Gość: arek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 20:50 Mam zamir lecic w wakacje (lipiec -sierpień) kiedy kupic bilet i czy do Honkongu i z powrotem a odzielnie z Honkomgu do Bali i Singapuru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: n.m. Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: 212.106.24.* 02.11.08, 22:59 Tak niechlujnie zadajesz pytanie i chcesz , żeby ludzie starali się Ci pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 01:20 Jeżeli możesz pomódz to mam nastepujące pytania. 1. Czy do HKG kupć bilet teraz czy czekać na promocje { wylot dowolny czas w lipcu lub w sierpniu]? 2. Czy lepiej kupić bilet na całą trasę HKG - BALI - Singapur czy też tylko na trasie W-wa - HKG i z powrotem [jeden bilet] a odzielnie bilet na trasie HKG - Bali - Singapur -HKG. 3. A może W-wa -Bali -W-wa a potem Bali - HKG - Singapur - Bali 4. Inna kombinacja ale aby były te trzy miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 20:25 Za skomplikowanie zadajesz pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 19:08 To jakie mam zadać pytanie Czy ktoś z Was leciał w trojkacie HKG - Bali- Singapur i jak załatwiał kupno biletu? Przez jedna linie to nie jest problem. pozdrawiam arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.ip.netia.com.pl 05.11.08, 16:25 Jak chcesz zobaczyc Hong-Kong, Bali i Singapur, to kup sobie bilet WAW-HKG-SIN-WAW (niektore linie maja open-jaws) - czyli lot do Hongkongu i powrot z Singapuru. Potem sobie dokup odcinek HKG-DPS i DPS-SIN. Tanio to nie wyjdzie, ale powinno byc taniej, niz kupienie calej trasy od na jednym bilecie. Lipiec-sierpien to dosc "gorace" okresy - jakbym teraz znalazl cos dobrego, to bym bral. Ale to ja - jak masz cierpliwosc i mocne nerwy - poluj na okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
simmoril Re: Hongkong -Bali - Singapur 06.11.08, 20:51 Po pierwsze to nie DO Bali tylko na Bali bo Bali to wyspa. DO to moze być do Denpasar bo tam najczęściej lata się NA Bali. Po drugie musisz sprecyzować czy chcesz lecieć po rostu przez HKG i SIN bo tak, czy chcesz tam zrobić stopovery. Osobiście wydaje mi się że trzeba by wybrać jedno z tych dwóch miast i doradzałabym SIN. Ciekawszy, barwniejszy lepsze połaczenia z Indonezją np. Singapurczykiem czy Thai Airways. Po trzecie po co dzielić bilety i wykupywać oddzielnie? Dlaczego nie możesz kupić normalnie biletu na trasie WAW - FRA - SIN - DPS - SIN - FRA - WAW i polecieć na jednym bilecie? Ma to swoje zalety, bo jeśli gdzieś się spóźnisz to na ciebie zaczekają, a jak masz oddzielne bilety to mają to gdzieś i lecą dalej. Pomijam już kwestie odprawy do portu docelowego co nie powoduje konieczności szlajania sie z walizami jeśli oczywiście nie wychodzisz z lotniska. Nie wiem czemu dokładnie ma służyć pytanie, bo nie do końca zrozumiałam czy to w wersji pierwszej czy drugiej o co tak naprawdę chodzi. Można np. próbować kupić bilet w Londynie i wylatywać stamtąd, ale to tylko pozorne szukanie oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eFKa Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 15:06 moja propozycja jest taka - skontaktuj sie z tak nielubianymi na tym forum agentem IATA i daj troche czasu kasjerowi - posiedzi pare godzin i da ci najlepsza oferte.... raczej sam nie znajdziesz najlepszej (pod roznymi wzgledami) oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: 148.81.141.* 07.11.08, 17:11 A jak sie skontaktować? Ja znalazłem ofertę w tzw wysokim okresie czyli w wakacje: HKG - 3 dni przerwy Singapur 3 dni przerwy - Bali pobyt 8 dni i powrót przez HKG za ok 5 tys. Przy pominieciu HKG cena biletu jest ok 550 zł nizsza. Ponieważ mam miesiąc na wykup biletu dlatego proszę o opinie. PS Uzyłem do Bali błędnie bo myslałem, że na Bali - port lotniczy nazywa się Bali. Błęd swój zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
artlomen Re: Hongkong -Bali - Singapur 08.11.08, 01:07 szukaj tani bilet do HKG a z tantad juz sa i lataja tanie linie wiec mozesz zlapac cos na miejscu taniego www.tigerairways.com/flight_info/destination_map.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 06:00 Znalazłem takie najtańsze połączenie na trasie HKG -SIN - DPS w sierpniu 2009 z postojami w każdym z tych miejsc. Co myslicie o cenie? Nie rozpatrywałem biletu do HKG a potem dalej obawiam sie, że jest to wysoki sezon i z HKG moge nie dostać biletów. CENA 4900PLN PLUS TAX 1500PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 19:40 8 dni na Bali to strasznie mało!!! Lecieć tam tylko na 8 dni? A na Bali lata się tylko do DPS bo innego lotniska nie ma!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:33 ale cały wyjazd to ponad 2 tygodnie. Jak byłeś na Bali to co można zwiedzać, bo mogę byc dłuzej i gdzie się zatrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 15:44 ja byłem 5 dni i też było fajnie, lepiej 5 dni niż w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
blkt Re: Hongkong -Bali - Singapur 20.11.08, 01:46 open jaw WAW-SIN HKG-WAW np LH ok 3700PLN, KLM, AF moze byc troche taniej. jetstar wlasnie ma promocje na lato SIN-DPS powrotny 150SGP czyli ok 300PLN SIN-HKG ok 100 SGP. To oczywiscie tania linia. jetstar.com/sg/en/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AREK Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 07:19 DZIEKI WYGLADA TO BARDZO ATRAKCYJNIE TERAZ SMUSZE PRZELICZYĆ HK I SG LATALES TYMI LINIAMI CZYLI CZY JAK WYKUPISZ TO DOTRZYMUJA WARUNKOW I CZY TRUDNO ICH ZNALEZ NA LOTNISKU W HHG I SIN? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klk Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: 212.106.21.* 20.11.08, 08:41 Polecam Ci biuro www.airlinescity.pl. Mają biuro w Warszawie obok Mariotta.Jest to międzynarodowe biuro prowadzone prez Wietnamczyków i maja dobre oferty do Azji płd-wsch. Ja załatwiałem u nich duzo dłuższą trasę (20000 km w jedna stronę) i jestem zadowolony z ceny i obsługi. Płaciłem przelewem na konto w Polsce (nie kartą, a suma była spora, bo za 3 osoby).Na stronie www maja wyszukiwarkę ofert ale oczywiście mozna zaangażować ich osobiście w wyszukanie bardziej skomplikowanej trasy. Można sie z nimi dobrze dogadać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 23:08 KiK dziekuje Ci bardzo juz dokonałem rezerwacji bardzo dobra cena zobaczymy jak będzi dalej lot dobrymi samolotami i przewoznikiem Lufthansa i Singapore Airlines Wszystko załatwiłem przez wyszukiwarke . minus to szybki termin wykupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:19 W Singapurze byłem kilka razy i moim zdaniem to miasto ma ogromny potencjał. Nie wiem czy to przypadek czy zawsze tak jest ale zawsze jak tam byłem coś się działo, a to festiwal kultur, a to jakieś koncerty a to znowu akrobacje samolotów itd itp na pewno przez trzy dni nie da się nudzić. W HKK nie byłem ale sporo osób mówi że to miasto także ma niesamowitą atmosferę więc na pewno coś w tym jest. Jeżeli chodzi o Bali to tak jak pisałem 8 dni to tak mało, że chyba nawet nie odważyłbym się polecieć tam na tyle. Jest Pn wyspy, gdzie można popłynąć na wycieczkę w morze i obserwować delfiny, jest tam Buddyjska świątynia i dwa wodospady (watro udać się chociaż do jednego z nich)Jest miasto Bedugul ze świątynią nad jeziorem oraz fajnym targiem z tanim rękodziełem oraz przyprawami i owocami, koniecznie trzeba je zobaczyć. Kintamani i wejście na wulkan Batur. Stolica kulturalna wyspy Ubud z muzeami, galeriami artystycznymi, pokazami tańców balijskich oraz przepięknymi okolicami. Są nadmorskie świątynie Tanan Loth oraz Ulu Watu w których trzeba być przy zachodzie słońca no i jest Kuta lub inne nadmorskie miejscowości gdzie można wziąć lekcję surfowania. Poza przeze mnie wymienionymi każdy znajdzie tam dla siebie jeszcze tysiące innych rzeczy. Czy opłaca Ci się wydawać tyle kasy na samolot i być tam tylko 8 dni? Żeby tam wrócić będziesz musiał wydać o wiele wiele więcej niż gdybyś miał zostać tam o tydzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 22:27 Przekonałeś mnie ponieważ mam ograniczony czas do 3 tygodni to będe 2-3 w SIN i reszta na Bali. Mam pytanie w jakim hotelu spałeś i czy rezerwowoałes przez int czy opo przyjeżdzie? Aha jak sie dostac z lotnika do hotelu rozumiem ze taksówka czy sa jakies lotniskowe autobusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 22:27 ALe masz na myśli Sin czy Bali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 21:46 BALI o Sin wydaje się, że wiem wiele i czytałem polecany przez Ciebie tekst pozdrawiam PS Zastanawiam sie też nad lotem z Bali na Jawę gdzieś do pół wyspy Joykarta( chyba się tak pisze) a potem powrót na Bali busem .promem Odpowiedz Link Zgłoś
klusek12 Re: Hongkong -Bali - Singapur 05.12.08, 12:21 Witaj Jak wczesniej napisala Fifi 8 dni to za malo. Bylem na Bali 2 razy,lece jeszcze teraz 22.12.08 na swieta i nowy rok. Jest sporo do zwidzania i duzo do ogladania. Hotele od 20$ w gore,taxi z airportu do hotelu 10$(Kuta),wize lepiej zalatwic na lotnisku w Denpasar(Bali)na przylocie chyba 25$ Ogolnie nie zabiraj duzego bagazu bo jest to calkiem niezly shopping Singapur fajne miastko,ciagle cos sie dzieje,nie wiem jakimi liniami lecisz ale jak Singapur Airlines to wiem ze dawali bezplatne bilety komunikacji i maja calkim dobra oferte na hotele. Hongkong -hotele i jedzenie strasznie drogie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:48 Ja płaciłem do kuty 60 tya rp w lipcu Hotele można znaleźć już o 5/7 USD ale to nie luksus Wydawać można od15-20 USD na dzień za wszystko ale żyjąc skromnie (skromny ale czysty hotel) na jedzeniu nie trzeba oszczędzać bo tanie i dobre. Oczywiście wydając taką kasę nie będziesz raczej odwiedzać drogich luksusowych miejsc. Wydając 30/35 USD na głowę można spać w małych sympatycznych hotelach z basenem, klimatyzacją i śniadaniem ale nie są to miejsca gwiazdkowe. Hotele z tej kategorii cenowej podawane w lonely planet bywają często zajęte więc warto zrobić wcześniej rezerwacje. Jeżeli jedzie się w dwie osoby by pozwiedzać wyspę można wypożyczyć skuter (najtaniej) mając więcej kasy lub podróżując w więcej osób można wypożyczyć samochód z kierowcą lub bez, jak kto woli. Mając ok dwa tygodnie skoncentruj się tylko na Bali wtedy jest szansa, że zasmakujesz tego miejsca. Jeżeli zaczniesz myśleć o innych częściach Indonezji zacznie Ciebie gonić czas i zamiast podziwiać kraj w którym jesteś będziesz się denerwował czy oby na pewno dojadę gdzieś na czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 06:32 Dzieki Wam Oglądałem strone lonely planet ale oni podają adresy i jest informacja, że nie mozna rezerwowoać on line jak tez nie podają cen. Może z tego gąszczu zarekomendujesz jakiś hotel za ok 40$ to jest OK. lepiej aby nie był na uboczu. Pozdrawiam arek PS Ja ma przewodnik lonely planet Indonesia PS Tak Chce lecić Cathay Pacefic a potem w SIN kupić bilet na Bali, może kupie jeden ale obecnie CP nie ma promocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 11:38 Ubud - Sania House Bungalow - najlepiej zaznaczyć, że chce się pokuj na piętrze, moim zdaniem są one lepsze. Basen tez tam jest ale dość mały i woda niezbyt ciepła. Kuta - Suji Bungalow - basen całkiem spory, duży ogród, niby bardzo blisko plaży, samo centrum a cisza i spokój Lovina - Hotel Melka Excelsior - 3 gwiazdki ale za dwie osoby dorosłe plus dziecko ze śniadaniem płaciłem 48 USD - rezerwowałem przez agoda.com, na stronie hotelu mają wyższe ceny niż na stronie agody. Przeszukaj Internet, znajdź hotele które są opisane w przewodniku spróbuj wybrać coś co Tobie by odpowiadało. Mnie np. osobiście w Ubud atmosfera hotelu który wymieniłem mniej się podobała niż ta w hotelu za 45 ty RP który nazywał się chyba Jugut Inn, mimo, że warunki były zdecydowanie gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:48 Serdeczne dzieki na pewno skorzystam i jeszcze jedno pytanie na Bali kupowałes lot w Polsce czy w SIN? pozdrawiam arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 22:44 Jeden raz w Polsce ale nie na Bali a do Surabay przez Sin wyszło cholernie drogo, choć bardzo komfortowo! Drugi raz z Berlina do Kuala Lumpur a dalej Air Asis do DPS w sumie wtedy za biley zapłaciłem 2800zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 07:26 Dzieki Ja poluje na promocje w Cathay lub Lufthansy do SIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:21 Ale lepiej kup bilet sin-bali w Polsce! Lub kup bilet na Bali ze stpoverem w sin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 21:29 Chcę kupić bilet do SINchyba w Singapur airlane w Warszawie ale czy oni maja na wakcje promocje a jeżeli tak kto kiedy? Jakie linie są tanśze podobno fińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 23:42 A pomyślałeś jak dostaniesz się dalej na Bali? Nie licz na to że ten bilet dopiero w Azji!!!!! Singapor Airlines są drogie ale jak się leci z nimi to człowiek wie za co płaci a promocji na wakacje raczej nie bedą mieć, zresztą mało która linia ma promocje wtedy, to wysoki sezon przecież!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:36 Dzieki prawdopodobnie tak zrobie mimo, ze na forum sa opinie , ze w SIN mozna kupic przelot tanimi liniami w SIN lub zarezerwowoac bilet z W-wy na trase SIN -DPS i z powrotem. Jenak dodatkowy przelot nie jest zbyt drogi . Co natomiast myslisz o rezerwacji hotelu przez SIN Airlane. Co jest dziwne to oni rezerwuja pokoj na osoby a nie pokoj jako taki. Jeszcze raz dziekuje za informacje arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:43 Nie wiem jak z rezerwacją robioną przez Singapore airlines, nie korzystałem nigdy z tego. Ja rezerwowałem osobiście i mi to odpowiadało. Podejrzewam, że nie można przez Singapore airlines zarezerwować najtańszych hoteli a tylko te które proponują jakiś gwiazdkowy standard. Oczywiście możesz zarezerwować tanie linie z Sin do Dps ale zrób to już tutaj w Polsce a nie dopiero tam na miejscu bo ryzykujesz, że nie będzie miejsc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:07 Mi powiedziano, że dla dwóch osób to pokój ok 250 zł dziennie w hotelu *** Pozdrawiam Jk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:37 Jeżeli możesz tyle płacić to ok! Ja płaciłem za pokój 2 dorosłe osoby i 1 dziecko w samym centrum coś koło 110zł a innym razem za nocleg dla jednej osoby 30zł ale to w hostelu było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:09 Tak to jest o 100 PLN wiecej tylko do tego dodają transfer na lotnisko i z lotniska, sniadania , objazd SIN i jakies bilety znizkowe na transport po miescie. Widzę ze doradzałes komus podróz samolotem przez Kala Lumpur. Pozdrawiam arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:21 Tak bo moim zdaniem to jest najtańsza opcja, Ty chciałeś przez Sin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 21:10 Masz rację tylko wszyscy mówią że Kala Lumpur nie jest ciekawe a SIN bardzo i dlatego moj taki wybór. zastanawiałem sie jeszcze przez Hong Kong tez ciekawe miasta Cztli z tych trzech wariantów wydaje mi się że to przez SIN jest mimo że droższe to najciekawsze Pozdrawiam arek Odpowiedz Link Zgłoś