Dodaj do ulubionych

SDS HOLIDAYS UPADLO

29.07.03, 17:17
sds holidays upadlo,ci ktorzy mieli wykupione wczasy (tak jak ja )zostali na
lodzie...
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 17:24
      SDS, tak jak każdy touroperator miało wykupioną polisę ubezpieczeniową. Musisz
      udać się do biura, gdzie została kupiona impreza, a tam pomogą Ci /albo napiszą
      za Ciebie/ pismo roszczeniowe /w tym przypadku/ do Warty. Do pisma należy
      dołączyć umowę uczestnictwa, potwierdzenie dokonania rezerwacji, kwit zapłaty
      za imprezę. Z tego, co się orientuję, rosczeniami będzie się zajmował dział
      roszczeń Warty w Krakowie. Pieniądze odzyskasz w ciągu 30-45 dni.
      • Gość: gracha Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 19:27
        MOZNA TEZ ZGŁOSIĆ SZKODĘ TELEFONICZNIE - TO DLA WARSZAWY NA UL.PRZASNYSKA
        WARTA MOŻE ZWRÓCIC NIE WIĘCEJ NIŻ DO 1500 EURO NA OSOBĘ
      • adha1 Re: SDS HOLIDAYS UPADLO 29.07.03, 21:46
        szcerz mowiac dla mnie jest to zupelnie nowa sytuacja, wlascicielka biura,
        ktora sprzedala mi te przeklete wczasy z SDS rowniez nie ma zadnego
        doswiadczenia w tej materii. Prosz mi powiedziec jak powinien wygladac wzor
        takiego pisma roszczeniowego, gdzie sie zglosic z dokumentami, czy istnieje
        taka mozliwosc, ze moglbym nie odzyskac moich pieniedzy?! Bardzo prosz o
        kontakt kogos kto moglby mi pomoc adha@op.pl
    • Gość: sprzedawca Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.03, 19:45
      Niestety znów zawiniła ludzka zachłanność. Jeden z właściecieli firmy SDS
      Holidays uciekł z kraju razem z kasą, zostawiając na lodzie klientów oraz
      współpracowników.
      Polisa ubezbieczeniowa Warty, niestety nie jest w stanie pokryć wszystkich
      rozszczeń, dlatego wszyscy ci którzy wykupili ofertę muszą jak najszybciej
      zgłosić się do ubezpieczyciela - Warty.
      Jest to szok dla wszystkich!!!
      Wszystkich tych którzy czują się oszukani - proszę w imieniu Biur Podrózy o
      zrozumienie i cierpliwość.
      • adha1 Re: SDS HOLIDAYS UPADLO 29.07.03, 21:38
        Czy ja dobrze rozumiem, istnieje prawdopodobienstwo, ze nie otrzymam moich
        pieniedzy z polisy ubezpieczeniowej warty?!
        • Gość: kk Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 21:58
          na stronie PIT w wyszukiwarce na hasło sds wyskakuje niewielka kwota
          ubezpieczenia, więc lepiej się spiesz, bo faktycznie pieniędzy starczy dla
          niewielu, a potem to tylko zgłosic do masy upadłości i... zapomnieć
          • Gość: M Re: SDS HOLIDAYS UPADLO IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 10:42
            UWAGA. Proszę przestańce panikować, wszyscy, którzy wykupili imprezę w SDS
            dostaną zwrot z Warty. Kwota to max 1500euro/na osobę /taka jest polisa Warty!!!
            1500euro to jest około 6700zł/ os. Czy Wasze imprezy były droższe?
            Pismo:
            Zwróćcie się do oddziałów Warty jak ma wyglądać i jakie załączniki trzeba do
            niego dołączyć, wysyła się liostem poleconym. Agenci dołączają kopie dokonania
            przelewów i faktury vat.
    • odyseusz Re: SDS HOLIDAYS UPADLO 30.07.03, 11:20
      No i powiedzcie mi, czym się kierować wykupując wczasy? Przecież SDS wyglądało
      solidnie. Nie dość cholera, że wakacje drogie, za ciężko zarobione pieniądze
      się je kupuje, to jeszcze loteria, padnie czy nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka