Dodaj do ulubionych

akupunktura a nieplodnosc

07.01.11, 18:06
wiem ze taki watek sie juz tutaj pojawial, ale pozwole sobie go tutaj powielic raz jeszcze.
Historie mam dluga i wyboista ale takze rezolutna 3 latke w domu i mniejmy nadziej ze niedlugo i drugie.
przechodzilam przez wyszytko ale wyniki pojawilamy sie jak do leczenia dolaczylam akupunkture. Mieszkam poza graniacami Polski i tutaj coraz czescie kliniki polecaja akupunkture w czasie leczenia. Pomaga ona w ukrwawieniu macicy i pomaga w pracy jajnikow. Im lepiej ukrwawiona macica tym wieksza szansa na to ze zarodek sie zagniezdzi.
U mnie dodatkowo akupunktura zlagodzilam owulacje ktora byla tak bolesna ze dzien owulacji byl z reguly dniem kiedy bylam na srodkach przeciwbolowych. Po kilku sesjach nawet jej nie poczulam i strasznie sie zmatwilam ze nie reaguje juz na leki smile
Dodatkowo akupunktura uwolnila mnie na rok o okropnych alergi i wiecznie zatkanego nosa.
Znam pare ktora po kilku nieudanych probach ivf, zaszli naturalnie po kilku miesiacach akupunktrury (oboje brali).
Wiem ze to sa dodatkowe koszty i to calkime spore i przy kosztach leczenia gdzie i tak czesto i gesto jest ciezko moze to byc ogromny wydatek ale jesli ktos jest w stanie to uwazam ze warto.
Dodam jeszcze ze ja po pol godzinnej sesji czulam sie bardziej zrelaksowana niz po 10 godzinach snu.
Nie namawiam nikogo nie staram sie nic reklamowac chcialam sie tylko podzielic doswiadczeniem moze komu pomoze.
I jeszcze jedno, przy wyborze akupunkturzysty warto jest wybrac sie do kogos kto ma juz spore doswiadcznie i wiedze (szczerze watpie w ludzi ktorzy ukonczyli kilku miesieczne kursy).

Obserwuj wątek
    • ni24 Re: akupunktura a nieplodnosc 08.01.11, 11:56
      wybacz ale dla mnie to czary mary i wyciaganie kasy. ale ja jestem z typu szkielko i oko i w ziololecznictwo nigdy nie uwierze
      • magdamajewski Re: akupunktura a nieplodnosc 09.01.11, 15:11
        a kto wspomial cos o ziolach? w to akurat sama nie wierze
        • julia56 Re: akupunktura a nieplodnosc 09.01.11, 16:16
          Dzięki, Madziul. Właśnie szukałam potwierdzenia, że warto, bo znalazłam w warszawie świetnego akupunkturzystę. kiss
          ------------------------------
          Tak, taką WODĄ być.
          • magdamajewski Re: akupunktura a nieplodnosc 09.01.11, 21:54
            dorzuc sobie jeszcze HSG smile
    • szczesliwamama.3 Re: akupunktura a nieplodnosc 23.02.11, 20:45

Dołączam się do historii magdamajewski. Za mną też wyboista droga ale dzięki akupunkturze dr. Stadnika urodziłam dziecko a dwa lata później po kolejnej terapii jeszcze jedną zdrową córkę.
      Klinika leczenia niepłodności rozłożyła ręce sad ale akupunktura pomogła.
      Moim zdaniem akupunktura jest niedoceniona w walce z niepłodnością i uważam, że warto spróbować, szczególnie, że koszty terapii stanowią procent tego ile płaci się w prywatnej klinice.
      • edytka8080 Re: akupunktura a nieplodnosc 23.02.11, 21:23
        a gdzie dr Stadnik przyjmuje
        • julia56 Re: akupunktura a nieplodnosc 24.02.11, 13:49
          edytka8080 napisała:

> a gdzie dr Stadnik przyjmuje

Na Goszczyńskiego, przy Odyńca.
          "uwieeeelbiam tą piosenkę. Ale tylko troszkę." by Miki
      • julia56 Szczęśliwamama 24.02.11, 13:49
        szczesliwamama.3 napisała:

>
        > Dołączam się do historii magdamajewski. Za mną też wyboista droga ale dzięki a
        > kupunkturze dr. Stadnika urodziłam dziecko a dwa lata później po kolejnej terap
        > ii jeszcze jedną zdrową córkę.
        > Klinika leczenia niepłodności rozłożyła ręce sad ale akupunktura pomogła.
        > Moim zdaniem akupunktura jest niedoceniona w walce z niepłodnością i uważam, ż
        > e warto spróbować, szczególnie, że koszty terapii stanowią procent tego ile pła
        > ci się w prywatnej klinice.

w jakich dniach cyklu się nakłuwałaś u dr Stadnika?
        • magdamajewski Re: Jula 24.02.11, 15:30
          ja sie kulam od pierwszego dnia @ ze 2 razy a potem przed i po iui po razie. Za kazdym razem tak samo. czy 3-4 razy
        • szczesliwamama.3 Re: Szczęśliwamama 02.03.11, 19:34
          Dni cyklu nie maja znaczenia tak jak to jest np. w in vitro. Dr Stadnik zaczal sesje wtedy, kiedy mi pasowalo, sesja 10 nakluc (ilosc sesji ustala dr),dodam, ze skutecznosc terapii 100%, bo zaszalm w ciaze i to dwa razy po akupunkturze
    • froobek Re: akupunktura a nieplodnosc 23.02.11, 21:37
      Ja też chodziłam na aku w trakcie przygotowań do iui. Iui udana.
      • julia56 Froobek 24.02.11, 13:50
        froobek napisała:

> Ja też chodziłam na aku w trakcie przygotowań do iui. Iui udana.

nakłuwałaś się przed czy po IUI?
        • froobek Re: Froobek 02.03.11, 20:38
          Już tak dobrze nie pamiętam, ale chyba przed... A tak, oczywiście, ze przed, bo po wyjechałam na wakacje smile
      • gazetaplatka Re: akupunktura a nieplodnosc 03.03.11, 22:33
        Mi też akupunktura u dra Stadnika bardzo pomogła w zajściu w ciążę. Po kilku nieudanych transferach skierowano mnie do niego z Novum, zabiegi brałam regularnie po 2-3 razy w tygodniu w lutym, marcu i kwietniu 2009 i w maju - niedługo po moich 38 urodzinach - zaszłam w ciążę po kolejnym transferze, i teraz mam zdrowego i bardzo energicznego synka. Dr Stadnik przyjmuje w Warszawie, przy ul.Goszczyńskiego 6 lok.3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka