Dodaj do ulubionych

Polip endometrialny

IP: *.mazowieckiesieci.pl 24.04.16, 16:43
Wszędzie piszą, że przy polipach są obfite miesiączki i brązowe plamienia...
U mnie w USG TV wyszedł polip (?), ze znakiem zapytania gin napisał i kazał poddać się histeroskopii, którą mam mieć za kilka dni. Czekam na zabieg od miesiąca i głupieje przez ten znak zapytania... bo u mnie miesiączki są bardziej skąpe niż kilka lat temu, pojawiły się plamienia, ale raczej różowe i mam wodniste upławy.
Jakie Wy miałyście objawy?
Obserwuj wątek
    • megi_25 Re: Polip endometrialny 25.04.16, 13:01
      Ja miałam obfite miesiączki i dużą anemię. Miesiączki były trzy takie obfite wcześniej zawsze miałam bardzo skąpe. Myślę, że stały się obfite z powodu dużej anemii. Gdy zgłosiłam się do ginekologa były widoczne trzy polipy, natomiast w czasie zabiegu okazało się,że endometrium jest polipowate.
      Jak polip jest mały to chyba może nie dawać przez pewien czas objawów.U mnie na skierowaniu też było,że podejrzenie polipa.
      • Gość: beza Re: Polip endometrialny IP: *.mazowieckiesieci.pl 08.05.16, 18:57
        Jestem po histeroskopii. Na wypisie było napisane endometrium polipowate... Czekam teraz na wynik hist. Czy to się jakoś leczy?
    • nasti89 Re: Polip endometrialny 25.05.16, 10:13
      Mialam identyczna sytuacje. Stwierdzone dwa polipy (?) ze znakiem zapytania przez 2 ginekologow. Skierowano mnie na histeroskopie w ktorej polipow nie stwierdzono tylko endometrium polipowate. Wynik histo ok. Nie wiem co dalej. Czy to moze utrudnić zajście w ciążę?
      • Gość: beza Re: Polip endometrialny IP: *.static.ip.netia.com.pl 25.05.16, 11:39
        Co na to Twój gin? Ja mam w pt wyniki i bardzo się denerwuje... jakie miałaś objawy?
        • nasti89 Re: Polip endometrialny 26.05.16, 12:47
          Plamienia i nic po za tym. Nie bój się smile to nic takiego, wszystko będzie dobrze smile Mój gin nic, w usg dokładnie nie widać wiec mozna sie pomylić. Ważne że reagują na cokolwiek, a nie olewaja.
    • kanaanka Re: Polip endometrialny 30.05.16, 16:29
      U mnie dziad pojawiał się i znikał przez rok, tak ze mną i z lekarzami bawił się w chowanego, dopóki nie zrobiono mi histeroskopii i faktycznie jednak był. Usunięto, 2 miesiące później byłam w ciąży. Nie wiem, jak duży to miało wpływ, bo ponoć polipy mogą utrudniać i zajście i zapłodnienie (są w końcu nieprawidłowym endometrium), ale po zabiegu plamiłam po 2 tygodnie i tak 2 cykle, tak samo, jak przez okrągły rok, odkąd polip po praz pierwszy został stwierdzony na USG, a potem raz było go widać, a raz nie i lekarze głupieli tak samo, jak i ja.
      Aha, oprócz plamień 2 tygodnie przed okresem miałam tak bolesne miesiączki, że prawie mdlałam. Macica próbowała "urodzić" polipa, żeby się go w ten sposób pozbyć.

Bywa, że te dziady nie dają żadnych objawów i widać je tylko na usg.
      Jesteś po histero? Jakie wyniki?
      • nasti89 Re: Polip endometrialny 31.05.16, 19:08
        Ja też prawdopodobnie teraz zaskoczylam po dwoch latach starań, jutro jadę na bete, zobaczymy smile
    • feliosal Re: Polip endometrialny 08.06.16, 10:10
      Dziewczyny,a w którym szpitalu w Warszawie miałyście histeroskopie?polecacie?
      • Gość: gosia Re: Polip endometrialny IP: *.dynamic-ww-02.vectranet.pl 14.11.16, 00:22
        tylko nie na karową!odradzam! 2 krotnie miałam tam histeroskopie z łyżeczkowaniem macicy. po 4 tyg.na wizycie kontrolnej okazywało się ze polip wciąz jest!!Kilku lekarzy potwierdziło,ze nie jest to zaden odrost bądz nowy, tylko ten sam!! Trzeci raz miałam tam robioną histerokopie tylko już na sali operacyjnej i zobaczymy za 4 tygodnie....??!az sie boję.Ponadto jest tam kilku nieprzyjemnych lekarzy,nic nie mówią, po zabiegu zero informacji,jedynie karta wypisu,pielęgniarki i personel pomocniczy bardzo przyjazny!
        • pitupitu_linka Re: Polip endometrialny 06.09.23, 19:19
          Niestety nic się nie zmieniło, miałam w tym roku zabieg usunięcia polipa w szpitalu na Karowej. Na wizycie kontrolnej po zabiegu okazało się że polip jak był tak nadal jest. Zabieg wykonywał dr Świderczak. Nie wiem co o tym wszystkim sądzić i co robić czy jeszcze raz poddać się zabiegowi na Karowej czy poszukać innego miejsca. Może któraś z Was miała podobne doświadczenia?
      • pa-ulaa Re: Polip endometrialny 14.11.16, 10:42
        Polecam Wojskowy Instytut Medyczny. Miałam tam wycinane dwa polipy endometrialne w znieczuleniu ogólnym. Personel bardzo przyjazny.
      • mela.a Re: Polip endometrialny 25.01.17, 13:44
        Polecam szpital Magodent na Fieldorfa 40 i dr Olszewskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka