Gość: iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 22:43 czy ktoś był w Australii i Nowej Zelandii z LogosTour ZNP??? jakie wrażenia? były wtopy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olaf Re: australia+ Nowa Zelandia IP: 83.125.49.* 01.02.09, 18:44 Witam, Bardzo zalezy mi na opinii kogos kto byl z logostour w australii i nowej zelandii. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: australia+ Nowa Zelandia IP: 83.16.20.* 10.03.09, 09:33 Byłem w listopadzie i jak dla mnie rewelacja, ze wskazaniem na Nową Zelandię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werasam Re: australia+ Nowa Zelandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:30 Napisz coś więcej :)klimat, ubranie, jedzenie, gdzie międzylądowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: australia+ Nowa Zelandia IP: 83.16.20.* 13.03.09, 15:47 Nowa Zelandia Wyspa Północna było cieplutko, właściwie tam zawsze jest ciepło. Na Południowej było wyraźnie chłodniej, a górach w drodze do Milfiord Sound, padał śnieg. W Australii pogoda była dziwaczna i daleka od tego, czego oczekiwałem. W górach Błękitnych padał ... śnieg, krótko, bo krótko, ale padał. W Sydney, drugiego dnia pobytu, pogoda była iście australijska, czyli gorąco, a reszta to, chłodno i deszczowo, w Canberze ... deszcz. Ayers Rock, ciepło nawet bardzo i ... deszcz!!! Akurat deszcz w tym miejscu, widzi jakieś 3% ludzi, nawet kierowca autobusu robił zdjęcia potokom wody na skale, widok naprawdę rewelacyjny. Cairns, ciepło, a że to był początek pory deszczowej to ... deszcz, ale krótki. Te deszcze, to nie były jakieś ulewy, jednak Australia jakoś nie kojarzy się z deszczem. Co do ubrania, to ja używam czegoś takiego jak SoftShell i mam problem z głowy w chłodne i deszczowe dni. Jedzenie, hotelowe śniadania są ... symboliczne, ale nie ma problemu, żeby sobie gdzieś na boku dojeść (kangury są takie sobie). Międzylądowanie, było w Hong Kongu i polecam zorganizowaną wycieczkę po mieście. Logostour organizuje coś takiego wtedy, gdy jest dłuższe oczekiwanie na samolot, my mieliśmy 8h czekania. A poza tym ... mnóstwo zdjęć, kilka godzin filmu i wspomnienia na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: australia+ Nowa Zelandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 19:58 polecam wycieczkę z Logostour do NZ i Australii.Nowa Zelandia jest przepiękna. Wyspa północna to gejzery , wulkany , gorące wody geotermalne i stada owiec na wzgórzach. Wyspa południowa ma klimat chłodniejszy a widokowo można ją porównać trochę do Kanady i północnej Norwegii.Międzyląowanie w Hong - Kongu. Czekanie na połączenie 6 lub 8 godz. Można w tym czasie zwiedzić miast. Logostour organizuje przewodnika.Australia natomiast to oczywiście kangurki , misie koala , Sydney z gmachem opery i rafa koralowa. Ta ostatnia rozczarowała mnie. Widziałam fajniejsze miejsca.A może po prostu jest przereklamowana? W Australi robi też wrażenie interior z miastem Alice Springs i świętą górą aborygenów Uluru.Tam jest dwoje dobrych pilotów: Pani Barbara Betts(australijka polskiego pochodzenia) i Pan Bogdan Stańczak. Odpowiedz Link Zgłoś