Gość: jablko IP: 217.153.153.* 31.08.09, 10:22 Podrózował ktoś z tym BP? Interesuje mnie rejs po Morzu Środziemnym (wrzesień lub październik). Dziękuję za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuza Re: Niebieska mila - rejsy IP: *.icpnet.pl 31.08.09, 21:45 Byłam na rejsie po Porzu Śródziemnym statkiem MSC Fantasia, ale wykupiłam go w biurze Żar Tropików w Poznaniu. Możesz również sprawdzić stronę www.namorzu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent65 Re: Niebieska mila - rejsy 01.09.09, 12:11 Są dwie firmy w Polsce które zajmuja sie profesjonalnie rejsami wycieczkowymi i posiadaja przedstawicielstwa na nasz kraj największych lini rejsowych na swiecie..PT Tours i Marco Polo..sprawdz oferte na stronach www.namorzu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablko Re: Niebieska mila - rejsy IP: 217.153.153.* 01.09.09, 12:12 wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: Niebieska mila - rejsy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 13:43 ja też chce w tym samym czasie płyną czekam na opinie dzieki pażdziernik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walker Re: Niebieska mila - rejsy IP: 88.79.237.* 03.09.09, 11:11 Póki co, to mam wrażenie, że oprócz ładnej strony www, to zawracają tylko głowę. Wybrałem 5 różnych rejsów z ich strony www, na żaden z nich nie było wolnych kabin (!?!). Robią sobie jaja z turystów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROSO Re: Niebieska mila - rejsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 14:09 Byłem na MSC Fantasia w sierpniu z Marco Polo . Odpowiem na pytania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Niebieska mila - rejsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.13, 19:18 czy warto wykupić all inclusiw Odpowiedz Link Zgłoś
kamjed Re: Niebieska mila - rejsy 27.11.13, 10:15 witam, Czy warto na statku MSC Fantasia wykupic opcje all inclusive? Czy w tym przypadku jest nielimitowany dostep we wszystkich barach 24 h? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga123 Re: Niebieska mila - rejsy IP: *.telpol.net.pl 04.01.14, 19:49 podbijam temat Odpowiedz Link Zgłoś
adamn789 Re: Niebieska mila - rejsy 05.10.09, 20:27 Byłem z żoną i dzieckiem na rejsie zakupionym w Niebieskej Mili już 3 razy i nigdy nie było żadnych problemów. Miła i fachowa obsługa. Raz ich ceny były porównywalne z konkurencją, a 2 razy ich oferta była najtańsza na rynku - mieli dodatkową własną promocję 20 EURO rabatu na osobę na rejsy linii MSC. Zarezerwowałam u nich nie tylko rejs, ale również przelot i transfery z lotniska do portu. Zanim zarezerwowałam 1 rejs długo się zastanawiałam nad wyborem biura. W Polsce jest kilka firm specjalizujących się w sprzedażny rejsów. Uczulam przed zakupem rejsów w firmie Atla Turs z Żor. Reklamują na stronie kilkanaście rejsów z polskim pilotem w każdym miesiącu. Potem, na tydzień, dwa przed rejsem okazuje się, że wszystkie rejsy są niepotwierdzone i nie odbywa się żaden lub 1, o innej trasie i w innym terminie. Firma próbuje potem przebukowywać klientów na wybrany przez siebie rejs, proponuje rejs bez polskiego pilota lub zwrot pieniędzy. Znajomi wykupili taki rejs w tej firmie. Koszt na osobę 200 EURO wyższy niż u konkurencji plus jakieś opłaty obowiązkowe 149 EURO (razem 349 EURO więcej na osobę). Wydali tyle pieniędzy, aby mieć rejs z polskim pilotem (nie znają języka i obawiali się, że sobie nie poradzą). Aby nie martwić się o przejazd wykupili również transport autokarem w tej firmie. Pani z firmy Atlas Turs twierdziła, że rejs się odbędzie i jest już potwierdzony. Niestety, jak się okazało na tydzień!!! przed wakacjami, Atlas Turs powiadomił ich, że rejs z polskim pilotem się nie odbędzie. Proszę wyobrazić sobie oburzenie znajomych. Nie dosyć, że zapłacili 349 EURO drożej niż u konkurencji, to tydzień przed rejsem dowiedzieli się, że się nie odbędzie. Firma Atlas Turs zaproponowała im zupełnie inny rejs 3 tygodnie później. Ponieważ znajomym nie pasował termin ani trasa zapytali jak firma proponuje rozwiązać ten problem. Pracownicy Atlas Turs zaproponowali moim znajomym, żeby pojechali sami bez polskiego pilota i zaproponowali zwrot opłat obowiązkowych (które pobrali i tak nie wiadomo za co, skoro u konkurencji ich w ogóle nie było). Niestety nie zaproponowali zwrotu różnicy 200 EURO na osobę, aby znajomym wyrównać cenę do konkurencji. Okazało się również, że ponieważ nie będzie polskiego pilota, również autokar nie pojedzie! Znajomi postanowili zrezygnować z rejsu i zażądali zwrotu pieniędzy. Bez komentarza. PS. Firma Atlas Turs z Żor w 2007 roku (o ile się nie mylę) została wyłącznym przedstawicielem linii MSC na Polskę, czym się bardzo chełpili. Już rok później w 2008 linia MSC odebrała im wyłączne przedstawicielstwo. To samo mówi za siebie. To również pozostawię bez komentarza. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
adamn789 Re: Niebieska mila - rejsy 05.10.09, 20:27 Byłem z żoną i dzieckiem na rejsie zakupionym w Niebieskej Mili już 3 razy i nigdy nie było żadnych problemów. Miła i fachowa obsługa. Raz ich ceny były porównywalne z konkurencją, a 2 razy ich oferta była najtańsza na rynku - mieli dodatkową własną promocję 20 EURO rabatu na osobę na rejsy linii MSC. Zarezerwowałam u nich nie tylko rejs, ale również przelot i transfery z lotniska do portu. Zanim zarezerwowałam 1 rejs długo się zastanawiałam nad wyborem biura. W Polsce jest kilka firm specjalizujących się w sprzedażny rejsów. Uczulam przed zakupem rejsów w firmie Atla Turs z Żor. Reklamują na stronie kilkanaście rejsów z polskim pilotem w każdym miesiącu. Potem, na tydzień, dwa przed rejsem okazuje się, że wszystkie rejsy są niepotwierdzone i nie odbywa się żaden lub 1, o innej trasie i w innym terminie. Firma próbuje potem przebukowywać klientów na wybrany przez siebie rejs, proponuje rejs bez polskiego pilota lub zwrot pieniędzy. Znajomi wykupili taki rejs w tej firmie. Koszt na osobę 200 EURO wyższy niż u konkurencji plus jakieś opłaty obowiązkowe 149 EURO (razem 349 EURO więcej na osobę). Wydali tyle pieniędzy, aby mieć rejs z polskim pilotem (nie znają języka i obawiali się, że sobie nie poradzą). Aby nie martwić się o przejazd wykupili również transport autokarem w tej firmie. Pani z firmy Atlas Turs twierdziła, że rejs się odbędzie i jest już potwierdzony. Niestety, jak się okazało na tydzień!!! przed wakacjami, Atlas Turs powiadomił ich, że rejs z polskim pilotem się nie odbędzie. Proszę wyobrazić sobie oburzenie znajomych. Nie dosyć, że zapłacili 349 EURO drożej niż u konkurencji, to tydzień przed rejsem dowiedzieli się, że się nie odbędzie. Firma Atlas Turs zaproponowała im zupełnie inny rejs 3 tygodnie później. Ponieważ znajomym nie pasował termin ani trasa zapytali jak firma proponuje rozwiązać ten problem. Pracownicy Atlas Turs zaproponowali moim znajomym, żeby pojechali sami bez polskiego pilota i zaproponowali zwrot opłat obowiązkowych (które pobrali i tak nie wiadomo za co, skoro u konkurencji ich w ogóle nie było). Niestety nie zaproponowali zwrotu różnicy 200 EURO na osobę, aby znajomym wyrównać cenę do konkurencji. Okazało się również, że ponieważ nie będzie polskiego pilota, również autokar nie pojedzie! Znajomi postanowili zrezygnować z rejsu i zażądali zwrotu pieniędzy. Bez komentarza. PS. Firma Atlas Turs z Żor w 2007 roku (o ile się nie mylę) została wyłącznym przedstawicielem linii MSC na Polskę, czym się bardzo chełpili. Już rok później w 2008 linia MSC odebrała im wyłączne przedstawicielstwo. To samo mówi za siebie. To również pozostawię bez komentarza. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
atlastours Re: Niebieska mila - rejsy 13.10.09, 00:44 No fajnie konkurencja pogrywa.usmialem sie do łez.po pierwsze nie Atla turs tylko Atlas Tours grupa.Po drugie dalej jestesmy generalnym na Polske i to mozna sprawdzic na stronach MSC.Po trzecie Każda impreza jest potwierdzana na miesiac przed rozpoczeciem a nie na tydzien.. jak analogiczne imprey obiazdowe normalnych biur.W warunkach podane sa wszelkie informacje dotyczace anulacji imprezy.Po czwarte..jezeli impreza z polskim pilotem nie dochodzi do skutku to na miesiac przed jest informacja o tym,propozycja wyjazdu bez pilota lub inna z pilotem lub zwrot kosztów jak przy kazdej imprezie normalnego biura.Po piąte z calym szacunkiem dla "konkurencji" (nie wiem czy biuro dalej maja w mieszkaniu na ktoryms tam pietrze)piszecie bzdury ,a na ceny nizsze o 20eur to moze sie nabrac ktos kto nie powinien jezdzic na tej klasy imprezy.Po szóste Atlas organizuje rejsy od 1999 roku i przerabia tyle klientów miesiecznie co Wy(niebieska mila) rocznie.Po ostatnie co juz pisalem wczesniej..Sa dwie powazne firmy specjalizujace sie w rejsach na polskim rynku Marco Polo i Atlas Tours...Szanujemy konkurencje jak widac ,a nie cos co nie wiadomo czym jest! Przepraszam za ton ale jak sie czyta taki stek bzdur to ciezko to przemilczec...Zawsze szanujemy naszych klientow i proponujemy rozne formy udzialu w Rejsach Wycieczkowych.Polski pilot jest dla tych ktorzy zaczynaja przygode z ta forma wypoczynku lub nie znaja jezyka..Czy niebieska mila ma wogole taka oferte? Nie bo to sprzedawca biletów, a nie normalny organizator turystyki.A ceny...wszyscy maja te same z tym wyjatkiem ze niebieska mila zaniza je dodajac oplaty portowe jako dodatkowy koszt.Zenujace!!Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atlastours Re: Niebieska mila - rejsy 13.10.09, 00:55 Przepraszam ,ze sie uniosłem ale tak poprostu sie nie robi i nie pisze...Jezeli to nie autoreklama tego biura i pisze to faktycznie klient to prosze zapytac w tej pana(ni) ulubionej firmie kto byl w 2008 roku najlepszym agentem MSC na rynku wschodnim? Moga nie wiedziec bo nawet nie zostali zaproszeni na ta impreze ale zawsze moga zadzwonic i zapytac..co do rabatow to dla stalych klientow udzielamy nieco wyzszych niz 20 eur:):): biorac pod uwage ,ze podrozuje Pan(ni) juz 3 raz z tym biurem! Raz jeszcze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adamn789 Re: Niebieska mila - rejsy 29.10.09, 13:56 Najłatwiej niezadowolonych klientów nazwać kłamcami i oczerniać konkurencję. To, co napisaliście o sobie to kłamstwo i tania autoreklama. Ale faktów nie zmienicie, a oceniają was klienci i nie na podstawie tego, co napiszecie o sobie, a tego jak działacie. A fakty są takie: 1. Reklamowane przez was rejsy z polskim pilotem z reguły się nie odbywają. Może 1 a sporadycznie 2 w miesiącu. Ale jak klient zadzwoni i zapyta, który rejs jest potwierdzony, to słyszy odpowiedz – wszystkie (a reklamujecie ich nieraz ponad 30 w miesiącu). Informacja o odwołaniu rejsu z polskim pilotem, który znajomi u Państwa zakupili przyszła w okresie znacznie krótszym niż sugerowany przez was 1 miesiąc. Nie wspominając już o tym, że w momencie zakupu informowaliście o tym, że rejs jest potwierdzony! Pisać możecie wiele, ale e-maili wysłanych z informacjami o odwołaniu rejsu nie jesteście w stanie wykasować ze skrzynki poszkodowanych. 2. Piszecie, że jesteście generalnym przedstawicielem MSC na Polskę. Jak się sami nazwiecie mnie nie interesuje. Pisać możecie różne rzeczy o sobie. Po przeczytaniu waszej odpowiedzi jeszcze raz dokładnie sprawdziłem sytuację w Internecie i dzwoniąc do waszej konkurencji. Prawdą jest, jak pisałem, że zostaliście jakiś czas temu wyłącznym przedstawicielem MSC na Polskę i że już po roku ta wyłączność została wam odebrana! Odpowiedź dlaczego pozostawiam bez komentarza. Jedno jest pewne. MSC musiało być bardzo niezadowolone ze współpracy z wami skoro najpierw chciało budować swoją markę i sprzedaż na Polskim rynku poprzez waszą firmę, a już po roku z tego zrezygnowało. Od waszej konkurencji dowiedziałem się, że jest kilka firm w Polsce, które mają bezpośrednią umowę na przedstawicielstwo z MSC. Są to między innymi Marco Polo z Warszawy, Niebieska Mila z Poznania, Safpol z Warszawy i 2 lub 3 inne, ale niestety ich nazwy nie udało mi się dowiedzieć od waszych konkurentów. Działacie teraz na tych samych zasadach jak wymieniona wyżej wasza konkurencja i w żaden sposób nie jesteście uprzywilejowani ani lepsi. Nie znalazłem również żadnego wpisu na stronie MSC z informacją, że jesteście generalnym przedstawicielem. Jeżeli takowy wpis istnieje (w co wątpię), to pozostał jeszcze ze starych czasów, a MSC zapomniało po prostu go wykasować. 3. To prawda, że jesteście często najdroższą firmą w Polsce i że za ten sam rejs w tym samym terminie u was można zapłacić 100 lub nawet 200 EURO więcej niż u jakiegokolwiek waszego konkurenta. Zanim kupiłem 1 rejs długo pytałem o ceny i je porównywałem. Zresztą po opinii moich znajomych dot. zakupionego u Państwa rejsu każdy by tak zrobił. Wybrałem zakup w Niebieskiej Mili ze względu między innymi na cenę. Jawnym kłamstwem i oczernianiem konkurencji jest twierdzenie, że oni doliczają jakieś podatki i wychodzi drożej. Owszem, na ich stronie internetowej cena jest rozbita na cenę rejsu i podatki, ale po zsumowaniu tego razem i tak często wychodzi taniej niż u was! Nie wspominając już o waszych opłatach obowiązkowych doliczanych do ceny rejsu, które nie wiadomo skąd pochodzą. Ponieważ, jak wspomniałem, kupiłem już 3 rejsy w Niebieskiej Mili mogę was zapewnić, że nie ma jakichś dodatkowych dopłat i podatków. Przez telefon i internet otrzymałem całkowita cenę rejsu z podatkami, na tą cenę otrzymałem umowę i tyle i nie więcej zapłaciłem. Nikt nigdy nie żądał ode mnie jakichś dodatkowych dopłat. Szczerze mówiąc jest mi obojętne czy rejs kupię w Marco Polo, Niebieskiej Mili czy jakiejkolwiek innej firmie. Dla mnie najważniejsze są miła i profesjonalna obsługa, udzielanie rzetelnych i uczciwych informacji, to że wycieczka się odbędzie i że jak zapłacę za nią, to na nią pojadę. Jednym słowem wiarygodność i kompetencja. Planuje z rodziną i ze znajomymi następny rejs w lecie przyszłego roku. Nie wiem, w jakim biurze go zakupię, być może w Niebieskiej Mili, a być może gdzieś indziej. Tego jeszcze nie wiem, ale wiem jedno – nie kupię go u was. Jeżeli waszym pomysłem na biznes jest nazywanie niezadowolonych klientów kłamcami i oczernianie konkurencji, to nie wróżę wam długiej przyszłości. PS Czytałem wpisy dotyczące waszej firmy na tym forum. Oprócz przygotowanych dla was przez redaktorów tekstów – relacji z rejsu nic tam nie ma. Kilka ników tych samych użytkowników (czytaj pracowników waszego biura i znajomych), którzy wychwalają wasze usługi. Wszystkim czytającym wpisy biura Atlas i udających klientów pracowników radzę zwrócić uwagę na przewijające się w trakcie opinie niezadowolonych klientów wraz ze szczegółowymi opisami zaistniałych sytuacji. Proszę również zwrócić uwagę, jak formułowane są odpowiedzi na uwagi niezadowolonych klientów. Z jaką pogardą są oni traktowani i jaki jest język wypowiedzi przedstawicieli szanownej firmy Atlas. No cóż wniosek jest prosty - wszyscy niezadowoleni klienci to kłamcy i konkurencja. Jednym słowem Atlas jest wielki i najlepszy. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
atlastours Re: Niebieska mila - rejsy 31.10.09, 13:51 Szanowny Panie jezeli jest Pan faktycznie klientem i to nie naszym tylko konkurencji to po co Pan wogóle raczył rozpisywac sie na nasz temat.To było wlasnie ciekawe dla mnie...Był Pan zadowolony to trzeba było o tym napisac i skonczyc temat a nie zajmowac sie firmą o ktorej nie ma Pan pojęcia...Co do cen to dwa produkty trudno porównywac czyli standardowy rejs i Rejs z polskim pilotem...Doplaty ktore nalezy doliczyc do ceny z czegos wynikają ale to inna bajka.Prosze porównac ceny rejsów bez pilota i dojdze Pan do wniosku ze sa takie same we wszystkich firmach oferujących tę forme wypoczynku...Moze ktos tam daje ubezpieczenie gratis(5eur za cala impreze) albo stosuje jeszcze inne chwyty marketingowe ale to juz pewna dowolnosc..Co do odwolywania imprez z polskim pilotem juz to tłumaczyłem.jest to analogiczna sytuacja jak z imprezami objazdowymi innych touroperatorów czyli jest wymagana ilosc osób impreza sie odbywa nie ma jest odwoływana na miesiąc przed i to jest zaznaczne w warunkach uczestnictwa..Jest to trudny temat organizacyjnie ale proponowany tylko przez nas i realizowany w sposów rzetelny według warunków umowy..W tym roku wysląlismy 37 grup na rózne trasy rejsów więc rejsy te z reguły sie odbywają..Reasumując słuchamy,czytamy i bierzemy pod uwage opinie naszych klientów.Pan nie był naszym klientem więc wypowiadanie się w stylu pozostawiam bez komentarza dlaczego odebrano im (nam) przedstawicielstwo jest delikatnie mowiac niestosowne..Co do pzredstawicielstwa pana informacje są błędne a zaciaganie ich u konkurencji jest smieszne bo nic innego nie mogli Panu powiedziec..To chyba logiczne biorąc pod uwage pozycje marketingową..Jezeli temat tak pana interesuje prosze napisac do MSC...moze znajdą czas zeby Panu wyjasnic skróty GSA,PSA i kto jest kim na polskim rynku...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atlastours Re: Niebieska mila - rejsy 31.10.09, 14:06 I jeszcze jedno...Dalej jestem przekonany,ze pisze Pan w imieniu konkurencji.Wystarczy przeczytac pierwszy post..Trzy zdania wychwalajace N.M. a pozniej caly elaborat zarzutów pod adresem A.T.którego klientem Pan nie był..Ciekawe nie?Co do pisania na róznych forach jak pan widzi nie ukrywam się pod pseudonimem tylko odpowiadam w imieniu firmy bo to uczciwe oczywiscie moim zdaniem..Zapewniam rowniez Pana ze zaden z pracowników firmy nie wypisuje pochwal na nasz temat na forach bo nie jest to w naszym mniemaniu konieczne..Ciesze się ze Niebieska Mila w koncu zaistniala na jakimkolwiek forum bo o to chyba chodzilo czyz nie?I nawet moje pisanie teraz z Panem jest dla tej malej firmy moze wątpliwą ale zawsze reklamą..Życze wielu udanych rejsów zakupionych w tej dobrej firmie..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
onyks_malowany Re: Niebieska mila - rejsy 15.04.13, 10:58 kupiłam w Niebieskiej Mili rejs MSC Opera na 22.04.2013. Tak, wiec opowiem po rejsie. Jak na razie to jestem zadowolona z obsługi przez pracownicę Niebieskiej Mili. Jedno zastrzeżenie tylko. Dzwoniłam do nich z pytaniem do którego portu wpływamy w Palmie (Majorka), bo są tam przynajmniej 2. Jeden w samym centrum, drugi 6 km na zachód. Pan oznajmił, że w centrum. A ja sprawdziłam, że jednak nie. Tak wiec wg mnie nie mają dopracowanych szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
floyders Re: Niebieska mila - rejsy 28.04.13, 15:03 Onyks_malowany. Czekamy na sprawozdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
onyks_malowany Re: Niebieska mila - rejsy 30.04.13, 16:30 Z przyjemnością. A wiec Niebieska Mila tylko i jedynie pośredniczy w sprzedaży rejsu. Może też pośredniczyć przy załatwianiu transferu z lotniska do portu wypłynięcia. W naszym przypadku (lot do Mediolanu - Malpensa - przejazd autobusem do Milano Centrale i przejazd do Genui pociągiem kosztował nas w sumie 22 EUR). Przy transferze z MSC (bezpośrednio z Malpensy) cena wynosiła ok. 35 EUR. Z Niebieskiej Mili dostaje sie mailowo wszelkie dokumenty. Odprawę już sie robi na stronie MSC. Dalsza część rejsu to już organizacja wyłącznie przez MSC. My płynęliśmy Operą. Statek luksusowy, z basenami, jacuzzi, restauracjami, barami, kasynem, operą, wieloma pokładami etc. Wszystko dobrze zorganizowane. W przypadku Palma de Mallorca, port oddalony o 6 km od centrum, MSC sprzedawało bilety po 10 EUR na autobus w dwie strony, z portu do centrum. Można było też kupować od nich wyciecki, ale cena była ok. 50 EUR. W przypadku Monaco, gdzie statek nie może wpłynąć do portu, i zacumował na morzu, podstawiono nam łódki, które co 10 min kursowały od statku do portu i spowrotem. Za te przejazdy nie płaciliśmy, były w cenie. MSC ma w portach wydzielone swoje miejsce na łódki, autobusy czy co tam potrzeba, z własnym personelem MSC, a więc jest to bardzo dobrze zorganizowane. Na samym statku jest mnóstwo obsługi, głównie Indonezyjczycy, Filipińczycy, Afrykanie, Hindusi. Personel menedżerski to głównie Włosi, choć nie tylko. Jedzenia w bród. Praktycznie 24 h na dobę. W restauracjach, barach. Napoje (woda, kawa, herbata - różne rodzaje) dostepne cały czas. My nie dopłacaliśmy do pakietów alkoholowych. Kupowaliśmy okazjonalnie, w restauracji wino ok. 20 EUR za butelkę. Drinki ok. 5 EUR. Można kupić pakiet alkoholowy, ale nie interesowałam się tym. jeśli coś jeszcze kogoś interesuje, to pytajcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
floyders Re: Niebieska mila - rejsy 19.05.13, 12:56 Wielkie dzięki za odpowiedz. A są na statku jakieś sklepy wolnocłowe z alkoholami? zastanawiamy się nad pakietem czy brać czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
floyders Re: Niebieska mila - rejsy 19.05.13, 16:48 chcemy popłynąć ze wrześniu w dwie pary, przeczytałem na stronie że grupy mają upusty (rozpatrują indywidualnie), może ktoś będzie jeszcze chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
onyks_malowany Re: Niebieska mila - rejsy 19.05.13, 21:34 Podczas naszego rejsu nie było zakupów wolnocłowych. Nie widziałm tez sklepów z alkoholem na statku. Były różne butiki, kiermasze torebek, perfum itd. Wiadomo, że na statek nie wolno wnosić alkoholu w portach - kontrola. Ale my wzieliśmy coś nie coś z domu. Mieliśmy w walizce nadawanej w porcie (nie w podręcznym - bo sprawdzają). Trzymałam przez kilka dni w kajucie wyjętą butelkę wina , którą wzięłam i nie było żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Niebieska mila - rejsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 10:44 Mam dwa pytania.Jaka była pogoda w czasie rejsu i czy z niewielką znajomością języka poradzimy sobie na statku. Wycieczki będę organizowała we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianoromano Re: Niebieska mila - rejsy 08.01.14, 14:38 Do atlastours ,a dlaczego nie ma w Waszej ofercie rejsów od Wenecji do Stambułu w kwietniu a w szczególności w od 26 .04 np z Polskim przewodnikiem .Czyżby brak chętnych. W Ale Rejsy taka wycieczka kosztuje 479 E plus 120 E opłaty.Wiem że z dojazdem i Polskim przewodnikiem powinno być drożej?.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent19 Re: Niebieska mila - rejsy 09.01.14, 12:51 Nie mają programu od Wenecji do Stambułu bo mają program Skarby Starożytności..na Coście.Program bardzo podobny i w cenie 499 eur już z przejazdem.Przypuszczam,że to jest kwestia ceny a dwa tak podobne programy nie miały by racji bytu.Nie ma Istambułu są w zamian Ateny a reszta to samo.Jest tez na stronie namorzu.pl dostępny ten termin ale w sprzedaży indywidualnej na majówke czyli bez dojazdu i pilota więc można zarezerwować.Trzeba sobie tylko zorganizować dojazd i niestety wycieczki droższe i bez polskiego przewodnika ale zawsze można zwiedzać na własną ręke. Odpowiedz Link Zgłoś
marianoromano Re: Niebieska mila - rejsy 10.01.14, 10:03 Dziękuje za namiary na wycieczek.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retres Re: Niebieska mila - 96 h promocji IP: *.11.vie.surfer.at 02.04.14, 22:23 Czy bedzie u Was ta promocja na linie MSC od 7.04 do 10.04 ? Odpowiedz Link Zgłoś
alerejsy Rejs na majówkę - MSC Preziosa - super cena 12.02.14, 19:03 Mamy nadal w ofercie rejs na majówkę z Wenecji do Istambułu na MSC Preziosa, lecz bez polskiego pilota - za to w super cenie 449€ + opłaty portowe. Szczegóły [url=http://www.alerejsy.pl/view/7186/]Tekst linka[/url] Na ten sezon jest bardzo dużo rejsów z polskim pilotem, lecz niestety trudno aby były wszystkie:) Sytuacja jest o tyle ciekawa, że niektóre rejsy z polskim pilotem są w cenach zbliżonych do rejsów indywidualnych lub nawet niższych. Zapraszam do śledzenia naszej strony:) Odpowiedz Link Zgłoś
alerejsy Majówka na MSC Preziosa 12.02.14, 19:05 Mamy nadal w ofercie rejs na majówkę z Wenecji do Istambułu na MSC Preziosa, lecz bez polskiego pilota - za to w super cenie 449€ + opłaty portowe. Szczegóły www.alerejsy.pl/view/7186/ Na ten sezon jest bardzo dużo rejsów z polskim pilotem, lecz niestety trudno aby były wszystkie:) Sytuacja jest o tyle ciekawa, że niektóre rejsy z polskim pilotem są w cenach zbliżonych do rejsów indywidualnych lub nawet niższych. Zapraszam do śledzenia naszej strony:) Odpowiedz Link Zgłoś
alerejsy.pl Promocja rejsów statkami MSC - zobacz 25.09.14, 16:47 MSC szykuje promocję rejsów na okres zimowy. Szczegóły: www.alerejsy.pl/promocja-msc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurred Re: Niebieska mila - rejsy IP: *.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl 11.10.14, 19:30 A czy ktoś może powiedzieć o innych, podobnych organizacjach turystycznych oferujących podobne usługi? Odpowiedz Link Zgłoś
monso26 Re: Niebieska mila - rejsy 29.10.14, 14:52 Witam, w Polsce jest kilka biur podróży sprzedających rejsy wycieczkowe. Mam wrażenie, że rynek jest podzielony; we wrześniu 2014 byłam z rodzinką na rejsie wykupionym w rejsclub.pl - był to nasz pierwszy rejs - dziewczyna, z którą korespondowałam przygotowała nam fajną ofertę, opowiedziała mi o zakwaterowaniu na statku, zmianach, które nastąpiły w Coście (na jednym ze statków tego Armatora byliśmy), odpowiedziała na moje pytania. . Sam statek - wrażenie jak najbardziej dobre, obsługa miła. Nie wiem, czy wybierzemy się za rok na rejs (wolimy włóczęgę po górach), ale warto było pojechać i spróbować. Najbardziej popularne linie rejsowe to Costa, MSC i Pullmantur; inne są już droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
mico Re: Niebieska mila - rejsy 22.01.19, 21:29 ja travelinc też po morzu śródziemnym generalnie muszę przyznać ze nie polecam komuś kto ni ma cierpliwości do ciągłych zmian miejsc czy jednak nie lubi witrznej pogody na msc…..jak dla mnie bardzo fajnie było i pewnie powtórze. Odpowiedz Link Zgłoś