Dodaj do ulubionych

CLO - bardzo prosze o rady

12.03.04, 12:30
Witam,
Od dluzszego juz czasu probuje zajsc w ciaze i nic. Lekarz przepisal mi CLO
na stymulacje owulacji i kazal przyjsc po wystepieniu m-czki lub jesli zajde
ale nie wiecej nie powiedzial. Wyczytalam na forum ze przy braniu clo
zazwyczaj cykl jest monitorowany i pod kontrola lekarza. Wczoraj wzielam 1 -
sza tabletke, dzis druga (od 5-9dc) i co mam robic? Po prostu czekac i
probowac? Kiedy mniejwiecej po clo wystepuje owulacja i kiedy najlepiej sie
starac? Poradzcie, pozdrawiam,
Onaa

*/mam juz dosc tego czekania\*
Obserwuj wątek
    • Gość: iii Re: CLO - bardzo prosze o rady IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.04, 12:41
      przybraniu jakich kolwiek stymulantów koniecznie trzeba pilnować jajniki i
      pęcherzyki ! to bardzo dziwny lekarz ... ja zazwyczj miałam 3-5 USG po CLO.
      gin oberwuje pęcherzyki i jeśli jest koniecznie daje coś na pęknięcie,powie
      kiedy działać.
      tak mozna sie tylko przestymulować ! a co będzie jak zrobią się torbiele ?
      powinnaś,albo z nim pogadać konkretnie,albo udać się do innego sama na USG w
      okolicach 11 d.c. zależy jakie masz cykle i niech ci spr czy jest jakiś
      pęcherzyk dominujący czy w ogóle coś sie dzieje,bo różna moze być odpowiedź na
      Clo
      powodzenia
      • onaa Re: CLO - bardzo prosze o rady 12.03.04, 14:04
        Dzieki bardzo, zapisalam sie do innego ginekologa na srode, ciekawa jestem co
        powie
    • Gość: jutrzenka Re: CLO - bardzo prosze o rady IP: *.univ.gda.pl 12.03.04, 13:53
      To prawda ze przy barniu CLO wskazana jest obserwacja wzrostu pecherzykow przy
      pomocy USG dopochwowego. Ja osobiscie przy cyklu 27-28 dniowym bralam CLO od 5-
      9 dc i okolo 11-12 dc. lekarz zawsze kazal mi sie pojawic na badaniu USG.
      Kolejne badanie USG zawsze mialam w okolicach 17-18 dc aby sprawdzic czy doszlo
      do pekniecia pecherzykow.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia
      jutrzenka
    • Gość: Mango Re: CLO - bardzo prosze o rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 16:16
      A ja bralam teraz pierwszy cykl i mimo monitorowania zrobila mi sie torbiel
      (wczoraj 14 d.c. - 27 mm a dzisiaj to mnie tak jajnik boli ze szok!) Nawet nie
      wiem jak to leczyc dopiero w poniedzialek ide do lekarza. Problem tkwi chyba w
      tym,ze inny lekarz robi mi USG a inny leczy, ale dlaczego nie dostalam tego
      zastrzyku?!!!??
      • Gość: Luna Re: CLO - bardzo prosze o rady IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 12.03.04, 18:28
        U mnie z kolei w pierwszym cyklu stymulowanym CLO jajniki nie zareagowały i w
        następnym brałam po 2 tabletki. I pęcherzyk urósł i pękł i wiem o tym, bo cykle
        były monitorowane. Polecam. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje.
        Pozdrawiam.
    • Gość: nawia 24 Re: CLO - bardzo prosze o rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:23
      nie popelniaj tego bledu co ja kiedys.tez nieswiadomy lekarz bez badan usg
      przebisal mi clo bralam 2 mies.co dla mnie zle sie skonczylo.nie bede sie
      rozpiywac, ale mosisz koniecznie miec usg.bo moga nie peknac pecherzyki i
      porobic sie torbiele.mialas robione badania hormonow na jakiej podstawie lekarz
      podal ci clo.?i jeszcze jeno nie jest regula ale przewaznie w drugiej fazie
      cyklu dobrze by bylo brac progesteron nawet w ulotce tak pisze."mozliwosc
      wystapienia niedomogi cialka zotego,zaleca sie po zaplodnieniu podanie
      profilaktyczne progesteronu"jezeli decydujesz sie na branie clo mosisz byc pod
      opieka fachowca a nie zwyklego gina,nie popelniaj tego bledu co ja i ok 12 d.c
      idz na usg.
      • Gość: ena Re: CLO - bardzo prosze o rady IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 12:53
        dziewczyny przeraziłyście mnie , ja biorę już 2 cykl i bez monitoringu., mam go
        robić dopiero od następnego cyklu.Dodam jeszcze że po pierwszym cyklu Clo moja
        miesiączka przyszła 15- tego dnia cyklu.No i teraz chyba pójdę do ginekologa
        12 d.c.Wielkie dzięki.
        • Gość: dolores Re: CLO - bardzo prosze o rady IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 13.03.04, 15:13
          Ja dostalam clo z zalecenia lekarza specjalisty-profesora, ordynatora kliniki
          bez zadnego monitoringu!!! W ogole nie wytlumaczyl mi , po co mi to daje i jaki
          ten lek ma dzialanie. Na moje pytanie o skutki uboczne odparl "zadnych, wie
          pani ile sie dzieci po tym urodzilo?". Oczywiscie po przeczytaniu ulotki balam
          sie wziac to cholerstwo ale chec posiadania dzidzi i zaufanie do lekarzy
          sprawilo, ze jednak wzielam. Podczas owulacji dostalam bardzo silnych bolow
          jajnika, z trudem zdolalismy z mezem cos "zadzialac" w tym kluczowym okresie. W
          koncu, przerazona wizja torbieli, sama poszlam na usg, ktore przynajmniej mnie
          uspokoilo, ze torbieli nie ma i pecherzyk pekl. Kiedy o mojej samowoli
          dowiedzial sie profesor, to mnie zwymyslal przez telefon(sic!)ze co ja sobie
          wyobrazam, bez jego wskazan itd. Wcale nie chcial zinterpretowac wyniku usg ani
          w ogole ze mna gadac. W tamtym cyklu zaszlam w ciaze smile)))ale prowadzil ja juz
          inny, "zwykly" lekarz, do "profesorka" nigdy juz nie poszlam.
          Napisalam to, zeby was przestrzec przed takimi specjalistami, ktorzy sa zbyt
          zadufani w sobie nie tylko, zeby przestrzegac ogolnie przyjetych prawidel
          medycyny, ale zeby potraktowac pacjenta po ludzku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka