innych ofert RT? Ja planuję w tym roku objazdówkę z tym
                  biurem i chętnie zadałabym Ci kilka pytań... :-)
                  Pozdrawiam!
                  • malgorzata.wt Re: Do Małgorzaty 04.07.05, 20:02
                    Nie korzystalam, ale przymierzam sie do w tym roku do Jordanii + Egipt ew. do
                    Grecji (samolotem). W katalogu wygladaja niezle. Na razie moge odpowiadac
                    glownie na pytania dotyczace Hiszpanii :) (ale za to objazdu i pobytu :) ).
                    Aha, byli tam z nami ludzie, ktorzy jezdzili juz wczesniej z RT i byli
                    zadowoleni. Pozdrawiam :)
                    • Gość: em_em1 Re: Do Małgorzaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:01
                      Szkoda... ja przymierzam się do objazdówki po Grecji ale autokarem.
                      Mimo wszystko dziękuje za odpowiedź
                      Pozdrawiam
                • Gość: moonlight Re: hiszpania objazdowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:10
                  Malgosiu, co radzisz przywiezc z hiszpanii:)? moze jakies dobre wino? co bys
                  polecala?
                  • malgorzata.wt Re: hiszpania objazdowka 06.07.05, 09:58
                    Chyba zjadlo mi gdzies poprzednia odpowiedz, wiec na wszelki wypadek powtarzam.
                    Wino zdecydowanie tak. Trudno podpowiadac konkretny gatunek, ale jesli lubisz
                    ciezkie i slodkie to malaga. Hiszpanska (a w kazdym razie andaluzyjska)
                    specjalnoscia jest tez jerez. Poza tym maja sporo ladnych torebek z dobrych
                    skor w niezlych cenach (w centrum Torremolinos wychodzilo mi troche taniej, niz
                    w Polsce). Przywiozlam tez pare wachlarzy - takich z tkaniny i cienkich
                    drewienek (byle nie z plastiku i sztucznej koronki - sa okrrrropne...). Dobrze
                    nadaja sie na prezenty, bo zajmuja malo miejsca w bagazu, sa lekkie i nie
                    kosztuja wiele (5-8 euro). Kupowalam je w Sewilli na placu Amerykanskim (o ile
                    dobrze pamietam nazwe, stoja na nim budynki postawione na wystawe amerykanska).
                    Nasza pilotka polecila nam tam sprzedawcow, nie wiem, czy znajomych czy nie,
                    faktem jest, ze wachlarze tam wlasnie byly m.zd. najladniejsze i przy kupnie 2-
                    3 mozna sie bylo targowac :). Poza tym w Hiszpanii jest podobno najlepsza oliwa
                    z oliwek, ale nie kupowalam, bo kuchnia to nie moja specjalnosc :).
                    Pozdrawiam :).
    • Gość: moonlight Re: hiszpania objazdowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:43
      mam jeszcze jedno pytanie, ile radzisz wziac pieniedzy? na swobodny pobyt, bez
      ekstremalnych zakupow.
      • Gość: moonlight Re: hiszpania objazdowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:18
        Malgosiu..?
      • malgorzata.wt Re: hiszpania objazdowka 18.07.05, 12:07
        Sorry, bylam na urlopie, wlasnie wrocilam. My wzielismy na dwa tygodnie (i na
        dwie osoby) ok. 800 euro. Wystarczylo, a nawet jeszcze 200 euro zostalo :) mimo
        niespecjalnego ograniczania wydatkow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka