Gość: Martuszka IP: 62.233.204.* 11.02.04, 17:39 jestem w 38 dc.brałam CLO od 5-9 dc.Mam teraz sluz białawy ale rozciagliwy taki jak podczas owulacji.Czy to mozliwe że to owulacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martulinek Re: owulacja w 38 dc ? 11.02.04, 18:13 Tak jest to możliwe, widziałam takie wykresy, gdzie kobiety owulowały nawet po 40 d.c., a nawet koło 50 d.c.! I zachodziły w ciąże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: owulacja w 38 dc ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.04, 18:18 ja mialam owu w 42 dc. przy pco i cyklu nie stymulowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: owulacja w 38 dc ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 20:30 Pewnie ze możliwe Popatrz na mój wykresik: www.FertilityFriend.com/home/3ddf4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: owulacja w 38 dc ? IP: 62.233.204.* 11.02.04, 21:54 Tylko ja nie mam skoku temperaturki. Nawet niewiem bo ogólnie moja temperaturka jest kiepska bo normalna 35,8lub 36,0 a teraz mam 36,2 lub 36,3 .A o ile kresek powinna skoczyc temperaturka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: owulacja w 38 dc ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 22:06 Najlepiej o 2 ale może być nawet jedna byle ten wyższy poziom sie utrzymał. Jeśli miałas 35,8-36,0 a teraz masz 36,2- 36,3 to może to świadczyc o tym że skok był. Teraz ważne jest czy podwyższona temperatura sie utrzyma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: owulacja w 38 dc ? IP: 62.233.204.* 12.02.04, 13:49 Wielkie dzieki za wsparcie. Mój maz juz sie ze mnie nabija że nie długo będę miała urojenia... ach ci męzczyźni ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: owulacja w 38 dc ? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 20:58 Ratunku ! już nic z tego nie rozumiem ... dookoa wszyscy twierdza że jak się ma takie dłgie cykle to nie można mieć owulacji... Ale do rzeczy . Ja też kombinuje już od ponad dwu lat i tak naprawdę nie znam przyczyny niepowodzenia. Bo niby najpierw powodem była super wysoka prolaktyna , potem torbiel,operacja a teraz chyba PCO. A w tym miesiać (pod dwóch miesiącach przerwy ) byłam na CLO od 5do 9 dc. ale pęcherzyki były liche chociaż w 14 dniu śluźik był piękny nawet książkowy . A dziś 35 dc i boję się że @ znów nadchodzi , chociaz jakieś 7 dni temu też mi się wydawało że śluz mam jakiś taki owulacyjny - ale ty czy to możliwe ?? Sorki dziewczyny ale zaczynam wątpic w swoje powodzenie, nie wiem co robić dalej i gdzie szukać pomocy . Słyszałam wiele złego o Novum i innych klinikach że generalnie na kaske nastawieni. I tylko mam jedno pytanie : Dlaczego świat jest tak skonstuowany ,że w ciąże najszybciej zachodzą te które już nie powinny - mam na mysli patologie społ - lub nie chcą ??? Sorki za te pytania ale rozżalona jestem strasznie bo dzisiaj zadzwoniły dwie kolezanki i każda z tą samą wiadomością - oczywiście są w ciaży- no i z głupim pytaniem A kiedy wy się wreście weźmieciee do roboty ???? Pozdrawiam serdecznie i proszę o info kogo polecacie : Białystok, Novum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: owulacja w 38 dc ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:11 To nie prawda że jak sie ma długie cykle to nie można mieć owulacji. Owszem, często jest tak, że długie cykle są spowodowane właśnie brakiem owulacji ale nie zawsze. Możesz sobie pooglądać wykresy na www.fertilityfriend.com Tam zdarzają się nawet wykresy ciążowe z owulacją w 60 czy 80 dniu cyklu. Polecam Ci też stronę www.nasz-bocian.pl Tam można uzyskać poradę specjalistów i znaleźć wiele informacji. Napewno tam dowiesz się dużo również o klinikach. Myślę że po dwóch latach starań najwyższy czas żebyś poszukała dobrego lekarza, który postawiłby właściwą diagnozę i do niej dostosował leczenie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: owulacja w 38 dc ? IP: 80.51.242.* 12.02.04, 21:03 Im dłuzszy cykl, tym prawdopodobienstwo,ze nie ma jajeczkowania i/lub cykl przebiega nieprawidłowo jest wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: owulacja w 38 dc ? IP: 62.233.204.* 15.02.04, 19:35 No to tym mnie nie pocieszyłas teraz jest 40 dc. od 4 dni temperaturka skoczyła o 2-3 kreski a wczoraj miałam bardzo typowy śluz owulacyjny...rozciagliwy i szklisty. Czy tzn. ze na @@@@ mam czekac jeszcze ok. 12 dni ??Sama juz niewiem ....nawet niewiem kiedy powinnam test zrobic bo niewiem kiedy powinnam dostac @@@@zagubiłam sie Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: owulacja w 38 dc ? 15.02.04, 19:49 idz zrobic beta hcg. badanie to wykrywa ciaze w 10 dni po owulacji.to chyba najlepszy sposob, bardziej wiarygodny niz test z apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: owulacja w 38 dc ? IP: 62.233.204.* 17.02.04, 19:16 Wiem to moze głupie ale mam pytanko czy beta hcg to to samo co hcg?Wczoraj robiłam test apteczny ...nic ...dzisiaj lekarz skierował mnie na hcg , niewiem czy nie za wczesnie w końcu to ok.4 dzień po owulacji.jedyne co to urosły mi piersi i mam zaparcia od 2 dni . Odpowiedz Link Zgłoś