Dodaj do ulubionych

Inseminacja Toruń i okolice

23.01.11, 18:43
Cześć czy znacie dziewczyny jakiś gabinet w Toruniu, w którym można podejść do IUI? wiem, że 3 lata temu nie było takiej możliwości lekarze odsyłali do Gdańska i Poznania. A jak jest teraz?
Obserwuj wątek
    • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 24.01.11, 19:27
      szczerze mówiąc to nie wiem, ale proponowałabym umówić się na wizytę do poradni rozrodczości przy szpitalu (np do dr Łojko) i z nim pogadała na ten temat
    • manieczkagrosik Re: Inseminacja Toruń i okolice 24.01.11, 20:03
      ja również polecam dr. Łojko, jest specjalistą od niepłodności. Ja 3 lata starałam się bezskutecznie o dziecko. Po pół roku od rozpoczęcia leczenia u dr Łojko zaszłam w ciążę. Mam teraz dwoje dzieci....rok po roku wink. Oczywiście dzięki Panu doktorowi.
      • oska81 Re: Inseminacja Toruń i okolice 24.01.11, 21:54
        ja miałam IUI w Poznaniu w 2008 roku, a teraz miałam podchodzić też w Poznaniu, ale udało się naturalniesmile połowa ciąży za mną

Manieczka gratulujęsmile pamiętam Cię jak kiedys razem pisałysmy tu na forumsmile
        • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 25.01.11, 13:49
          livia pamiętam Cię z forum pisałam z tobą pozdrawiam Cię
          • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 25.01.11, 23:47
            witaj Edytko!!
            pamiętam, to chyba był wątek o PCO, z którym nadal walczę i właśnie w niedzielę muszę się stawić w szpitalu na serii badań kontrolnych uncertain
            Pozdrawiam
    • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 28.01.11, 13:38
      witaj! mam pytanko do ciebie czy udało,ci się zajśc w ciąże
      • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 28.01.11, 15:32
        jeśli mnie pytasz to tak - 2 razy byłam w ciąży - pierwszą poroniłam, z drugiej mam córkę (14 m-cy) korzystałam z pomocy dr Łojko i dr Komorowskiego (endokrynolog bydgoski) a teraz marzy mi się kolejna ciąża, chociaż obawiam się ponownie przechodzić przez ten maraton badań, leków, stresu i strachu...
        • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 28.01.11, 16:07
          livia ! ale cudownie gratuluje córeczki , ja nadal walcze nie udało mi się zajść w ciąże
    • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 28.01.11, 19:33
      Hej Livia i Edytka!Pamiętacie mnie?Ja Was tak.
      Livia Twoja córeczka ma juz 18-mcy-niemożliwe!
      Edytka trzymam kciuki.
      Mnie się udało zajśc w ciąże,jestem w 19-tym tygodniu.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 28.01.11, 20:40
        witaj iwa ! wielkie gratulacje dbaj o dzidziusia i dużo odpoczywaj iwuś ja ciebie pamiętam nawet myślalam co tam u ciebie pozdr
        • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 29.01.11, 11:40
          Jak u Ciebie z leczeniem,jakieś postępy?Napisz coś.
          Mnie własciwie naturalnie sie udało,no prawie,bo odpuściłam lekarzy,brałam tylko Siofor i schudłam 14 kg i to pomogło bo uregulowały mi się @ i owulacja wróciła,obserwowałam cykle,mierzyłam tempke i trafiliśmy!Buziaki
          • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 29.01.11, 17:18
            witaj ! ja w tamtym roku podeszłam do in vitra w czerwcu, i w grudniu i nie udało się niewiem co dalej bo sił juz brak i, a najgorsze jest to że wszystko mam w porządku a ciąży brak
          • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 29.01.11, 23:08
            Iwa serdecznie Ci (Wam) gratuluję!! Też się zastanawiałam co u Ciebie słychać bo tak nagle zamilkłaś smile
            Ja jutro jadę do Bydgoszczy na endokrynologię, bo marzy mi się drugie dziecko...

Iwa życzę spokojnej ciąży, bo po porodzie czas biegnie jak szalony wink

Edytko a Tobie życzę żeby wreszcie zaskoczyło i się udało, w końcu i u Was ten cud się pojawi!!
            • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 30.01.11, 14:30
              Livia obejrzałam zdjęcia i znowu się,poryczałam,Jagódka cudna!Nie moge się doczekac swojego,na razie ciągle się denerwuje,ze może byc coś nie tak.Też tak miałaś?Bo ja po poronieniu tak się martwie.Też jeżdzimy do B-szczy,ale na badania prenatalne,teraz 24 lutego jedziemy.
              Edytka mam nadzieje,ze Ci się wreszcie uda,dwa podejścia masz za sobą-a co mówią lekarze?Jest szansa?
              • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 04.02.11, 11:25
                Dziękuje dziewczyny!!
                Wczoraj wreszcie wróciłam do domu smile
                Iwa ja też tak miałam!! Pierwszą ciążę straciłam a w drugiej około 13tc trafiłam na patologię z poronieniem zagrażającym uncertain później stwierdzili że to krwiak, ale ostatecznie wszystko dobrze się skończyło smile całą ciążę się martwiłam, a po porodzie to mi całkiem odbiło wink najlepiej bym przeszła z małą maraton po wszystkich specjalistach zeby potwierdzić ze na pewno jest zdrowa i nic jej nie dolega, nie ma nic ukrytego(!!) teraz już wyluzowałam, nabrałam więcej dystansu smile
            • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 30.01.11, 15:40
              livia obejrzałam wszyskie zdjęcia są piękne, aż łezka mi zakręciła się
    • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 30.01.11, 15:19
      iwa prof muwi że wszystko jest w porządku wszyskie badania mam dobre na usg też wszystko wygląda dobrze mąż ma też wyniki dobre a ciąży jak niema tak niema prof sam się dziwi dlaczego nie mogę zajść w ciąże
    • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 04.02.11, 17:58
      witaj livia ! jak tam po szpitalu długo byłaś, robili ci jakieś konkretne badania
      • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 04.02.11, 21:17
        mam wrażenie, ze jestem przebadana wzdłuż i wszerz wink
        mocz, krew (chyba w ciąży tyle mi krwi nie pobierali) konsultacja ginekologiczna, usg brzucha i nadnerczy no i rezonans - wypis ze wszystkimi wynikami mają mi wysłać w środę.
        To co wiedziałam już przy wyjściu - cechy PCO nadal widoczne (oba jajniki z pasmami pęcherzyków) prolaktyna dobija do górnej granicy normy, na opis rezonansu nadal czekam (na 2 poprzednich wychodził mi mikrogruczolak przysadki).
        • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 16.02.11, 12:41
          Livia jak wyniki wyszły?
          Edytka co u Ciebie?
          u mnie chyba dobrze,schizuje strasznie bo nie wiem jak z ruchami,jednego dnia czuje wyraznie innego wcale,zwariuje niedlugo!
          Livia pamiętasz jak u Ciebie było,kiedy malutka zaczęła się w miarę regularnie ruszac?
          Teraz czuje takie małe puknięcia w środku głęboko,pod tłuszczykiem,bo mam go na brzuszku trochesmile
          Pozdrawiam Was gorąco
          U Was też tak zimno,brrrrr!
          • kajka1_2009 Re: Inseminacja Toruń i okolice 17.02.11, 17:18
            Dziewczyny gdzie przyjmuje dr komorowski endokrynolog w Bydgoszczy staramy się o dziecko cały czas jestem na Bromocornie 3x1 i trzymam prolaktynę w ryzach ale nie ma efektu partner ok
            • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 17.02.11, 19:42
              witajcie dziewczyny! umie jakoś leci teraz po tym crio sie załamałam niemam siły na nic ,niewiem co dalej brak siły i wiary a jeszcze do tego niemam kasy na kolejne in witro
            • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 22.02.11, 18:43
              w Bydgoszczy nie wiem gdzie przyjmuje Komorowski (pewnie w wyszukiwarce można sprawdzić) ja jeżdżę do Torunia bo tam też przyjmuje (na Łaziennej) smile
              Dostałam w końcu dziś wypis, tak go oglądam i oglądam i nie mogę pojąć czemu nigdzie nie widzę wyniku LH uncertain dziwne bo zawsze miałam to badanie i jak mam teraz sprawdzić stosunek FSH i LH jak mi nie zrobili tego badania sad poza tym mam aż 4 wyniki prolaktyny (???) mikrogruczolak nadal na swoim miejscu, na szczęście nie rośnie.
              Wizytę u Komorowskiego mam dopiero 25 czerwca sad
              2 lata temu miałam wizytę 20 czerwca i byłam wtedy w połowie 4 miesiąca ciąży, oby ta historia chciała się powtórzyć smile smile
              • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 24.02.11, 19:45
                Czyli wyniki nie są złe i dają nadzieje na dziecko?Nie znam się na prolaktynie,dlatego pytam.Do czerwca to jeszcze spooooro czasu.
                Byłam dziś na połówkowym,będzie dziewczynka,ciesze sie bardzo,była mi obojętna płec,bardzo martwiłam się zdrowiem maluszka,ale obmierzyli go i jest ok(to prenatalne badania były,ze względu na wiem dostałam skierowanie)ulżyło mi!Jak na moje to mogłabym miec usg co tydzień to byłabym spokojniejszasmile))
                Pozdrawiam dziewczynki
                • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 24.02.11, 20:53
                  witaj iwa ! Bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku,że sie wyjasniło życze dużo zdrówka pozdr.
    • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 13.03.11, 09:45
      LIvia jak samopoczucie?Zaglądasz tu czasem?
      Edytka buziaczkismile))Doczytałas,livia w ciążysmile))Może niedługo Ty też przekazesz nam taką wiadomoścsmile)))Trzymam kciukismile
      • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 23.08.11, 22:14
        Iwa daj jakiś namiar na siebie, jakiegoś maila żebym mogła się skontaktować!!
    • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 26.08.11, 15:15
      Witaj Livia! Ale córcia ci urosła ,co tam u ciebie.Pozdr
      • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 26.08.11, 23:34
        Witam. Oj urosła ta moja dziewczynka, nawet nie wiem kiedy, a tu już niebawem dwa lata jej miną smile Ja nadal jestem z nią w domu, ale właśnie zaczęłam szukać nowej pracy. Były plany z rodzeństwem dla małej, ale na koniec marca poroniłam i nie wiem czy się jeszcze odważę na 4 ciążę sad Myślałam, że uda mi się skontaktować z Iwą, żeby napisała jak tam córeczka i jak sobie obie radzą, ale nie wiem czy Ona jeszcze tu zagląda smile
        A co u Ciebie?? Jak badania? Na jakim etapie jesteście?
        Pozdrawiam Cię serdecznie!!!
    • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 28.08.11, 17:31
      Witaj Livia ! Ja po 4 nieudanych in vitro i jednym krio zaczełam się leczyć w Łodzi u profesora imunologa Tchórzewskiego on się zajmuje poronieniami i ,co nie mogą zajść w ciąże. Teraz zakończyłam kuracje szczepieniami i czekam na wyniki i na wizyte.
      • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 09.10.11, 19:44
        Hej Livia i Edytka!Odzywam sie,nie zaglądałam na to forum,myślałam,że zapomniałyście o mnie.Co u Was?
        Moja Hania ma już 3 m-ce,jest cudna.Pozdrawiam
        • edytka8080 Re: Inseminacja Toruń i okolice 09.10.11, 20:55
          Witaj Iwa ! Gratulacje córeczki wspaniale że ci się udało.Ja ciebie nie zapomniłam.Ja jeszcze walcze , lecze się u prof imunologa w Łodzi teraz jestem po pierwszych szczepieniach .pozd
        • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 10.10.11, 12:14
          No nie żartuj, oczywiście że o Tobie pamiętamy smile Jeśli możesz to podaj maila do kontaktu z Tobą, bo nie chciałabym tak na Niepłodności smile
          • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 10.10.11, 20:46
            Livia napisałam Ci pod zdjęciem Jagódki.
            Edytka walcz dopoki Ci sił i kasy starczy,bo dziecko to coś nie do opisania,nie wiem jak to było bez Hanismile))Wprawdzie duuuużo więcej obowiązków i właściwie na razie brak czasu i snu,ale pare lat i urośniesmile))to sie wyśpie,mam nadziejesmile))
    • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 18.10.11, 20:00
      Livia miałaś się odezwac??
      • livia_22 Re: Inseminacja Toruń i okolice 19.10.11, 10:39
        Iwa, ale nie mogę znaleźć nigdzie Twojego maila uncertain
        jak nie chcesz podawać publicznie to wyślij do mnie na gazetowego
        livia_22@gazeta.pl
        • iwa-15 Re: Inseminacja Toruń i okolice 19.10.11, 17:56
          Wysłałamsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka