Dodaj do ulubionych

NIE DLA OASIS TOURS

IP: 80.48.245.* 26.06.03, 20:48
NIGDY NIE WYBIERAJCIE BIURA OASIS. Właśnie dzisiaj wróciłem z wycieczki do
Tunezji. Jedyne słowo jakie ciśnie mi się na usta to SYF. Hotel
trzygwiazdkowy oferowany jako czterogwiazdkowy, śmierdzące posiłki (przez
czternaście dni tak naprawdę w dzień w dzień to samo) które można spożywać w
uroczym towarzystwie stad much tylko czyhających na okazję, żeby usiąść wam w
talerzu. A nawet jak muchom by się nie udało, to obsługa zadba o to, by
stosowna ich ilość znalazła się w posiłkach w formie przyprawy (w dużych
ilościach). W formule all inclusive barmani (w barze otwartym do 24:00)
informują o 22, że nie ma wódki, ginu, whiskey, coli, tonicu, fanty, sprita,
a jedyną rzeczą której można się napić jest boukha (taki lokalny śmierdzący
bimber z daktyli, którego nie da się wypić nawet z colą). Rezydentki
wybierane są chyba (w mojej opinii) na zasadzie : która bardziej ograniczona
i mniej operatywna. Nie potrafią niczego załatwić, stawiają się nawet jeśli
ma się uzasadnione pretensje (np. czekanie 12 godzin po przylocie na
zakwaterowanie) i UWAGA CIEWKAWOSTKA
: odmawiają przyjęcia (podpisania, parafowania) pisemnych reklamacji (tak że
po powrocie jesteście w dupie, bo zgodnie z umową biuro rozpatruje tylko
reklamacje zgłoszone rezydentowi na dowód czego na takiej reklamacji powinno
być jego (rezydenta) potwierdzenie zgłoszenia reklamacji). Krótko rzecz
biorąc OASIS polecam tylko i wyłącznie desperatom z nadmiarem kasy, brakiem
wyobraźni i zamiłowaniem do spędzania wolnego czasu w mało ciekawym miejscu
(hotele w koszmarnie usytuowane) w towarzystwie (nie do odrzucenia) setek
much.
Obserwuj wątek
    • Gość: gabi Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.Astral.Lodz.PL 27.06.03, 07:22
      To co to był za hotel (nazwa)??? Może inne biura podróży też go mają w ofercie.
      • Gość: oszukany Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 80.48.245.* 27.06.03, 08:04
        w ofercie OASIS TOURS występuje pod nazwą skanes oasis club i oferowany jest
        jako super extra hotel klubowy. Na miejscu na bramie jest nazwa residence
        skanes garden. taka też widnieje na stronie właściciela sieci (hiszpańska
        kompania turystyczna) www.gardentours.com
        • Gość: A Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 13:03
          Jeszcze jedna rzecz.
          O ile się orientuję to Oasis nie mam formuły all inclusive w Skanes Oasis Club.
        • Gość: Kyata Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 81.15.160.* 03.07.03, 12:40
          Niestety nie istnieje strona www.gardentours.com !!!!!! Mozesz to wytlumaczyc?

Gość portalu: oszukany napisał(a):

> w ofercie OASIS TOURS występuje pod nazwą skanes oasis club i oferowany jest
          > jako super extra hotel klubowy. Na miejscu na bramie jest nazwa residence
          > skanes garden. taka też widnieje na stronie właściciela sieci (hiszpańska
          > kompania turystyczna) www.gardentours.com
          • Gość: Edyta Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.15.* 13.07.03, 17:56
            Gość portalu: Kyata napisał(a):

> Niestety nie istnieje strona www.gardentours.com !!!!!! Mozesz to wytlumaczyc?
            >
            > Gość portalu: oszukany napisał(a):
            >
            > > w ofercie OASIS TOURS występuje pod nazwą skanes oasis club i oferowany je
            > st
            > > jako super extra hotel klubowy. Na miejscu na bramie jest nazwa residence
            > > skanes garden. taka też widnieje na stronie właściciela sieci (hiszpańska
            > > kompania turystyczna) www.gardentours.com

Nie www.gardentours.com tylko www.gardenhotels.com. Byłam tam 2 tygodnie :)
    • Gość: Mia Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.pl.abb.com 27.06.03, 07:28
      NIe tylko Oasis Tour jest taki "atrakcyjny"
      ja byłam ze Scan Holiday w Tunezji w zeszłym roku w październiku,
      ciśnie mi się na usta tylko jedno słowo: TRAGEDIA!!!!...
      Próba wyegzekwowania swoich praw po powrocie była ciężka,
      i mało efektywna. :(

• Gość: A Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 12:49
      Witam
      Drogi Oszukany
      Jestem pracownikiem konkurencji dla Oasisa. Jestem ciekawy czy lecieliście z
      Last minute i pewnie zapłaciliście po 900 pln i spodzielawliście się luksusów.
      Cóż tacy klienciu są zmorą - płacą najniższe koszta a potem spodziewają się
      super hotelu i all inclusiva Bóg jeden wie jak bogatego.

• Gość: Agent Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 13:21
        Gość portalu: A napisał(a):

> Witam
        > Drogi Oszukany
        > Jestem pracownikiem konkurencji dla Oasisa. Jestem ciekawy czy lecieliście z
        > Last minute i pewnie zapłaciliście po 900 pln i spodzielawliście się luksusów.
        > Cóż tacy klienciu są zmorą - płacą najniższe koszta a potem spodziewają się
        > super hotelu i all inclusiva Bóg jeden wie jak bogatego.
        >
        Drogi konkurencie Oasisa
        Nieważne za ile klienci wykupili ofertę, ważne co ta oferta zawierała.
        Pracownicy biura mogli uczciwie poinformować klienta o warunkach, a nie
        ściemniać o super promocji firmy,tylko po to żeby złapać klienta. Jestem
        przekonany że ty robisz to samo, żeby wypchnąć swoją "super ofertę". Ja
        osobiście cieszę się z takiego obrotu sprawy, bo może wreszcie ludzie zaczną
        rezerwować normalne hotele, a nie łudzą się że można za 1000 PLN zapewnić sobie
        dobre warunki. Nie żałuję się w ogóle ludzi, którzy tak fatalnie trafili, bo
        sami są sobie winni, moze czegoś się wreszcie nauczą, może skończy się wreszcie
        targowanie w biurze podróży jak na straganie z warzywami. W tej chwili to każdy
        klient który wchodzi do biura od drzwi pyta o zniżkę, dlaczego w sklepach
        płaci taką cenę jaka jest wybita na towarze, przecież branża turystyczna to nie
        jest Caritas, jeżeli kogoś stać to jedzie, a jeżeli nie ma kasy, to niech
        siedzi w domu.
        • Gość: Arcio Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 195.136.95.* 27.06.03, 15:00
          Drogi Agencie,
          Gdybym miał jeszcze ze trzy ręce to też bym się nimi podpisał pod Twoją
          wypowiedzią.
          Nestety wiele ludzi wciąż myśli,że pewnych granic nie da się przekroczyć.
          Nie może być tak, że hotel 4* obniża ceny dla Polaka bo ma takie wydzimisie
          skoro za dwa razy tyle może sprzedać miejsca Niemcom.
          Chcesz mieć małą cenę, musisz mieć coś grozego.

VW Polo w wersji po mocnym rabacie nazywa się Skoda Fabia(bez urazy).
          to jest to jeszcze VW?

Pzdr
          Arcio

PS
          Targowanie się w biurze? U mnie nie ma, ucinam szybko takie dywagacje. Takie
          realia
          • Gość: k2 Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 15:29
            Szybko się wyrobiłeś jak na nowego agenta :)
            • Gość: Arcio Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 195.136.95.* 27.06.03, 16:19
              To miło usłyszeć:)
              Pewneych zasad trzeba się trzymać, bo inaczej ludzie przestają cię szanować.
              pzdr
              Arcio
        • Gość: A. Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 13:26
          Cześć Agencie.
          Pracuje w turystyce 3 lata (może to nie dużo) i mam zasadę, że informuje
          klienta rzetelnie i nie naciągam faktów. Mój pierwszy szef nauczył mni eże
          ważny jest stały klient a nie jednorazowy i tego staram się trzymać. kiedy
          przestawiam hotel zawsze podaje jakie ma minusy, a jesli o nich nie wiem to
          staram się o nich dowiedzieć.
          Wiem ze są biura specjalizujące się w klientach jednorazowych ale im wróżę
          krótka przyszłośc.
          Pozdrawiam
          • Gość: Kasia Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.chello.pl 30.06.03, 13:33
            oby więcej takich jak Ty!!
      • Gość: cc Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.org 27.06.03, 13:40
        Typowa gadka przedstawiciela biura podróży. Jak oferujecie trzygwiazdkowy
        hotele z tandetną obsługą jako czterogwiazdkowy z superobsługą, to nie dziwcie
        się, że ludzie czują się i SĄ oszukani. BEZ WZGLĘDU NA CENĘ!
        • Gość: Kasia A. Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.chello.pl 27.06.03, 15:42
          dokładnie! ludzie kupując wyjazd za 1000zł i słysząc o luksusach traktują to
          jako okazję [może zwolniło się miejsce]. czy nie mozna powiedzieć klientowi,
          że wycieczka kosztuje 1000zł i powiedzieć jakie są tego konsekwencje??? na
          pewno znalazły się chętny na taki "kiepski" wyjazd [osoba, która chce dużo
          podróżować po kraju i hotel traktuje jako noclegownię a za 1000zł nie kupiłaby
          biletu na samolot i 7 noclegów..]. biura podróży nie myślą strategicznie, aby
          się jednorazowo wzbogacić i szukać kolejnych naiwnych...

a co do Oasis Tours - byłam z nimi na Krecie i jestem bardzo zadowolona!
      • Gość: m Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 195.205.131.* 30.06.03, 13:37
        A co tu ma cena do rzeczy? Chyba się Wam sprzedawcom coś popieprzyło. Teraz
        jest rynek KUPUJĄCEGO a nie sprzedającego. Klient ma prawo się targować i
        oczekiwać tego co jest w ofercie za uzgodnioną cenę. Pierdolicie tutaj jakieś
        bzdety. Mam nadzieję, że takie biura szlag trafi jak wasze. A jak kupuję
        samochód w promocji i z extra dodatkami to znaczy że ma się psuć?? Precz z
        arogancją sprzedawców !!!
        • Gość: Arcio Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 195.136.95.* 30.06.03, 14:39
          Gość portalu: m napisał(a):

> A co tu ma cena do rzeczy? Chyba się Wam sprzedawcom coś popieprzyło. Teraz
          > jest rynek KUPUJĄCEGO a nie sprzedającego. Klient ma prawo się targować i
          > oczekiwać tego co jest w ofercie za uzgodnioną cenę. Pierdolicie tutaj jakieś
          > bzdety. Mam nadzieję, że takie biura szlag trafi jak wasze. A jak kupuję
          > samochód w promocji i z extra dodatkami to znaczy że ma się psuć?? Precz z
          > arogancją sprzedawców !!!

Drogi KUPUJĄCY
          Jak zapewne nie zauważyłeś nie zywczajni jesteśmy do takiego dziwnego języka.
          Po drugie jak dobrze zauważyłeś" jak kupuję samochód....." jak kupujesz
          wyceczkę to też masz do wyboru np: Grecję za 3999 pln i za 399 pln tylko nie
          wymagaj żeby za 29,900 sprzedali Ci BMW Z3 z full wypasem.

Coś za coś!

Pozdrawiam
          Arcio

PS
          Z góry uprzedzam, nie lubię biur lub ich pracowników wciskającym Skodę Fabię
          jako VW Polo w cenie Fabi (bez urazy)

• Gość: agent Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:19

Myslisz że jak jest rynek kupującego, to ktoś dopłaci do ciebie żebys miał
          wspaniałe wakacje??? Ty chyba jesteś chory, albo naiwny. A swoje wyszukane
          słownictwo zostaw dla blizszych ci osób
        • Gość: Agentka Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 12:02

Naprawdę nie dziwię się że mają nas za granicą za najgorszą klientelę, skoro
          jeździ tam ktoś taki jak ty. A potem wszyscy się dziwią ze Niemcy, Francuzi i
          inni sa lepiej traktowani od nas. Jeszcze trochę a Polak poprosi o zniżkę od
          napiwku.
          • Gość: aaa Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 15:14
            Zadziwiają mnie ludzie którzy połknęli haczyk Skanes Oasis 4* za tak małe
            pieniądze. Życzę im dużo cierpliwości podczas pobytu. Ja miałam zepsute
            wakacje, wróciłam z zeszłym tygodniu z tego hotelu, powiem krótko TRAGEDIA.
        • Gość: A. Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 13:55
          Heloł
          Ale jesteś burak i gamoń.
          Jak idziesz kupować samochód to mówisz sprzedawcy: Panie a może jeszcze 3%
          rabatu od tej ceny? A moze klima za darmo?
          Weź się zastanów a potem się wypowiadaj.
          Albo idź do sklepu i powiedz Pani za ladą że kupisz jak obniży cenę o 3 %.
          Stuknij się w ten pusty łeb.

Aleś mnie zdenerował
          Nara.
          • Gość: m Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 195.205.131.* 03.07.03, 11:44
            To ty masz pusty łeb matołku. To że nie umiesz się targować to nie znaczy że
            nie wolno tego robić. To gwarantuje nawet prawo. Pobudka - PRL się skończył,
            teraz rządzi klient!!! Jesteście Polaczki matołki. To jest właśnie spuścizna
            PRL - bierzemy co dają, bo jeszcze zabraknie. Nie daj Bóg zakwestionować
            czegokolwiek. OCHYDA !!!
            • Gość: AA Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 12:10

> To ty masz pusty łeb matołku. To że nie umiesz się targować to nie znaczy że
              > nie wolno tego robić. To gwarantuje nawet prawo. Pobudka - PRL się skończył,
              > teraz rządzi klient!!! Jesteście Polaczki matołki. To jest właśnie spuścizna
              > PRL - bierzemy co dają, bo jeszcze zabraknie. Nie daj Bóg zakwestionować
              > czegokolwiek. OCHYDA !!!

Jak masz kasę to możesz porządzić, ale jak jesteś gołodupcem to siedź na 4
              literach i nie dyskutuj. Podejrzewam, że najwięcej wypowiedzi jest tu własnie
              tych centusiów chcących zdenerwować cała resztę forumowiczów.
            • Gość: A. Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 12:19
              Tu nie chodzi o kwestionowanie czegokolwiek tylko prosze pójdź to pierwszego
              lepszego salonu samochodowego, ba nawet sklepu i popros o znizkę 3%. Odezwij
              się jak bedziesz znał odpowiedź Pani/Pana. Bo widze ze jesteś typem osoby która
              nawet jesli zdecyduje się wykupić wczasy w biurze (należy to traktowac jako
              łaskę bożą i niesamowity zaszczyt) to zaraz po podpisaniu umowy chce pisac
              reklamacje żeby jeszcze cos wybębnic od biura. Wiesz załatw sobie wczasy nad
              małym bajorkiem i potarguj się z kolesiem u kórego bedzes zkupował kamień żeby
              sobie go do szyi przywiązać jak bedzesz się kąpał. Daj namiary i zdjęcie to
              nawet ja ci zniżkę załatwie a nawet dopłace do tego.

Z wyrazami szacunku.
              A.
              • Gość: m Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 195.205.131.* 03.07.03, 14:26
                Dzięki za rady ! Nieskorzystam. Lobby sprzedawców widzę działa. Ale jeszcze
                trochę kryzysu i zmiękniecie. Wasze podejście urąga podstawowym zasadom
                kapitalizmu. Na szczęście to nie mój problem. Wyobraź sobie, że idąc kupić coś
                istotnego - (choćby i samochód) można się targować. I są sprzedawcy którzy nie
                robią z tego problemu bo są normalni. Aha - takiego podejścia nauczyłem się od
                ludzi, którzy doszli do czegoś w życiu - są obrzydliwie bogaci. Oni po prostu
                umieją szanować pieniądze - choćby to było 50 PLN. I dlatego udało im się coś
                osiągnąć. A tacy jak wy pozostaną na zawsze drobnymi sklepikarzami. Powodzenia,
                hehehe. Klienci zaczną takich jak Wy wyczuwać na odległość i omijać szerokim
                łukiem.
                • Gość: Arcio Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 195.136.95.* 03.07.03, 14:44

> Dzięki za rady ! Nieskorzystam. Lobby sprzedawców widzę działa. Ale jeszcze
                  > trochę kryzysu i zmiękniecie. Wasze podejście urąga podstawowym zasadom
                  > kapitalizmu. Na szczęście to nie mój problem. Wyobraź sobie, że idąc kupić
                  coś
                  > istotnego - (choćby i samochód) można się targować. I są sprzedawcy którzy
                  nie
                  > robią z tego problemu bo są normalni. Aha - takiego podejścia nauczyłem się
                  od
                  > ludzi, którzy doszli do czegoś w życiu - są obrzydliwie bogaci. Oni po prostu
                  > umieją szanować pieniądze - choćby to było 50 PLN. I dlatego udało im się coś
                  > osiągnąć. A tacy jak wy pozostaną na zawsze drobnymi sklepikarzami.
                  Powodzenia,
                  >
                  > hehehe. Klienci zaczną takich jak Wy wyczuwać na odległość i omijać szerokim
                  > łukiem.

Długo stałem z boku i nie dawałem się sprowokować....ale jednak:

Mój drogi zapominasz że w tym fachu liczy się uczciwość i jeszcze parę innych
                  rzeczy, a zapewniam Cię, że Klient dobrze obsłużony i zadowolony z oferty nie
                  będzie naewt myślał o targowaniu się.

Jeszce raz podkreślam generlanie nie mam nic przeciwko targoewaniu, ale trzeba
                  to umieć robić.
                  I sorry ale to czy "zmięknę" nie będzie zależało od tego czy będę czy nie będę
                  dawać rabatów.

I to było ostatnie moje słowo w tym temacie.
        • Gość: Radek Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.Astral.Lodz.PL 29.07.03, 22:09

popieram w 1000000%
      • tegoslaff Re: NIE DLA OASIS TOURS 01.07.03, 18:35
        lll
        --
        Chuj wam wszystkim w dupe.
      • Gość: oszukany Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 80.48.245.* 29.07.03, 18:27
        zapłaciliśmy po 2 tys za osobe + 1500 za dziecko. więc idź się pocałuj w d...
        jeżeli biura nie stac na promocje, to niech ich nierobi. a poza tym to co za
        różnica ile zapłaciłem ?? nawet jeśli było to last minute, to znaczy, że inni
        kupujc t wycieczkę wcześniej zapłacili jeszcze wiecej za to gówno, które
        zapewnił im OASIS TOURS. bo na miejscu nikt z obsługi nie sprawdza w jakim
        momencie wykupiło sie pobyt.
    • Gość: Kyat Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 81.15.160.* 03.07.03, 12:25
      Wlasnie zaplacialam zaliczke za ten hotel ale w wersji normalnej (ie all
      inclusive) i mnie zmrozilo wiec prosze napisz jak sam hotel tzn.
      zakwaterowanie bo zastanawiam sie nad odstapieniem od umowy, chciaz bedzie
      mnie to kosztowalo.
      • Gość: lila Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.Astral.Lodz.PL 03.07.03, 13:25
        Nie rezygnuj! To, że komuś hotel kompletnie nie przypadł do gustu, nie znaczy,
        że Tobie będzie tam źle. To jest bardzo subiektywna ocena każdego z nas.
        Pozdrawiam
        • ela1001 Re: NIE DLA OASIS TOURS 09.07.03, 09:57
          Gość portalu: lila napisał(a):

> Nie rezygnuj! To, że komuś hotel kompletnie nie przypadł do gustu, nie
          znaczy,
          > że Tobie będzie tam źle. To jest bardzo subiektywna ocena każdego z nas.
          > Pozdrawiam

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią całkowicie.
          Na każdym wyjeździe spotykałam ludzi wiecznie z czegoś niezadowolonych.
          A to jedzenie monotonne, a to woda w morzu za słona itd...
          Byli to typowi maruderzy i snobi bez żadnego pomysłu na ciekawe spędzenie czasu
          w trakcie urlopu z postawą "płacę to wymagam" ( bez względu na cenę ).
          Ich głównym zajęciem było przesiadywanie przy hotelowym basenie i licytowanie
          się kto z nich zaliczył więcej egzotycznych wyjazdów i hotelowych gwiazdek.
          Zgadzam się z tym , że warunki panujące w hotelu są ważne.
          Jednak , żeby wyjazd był udany trzeba ze swojej strony też zdobyć się na pewien
          wysiłek.
          Ja przyjęłam podstawową zasadę , że do każdego wyjazdu trzeba się odpowiednio
          przygotować- przestudiować przewodniki, poznać zwyczaje panujące w kraju do
          którego się wybieram, podpytać znajomych i internautów.
          Nigdy nie zdaję się wyłącznie na rezydentów ! Korzystam oczywiście z ich
          pomocy, ale nie spotkałam jeszcze takiego, który byłby wszystkowiedzącym
          onibusem.
          Będąc na miejscu , pierwszego dnia idę do informacji turystycznej po max.
          materiałów o okolicy i wycieczkach oferowanych przez miejscowe biura.
          Dzięki temu nie przepłacam - jedyny warunek to znajomość języków obcych.
          Korzystam głównie z ofert typu "last minute" i bardzo chwalę sobie taką opcję.
          Warunki zawsze miałam identyczne jak osoby , które zapłaciły pełną cenę .
          Poluję na takie okazje i wbrew temu co niektórzy wypisują na forum nie mam
          żadnych wyrzutów sumienia.
          Ktoś napisał, że jak kogoś nie stać na pełną cenę to powinien siedzieć w domu ,
          żeby nie przeżywać rozczarowań.
          Moim zdaniem wszystko zależy od tego jakie ma się oczekiwania od wyjazdu.
          Ja przede wszystkim jeżdżę z biurami tam, gdzie dojazd na własną rękę byłby
          niemożliwy albo zbyt kłopotliwy ( np Tunezja, Turcja, Majorka).
          Oferty typu "last minute" nie są żadną działalnością charytatywną .
          Nie wierzcie w bzdury , że doprowadzają biura do bankructwa!
          Jeżeli biura ogłaszają upadłość to tylko i wyłącznie z powodu własnej
          nieuczciwości, a nie dlatego że sprzedają ofertę po kosztach własnych.
          • Gość: Zdenerwowana Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 12:26
            Ty chyba jesteś nienormalna pisząc ze niemożliwy jest upadek biura
            sprzedających ofertę po kosztach własnych. Jeżeli tak jest , to bardzo cię
            przepraszam, ale wskaż mi gdzie jest miejsce na ich zarobek. W jaki sposób są
            nieuczciwi? czy w momencie kiedy dają ci za bezcen imprezę? Stuknij się lepiej
            w głowę, a nie wypisujesz bzdetne referaty.
            • ela1001 Re: NIE DLA OASIS TOURS 09.07.03, 13:30
              Gość portalu: Zdenerwowana napisał(a):

> Ty chyba jesteś nienormalna pisząc ze niemożliwy jest upadek biura
              > sprzedających ofertę po kosztach własnych. Jeżeli tak jest , to bardzo cię
              > przepraszam, ale wskaż mi gdzie jest miejsce na ich zarobek. W jaki sposób są
              > nieuczciwi? czy w momencie kiedy dają ci za bezcen imprezę? Stuknij się
              lepiej
              > w głowę, a nie wypisujesz bzdetne referaty.

Sama się puknij jeżeli odpowiada Ci taki poziom dyskusji!

Biura zarabiają przede wszystkim na charterach.
              Jeżeli nie mają obłożenia miejsc w samolocie to chyba normalne, że schodzą z
              ceną do poziomu kosztów własnych po to żeby złapać takiego klienta jak ja
              chociażby. Ceny katalogowe generalnie są zawyżane, wręcz z sufitu.
              Sprzedaż jak to określasz "za bezcen" tuż przed imprezą prowadzą wszyscy
              touroperatorzy z Neckermanem i TUI na czele.
              Niestety, niektóre nieuczciwe biura nie wywiązują się z premedytacją ze swoich
              zobowiązań w stosunku do kontrahentów - po prostu nie płacą w terminie bo po
              co ? W efekcie cierpią na tym kolejne wysyłane grupy turystów.|Nic dziwnego ,
              że takie biura stopniowo tracą klientów i wpadają w dołek finansowy.

A może nie słyszałaś o fikcyjnych bankructwach po wyprowadzeniu pieniędzy z
              firmy - naiwna dziewczyno ?

• Gość: Zdenerwowana Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 16:47
                niewiem jaką tu gre prowadzisz, ale nie docieraja do mnie żadne twoje argumenty,
                doskonale znam mechanizm kupna i sprzedaży w turystyce, pracuje przy tym i
                naprawdę nic nie wygląda tak jak ty to opisujesz. Naczytałaś się jakiejś
                lektury, a w turystyce liczy się moja droga praktyka. Jezeli jesteś taka
                wykształcona w kierunku turystycznym to spróbuj trochę popracować, a najlepiej
                jeszcze otwórz swoje biuro i dopiero wtedy się wymądrzaj. Już oczami wyobraźni
                widzę jakbyś wtedy przyjęła inny front. Takimi pustymi gadkami to juz nas karmi
                nasz rząd na forum tego nie potrzebuję.
                Pozdrawiam
                • gacus2 Re: NIE DLA OASIS TOURS 10.07.03, 11:04
                  Triadzie zapłaciłem 1000 PLN za Hiszpanie i sie rozczarowałem przede wszystkim
                  obsługą, amłymi porcjami jedzenia. Zakwaterowanie jak na tę cenę mogło być
                  (kemping). Innym razem pojechałem na 4 dni z PKS Bielsko Biała do rumunii uwaga
                  za 180 zł, nie spodziewając sie prawie niczego i była to najlepiej wydana kasa
                  w moim życiu!
                  • Gość: X Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.swic.dialup.inetia.pl 10.07.03, 17:32
                    Cześć. Mam pytanko od kiedy to na wypoczynku na campingu w Hiszpanii jest
                    wyżywienie, no chyba ze sobie sam wykupisz.
                  • masterr3 Re: NIE DLA OASIS TOURS 30.07.03, 11:21
                    DROGI Gacusiu drugi za tysiąc PLN możesz sobie pojechać do Okuninki nad
                    Jeziorem Białym (i to i tak w Super Last Minute) a Ty masz pretensje do Biura .
                    Zastanów się troszkę .
                • ela1001 Re: NIE DLA OASIS TOURS 11.07.03, 08:13

> niewiem jaką tu gre prowadzisz, ale nie docieraja do mnie żadne twoje
                  argumenty
                  > ,
                  > doskonale znam mechanizm kupna i sprzedaży w turystyce, pracuje przy tym i
                  > naprawdę nic nie wygląda tak jak ty to opisujesz. Naczytałaś się jakiejś
                  > lektury, a w turystyce liczy się moja droga praktyka.

Nie prowadzę żadnej gry i nie bardzo rozumiem czemu się tak emocjonujesz. Chyba
                  że na zasadzie "uderz w stół...".
                  Znam się co nieco na turystyce bo przez kilka lat byłam pilotem wycieczek.
                  Brak rzetelności biura w stosunku do kontrahentów niestety przekłada się na
                  sposób traktowania turystów na miejscu. Sama tego doświadczyłam zarówno jako
                  pilot a później niestety jako klient.
                  Grupa z krórą wyjechałam otrzymała ( za karę ?)najgorsze z możliwych pokoi
                  tylko dlatego że biuro nie do końca wywiązało się finansowo w stosunku do
                  miejscowych a ci do hotelu. Jest chyba oczywiste, że więcej z takim
                  touroperatorem nie pojadę i sądzę, że pozostali uczestnicy również.

> jeszcze otwórz swoje biuro i dopiero wtedy się wymądrzaj. Już oczami
                  wyobraźni
                  > widzę jakbyś wtedy przyjęła inny front.

Nie otworzę bo nie mam ku temu ani chęci ani predyspozycji.

Takimi pustymi gadkami to juz nas karmi
                  >
                  > nasz rząd na forum tego nie potrzebuję.
                  > Pozdrawiam
                  .
                  Jesteś po prostu arogancka. Podejrzewam , że prowadzisz jakąś zapyziałą agencję
                  turystyczną działającą na zasadzie "Kupować ! Płacić! O nic nie pytać ! A w
                  razie reklamacji - spadać!"

• Gość: Zdenerwowana Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 14:01
                    Nie chce mi się juz komentować twoich dennych i prostackich wypowiedzi. Na
                    temat piloów i rezydentów też jest sporo na forum. Podejrzewam że należych do
                    grupy tych nieudolnych, która cały swój żal za niespełnione nadzieje związane z
                    pracą ( być może wywalili cię za niekompetencje)przelewasz na forum. Madzrzy
                    ludzie napewno nie biorą pod uwagę komentarzy pisanych prze takie anonimowe
                    osoby jak ty. A swoją drogą gdybyś była taka prawa to nie dopuściłabyś do
                    gorszego traktowania swojej grupy. Możesz się już nie silić na odpowiedź, bo
                    naprawdę twoje zdanie już mnie nie interesuje. Jesteś zbyt płytka, żeby dotrzeć
                    do kogoś takiego jak ja, może da się nabrać na twoje wywody jakaś częśc
                    forumowiczów, ale nie sądzę zeby byli wśród nich ludzie inteligentni. I to by
                    było na tyle
                    pozdrawiam
                    • Gość: just a tourist... Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: *.tkdami.net 30.07.03, 05:30
                      Zdenerwowana! Ty chyba tak się zdenerwowałaś, że powinnaś udać się
                      przynajmniej do psychoanalityka...

Każda złotówka ma swoją cenę. I za każdą wydaną możemy oczekiwać tego co nam
                      obiecali. Niezależnie czy lecimy na wycieczkę za 4000zł czy 999zł...

Pozdrawiam i polecam internet jako medium do wyszukania dobrego lekarza.
            • Gość: piotr Re: NIE DLA OASIS TOURS IP: 62.148.89.* 11.07.03, 16:46

> Ty chyba jesteś nienormalna pisząc ze niemożliwy jest upadek biura
              > sprzedających ofertę po kosztach własnych. Jeżeli tak jest , to bardzo cię
              > przepraszam, ale wskaż mi gdzie jest miejsce na ich zarobek. W jaki sposób

> nieuczciwi? czy w momencie kiedy dają ci za bezcen imprezę? Stuknij się
              lepiej
              > w głowę, a nie wypisujesz bzdetne referaty.
              Sorry ale jesteś bezczelna i chamska. Nie możesz w ten sposób komentowac czyiś
              wypowiedzi. To nie oto w tym wszystkim chodzi. Trochę kultury na przyszłość.
              • ela1001 Re: NIE DLA OASIS TOURS 14.07.03, 08:40
                Gość portalu: piotr napisał(a):

> Gość portalu: Zdenerwowana napisał(a):
                >
                > > Ty chyba jesteś nienormalna pisząc ze niemożliwy jest upadek biura
                > > sprzedających ofertę po kosztach własnych. Jeżeli tak jest , to bardzo cię
                >
                > > przepraszam, ale wskaż mi gdzie jest miejsce na ich zarobek. W jaki sposób
                >
                > są
                > > nieuczciwi? czy w momencie kiedy dają ci za bezcen imprezę? Stuknij się
                > lepiej
                > > w głowę, a nie wypisujesz bzdetne referaty.
                > Sorry ale jesteś bezczelna i chamska. Nie możesz w ten sposób komentowac
                czyiś
                > wypowiedzi. To nie oto w tym wszystkim chodzi. Trochę kultury na przyszłość.

Rzeczywiście, z kimś takim szkoda czasu na dyskusje.
                Obyście kupująć wycieczkę nie musieli mieć z taką osobą do czynienia!
                Jeżeli ktoś taki pracuje w usługach ( jakichkolwiek - niekoniecznie
                turystycznych) to z takim charakterem i podejściem do ludzi powinien zmienić
                zawód.

• Gość: Pete też byłem IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 11:16
        nie rezygnuj.
        Ja właśnie wróciłem z tego hotelu i jestem zadowolony.
        PS: miałem posiłki HB, all inc faktycznie wolałbym nie mieć u nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka