IP: *.crowley.pl 21.02.04, 17:08
Mam niby dopiero 21 lat, co prawda faceta nie mam ale kiedyś chciałabym mieć
dziecko. Czasami jednak wydaje mi się, miewam nawet takie sny, że jestem
niepłodna, albo co najmniej będę miała problem z zajściem w ciąże. Czy jest
jakieś badanie, które pozwoli mi to wykluczyć? Nie chce z tym iść do lekarza
bo jakoś nie mam odwagi...
Będę wdzięczna za każdą informację. POzdrawiam i trzymam mocno kciuki za Was
wszystkie.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: pytanie IP: *.crowley.pl 21.02.04, 18:17
      pomóżcie, prosze...
    • maretina Re: pytanie 21.02.04, 18:19
      oj panikujeszsmile jedynym sposobem by sie przekonac o plodnosci to starania o
      bobasa.mysle, ze bardzo lubisz dzieci,bardzo mocno chcesz miec w przyszlosci
      rodzine i stad ten irracjonalny strach.im bardziej czegos chcemy, tym bardziej
      boimy sie, ze tego nie bedziemy miec. to droga do nikad.wez gleboki oddech,
      zycie przed Tobasmile
      jesli chcesz sie uspokoic choc troszke, to idz do gina, zrob sobie usg
      dopochwowe, niech lekarz obejrzy jajniki, macice. takie usg najlepiej zrobic w
      polowie cyklu, to bedzie widac pecherzyk graffa. Ty sama dla siebie mozesz
      obserwowac swoj cykl termicznie.wymaga to jednak systematycznosci, odlozenia
      alkoholu, papieroskow, nalezy mniej wiecej o tej samej porze klasc sie spac...
      dbaj o siebie, rob regularnie cytologie, odwiedzaj gina a bedzie ok. nie szukaj
      u siebie nieprawidlowoscismile)))
    • martulinek Re: pytanie 21.02.04, 18:25
      Moja droga!
      Też w Twoim wieku, a nawet i później miałam irracjonalne odczucia, że jestem
      niepłodna. Obecnie jestem w ciąży...
      Dbaj o siebie, o swoje zdrowie "kobiece", a wszystko będzie dobrze. smile)))))
      • Gość: M. Re: pytanie IP: *.crowley.pl 21.02.04, 18:40
        Dzięki bardzo za pocieszenie.. pozdrawiam i zycze sukcesów w kazdej sprawie..
        oczekiwanych pociech, zeby w końcu zrobiły rodzicom niespodziankę i żeby były
        grzeczne surprised)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka