Gość: kaja IP: *.3vnet.pl 26.01.04, 15:37 Czy miesiączka świadczy o zaistniałej owulacji? Np dgy jest mniej obfita lub bardziej, czy owulacja nie ma na to większego wpływu? Np owulacji nie było a @ jest normalna?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 Re: owulacja a @ 26.01.04, 15:49 Miesiączka nie świadczy o niczym. Najlepszym przykładem jest antykoncepcja hormonalna. Bierzesz pigułki, owulacji nie ma a @ jest. Żeby stwierdzić czy masz owulację czy nie proponuję mierzenie temperatury i monitorowanie 2-3 kolejnych cykli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: owulacja a @ IP: *.3vnet.pl 26.01.04, 15:57 Dzieki z odpowiedź, ale czy podczas brania tab. horm. ta @ nie jest inna ? Lekarz mi mówił, że to nie jest miesiączka tylko krwawienie itp. Dlaczego więc czasami @ jest "normalna" a czasami "sucha? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: owulacja a @ 26.01.04, 23:30 Przy pigułkach miesiączka to jest krwawienie i nie można go porównywać z normalna miesiączką. Lekarz mi kiedys powiedział, że po to się robi przerwy w pigułkach żeby sprawdzić czy np. jajniki prawidłowo funkcjonują i czy nadejdzie normalna miesiączka-takie krwawienie jak od pigułek dostałaby także 80-letnia babcia gdyby je zaczęła zażywać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: owulacja a @ 27.01.04, 14:48 U mnie wygląda to tak samo jak normalny okres dlatego tak napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: owulacja a @ 27.01.04, 15:02 abstrahujac od kwestii antykoncepcji: jak poczytasz troche maili dziewczyn to sie przekonasz ze wiele z nas nie podejrzewalo e bedziemy mialy problem z zaciazeniem bo do momentu kiedy zaczelysmy sie strac nic nie wskazywalo na jakies problemy. Normalnie miesiaczkowalysmy, mialysmy cykle mniej lub bardzi regularne a niestety okazywlao sie ze z owulacja bywa problem. oczywiscie byly i takie ktore od pocztaku wiedzialy ze cos jest nie tak bo problemy z dlugoscia cykli mialy... Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: owulacja a @ 27.01.04, 17:00 Rozumowac nalezy na odwrót: miesiączką jest krwawienie, które pojawiło się pomiędzy 4 a 18 doba po owulacji. Oczywiscie prawidłowo powinno być 12-16 dni. A 10 dni jest to minimum, by dzidziuś poczety dotarł do macicy. Jeśli owulacji nie było, krwawienie nie jest miesiaczką, pojawia sie na skutek innych mechanizmów hormonalnych. Ale na zewnątrz wyglada mniej więcej tak samo (może nieco mniej obficie). Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: owulacja a @ 28.01.04, 11:52 Masz racje tylko to się ma nijak to tego czy krwawienie daje informacje o tym czy owu była czy nie skoro krwawienie może byc takie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: owulacja a @ 28.01.04, 14:17 Oczywiście ! Samo zauwazenie krwawienia nie mówi o niczym. Stąd zajscia w ciaze podczas rzekomych miesiaczek, które były w istocie krwawieniem okołoowulacyjnym i inne nieporozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś