Dodaj do ulubionych

Brazylia z Itaką

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 19:51
Mama zamiar wybrać się z biurem podróży Nowa Itaka do Brazylii (Fortaleza),
ale przed wydaniem sporej sumy zapytałem się przyjaciela rodziny, pracującego
w LOT o komfort rejsu z Warszawy do Brazylii. Rejs ma się odbyć, zgodnie z
informacjami udzielonymi mi w BP Nowa Itaka samolotem PLL LOT Bening 767. I
co mnie spotkało? Okazało się, że przyjaciel zdziwił się, że ten rejs ma być
już wykonany 18 grudnia - ponieważ jak sam powiedział LOT nie ma jeszcze
zgody władz brazylijskich na wyknanie takiego rejsu. Zaskoczony tą
informacją, przedzwoniłem do BP Nowa Itaka z pytaniem czy oni wiedzą coś o
jakicś zgodach - miła pani powiedziała mi, że wszystko jest OK (?). Ale
drazony niepewnością zadzwoniłem do ambasady Brazylii w Niemczech a tam
udzielono mi pełnej odpowiedzi: linia lotncza musi mieć przedstawiciela
prawnego w Brazylii, który zostanie zaakceptowaany przez tamtejsze wladze
lotnicze a to może potrwać do 14 dni i przy okazji poinformowano mnie, że PLL
LOT nie ma takiego przedstawiciela, ale jeżeli mialby go to musi aplikować
przez niego o zgodę na wykonanie rejsów, co może zabrać nawet do 30 dni.
Uzbrojony w tą wiedzę przedzwoniłem do przjaciela rodziny - który potwierdził
informację udzieloną mi w ambasadzie brazylijskiej. Przedzwoniłem powtórnie
do ambasady i zapytałem się, która polska linia ma zgodę na takie -
odpowiedź była krótka: FisherAir.
Czy ktoś ma wiedzę - kto lata z FisherAir na Fortalezę z Polski?

Wojtek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Re: Brazylia z Itaką IP: *.catv.net.pl 05.12.06, 22:30
      Człowieku daj se spokuj z Itaka bo to beda zmarnowane wakacje Pamietasz
      ostatnią afere po wpadce biura z Torunia tez mieli Dominikanę - czarter za 1999
      PLN Ja tam latam z biurami co mają ofertę rejsowa
    • Gość: Anka Re: Brazylia z Itaką IP: *.catv.net.pl 05.12.06, 22:30
      Ale Fisher już jest bankrutem
      • Gość: Wojtek K Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:49
        Ponoć już nie - tak przynajmniej jest umowane w "Pulsie Biznesu" i
        w "Parkiecie". Inwestorzy giełdowi przejeli FisherAir i dokapitalizowali. Jutro
        będę dzownił do biura FisherAir to dowiem się więcej.

Wojtek
      • Gość: Kamil Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:11
        odradzam zarówno Itake jak i Exim mają problemy finansowe
        • Gość: przemo77 Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:54
          a to ciekawe kogo polecasz ?

A swoja droga to spiewasz na te sama nute juz od paru sezonow.
    • Gość: toma001 Re: Brazylia z Itaką IP: *.lhsystems.pl 06.12.06, 09:52
      polecam Brazylie z ktorys z biur niemieckich - tanio i pewnie - zobacz
      www.dreamtours.pl
    • Gość: III Re: Brazylia z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:24
      Brazylię z przelotem liniami Fisher Air ma Exim Tours... to biuro zaangażowało
      się w reaktywację działalności tego przewoźnika, ale ja z kolei nie mam
      zaufania do linii lotniczej. jeżli miałabym wybierać - wybrałabym Brazylię z
      Itaką.
    • Gość: isla Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:23
      Szczerze odradzam Brazylię z Itaką. W styczniu tego roku latali z Fisherem jak
      jest teraz nie wiem. Abstrahując od przelotu, oferta na miejscu nie zgadzala
      się z ofertą katalogową. Hotel co prawda jak w ofercie 4-gwiazdkowy jednak na
      miejscu okazalo się, że część pokoi nie spelnia standardu. Biuro umylo ręce na
      miejscu. Po powrocie zlożyliśmy reklamację - sprawa toczy się do tej pory.
      Zaoferowana przez biuro rekompensata wynosila....240 PLN za dwie rezerwacje.
    • Gość: jacoby Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 20:34
      FIscher ma wznowic loty z tego co wiem jedna spolka gieldowa Lubawa kupila
      akcje tego przewoznika z 1 mln zl.
      Czy warto. Do Brazyli przymierzalem sie juz w tamtym roku ceny byly smieszne bo
      nawet za 2 tys. Mieszaja za duzo z terminami i iloscia dni np pisza 14 dni a
      noclegow jest 12. Dzwonilem teraz z zapytaniem o wylot na 18 grudnia i pani nie
      potrafila mi powiedziec kiedy jest powrot w koncu powiedziala ze 31 grudnia. To
      dziekuje za taki powrot w sylwestra.
      W koncu zdecydowalem ze polece z niemieckiego biura bo taniej pewniej i termin
      moge wybrac i mam pewnosc ze polece a nie tutaj sami nie wiedza czy do lotu
      dojdzie.

• Gość: nafplio Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:03
        Mam pytanie - gdzie szukać takich tanich wakacji z niemieckich biur podróży -
        mam na myśli dalekie kierunki? Dostępne na naszym rynku oferty TUI i Neckermana
        nie należą do najtańszych.
        • Gość: Drożek Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:48
          ja żekłbym nawet że należą do bardzo drogich :)
          • Gość: jacoby Re: Brazylia z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:17
            Podaje wam adresy

www.ltour.de
            www.tmg.pl
            www.5vorflug.de
            www.expedia.de

Co prawda teraz ceny sa wysokie bo wysoki sezon niemcy masowo wylatuja na swieta
            Ja wylatuje prawdopodobnie okolo 15 stycznia ale jeszcze nie wiem gdzie
            dowiaduje sie zawsze pare dni przed :)
    • Gość: vitaaga Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:55
      Moi znajomi lecieli rok temu do Fortalezy z FisherAir. Ja leciałam latem
      z Amsterdamu. Znajomi lot z Fisherem wspominali jak horror. Mieli dobę opóźnienia
      w drodze powrotnej. Samolot podobno nie był przystosowany do tak długiej trasy -
      bardzo niewygodny, mało miejsca. A ja gdzieś czytałam, że Fisher upada. To takie
      linie lotnicze, które dysponują tylko trzema samolotami ( tak było rok temu ).
    • Gość: Nikusia Re: Brazylia z Itaką IP: *.chello.pl 25.12.06, 13:17
      Lecę 28.12 do fortaleze i z tego co mówią w biurze Exim to Fisher został
      wykupiony przez Exim,Itake i Scan nazywa się Prima Czarters
      • Gość: Grucha Re: Brazylia z Itaką IP: *.chello.pl 27.12.06, 21:26
        My lecimy do Fortalezy 30.12 z Itaką - Lotem. Może sie tam zobaczymy - miłego
        • Gość: marek Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:59
          wyfruwam 15 stycznia i czekam z niepokojem, uda się czy nie uda, amrek
          • Gość: Grucha Re: Brazylia z Itaką IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:41
            Byłam, wróciłam, było bosko! Lecieliśmy LOTem, wprawdzie wylot z dużym
            opóźnieniem, ale na miejscu były już tylko miłe niespodzianki. Chociaż nie we
            wszystkich hotelach. Niektórzy mieli niekorzystną zamianę. My NIE - same dobre
            chwile i piekna kolorowa, upalna, radosna Brazylia:)
            • Gość: Kris Re: Brazylia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:57
              Prosimy o więcej szczegółów-jak z tą zamianą hoteli i i ich standardem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka