majolka5 17.02.06, 13:25 gdzie warto zrobić kurs pilota wycieczek/rezydenta na Śląsku? Mam na myśli Chorzów, Katowice i okolice. Poradzcie mi! z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foremski Re: kurs na Śląsku 19.03.06, 21:24 Ja robiłem w Biurze Index w Katowicach. Maja siedzibę na Stawowej, w bramie poniżej mcdonalda (albo drugiej...nie pamiętam dokładnie). Byłem zadowolony, poza tym częśc wykładowców prowadziła zajęcia bardzo ciekawie - chyba tylko dwóch albo trzech mi nie przypadło do gustu...ale w końcu nie o gusta tu chodzi tylko o to żeby jeździć:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaro3 Re: kurs na Śląsku 01.05.06, 16:24 hej kiedy robiłes kurs w katowicach , potrzebuje pewnych informajci odezwij sie please;) Odpowiedz Link Zgłoś
turdoradca Re: kurs na Śląsku 19.03.06, 22:39 Wiem, że też PTTK robi. Według mnie najlepiej by było gdyby na przykład organizator kursu zaoferował, że dla chętnych absolwentów ma możliwość zorganizowania stażu w swoim lub współpracujących biurach w charakterze drugiego pilota lub rezydenta, któremu się nie płaci, a który ewentualnie sam powinien zapłacić za np. miejsce noclegowe (jeśli nie ma takiego bezpłatnego w apartamencie dla biura). Z tego co wynika z moich kontaktów z osobami rozpoczynającymi tą pracę to właśnie wejście w zawód jest najtrudniejsze na pierwszym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
turdoradca Re: kurs na Śląsku 21.06.06, 11:51 Ostatnio widziałem też, że kursy robi www.gryftravel.pl ale ja ich nie znam (mam tylko swój profil w ich bazie, choć obawiam się, że te bazy to w dużej części księgi pamiątkowe w stylu "jestem pilotem choć nie mam czasu pilotować" - ale coż taka specyfika zawodu :) Odpowiedz Link Zgłoś