adha1 29.07.03, 17:17 sds holidays upadlo,ci ktorzy mieli wykupione wczasy (tak jak ja )zostali na lodzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 17:24 SDS, tak jak każdy touroperator miało wykupioną polisę ubezpieczeniową. Musisz udać się do biura, gdzie została kupiona impreza, a tam pomogą Ci /albo napiszą za Ciebie/ pismo roszczeniowe /w tym przypadku/ do Warty. Do pisma należy dołączyć umowę uczestnictwa, potwierdzenie dokonania rezerwacji, kwit zapłaty za imprezę. Z tego, co się orientuję, rosczeniami będzie się zajmował dział roszczeń Warty w Krakowie. Pieniądze odzyskasz w ciągu 30-45 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracha Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 19:27 MOZNA TEZ ZGŁOSIĆ SZKODĘ TELEFONICZNIE - TO DLA WARSZAWY NA UL.PRZASNYSKA WARTA MOŻE ZWRÓCIC NIE WIĘCEJ NIŻ DO 1500 EURO NA OSOBĘ Odpowiedz Link Zgłoś
adha1 Re: SDS HOLIDAYS UPADLO 29.07.03, 21:46 szcerz mowiac dla mnie jest to zupelnie nowa sytuacja, wlascicielka biura, ktora sprzedala mi te przeklete wczasy z SDS rowniez nie ma zadnego doswiadczenia w tej materii. Prosz mi powiedziec jak powinien wygladac wzor takiego pisma roszczeniowego, gdzie sie zglosic z dokumentami, czy istnieje taka mozliwosc, ze moglbym nie odzyskac moich pieniedzy?! Bardzo prosz o kontakt kogos kto moglby mi pomoc adha@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.03, 19:45 Niestety znów zawiniła ludzka zachłanność. Jeden z właściecieli firmy SDS Holidays uciekł z kraju razem z kasą, zostawiając na lodzie klientów oraz współpracowników. Polisa ubezbieczeniowa Warty, niestety nie jest w stanie pokryć wszystkich rozszczeń, dlatego wszyscy ci którzy wykupili ofertę muszą jak najszybciej zgłosić się do ubezpieczyciela - Warty. Jest to szok dla wszystkich!!! Wszystkich tych którzy czują się oszukani - proszę w imieniu Biur Podrózy o zrozumienie i cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
adha1 Re: SDS HOLIDAYS UPADLO 29.07.03, 21:38 Czy ja dobrze rozumiem, istnieje prawdopodobienstwo, ze nie otrzymam moich pieniedzy z polisy ubezpieczeniowej warty?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 21:58 na stronie PIT w wyszukiwarce na hasło sds wyskakuje niewielka kwota ubezpieczenia, więc lepiej się spiesz, bo faktycznie pieniędzy starczy dla niewielu, a potem to tylko zgłosic do masy upadłości i... zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 10:42 UWAGA. Proszę przestańce panikować, wszyscy, którzy wykupili imprezę w SDS dostaną zwrot z Warty. Kwota to max 1500euro/na osobę /taka jest polisa Warty!!! 1500euro to jest około 6700zł/ os. Czy Wasze imprezy były droższe? Pismo: Zwróćcie się do oddziałów Warty jak ma wyglądać i jakie załączniki trzeba do niego dołączyć, wysyła się liostem poleconym. Agenci dołączają kopie dokonania przelewów i faktury vat. Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: SDS HOLIDAYS UPADLO 30.07.03, 11:20 No i powiedzcie mi, czym się kierować wykupując wczasy? Przecież SDS wyglądało solidnie. Nie dość cholera, że wakacje drogie, za ciężko zarobione pieniądze się je kupuje, to jeszcze loteria, padnie czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś