Dodaj do ulubionych

Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa.

20.02.11, 20:37
Niestety znowu wracam. Tym razem po poronieniu w lipcu 2010 i dłuższej przerwie od leków, zamartwiania się, liczenia itp. postanowiliśmy z mężem udać się do kliniki niepłodności. Mieszkamy w Warszawie więc pewnie Novum lub Invimed. Kogo polecacie? Z jakimi kosztami na początek trzeba się liczyć? Na pewno lekarz będzie chciał powtórzyć wszystkie badania hormonalnie bo te sprzed roku są już nieaktualne więc pewnie pierwszy miesiąc dwa to spory koszt. Dodam, że u mnie do tej pory leczenie odbywało się w LIM-ie ale wszystkie możliwości zostały już wyczerpane, jedyne co stwierdzono to wysoka skacząca prolaktyna. No i dwa poronienia ale przyczyna nie została wykryta. Drugie poronienie było po stymulacji CLO. Obecnie nadal biorę Bromergon, już prawie rok i mam miesiączki regularne ale ciąży nie ma.

Dzięki z góry za odpowiedź.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pola260 Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 20.02.11, 20:38
      Ach, dodam, że mąż ok więc diagnostyka, leczenie skupi się na mnie.
    • eva-braun Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 20.02.11, 23:26
      jak chcesz, to cyknę fotkę aktualnej listy wykonywanych w laboratorium Novum badań wraz z cenami. Na początek na pewno będą potrzebne Ci wyniki badań Twoich hormonów w odpowiednich dniach cyklu, ale dalej to już zależy od tego w którym kierunku pójdzie leczenie. Jeśli będziecie się decydowac na IUI lub IVF to i badania w kierunku nosicielstwa chorób zakaźnych (u obojga), morfologia, mocz, transaminazy, glukoza, jonogram, USG piersi, przeciwciała w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii, różyczki, EKG...
      Trochę tego jest uncertain
    • doniawawa79 Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 21.02.11, 16:37
      Witaj smile
      z moim partnerem zaczęliśmy lecznie w NOVUM , klinika fajna, miła obsługa , duzy wybór specjalistów. My co prawda leczymy mojego partnera , ale moge polecic dr Czerkwińskiego . Prowadził moja pierwszą ciąze co prawda jeszcze kiedy pracował w państwowej przychodni , ale widac ze zna się na rzeczy. Dodam tez ze miałam problem ze wczesniejszym poronieniem , potem problem z zajsciem w ciąże i gdy się juz udało to bardzo ciężka ciąża , leki na podtrzymanie , ale udało się ... urodziłam zdrową córeczkę
      Co do cen to niestety jest dość drogo, kazdo razowa wizyta to koszt 150- 250 zł w zaleznosci od problemu, badania róznie . My akurat dostalismy skierowanie na badania za około 1000 zł, ale cóz ... chcąc usłyszec płacz swojego dziecka człowiek jest w stanie z wileku rzeczy zrezygnowac smile
      Powodzenia smile i daj znać jak się macie smile
    • lenkau Do Pola260 21.02.11, 17:34
      A czasie ciąż brałaś bromergon czy odstawiałaś na początku ciąży?
      • edytka8080 Re: Do Pola260 21.02.11, 17:49
        jak test wyjdzie pozytywny to bromergon trzeba odstawic tak mi muwiła endokrynolog u której sie lecze
        • lenkau Re: Do Pola260 21.02.11, 18:26
          No właśnie są dwie szkoły jedni lekarz mówią,że odstawić a inni,że brać do 12 tygodnia. Ja trafiłam na takich,którzy mówili żeby brać. Sama nie brałam bo w ciąży nigdy nie byłam i nie wiem,co w takim wypadku bym zrobiła. Dlatego pytam...
      • pola260 Re: Do Pola260 21.02.11, 21:58
        Pierwsze poronienie - brałam Castagnus i odstawiłam jak tylko test był pozytywny czyli szybko. Drugie poronienie, brałam Bromergon 1 tabletkę, po pozytywnym teście zmniejszyłam do połowy tabletki. Brałam też Clostilbegyt po pół tabletki bo owulacja się zatrzymała a raczej była ale pęcherzyk dochodził do 15 mm i koniec. W drugim cyklu z Clo zaszłam w ciążę i po paru tygodniach brak akcji serca - poronienie.
        U mnie w obu poronieniach nie odbyło się ono samo, musieli je wywoływać bo organizm zupełnie tego nie czuł. W obu w ogóle nie było serca, tylko coś - przy pierwszym twierdzono, że to dziecko, przy drugim, że nawet nie dziecko.
        Badania robione po tamtych poronieniach - wszystkie hormony - ok, poza prolaktyną. Okresy regularne. Nawet ta prolaktyna nie jakaś dramatyczna ale po obciążeniu skakała 11krotnie.

Światełkiem w tunelu jest to, że mam synka - 5 latka ale tamta ciąża to jakiś inny świat, szybkie zajście, łatwa ciąża, poród przez cc ale bez komplikacji, zdrowe dziecko, teraz od kilku lat jakbym była inną osobą - zajście w ciążę graniczy z cudem a jak już jest to trwa kilka tygodni i koniec.
        • julia56 Re: Do Pola260 22.02.11, 11:11
          Pola, polecam Novum.
          Poprzednie ICSI robiłam w Invimedzie i jednak w Novum z większą "nabożnością" do sprawy podchodzą. wink
          Badania do IUI to jakieś 700-900 pln (wczoraj zaczęłam robić).
          Sama IUI to koszt 800pln (pytałam wczoraj, bo sama podchodzę w marcu).
          O cenę ICSI nie pytałam jeszcze, ale wiele też zależy od samej stymulacji.
          Badania do ICSI jeszcze dodatkowo jakieś 300pln (do tych do IUI).

------------------------------
          "uwieeeelbiam tą piosenkę. Ale tylko troszkę." by Miki
    • maruni Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 16.03.11, 15:53
      A może warto zastanowić się nad Łodzią? Na pewno jest taniej a dojazd z Warszawy dość szybki i łatwy.
    • she.78 Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 16.03.11, 17:18
      Witaj! W ub.r. podchodziłam do ICSI w Invimedzie ( nie udało się), koszt badań przed ivf oscylował w okolicach 800zł + same in vitro z lekami to 10.500, teraz leczę się w Novum i tu koszt badań przed inf jest znacznie wyższy, bo chcą ich zdecydowanie więcej ( np badania cytogenetyczne i wiele wiele innych), ale zdecydowanie bardziej szczegółowo analizują wyniki badań i z większą dokładnością podejmują decyzję o ewentualnej stymulacji i rozpoczęciu procedury inf. W Novum więc koszt badań przed wyniósł mnie ok. 1.500zł , koszt samego ICSI to 6.900 + leki ok. 3-4 tyś. Pozdrawiam
    • aasb Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 26.03.11, 14:41
      W Invimedzie nie będą kazali Ci powtarzać badań, które mimo tego, że robiłaś je przed rokiem nie przedawniły się. Ja zaczęłam chodzić do Invimedu w grudniu 2010 do Dr D i nie musiałam robić żadnych badań, które już miałam wykonane gdzie indziej nawet jakiś czas temu. Zalecił mi tylko nie zbędne badania, a wręcz takie które chcieliśmy powtórzyć powiedział, że nie ma sensu.
      Niestety wiem, że niektórzy lekarze, mimo, że nie jest to konieczne zalecają zrobienie badań w ich klinice na ich sprzęcie - głównie po to żeby zarobić. Smutne, ale prawdziwe. Dlatego jak już wybierzesz klinikę to na spokojnie przemyśl wszystkie zlecone badania czy są one naprawdę niezbędne czy tylko nabijesz kasę klinice.
    • froobek Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 26.03.11, 17:37
      W Invimedzie gorąco polecam dr Ziółkowską. Dr Dworniak mnie potraktował wręcz po chamsku i z tego, co wiem, nie jestem jedyna. Nie wykluczam, że ktoś może być z niego zadowolony, ale ja oczekuję troszkę innego traktowania. To taki lekarz wszystkowiedzący, takich nie lubię, Ziółkowska taka nie jest.

Poniżej tysiąca PLN (chyba 800 czy 900) wydaliśmy 3 lata temu na IUI. Monitoringi + zabieg. Z tym że ja się zgłosiłam z wszystkimi badaniami - tak, że Ziółkowska powiedziała: nic, tylko inseminować.
      • aasb Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 26.03.11, 22:01
        Wiesz co, myślę, że to kwestia dobrania się między ludźmi. Właśnie moim lekarzem jest Dr Dworniak i fakt z jednej strony mało mówi wydając zalecenia, ale nigdy nie potraktował mnie źle, zawsze cierpliwie odpowiada na moje pytania, oddzwania jak nie może odebrać, nie ma problemu z umówieniem się z nim bez umawiania w recepcji.
        Czytałam o nim różne opinie i rzeczywiście też spotkałam się z tymi negatywnymi, ale tak jak napisałam na początku, to chyba kwestia dopasowania się osobowości. Po prostu jedni ludzie się dopasowują inni nie smile
        Jedno trzeba stwierdzić, że klinika jest dobra i jak się policzy to nie droga.
        Za monitoring cyklu przed IUI zapłaciłam 150pln, za IUI 750pln. Do tego doszedł duphaston 80pln, i za dwa tygodnie badanie krwi 40pln. Tak jak już pisałam w innych postach robiłam tylko niezbędne badania, inne Dr Dworniak przyjął mimo, że nie były robione w Invimedzie. Sam odradza robienie powtórnych badań jeśli nie widzi sensu.

Pozdrawiam
    • froobek Re: Koszty leczenia w klinice niepłodności W-wa. 26.03.11, 18:22
      A może Pl. Starynkiewicza??
      Dr Marianowski?
      forum.gazeta.pl/forum/w,747,111751604,120972115,Re_Wawa_Invimed_Invicta_Starynkiewicza_.html
      • organza77 Re: a może Białystok? 26.03.11, 19:47
        Moje 4 koleżanki bo bezskutecznym leczeniu porzuciły Novum i InVimed na rzecz białostockiego Bociana i wszystkie cieszą się macierzyństwem (dwie mają bliźniaki, dwie-po jednym dziecku).
        Ja sama byłam tylko na konsultacjach w Invictie i wyszłam zdegustowana.
        Na wizytę w Bocianie nawet nie musiano mnie namawiać. To zupełnie inni lekarze, obsługa, klimat. Wolałam tłuc się pociągiem 2.5 godziny i być potraktowana jak pacjentka niż jak klientka.

Koszt in vitro w Bocianie to 4100 albo 4300, było 3900. Do tego leki, wizyty i noclegi.
        Można zamknąć się w kwocie 8000-9000 zł.
        Wizyta w Bocianie- 120 zł, badanie 1 hormonu 35 zł. Leki, np. Ovitrelle czy Puregon są sprzedawane na miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka