Dodaj do ulubionych

open travel - wielka ściema

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:29
W zeszłym tygodniu wykupiułem wczasy na Krecie z tego biura, a wczoraj
dostaełm maila, że impreza jest odwołana. Biuro nie chciało nic
zapropnowanować w zamian. Całe szczęście ze agent znalazł coś na zastępstwo
ale open tavel to lipa. Bardzo nie polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: Sid Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:46
      Impreza jest odwołana jak szereg innych ponieważ Open Travel Group nie płaci
      mędzyinnymi hotelarzom w Grecji oraz Fisherowi za rejsy i Fisher odwołał rejsy
      z powodu niezapłaconych rachunków - idących ponoć w miliony złotych. Open
      Travel Group, czyli dawny PES Travel padnie w najbliższych dniach.

Sid
      • Gość: HiHi Re: open travel - wielka ściema IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.06, 17:42
        Gość portalu: Sid napisał(a):
        >Fisher odwołał rejsy
        > z powodu niezapłaconych rachunków - idących ponoć w miliony złotych

Sami sobie tez nie płaca???
        W koncu to jedna grupa
        fischerair.pl/site/index.php?id=o_firmie&idsub=o_firmie
        • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:15
          za prosto by to było. Najpierw musza kompletnie zepsuc rynek.
          • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:23
            no dobra. Wygląda na koniec zabawy.
            No i polisy ni ma.
            Kto jeszcze chce tanio poleciec one way?
            • Gość: gosc Re: open travel - wielka ściema IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.09.06, 18:13
              Nie na darmo na stronie tui.pl (które zostało wystawione przez Fishera do
              wiatru na początku sezonu) na liście linii lotniczych obsługujących niektóre
              kierunki (np. Tajlandię) jak byk stoi:
              FUSHER AIR. Nomen omen3.
        • Gość: Olenka Re: open travel - wielka ściema IP: 212.160.138.* 06.09.06, 15:26
          Ale ja z opena jlece CW a nie Fisherair
    • Gość: sava Re: open travel - wielka ściema IP: 156.17.79.* 05.09.06, 14:51
      Wrocila 1 wrzesnia z Korczuli z hotelu Bon Repos.Bylam z biurem Open Travel.
      Wrocilam bardzo zadowolona, Hotel 2 ** wiedzialam czego mam oczekiwac, jedzenie
      super, okolica tez. Autokar z klima, przejad - trzech kierowcow, wspaniala
      rezydentka Pani Kasia - pozdrowienia. Mialam bardzo udane wakacje z tym biurem.
    • magda19853 Re: open travel - wielka ściema 06.09.06, 07:33
      Ja bylam z OT w Grecji / zreszta po raz kolejny z tym biurem /
      Wyjazd autokarowy. I wszystko bylo OK. Nowiutkie Volvo ze swietna zaloga
      zawiozlo nas na nocleg do Novego Sadu, a potem prosto do Grecji do Leptokarii .
      Hotel Mousses polozony bliziutko morza, polska obsluga i jedzenie tez pod
      polskie smaki. Zgodnie z oferta katalogowa. Jedynym minusem byl powrot.
      Niestety Deltowskie autokary " nie chcialy naszej grupy " _;)))) i przyjechal
      po nas wynajety autokar , niezbyt wygodny i raczej wiekowy. Ale jechal, nie
      popsul sie.
      • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:03
        cieszcie, że było fajnie. Ale zrozumcie, że to juz koniec.
        Jak touroperator nie zwraca kasy agentom, to go nie będa sprzedawać. Niech sie
        buja z promocjami.
        • Gość: Graża Re: open travel - wielka ściema IP: 212.160.138.* 06.09.06, 15:29
          dziwne.. mój mąż pracuje dla Opena i nic mu nie wiadomo zeby miało paść
          • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:30
            każdy chroni swoje miejsce pracy jak może. Open się trzyma dlatego, że nie
            zwraca agentom kasy z tytułu odwołań rejsów, rezygnacji klienta, zmian.
          • magda19853 Re: open travel - wielka ściema 07.09.06, 08:42
            Rok temu to samo przepowiadano Openowi - upadek na dniach.
            A jakos przez 8 miesiecy 2006 autokary jezdzily po swiecie, samoloty lataly
            • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 12:58
              znaleźli inwestora. No i mieli polisę, więc z wojaży turyści by wrócili.

A teraz nie mają ważnej polisy. Ma Pes, ale na gó..aną kwotę, Podpisujesz umowe
              z open group. A ich polisa na bardzo wysoką kwote jest nieważna, bo była
              wystawiona na prezesa, który juz nim nie jest.
              Ka-pe-wu?
              • magda19853 Re: open travel - wielka ściema 07.09.06, 13:05
                Maja polise do 26.10.2006.
                A takie rzeczy sa wystawiane na biuro, a nie imiennie na prezesa.
                Taki prezes jest zwyklym czlowiekiem, w kazdej chwili moze umrzec i co wtedy ??
                • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 13:08
                  to może zadwoń do urzędu wojewódzkiego :)
                  • magda19853 Re: open travel - wielka ściema 07.09.06, 13:16
                    malopolskie czy kujawsko-pomorskie _;(((
                    Sa jeszcze inne zrodla.
                    A moze ty tam pracujesz.
                    • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 13:28
                      kujawsko-pomorskie:) Przeciez siedziba jest w Toruniu.
                      Ja ani tam ani indziej nie pracuję. Wqrza mnie tylko, że są bezkarni.
                      • magda19853 Re: open travel - wielka ściema 07.09.06, 13:35
                        Ale mnie oni nic nie zrobili zlego. Jestem zadowolona z wyjazdu, bylo wszytko
                        zgodnie z oferta. Wiec po co mam dzwonic.
                        A swoje opinie na temat OT poki co jeszcze wolno mi wymieniac.
                        A juz kilka razy z nimi bylam.
    • Gość: Aggie Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:17
      A tak w ogóle Open Travel nazywa się teraz SKY HOLIDAYS.
      • helmuts Re: open travel - wielka ściema 08.09.06, 08:24
        Gość portalu: Aggie napisał(a):

> A tak w ogóle Open Travel nazywa się teraz SKY HOLIDAYS.

A cos dokladniej.
        Bo jestes jak widze z branzy
    • Gość: najgorsze biuro Re: open travel - wielka ściema IP: *.telsat.wroc.pl 07.09.06, 19:32
      Właśnie dziś powiedzieli, że odwołują wycieczkę na Kretę - 3 dni robocze przed
      urlopem-zaje....scie!!!!
      Trzymać się z daleka!
      • Gość: web Re: open travel - wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:45
        open travel group nie zmieniło nazwy. Poprostu Panek sprzedał swoje udziały w
        tej firmie /a raczej odzyskał dawna Delte travel vel Open Travel sp z o.o.. I
        zmienił nazwę, aby sie źle nie kojarzylo.
        • helmuts Re: open travel - wielka ściema 08.09.06, 10:09
          to dlatego z Dietla zniknal szyld Opena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka