Dodaj do ulubionych

Brazylia urlop

05.03.25, 12:12
Emateczki, ktora byla na wakacjach w Brazylii?
Bedziemy z osmiolatka w kwietniu w Sao Paulo u znajomych localsow; jest juz zaplanowana wycieczka do Rio i do wodospadow Iguazu.
Nasi przyjaciele sie nami zaopiekuja, ale chetnie zbiore wskazowki doswiadczonych ematek. Co zobaczyc w Sao Paulo i okolicach, co warto przywiezc do i z Brazylii i ogolne praktyczne informacje sa dla mnie cenne 😃 dzieki!
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Brazylia urlop 05.03.25, 13:12
      Nie byłam i nie doradzę ale na wzmiankę o zaprzyjaźnionych lokalsach pewna forumka 3, 2, 1...
      • gryzelda71 Re: Brazylia urlop 05.03.25, 13:13
        🤣🤣🤣
      • mikams75 Re: Brazylia urlop 05.03.25, 14:07
        czy ja tu kiedys pisalam, ze znam tam lokalsow? wink)
    • mikams75 Re: Brazylia urlop 05.03.25, 14:16
      Z praktycznych informacji to sprawdzac dokladnie gdzie sie idzie i co jest po drodze.
      To nie jest miasto na spacerki, poza jakimis wyznaczonymi miejscami ogolnie jest bardzo malo pieszych, albo i wcale a dojscie z punktu A do B nie zawsze jest bezpieczne. Miasto jest ogromne i zawsze licz na dojazd wiecej czasu niz Ci sie wydaje.
      W okolicy wodospadu mozna spokojnie spedzic kilka dni na wedrowkach po okolicy, natura jest tam niesamowita, dzikie zwierzeta itp. Tylko trzeba sie przyjrzec, gdzie mozna chodzic na wlasna reke a gdzie z kims.
      Rio - zwiedzic klasyke. Nie wiem ile czasu masz na wszystko, ale nawet jak ulozysz sobie jakis plan, to pozniej bedziesz weryfikowac bo zobaczysz, ze dojazdy, przemieszczanie sie sa tam czasochlonne.
    • bywalec.hoteli Re: Brazylia urlop 05.03.25, 14:20
      Sao Paulo ma świetny klimat - cały rok między 20 a 30 stopni. Niby kwiecień to u nich jesień ale jaka jesień smile
      Najbardziej bym się bał o bezpieczeństwo. Słyszałem rożne historie.
      • mikams75 Re: Brazylia urlop 05.03.25, 14:27
        znawco, dane z googla trzeba umiec interpretowac. Zapomniales o deszczach i wilgotnosci co bardzo znaczaco wplywa na odczuwanie temperatury.
        W kwietniu moze byc roznie, moze sie jeszcze utrzymywac okres deszczowy, moze juz byc po nim, to taki czas przejsciowy.
        • bywalec.hoteli Re: Brazylia urlop 05.03.25, 15:11
          dane nie z google tylko od mieszkańca Sao Paulo, znawco
          • mikams75 Re: Brazylia urlop 05.03.25, 15:14
            lec i poczuj ten "swietny klimat" w porze deszczowej.
            • bywalec.hoteli Re: Brazylia urlop 06.03.25, 11:41
              nie zes()j się
              • mikams75 Re: Brazylia urlop 06.03.25, 14:01
                nie ma to jak merytoryczna i kulturalna wypowiedz padalca, ktoremu wydaje sie, ze bywa.
    • pffpffpff Re: Brazylia urlop 05.03.25, 15:55
      I powiesz znajomym lokalsom, że ematka polecała coś innego?
      Tak, zapewne mnóstwo ematek spędza urlop w Brazylii 🙃
      Ps. Bardzo zazdroszczę. Chętnie bym pozwiedzała.
    • marta.graca Re: Brazylia urlop 05.03.25, 22:26
      Ostrożnie na Copacabana Beach, mój tata został tam napadnięty i okradzionyuncertain
    • alina460 Re: Brazylia urlop 05.03.25, 22:44
      Zapomnij o spacerowaniu po Sao Paulo. Miasto nie jest bezpieczne. Przy zatrzymaniu podejrzanego, jeden policjant rozmawia, a drugi przystawia lufę do delikwenta. W fawelach policja nawet się nie pojawia, ze strachu. Miasto ma 20 mln mieszkańców i mega korki.
      Warto odwiedzić Ogród Botaniczny, jest super!
    • bezmiesny_jez Re: Brazylia urlop 06.03.25, 11:17
      To "localsi" chyba ci powiedzą?
    • alina460 Re: Brazylia urlop 06.03.25, 11:31
      Kolejny park: Ibirapuera 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka