Dodaj do ulubionych

Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 14:48
Dzień dobry. Bardzo proszę tych państwa którzy byli w hotelu Aqua Blu w Sharm
El Sheikh o informacje na temat: czy park wodny znajduje się na terenie hotelu
i czy jest wliczony do all Inclusive? Czy ten hotel jest atrakcyjny? Jak
wygląda plaża? Czy ona jest oddalona od hotelu o 2km? Czy są leżaki? I z jakim
biurem podróży państwo polecieli? Podobno jest to nowo wybudowany w zeszłym
roku hotel. Czy to prawda? Będę wdzięczna za informacje. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • tomoni Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh 31.03.08, 11:32
      Dzień dobry. Ja już dwukrotnie poruszałam temat tego hotelu, ale
      nikt sie nie odezwał... :-(. Nie wiem czy polacy tam nie jeżdzą??
      Czy może jakiś lichy ten hotel, czy może coś nie gra?? Ja wiem, że
      on jest nowy i jeszcze nie było tam zbyt dużo gości, ale chyba ktoś
      był? Życzę powodzenia, może tobie ktoś odpowie...
    • Gość: inowi Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 08:31
      witaj, ja również już pytałam o ten hotel i jakoś brak
      odzewu...poszukałam czegoś na własną rękę i znalazłam kilka opini-te
      co znalazłam są pozytywne. Ale moze ktoś się wkońcu i tu odezwie kto
      był...Ja lecę 8 lipca z w-wy z biurem Oasis i mam nadzieję, ze
      wszsytko będzie ok. Pozdrawiam.
    • tomoni Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh 03.04.08, 12:02
      Ja jadę do Aqua Blu 24 czerwca - 8 czerwca więc wczesniej. Z jakim
      biurem jedziesz? Masz all? Czy możesz powiedzieć ile płacisz za 1
      osobę dorosłą?
      • Gość: inowi Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 08:19
        Lecimy z biurem Oasis. Mamy opcje all i za jedną osobę dorosłą
        płacimy chyba ok 2100zł z tym, że rezerwowaliśmy już pod koniec
        lutego tak więc mieliśmy chyba jakąś zniżkę ale nie jestem pewna.
    • Gość: damian Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 13:24
      www.travelzone.pl/hotele/egipt/sharm-el-sheikh/aqua-blu-sharm.html
    • Gość: Gośka Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh IP: *.belchatow.msk.pl 03.06.08, 14:05
      Witam, ja też wybieram się do tego hotelu 24 czerwca wylot z
      Warszawy biuro Oasis i mam nadzieję, że będzie wszystko ok
    • Gość: meggg Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 20:29
      witam, wlasnie wrocilam z rodzina z Aqua Blu z biurem Oasis Tours. Park wodny ze
      wszystkimi atrakcjami znajduje sie na terenie hotelu i jest wliczony w opcje All
      inclusive.Wedlug mnie hotel jest bardzo atrakcyjny dla rodzin z dziecmi, ktore
      nie maja czasu by sie nudzic! Do plazy idzie sie spacerkiem ok. 10 minut. My nie
      schodzilismy na doł, wiec plaze widzielismy jedynie z klifu. Hotel rzeczywiscie
      byl wybudowany w 2007r.
      Polecam!
      • Gość: ewa Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh IP: *.pl 21.07.08, 10:21
        mam pytanie , czy opcja All. obowiazuje na terenie Aqua Parku ,
        chodzi o napoje bo czytałam w katalogu że w parku są bary lecz nie
        obowiązuje opcja All. ?
    • Gość: Danka Re: Hotel Aqua Blu Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 14:07
      Witam! Spędziliśmy z moim narzeczonym tydzień w tym hotelu i jesteśmy naprawdę
      baaaardzo zadowoleni! Oczywiście Park wodny znajduje się na terenie hotelu i
      jest wliczony w all inclusive! Znajduję się tam ok 30 różnych zjeżdżalni,
      baseny, itd. (nie zdążyliśmy wszystkich wypróbować) :) Uważam,że hotel jest
      bardzo atrakcyjny, pokoje dobrze wyposażone, codziennie sprzątane! Znajdują się
      w nich łazienka z suszarką i ręcznikami, telewizor, lodówka, telefon, sejf
      (bezpłatny), wyjście na taras bądź balkon, klimatyzacja (co jest bardzo ważne)!
      Do plaży jest ok 500m, co 30min kursuje busik, ale można w 10min również dojść
      na piechotę, wystarczy przejść na drugą stronę jezdni i przejść przez park,
      później do wyboru winda na plaże lub schodki:) Plaża jest bardzo ładna, dużo
      leżaków (nie mieliśmy nigdy problemu ze znalezieniem miejsca)! Na plaży znajduję
      się również mały bar należący do hotelu, w którym można poczęstować się napojami
      chłodzącymi (tj. cola, sprite, soki,piwo itd)! Wzdłuż plaży ciągnie się mała
      rafa koralowa, którą można bardzo ładnie zobaczyć po wcześniejszym zakupie rurki
      i okularów do nurkowania (dostępnych w każdym butiku przy plaży za ok 40-60$) My
      lecieliśmy z biurem podróży Kopernik i jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni! Nie
      znam dokładnie historii hotelu, ale mogę swobodnie przyznać, że zrobił na mnie
      ogromne wrażenie! Jedzenie było przepyszne, codziennie jakaś inna kuchnia do
      wyboru:) Każdego dnia odbywały się jakieś imprezy organizowane przez hotel, np.
      taniec brzucha, karaoke, występy różne:) Baardzo blisko jest również na bazar
      znajdujący się ok 15min piechotą (plażą) albo 5min taksówką w Naama Bay! Nie ma
      problemu z taksówkami, tuż przed hotelem zawsze kursują:) Naprawdę baaaardzo
      polecam ten hotel! Gdyby Pani chciała zobaczyć więcej zdjęć, które my
      zrobiliśmy, proszę podać e-maila, prześlę parę:) Mój adres:
      danuta.machnik@gmail.com! Pozdrawiam serdecznie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka