Gość: koliba IP: *.chello.pl 11.08.07, 17:30 Jakie macie wrażenia po tej imprezie? Czy te 8 dni wystarcza na zwiedzenie włoch czy lepiej wziac 13-dniowa bella italię? Jak Itaka wywiazuje sie z tej imprezy (hotele,pilot,autokar,posilki)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koliba Re: włochy klasyczne z Itaką IP: *.chello.pl 16.08.07, 10:50 moze jednak ktos byl ostatnio na takiej imprezie i podzieli sie wrazeniami - PLEASE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Co prawda nie ostatnio, ale byłam IP: *.chello.pl 16.08.07, 19:22 Zauważyłam, że koleżanka była również na Viva Iberia... :-) Ja też, przed 4 laty. A co do Włoch, ja wybrałam "Bella Italia" - gorąco polecam! Wiem, że w ciągu 13 dni niewiele się zwiedzi, to raptem niewielki ułamek ze znanych miast włoskich, ale ja wolę wycieczki dłuższe - przede wszystkim dlatego, że na 8-dniowej ledwo człowiek się oswoi z Włochami, a już trzeba wracać. Poza tym przypuszczam, że 8-dniówka jest po prostu mordercza. Ja na wycieczce byłam przed 5-ciu laty i mogło się sporo zmienić, wiem na przykład, że nie jeździ już z Itaką Pani Ewa z Krakowa - wspaniała, kompetentna pilotka. Ale ja z Itaką byłam na wakacjach już 7. raz i nieraz na wycieczkach spotykałam ludzi, którzy dzielili się wrażeniami ze swoich wakacji - m.in. z "Bella Italia". Nikt nie narzekał, wszyscy byli zachwyceni! Trudno mi jeszcze coś napisać, może zadaj konkretne pytania, postaram się wyczerpująco odpowiedzieć. Pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: Co prawda nie ostatnio, ale byłam IP: *.chello.pl 16.08.07, 21:55 Jak milo ze ktos sie odezwal w sprawie Wloch. Wydawalo mi sie ze to popularny cel objazdowek a tu zadnych komentarzy. No to widze ze trafilam na bardzo zadowolona z uslug Itaki klientke skoro bylas z nimi tyle razy. Ja w tym roku pierwszy raz i wlasnie na Iberii bo od dawna marzylam o tym wyjezdzie. Wszystko udalo sie na 6, Itaka sie spisala na medal. Pewnie gdzies jeszcze z nimi pojade, moze Wlochy wlasnie. Bylam juz kiedys na 8-dniowej objazdowce we Wloszech ale dosc dawno, nie pamietam az tak dobrze i poza tym nie wszystko zwiedzilam. Dlatego mysle o Bella Italii bo ma ciekawy program i jest w sam raz jesli chodzi o dlugosc. Masz racje ze kilkudniowe objazdowki przelatuja przez palce i potem nie ma co wspominac. A co jeszcze ciekawego zwiedzilas z Itaka? Bylas lub jedziesz gdzies z nimi w tym roku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: W tym roku byłam również we Włoszech... IP: *.chello.pl 17.08.07, 20:13 na wycieczce "Królowe Południa", bo bardzo chciałam zobaczyć Kalabrię i Basilicatę. Ostrzegano mnie przed tymi częsciami Włoch bardzo, mówiono, że to już właściwie Afryka, że mafia, że niebezpiecznie, że bieda... Absolutnie się z tym nie zgadzam. Prawdą jest, że północ i południe Włoch różnia się od siebie bardzo, to jak dwa różne kraje, widać, że na południu przez ponad dwa stulecia panowali Arabowie. Ale na szczęście dla tych rejonów nie dotarła tam jeszcze masowa turystyka - np. Kalabria ma piękne plaże (wprawdzie kamieniste), ale za to puściutkie (nie to, co np. w Rimini - 5 osób na metr kwadratowy - żaden odpoczynek!) i tam faktycznie można pokochac Włochy. Jedyny minus - trafiliśmy na potworne upały, podobno nawet w polskiej TV o nich mówiono: jednego dnia było 46 stopni, tak że gdy następnego dnia były 32 stopnie, czułam się jak ryba w wodzie :-) Zabytki są, rzecz jasna, dużo mniej znane, niż w Wenecji, Florencji czy w Rzymie, ale uważam, że tam sobie można zawsze pojechać, bo po prostu nie wypada nie widzieć tych miast. A może się zdarzyć tak, że na południe Włoch juz więcej nie trafisz. A co do innych wycieczek? Zdecydowanie polecam (oprócz, rzecz jasna, powyższej): "Tam, gdzie nie byli Twoi sąsiedzi" - Francja i jeszcze "Z pamiętnika podróżnika" - na Bałkany. Naprawdę, wrócisz zadowolona. Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: włochy klasyczne z Itaką 17.08.07, 20:20 przez 8 dni zaledwie lizniesz tego, co niezbedne, ale jesli teraz nie masz czasu to wyjazd ten narobi Ci apetytu na wiecej. Bella Italia pozwala zobaczyc wiecej miejsc - do ktorych bedziesz chciala wrócić. a jak pilotka bedzie wspaniala optymistka Ola z Opola to juz w ogole!!! ale ja kocham Wlochy, wiec nie jestem obiektywna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: włochy klasyczne z Itaką IP: *.chello.pl 21.08.07, 12:57 w gore Odpowiedz Link Zgłoś