alusza 07.02.03, 13:21 Jeszcze 2 godziny temu byly na forum 2 watki dotyczace wzlotow i upadkow firmy Big Blue, a teraz nie ma ich. Czy ja mam cos zle z komputerem, czy o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baz12 Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 13:46 Rzeczywiście zniknęły !!! Ciekawe czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
change Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? 07.02.03, 13:51 widocznie przedstawione w nich opinie byly niezgodne z prawda, co mozna potraktowac jako szkalowanie firmy Big Blue, co z kolei jest chyba niezgodne z prawem. A moze po prostu sami czytajacy uznali te tresci za bezsensowne i klikneli w link "skasujcie watek"? Nie wiem. ale zeby pisac, ze jakas firma upadla, albo jest oszustem, to chyba trzeba dysponowac jakimis dowodami. W przeciwnym wypadku moznaby tak oczerniac wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baz12 Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 14:01 W każdym kłamstwie jest ziarenko prawdy, a Big Blue ma super podejrzane ceny więc nie uważam żeby było to szkalowanie. Coś z BB jest nie tak jak powinno. Może to nie bankructwo, ale na pewno maja jakieś problemy. Ja w każym razie nie ryzykowałabym wyjazdu z BB. W końcu to nie ma nic za darmo, nikt nie da gratis hotelu ani samolotu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.03, 14:21 Jeżeli poziom cen ma świadczyć o bankructwie biura to w polskiej turystyce działają sami bankruci. Po drugie widziałem wiele ofert z cenami niższymi niż BB i co z tego wynika ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baz12 Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 15:43 Człowieku, zastanów sie jak długo można mieć ceny dumpingowe !!! Na swiecie nie ma nic za darmo. Poza tym na rynku istnieja różne biura, które maja różne ceny, jedne wyższe inne niższe, ale takich cen ja BB to chyba nikt nie ma ! Przecież biuro podróży to nie instytucja charytatywna, tu chodzi o zyski a nie tylko o dawanie przyjemności innym.Może to świadczyc więc tylko o jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
alusza Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? 07.02.03, 15:10 Ale tu nie chodzi o oczernianie BIG BLUE, ani zadnego innego biura.Wiele z nas wybiera sie na wakacje i chyba nikt nie chcialby zostac wyrzucony z hotelu dlatego, ze jakas firma turystyczna ma nie uregulowane platnosci a wszyscy wiemy,ze takie sytuacje sie zdarzaly.A sprawa sadowa, ktora ma Big Blue za niedotrzymanie platnosci jest aktualnie w sadzie. Oczywiscie BB ma na pewno setki zadowolonych klientow, ale jak zauwazyl ktos zadna firma nie da rady dlugo funkcjonowac jesli sprzedaje ponizej kosztow. Natomiast wycinanie watkow jest bardzo zle i tym bardziej prowokuje ludzi do myslenia negatywnego o tej firmie. Wycieli watki, bo maja cos do ukrycia. Jesli wszystko jest w porzadku to moze ktos z zarzadu Big Blue wystapilby i zdementowal te wszystkie , jak mowisz pomowienia i osczerstwa. A moze Big Blue rzeczywiscie cos kreci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.02.03, 15:08 W tych wątkach byly potwierdzone (nawet przez BB) informacje o zakończeniu działalności BB i powstaniu BB Travel. Nie do końca jednak jasne były kulisy transformacji. Jeden z forumowiczow podał rownież, że prezes BB został zatrzymany przez prokuraturę. Piszę to z pozycji neutralnego obserwatora forum, nigdy nie byłem klientem czy kontrahentem BB. Odpowiedz Link Zgłoś
lulka7 Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? 07.02.03, 15:25 a ja wam powiem,ze sie nie dziwię,ze te wątki wyrzucili-tam były zwykłe oszczerstwa -bzdury dodam Odpowiedz Link Zgłoś
alusza Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? 07.02.03, 15:43 Lulka, piszesz ,ze tam byly same oszczerstwa i bzdury. W porzadku moze masz racje, ale skad jestes tego taka pewna. A skad ja mam byc tego pewna? Po prostu nie wiem i zastanawiam sie.. i nie pokoi mnie to... Odpowiedz Link Zgłoś
lulka7 Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? 07.02.03, 16:20 zeby pisac,ze ktos upadł,zbankrutował i ze jest aresztowany,to trzeba miec niezbite dowody mam wrazenie,ze tę paskudną robotę robi konkurencyjne biuro(a)-nie dziwi was dlaczego własnie o bb jest tyle złych postow?a o innych,ktore padły i nie zabrały swoich kientow lub w ogole oszukały to się nie pisze prawie wcale? bb zdobywa rynek,dostaje nagrody(tak jestem z branzy,ale nie z bb) okazuje się,ze mozna robic tanie imprezy a to innych boli i taka jest niestety prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 18:16 Piszesz głupoty, skoro jestes z branzy to powinnas znac prawidla rynku i ceny przelotow dla touroperatorow, w tej branzy siedze wiele lat i przezylem dziesiatki bankructw, a to co oni zrobili to jeden wielki szwindel, do niedawna sprzedawalem ich a teraz zaprzestalem bo nie naraze swoich klientow na problemy, a przynajmniej nie zrobie tego swiadomie. A sytuacje M i P z BB znam dobrze. A poza tym moze mi powiesz w jaki sposob mozna miec cene na Ambasadora w Egipcie za 1150 zl na dwa tygodnie i na tym jeszcze zarabiac, chetnie sam zaczne cos takiego robic jesli nie strace reputacji swojego biura. Sprzedaje wielu touroperatorow polski ch i zagranicznych i przypomina mi to sytuacje z Alpiny, tez byly takie ceny, otwieranie nowych oddziałów i reklamy w telewizji (wiadomo ile to kosztuje, nawet Scan i innych wielkich na to nie stac) a rezultat chyba wszyscy pamietaja. Ps. Sadze, ze wiele opinii na tym forum pisza BB i ich konkurencja, ale prawda jest taka, ze cos sie naprawde dzieje i nie ma znaczenia kto to pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 18:24 popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.c1 Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 22:24 Wyraziłem już swoją opinię na temat "jałowych" dyskusji na temat wiarygodności Big Blue ... Zainteresowanych poważnymi dyskusjami o turystyce zapraszam na www.travelforum.pl - forum dla właścicieli i pracowników biur podróży ;-) lub www.eccoholiday.pl/ a autorów tego tamatu jak zwykle pozdrawiam z uśmiechem na twarzy ;-) Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 22:45 To po co się powtarzasz? Jałowe są twoje posty dotyczące wiarygodności biur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.03, 10:20 Drogi b.c1, forum dla pracowników i właścicieli biur podróży, które tak reklamujesz, powinno nazywać się forum Big Blue. W opisach hoteli znajdują się w 99% hotele z BB (np. Kos, Kreta itd.).Już się nie dziwię, że tak zaciekle bronisz swego ulubionego touroperatora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: 193.193.93.* 08.02.03, 15:07 Popieram w 100 %.Pomijam fakt że to całe forum to tylko reklamówki przepisane z katalogów i prawie absolutny brak komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacColin Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 01:18 Mozemy sobie gdybac, a sytuacja z Big Blue i tak pewnie wyjasni sie dopiero w maju, kiedy to zacznie sie sezon letni. I klienci albo poleca albo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: 217.29.140.* 08.02.03, 19:13 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 09:39 ten caly bartek ze swoim forum biur podróży, na które wciąż zaprasza to sciemniony gosć. Sciemnia, ze nic nie widać. sam zamiescil na forum watki z tego forum na temat BB - okraszajac je komentarzami. A niby stara sie byc bezstronny:) Teraz oczywiscie i tam nie ma tego watku. Ciekawe... Poza tym "stary" zauwaz, ze twoje sciemy jakoby te forum nie bylo powiazane z Ecco sa co najmniej nie na miejscu. Akurat te forum pojawilo sie w momencie gdy Ecco weszlo na polski rynek. Wiec prosze, nie sciemniaj - bo albo masz forumowiczow za durni, albo sam jestes tym za kogo masz forumowiczow. Daj spokoj czlowieku. Jesli chcesz uprawiac internetowy PR - rob to bez zaslon. Wtedy to moze przyniesie jakis sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: BIG BLUE- wiarygodność zweryfikowana IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 12:39 Żeby rozwiać wątpliwości co do legalności działalności w/w firmy to można sprawdzić na stronie centralnego rejestru zezwoleń, do którego link znajduje się na stronie El Greco www.elgreco.pl PRZECIEŻ TEJ FIRMY NIE MA W REJESTRZE, A BIG BLUE SP. Z O.O. MA COFNIĘTE ZEZWOLENIE CO JEST ZAPISANE TAM. Wnioski wyciągnijcie sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pece Re: BIG BLUE- wiarygodność zweryfikowana IP: *.toya.net.pl 13.02.03, 13:22 Co do BB masz racje, ma cofniete zezwolenie, ale El Greco ma wpis, trzeba tylko w wyszukiwarce CRZ wpisac nazwe rozdzielnie (el greco). Odpowiedz Link Zgłoś
change Re: BIG BLUE- wiarygodność zweryfikowana 13.02.03, 13:24 Gdzies Ty sie czlowieku urodzil? W lesie? Nie wiesz ile trwa wydawanie zezwolenia nowemu podmiotowi, a takim jest chyba spolka Big Blue Travel? To naturalne, ze zezwolenie dla BB Sp z o.o. jest cofniete, bo firma zakonczyla dzialalnosc. Poza tym nie rozumiem calej tej idiotycznej nagonki na BB. Ktos kogos zmusza do korzystania z ich uslug? To jakis oblig, zeby z nimi jezdzic na wczasy? Masz czlowieku watpliwosci, to wybierz inne biuro a nie wdawaj sie w bezsensowne dywagacje. Ubzduraliscie sobie jakas misje ostrzegania innych? 90% opinii na tym forum to opowiesci zaslyszane. I jak nakazuje stara polska tradycja - powtarza sie tylko te negatywne. Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: BIG BLUE- wiarygodność zweryfikowana IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 11:19 Wbrew twojej dziwnej dedukcji nie ruodzilem sie w lesie, ale patrzac na twoj styl pisania mam wrazenie, ze ty za to urodziles sie i to w dzungli, albo na jakims stepie, powiedz kogo interesuje czas zalatwiania formalnosci, jesli nowy podmiot nielegalnie wysyla ludzi na wczasy, a niebawem moze sie okazac, ze ludzie nie maja za co wrocic do kraju jak juz niejednokrotnie bylo, natomiast ja nie moge jakos oprzec sie wrazeniu, ze ty jestes ze slawnego ostatnio biura, jakiego chyba wiesz? A propos nagonki to skoro jestes taki elokwentny to powinienes geniuszu zorientowac sie, ze na tym forum toczy sie dyskusja na temat nie tylko tego biura, ale takze triady i innych. Podkreslam slowo dyskusja, a jesli ci to przeszkadza to nie musisz tego czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: BIG BLUE- wiarygodność zweryfikowana IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 16:57 Wiarygodność każdego touroperatora można sprawdzić na stronach Polskiej Izby Turystyki www.pit.org.pl (nie trzeba wchodzić na strony El Greco w tym celu)W przypadku Big Blue należy wpisać "big blue" i pojawią się dwa wpisy Big Blue z cofniętym pozwoleniem, ponieważ firma zakończyła działalność i Big Blue Travel z ważnym zezwoleniem i ubezpieczeniem do końca roku!W ten sposób można sprawdzić każde biuro, zanim się zacznie je szkalować. Wszystko jest jasne i nie rozumiem o co tyle hałasu, a zmiana statusu i nazwy to wybieg, który stosuje wiele firm, nei tylko w branży turystycznej i nie ma on wpływu na jakość świadczonych usług. P.S. Jestem pracownikiem konkurencyjnego biura podróży:)ale to nie przeszkadza mi byc obiektywną!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: BIG BLUE- wiarygodność zweryfikowana IP: *.ipartner.com.pl 02.10.03, 15:10 Mam nadzieję, że zmienisz zdanie, jak z nimi pojedziesz i też zorganizują ci takie "fantastyczne " wakacje!! nie będę zanudzać, ale jeśli chcesz to przeczytaj "BB to oszuści". Jeśli można to proszę o pomoc w tej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracha Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 09:12 Może wątek wydał sie już zbyt nudny, albo nie ma jeszcze nowych afer. Bo to chyba proste , że Big Blue Travel to ci sami ludzie, te same sprawy. Zeby mieć nowe ubezpieczenie,czyste konto podatkowe i ZUS/a takich wymaga ubezpieczyciel/ likwiduje sie nową firmę i na jej resztkach powstaje nowa z małym dodatkiem w nazwie.Czyli wszystko po staremu.Zezwolenia na działalność turystyczną wojewoda wydaje jakby sprzedawał ciepłe bułeczki- bo pieniążki za zezwolenie wpływają do kasy miasta, nikt sie nie pyta kto i co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.02.03, 16:08 O! Myślę, że Gracha trafiła w sedno sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.03, 09:27 jednak i tak sprawa mocno sie odbila na kondycji BB - przynajmniej wsrod sprzedawcow biur - juz tak chetnie nie polecaja BB. Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? 20.02.03, 13:25 Umarł krół, niech żyje król ! Dla klientów to mała różnica, czy interesowały ich inne przejęcia w branży turystycznej ? Raczej nie, firma z wiadomych i opisanych powodów zmieniła nazwe i działa dalej. Kto zdecyduje się na wakacje z BB Travel ten będzie miał wakacje z BB Travel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotuś Re: BIG BLUE- the best biuro!! IP: 217.98.124.* 18.02.03, 23:18 A ja byłem z BB w szycie sezonu na KRECIE za 1 300 złotych i chwale sobie!!1 inne skan holideje to dopiero ściema i skandal. pozdr. BB - działajcie dalej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotuś Re: BIG BLUE- the best biuro!! IP: 217.98.124.* 18.02.03, 23:18 A ja byłem z BB w szycie sezonu na KRECIE za 1 300 złotych i chwale sobie!!1 inne skan holideje to dopiero ściema i skandal. pozdr. BB - działajcie dalej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betinka Re: BIG BLUE- the best biuro!! IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 16:32 Ja też w ubiegłym roku byłam na super wakacjach z BB i teraz mnie to przeraża bo planowałam w tym roku również....a nie mam pojęcia gdzie sprawdzić wiarygodność ,oczywiście poza wpisem..???????????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: BIG BLUE- the best biuro!! IP: *.mis 04.03.03, 12:28 bylem w tym roku z BB w Egipcie. 2 tygodnie, hotel 4* z oferta all inclusiv. Cena wydawala sie atrakcyjna - 2500. Na miejscu poznalismy malzenstwo ktore za to samo (ale w innym biurze) zaplacilo 2100. Nie mowcie wiec ze to najtansze biuro - widocznie mozna taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: BIG BLUE- the best biuro!! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 17:19 A czy zastanowiłaś się że twoi znajomi mogli wpuścić cię w kanał Polacy mają to do siebie ,że często zaniżają cenę wycieczki. Sama pracuję w biurze w malym mieście i wiem dokładnie ile ktoś zaplacił a często dowiaduję się <oczywiście od innych osób> że ten Pan lub ta Pani zapłacili dużo dużo mniej. Albo w tej cenie wykupili 5* hotel <a ja wiem dokładnie że byli w 2* -bez wyżywienia Tak więc sama pomyśl jak to jest-a Big Blue ma naprawdę dobre ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langus53@wp.pk Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 01:04 zbieram informacje na temat Big Blue i Big Blue Travel. Jeśli coś wiesz na temat tego biura skontaktuj się pod adresem emailiwym - langus 53@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.Astral.Lodz.PL 24.04.03, 09:56 Cała sytuacja z BB i wszystkie "nagonki" nie biorą się z nikąd! Ja także w zeszłym roku byłam z nimi na Krecie, muszę przyznać, że wróciłam naprawdę zadowolona. Dlatego w tym roku także postanowiłam skorzystać z ich usług. 2-tygodniowy pobyt w Egipcie na czerwiec wykupiłam już pod koniec stycznia. Dostałam warunki umowy jeszcze od firmy Big Blue. Niby wszystko było OK do momentu, w którym nie postanowiłam zrezygnować z tej imprezy ze względu na sutuację w Iraku. Wtedy zaczęły się problemy. Według warunków umowy z Big Blue poniosłabym stratę w wysokości 500 zł od zgłoszenia. Niestety Big Blue Travel próbowało mi wcisnąć nowe warunki umowy według których poniosłabym 100% koszt wyjazdu! (Od razu ostrzegam wszystkich, że z impez Big Blue Travel nie da się zrezygnować nie tracąc wszystkich pieniędzy! - dla nich albo coś jest "typu first minute" albo "last minute"! Porównując warunki umowy BB Travel z BB - BB Travel ma wręcz restrykcyjne warunki - warto się wczytać! Oczywiście warto wspomnieć, że po przestudiowaniu warunków umowy z prawnikiem kilka paragrafów jest niezgodnych z prawem!). Na szczęście moja sytuacja rozwiązała się pomyślnie. Ale wynika to tylko z faktu mojej determinacji oraz pomocy rzecznika praw konsumenta, który skutecznie nastraszył biuro Big Blue Travel procesem sądowym - praktycznie od razu obiecali zwrot pieniędzy. Gdybym nie była dociekliwa mogłabym tylko pomarzyć o odzyskaniu pieniędzy. Nie chcę nikogo straszyć, ale wcale się nie zdziwię, gdy zostanę świadkiem rychłego końca tego biura. Im wyraźnie zależy na zgromadzeniu jak największej kasy kosztem swoich klientów. No chyba, że się mylę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.Astral.Lodz.PL 28.04.03, 14:24 zniknęły i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.smrw.lodz.pl 04.10.03, 20:03 znikneły wątki a wraz z nimi BB koniec basta śmierć frajerom i leszczom klientom pozdrawiam i spokojnie wyjeżdzam sobie za 3 dni na krete ze scanem haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: BIG BLUE- dlaczego zniknely z forum 2 watki?? IP: *.crowley.pl 07.10.03, 12:10 Po tym jak dziękują za współprace i "wytrozumiałość" na swojej stronie m.in. Gazecie Wyborczej - chyba się można domyślać dlaczego. Ciągle są u nas równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś