Dodaj do ulubionych

histeroskopia

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 18:44
dziewczyny, lekarz stwierdził, ze mam w macicy polip, dał mi skierowanie na
histeroskopię, czy któraś z was miał taki zabieg, na czym polega, jak długo
trzeba być w szpitalu i w ogóle. Bardzo proszę o jakieś informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paola Re: histeroskopia IP: 82.139.13.* 16.04.04, 20:06
      Słyszałam, że ten zabieg jest jeszcze mniej inwazyjny od laparoskopii-trwa 20
      min i ekspresem się dochodzi do siebie. Słuchaj, skąd ten lekarz wie, że masz
      polipa? Z usg? A jakie masz objawy polipa-tzn. np plamienia przed miesiączką
      masz?
      • Gość: anszar Re: histeroskopia IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 19:57
        podczas każdej wizyty gin robi mi badanie USG, no i zauważył, że coś tam jest,
        sprawdzał to przede wszystkim w 2dc (bo w innych dniach nie wyglądało to na
        polipa, zmniejszał się. Jeśli chodzi o objawy, to sama nie wiuem, czy je mam.
        MAm ok. 14-16 dc plamienia (jasnobrązowa wydzielina) no i pobolewają mnie
        okolice jajnika prawego (a tam podobno on jest). To wszystko. W tym tygodniu
        mam zabieg, wiec jeśli by cię to interesowało, to daj znać. POzdrawiam.
    • Gość: Katja Re: histeroskopia IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 19.04.04, 15:34
      Witaj anszar!
      Ja będę miała histero 9-go maja. Wiadomo, boję się (jak każdego poważniejszego
      zabiegu), ale cóż, trzeba i to przeżyć... Będę miała usuwanego 15-mm.
      mięśniaczka (kóry jest tak umiejscowiony, że nie ma innego wyjścia).
      Ze szpitala wychodzisz już następnego dnia po...
      Jakbyś chciała coś jeszcze wiedzieć - pisz.
    • avia29 Re: histeroskopia 19.04.04, 18:10
      Cześć dziewczyny! Histero miałam w styczniu i też miałam polipka na przedniej
      ścianie macicy.Sam zabieg-nic takiego.Usypiają człowieka ,budzą po 0,5 godz.,
      ze 2 godz. poleżałam i do domkusmilePolipa usunęli,brzuch mnie bolał mniej niż po
      HSG,praktycznie w ogóle mnie nie bolał-poprostu czułam że coś było
      robione,leciutko plamiłam po zabiegu i na drugi dzień.Naprawdę nie ma się czego
      baćsmileNajbardziej nieprzyjemne z tego wszystkiego było jak mi wenflon zakładali.

powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka