Dodaj do ulubionych

Hongkong -Bali - Singapur

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 20:50
Mam zamir lecic w wakacje (lipiec -sierpień)
kiedy kupic bilet i czy do Honkongu i z powrotem a odzielnie z
Honkomgu do Bali i Singapuru?
Obserwuj wątek
    • Gość: n.m. Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: 212.106.24.* 02.11.08, 22:59
      Tak niechlujnie zadajesz pytanie i chcesz , żeby ludzie starali się
      Ci pomóc?
      • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 01:20
        Jeżeli możesz pomódz to mam nastepujące pytania.
        1. Czy do HKG kupć bilet teraz czy czekać na promocje { wylot
        dowolny czas w lipcu lub w sierpniu]?
        2. Czy lepiej kupić bilet na całą trasę HKG - BALI - Singapur czy
        też tylko na trasie W-wa - HKG i z powrotem [jeden bilet] a
        odzielnie bilet na trasie HKG - Bali - Singapur -HKG.
        3. A może W-wa -Bali -W-wa a potem Bali - HKG - Singapur - Bali
        4. Inna kombinacja ale aby były te trzy miejsca
        • Gość: mik Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 20:25
          Za skomplikowanie zadajesz pytania
          • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 19:08
            To jakie mam zadać pytanie Czy ktoś z Was leciał w trojkacie HKG -
            Bali- Singapur i jak załatwiał kupno biletu? Przez jedna linie to
            nie jest problem. pozdrawiam
            arek
            • Gość: Ciekawy Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.ip.netia.com.pl 05.11.08, 16:25
              Jak chcesz zobaczyc Hong-Kong, Bali i Singapur, to kup sobie bilet
              WAW-HKG-SIN-WAW (niektore linie maja open-jaws) - czyli lot do Hongkongu i
              powrot z Singapuru. Potem sobie dokup odcinek HKG-DPS i DPS-SIN.
              Tanio to nie wyjdzie, ale powinno byc taniej, niz kupienie calej trasy od na
              jednym bilecie.
              Lipiec-sierpien to dosc "gorace" okresy - jakbym teraz znalazl cos dobrego, to
              bym bral. Ale to ja - jak masz cierpliwosc i mocne nerwy - poluj na okazje.
              • simmoril Re: Hongkong -Bali - Singapur 06.11.08, 20:51
                Po pierwsze to nie DO Bali tylko na Bali bo Bali to wyspa. DO to moze być do Denpasar bo tam najczęściej lata się NA Bali.

Po drugie musisz sprecyzować czy chcesz lecieć po rostu przez HKG i SIN bo tak, czy chcesz tam zrobić stopovery. Osobiście wydaje mi się że trzeba by wybrać jedno z tych dwóch miast i doradzałabym SIN. Ciekawszy, barwniejszy lepsze połaczenia z Indonezją np. Singapurczykiem czy Thai Airways.

Po trzecie po co dzielić bilety i wykupywać oddzielnie? Dlaczego nie możesz kupić normalnie biletu na trasie WAW - FRA - SIN - DPS - SIN - FRA - WAW i polecieć na jednym bilecie? Ma to swoje zalety, bo jeśli gdzieś się spóźnisz to na ciebie zaczekają, a jak masz oddzielne bilety to mają to gdzieś i lecą dalej. Pomijam już kwestie odprawy do portu docelowego co nie powoduje konieczności szlajania sie z walizami jeśli oczywiście nie wychodzisz z lotniska.

Nie wiem czemu dokładnie ma służyć pytanie, bo nie do końca zrozumiałam czy to w wersji pierwszej czy drugiej o co tak naprawdę chodzi. Można np. próbować kupić bilet w Londynie i wylatywać stamtąd, ale to tylko pozorne szukanie oszczędności.
            • Gość: eFKa Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 15:06
              moja propozycja jest taka - skontaktuj sie z tak nielubianymi na tym forum
              agentem IATA i daj troche czasu kasjerowi - posiedzi pare godzin i da ci
              najlepsza oferte....
              raczej sam nie znajdziesz najlepszej (pod roznymi wzgledami) oferty
              • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: 148.81.141.* 07.11.08, 17:11
                A jak sie skontaktować?
                Ja znalazłem ofertę w tzw wysokim okresie czyli w wakacje:
                HKG - 3 dni przerwy Singapur 3 dni przerwy - Bali pobyt 8 dni i
                powrót przez HKG za ok 5 tys. Przy pominieciu HKG cena biletu jest
                ok 550 zł nizsza. Ponieważ mam miesiąc na wykup biletu dlatego
                proszę o opinie.
                PS Uzyłem do Bali błędnie bo myslałem, że na Bali - port lotniczy
                nazywa się Bali. Błęd swój zrozumiałem.
                • artlomen Re: Hongkong -Bali - Singapur 08.11.08, 01:07
                  szukaj tani bilet do HKG a z tantad juz sa i lataja tanie linie wiec mozesz
                  zlapac cos na miejscu taniego
                  www.tigerairways.com/flight_info/destination_map.php
    • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 06:00

Znalazłem takie najtańsze połączenie na trasie HKG -SIN - DPS w
      sierpniu 2009 z postojami w każdym z tych miejsc. Co myslicie o
      cenie? Nie rozpatrywałem biletu do HKG a potem dalej obawiam sie, że
      jest to wysoki sezon i z HKG moge nie dostać biletów.
      CENA 4900PLN PLUS TAX 1500PLN
    • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 19:40
      8 dni na Bali to strasznie mało!!! Lecieć tam tylko na 8 dni?
      A na Bali lata się tylko do DPS bo innego lotniska nie ma!!!!!!!
      • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:33
        ale cały wyjazd to ponad 2 tygodnie. Jak byłeś na Bali to co można
        zwiedzać, bo mogę byc dłuzej i gdzie się zatrzymac?
      • Gość: PAN Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 15:44
        ja byłem 5 dni i też było fajnie, lepiej 5 dni niż w ogóle
    • blkt Re: Hongkong -Bali - Singapur 20.11.08, 01:46
      open jaw WAW-SIN HKG-WAW
      np LH ok 3700PLN, KLM, AF moze byc troche taniej.

jetstar wlasnie ma promocje na lato
      SIN-DPS powrotny 150SGP czyli ok 300PLN
      SIN-HKG ok 100 SGP. To oczywiscie tania linia.
      jetstar.com/sg/en/index.html
      • Gość: AREK Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 07:19
        DZIEKI WYGLADA TO BARDZO ATRAKCYJNIE TERAZ SMUSZE PRZELICZYĆ HK I SG
        LATALES TYMI LINIAMI CZYLI CZY JAK WYKUPISZ TO DOTRZYMUJA WARUNKOW I
        CZY TRUDNO ICH ZNALEZ NA LOTNISKU W HHG I SIN?
        POZDRAWIAM
        • Gość: klk Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: 212.106.21.* 20.11.08, 08:41
          Polecam Ci biuro www.airlinescity.pl. Mają biuro w Warszawie obok
          Mariotta.Jest to międzynarodowe biuro prowadzone prez Wietnamczyków
          i maja dobre oferty do Azji płd-wsch. Ja załatwiałem u nich duzo
          dłuższą trasę (20000 km w jedna stronę) i jestem zadowolony z ceny i
          obsługi. Płaciłem przelewem na konto w Polsce (nie kartą, a suma
          była spora, bo za 3 osoby).Na stronie www maja wyszukiwarkę ofert
          ale oczywiście mozna zaangażować ich osobiście w wyszukanie bardziej
          skomplikowanej trasy. Można sie z nimi dobrze dogadać po polsku.
          • Gość: Arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 23:08
            KiK dziekuje Ci bardzo juz dokonałem rezerwacji bardzo dobra cena
            zobaczymy jak będzi dalej lot dobrymi samolotami i przewoznikiem
            Lufthansa i Singapore Airlines
            Wszystko załatwiłem przez wyszukiwarke . minus to szybki termin
            wykupu.
            • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:19
              W Singapurze byłem kilka razy i moim zdaniem to miasto ma ogromny
              potencjał. Nie wiem czy to przypadek czy zawsze tak jest ale zawsze
              jak tam byłem coś się działo, a to festiwal kultur, a to jakieś
              koncerty a to znowu akrobacje samolotów itd itp na pewno przez trzy
              dni nie da się nudzić.
              W HKK nie byłem ale sporo osób mówi że to miasto także ma
              niesamowitą atmosferę więc na pewno coś w tym jest.
              Jeżeli chodzi o Bali to tak jak pisałem 8 dni to tak mało, że chyba
              nawet nie odważyłbym się polecieć tam na tyle. Jest Pn wyspy, gdzie
              można popłynąć na wycieczkę w morze i obserwować delfiny, jest tam
              Buddyjska świątynia i dwa wodospady (watro udać się chociaż do
              jednego z nich)Jest miasto Bedugul ze świątynią nad jeziorem oraz
              fajnym targiem z tanim rękodziełem oraz przyprawami i owocami,
              koniecznie trzeba je zobaczyć. Kintamani i wejście na wulkan Batur.
              Stolica kulturalna wyspy Ubud z muzeami, galeriami artystycznymi,
              pokazami tańców balijskich oraz przepięknymi okolicami. Są
              nadmorskie świątynie Tanan Loth oraz Ulu Watu w których trzeba być
              przy zachodzie słońca no i jest Kuta lub inne nadmorskie
              miejscowości gdzie można wziąć lekcję surfowania. Poza przeze mnie
              wymienionymi każdy znajdzie tam dla siebie jeszcze tysiące innych
              rzeczy. Czy opłaca Ci się wydawać tyle kasy na samolot i być tam
              tylko 8 dni? Żeby tam wrócić będziesz musiał wydać o wiele wiele
              więcej niż gdybyś miał zostać tam o tydzień dłużej.

• Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 22:27
                Przekonałeś mnie ponieważ mam ograniczony czas do 3 tygodni to będe
                2-3 w SIN i reszta na Bali. Mam pytanie w jakim hotelu spałeś i czy
                rezerwowoałes przez int czy opo przyjeżdzie? Aha jak sie dostac z
                lotnika do hotelu rozumiem ze taksówka czy sa jakies lotniskowe
                autobusy?
                • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 22:27
                  ALe masz na myśli Sin czy Bali?
                  • Gość: Arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 21:46
                    BALI o Sin wydaje się, że wiem wiele i czytałem polecany przez
                    Ciebie tekst
                    pozdrawiam
                    PS Zastanawiam sie też nad lotem z Bali na Jawę gdzieś do pół wyspy
                    Joykarta( chyba się tak pisze) a potem powrót na Bali busem .promem
                    • klusek12 Re: Hongkong -Bali - Singapur 05.12.08, 12:21
                      Witaj
                      Jak wczesniej napisala Fifi 8 dni to za malo.

Bylem na Bali 2 razy,lece jeszcze teraz 22.12.08 na swieta i nowy rok.

Jest sporo do zwidzania i duzo do ogladania.
                      Hotele od 20$ w gore,taxi z airportu do hotelu 10$(Kuta),wize lepiej zalatwic na lotnisku w Denpasar(Bali)na przylocie chyba 25$
                      Ogolnie nie zabiraj duzego bagazu bo jest to calkiem niezly shopping

Singapur fajne miastko,ciagle cos sie dzieje,nie wiem jakimi liniami lecisz ale jak Singapur Airlines to wiem ze dawali bezplatne bilety komunikacji i maja calkim dobra oferte na hotele.

Hongkong -hotele i jedzenie strasznie drogie

• Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:48
                        Ja płaciłem do kuty 60 tya rp w lipcu
                        Hotele można znaleźć już o 5/7 USD ale to nie luksus Wydawać można
                        od15-20 USD na dzień za wszystko ale żyjąc skromnie (skromny ale
                        czysty hotel) na jedzeniu nie trzeba oszczędzać bo tanie i dobre.
                        Oczywiście wydając taką kasę nie będziesz raczej odwiedzać drogich
                        luksusowych miejsc. Wydając 30/35 USD na głowę można spać w małych
                        sympatycznych hotelach z basenem, klimatyzacją i śniadaniem ale nie
                        są to miejsca gwiazdkowe. Hotele z tej kategorii cenowej podawane w
                        lonely planet bywają często zajęte więc warto zrobić wcześniej
                        rezerwacje. Jeżeli jedzie się w dwie osoby by pozwiedzać wyspę można
                        wypożyczyć skuter (najtaniej) mając więcej kasy lub podróżując w
                        więcej osób można wypożyczyć samochód z kierowcą lub bez, jak kto
                        woli. Mając ok dwa tygodnie skoncentruj się tylko na Bali wtedy jest
                        szansa, że zasmakujesz tego miejsca. Jeżeli zaczniesz myśleć o
                        innych częściach Indonezji zacznie Ciebie gonić czas i zamiast
                        podziwiać kraj w którym jesteś będziesz się denerwował czy oby na
                        pewno dojadę gdzieś na czas!
                        • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 06:32
                          Dzieki Wam Oglądałem strone lonely planet ale oni podają adresy i
                          jest informacja, że nie mozna rezerwowoać on line jak tez nie podają
                          cen. Może z tego gąszczu zarekomendujesz jakiś hotel za ok 40$ to
                          jest OK. lepiej aby nie był na uboczu.
                          Pozdrawiam
                          arek
                          PS Ja ma przewodnik lonely planet Indonesia
                          PS Tak Chce lecić Cathay Pacefic a potem w SIN kupić bilet na Bali,
                          może kupie jeden ale obecnie CP nie ma promocji
                          • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 11:38
                            Ubud - Sania House Bungalow - najlepiej zaznaczyć, że chce się pokuj
                            na piętrze, moim zdaniem są one lepsze. Basen tez tam jest ale dość
                            mały i woda niezbyt ciepła.

Kuta - Suji Bungalow - basen całkiem spory, duży ogród, niby bardzo
                            blisko plaży, samo centrum a cisza i spokój

Lovina - Hotel Melka Excelsior - 3 gwiazdki ale za dwie osoby
                            dorosłe plus dziecko ze śniadaniem płaciłem 48 USD - rezerwowałem
                            przez agoda.com, na stronie hotelu mają wyższe ceny niż na stronie
                            agody.

Przeszukaj Internet, znajdź hotele które są opisane w przewodniku
                            spróbuj wybrać coś co Tobie by odpowiadało. Mnie np. osobiście w
                            Ubud atmosfera hotelu który wymieniłem mniej się podobała niż ta w
                            hotelu za 45 ty RP który nazywał się chyba Jugut Inn, mimo, że
                            warunki były zdecydowanie gorsze.
                            • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:48
                              Serdeczne dzieki na pewno skorzystam i jeszcze jedno pytanie na Bali
                              kupowałes lot w Polsce czy w SIN?
                              pozdrawiam
                              arek
                              • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 22:44
                                Jeden raz w Polsce ale nie na Bali a do Surabay przez Sin wyszło
                                cholernie drogo, choć bardzo komfortowo!
                                Drugi raz z Berlina do Kuala Lumpur a dalej Air Asis do DPS w sumie
                                wtedy za biley zapłaciłem 2800zł
                                • Gość: Arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 07:26
                                  Dzieki Ja poluje na promocje w Cathay lub Lufthansy do SIN
                                  • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:21
                                    Ale lepiej kup bilet sin-bali w Polsce! Lub kup bilet na Bali ze
                                    stpoverem w sin!!!
                                    • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 21:29
                                      Chcę kupić bilet do SINchyba w Singapur airlane w Warszawie ale czy
                                      oni maja na wakcje promocje a jeżeli tak kto kiedy? Jakie linie są
                                      tanśze podobno fińskie.
                                      • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 23:42
                                        A pomyślałeś jak dostaniesz się dalej na Bali? Nie licz na to że ten
                                        bilet dopiero w Azji!!!!!
                                        Singapor Airlines są drogie ale jak się leci z nimi to człowiek wie
                                        za co płaci a promocji na wakacje raczej nie bedą mieć, zresztą mało
                                        która linia ma promocje wtedy, to wysoki sezon przecież!!
                                        • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:36

Dzieki prawdopodobnie tak zrobie mimo, ze na forum sa opinie , ze w
                                          SIN mozna kupic przelot tanimi liniami w SIN lub zarezerwowoac bilet
                                          z W-wy na trase SIN -DPS i z powrotem. Jenak dodatkowy przelot nie
                                          jest zbyt drogi . Co natomiast myslisz o rezerwacji hotelu przez SIN
                                          Airlane. Co jest dziwne to oni rezerwuja pokoj na osoby a nie pokoj
                                          jako taki.
                                          Jeszcze raz dziekuje za informacje arek
                                          • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:43
                                            Nie wiem jak z rezerwacją robioną przez Singapore airlines, nie
                                            korzystałem nigdy z tego. Ja rezerwowałem osobiście i mi to
                                            odpowiadało. Podejrzewam, że nie można przez Singapore airlines
                                            zarezerwować najtańszych hoteli a tylko te które proponują jakiś
                                            gwiazdkowy standard.
                                            Oczywiście możesz zarezerwować tanie linie z Sin do Dps ale zrób to
                                            już tutaj w Polsce a nie dopiero tam na miejscu bo ryzykujesz, że
                                            nie będzie miejsc!!!
                                            • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:07
                                              Mi powiedziano, że dla dwóch osób to pokój ok 250 zł dziennie w
                                              hotelu ***
                                              Pozdrawiam
                                              Jk
                                              • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:37
                                                Jeżeli możesz tyle płacić to ok! Ja płaciłem za pokój 2 dorosłe
                                                osoby i 1 dziecko w samym centrum coś koło 110zł a innym razem za
                                                nocleg dla jednej osoby 30zł ale to w hostelu było.
                                                • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:09
                                                  Tak to jest o 100 PLN wiecej tylko do tego dodają transfer na
                                                  lotnisko i z lotniska, sniadania , objazd SIN i jakies bilety
                                                  znizkowe na transport po miescie. Widzę ze doradzałes komus podróz
                                                  samolotem przez Kala Lumpur.
                                                  Pozdrawiam arek
                                                  • Gość: Fifi Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:21
                                                    Tak bo moim zdaniem to jest najtańsza opcja, Ty chciałeś przez Sin:)
                                                  • Gość: arek Re: Hongkong -Bali - Singapur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 21:10
                                                    Masz rację tylko wszyscy mówią że Kala Lumpur nie jest ciekawe a
                                                    SIN bardzo i dlatego moj taki wybór. zastanawiałem sie jeszcze przez
                                                    Hong Kong tez ciekawe miasta
                                                    Cztli z tych trzech wariantów wydaje mi się że to przez SIN jest
                                                    mimo że droższe to najciekawsze
                                                    Pozdrawiam
                                                    arek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka