Dodaj do ulubionych

co wybrać?? dylemat

11.02.07, 23:34
Witam wszystkich
Gnębi mnie problem jak spędzić wakacje? Wybór prosty dla wielu ludzi ale nie dla mnie.
Z jednej strony chcę zwiedzić europe autostepem i tym samym spełnić swoje marzenie chodż w części, a w drugiej jechać do pracy do holandii i przepracować przynajmniej 3 miesiące. 2 lata temu stopem zwiedziłem częściowo Niemcy holandie i belgie, i przeżycie mam nie zapomniane.W tamtym roku w wakacje wsumie nigdzie nie byłem tylko pracowałem w naszym bogatym kraju i do dziś załuje ze nie pojechałem w swiat. Pracując w zagranicą mozna zarobic konkretny pieniądz, wrócic i żyć dobrze, a podrózując stopem to spełniać marzenia. hmmm Wybór niby prosty ale wciąż mnie gryzie to.
Poradżcie co byście zrobili? co wybrali?
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: co wybrać?? dylemat 12.02.07, 14:52
      popracuj dwa miesiace a miesiac sie poszlajaj stopem ;-)
    • ingra Re: co wybrać?? dylemat 12.02.07, 22:40
      Moim zdaniem już podjąłeś decyzję pisząc tego posta na tym forum;)
      Życzę miłego autostopowania
      • geerbil Re: co wybrać?? dylemat 13.02.07, 08:30
        a no własnie nie podjełem decyzji, ciągle nie wiem co zrobic, nawet gdybym chciał jechać stopem to narazie nie mam z kim jechać.
    • kwiat_paproci Re: co wybrać?? dylemat 13.02.07, 20:47
      Ech, ja też od kilku lat mam taki dylemat, ale ostatecznie zawsze wybieram
      wojaże :D Możesz jednak zrobić tak, jak radził Tomek, czyli 2 miesiące pracy, a
      potem szaleństwo stopem. Całej Europy w ten sposób nie zwiedzisz, ale przecież
      nie na pobieżnych wakacjach w strasznym pośpiechu Ci zależy :) Chyba, że bardzo
      potrzebujesz pieniędzy, no to wtedy zaciskasz zęby i pracujesz 3 miesiące.
      Acha, jeśli nie masz z kim jechać, to jest nas już dwoje w takiej sytuacji i coś
      można by zacząć z tym robić ;D
      • geerbil Re: co wybrać?? dylemat 13.02.07, 22:26
        raczej myślałem zeby pierw pojezdzić 2 miesiące po europie a potem do pracy jechać na jakiś dłuzszy czas, ale chciałbym w pazdzierniku zaczą magistra a pozatym nie wiem jakby wyszło z wojskiej gdybym uciekł na dłuzszy czas z kraju ( powiedzmy pół roku) a potem wrócił do kraju.
        Pozatym w pracy planują mi już moją prace i obowiązki na najblizsze miesiące,ale bedą zdziwieni jak sam się zwolnie, ale tak to jest jak pieniądz nie jest "europejski"
        Kwiat_paproci też masz ochote zwiedzić kawałek świata, tanim i nie typowym sposobem?
        • kwiat_paproci Re: co wybrać?? dylemat 14.02.07, 21:37
          > Kwiat_paproci też masz ochote zwiedzić kawałek świata, tanim i nie typowym spos
          > obem?

Tak i napiszę jak u mnie się ogólnie przedstawia sytuacja. Mam czas gdzieś tak
          od 1.lipca do 20.sierpnia, bo potem wracam do pracy w Polsce. Głównie interesuje
          mnie podróż po Europie, bo na razie stopem byłam tylko w Niemczech i Holandii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka