Dodaj do ulubionych

najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce?

24.02.11, 17:48
Dziewczyny, juz tyle opinii i watkow bylo na tym forum na temat klinik nieplodnosci, ze czuje sie troche zagubiona...

Mieszkam za granica i na razie lecze sie w Novomedice w Myslowicach. Trafilam tam z wielkiego przypadku i mimo ze do tej pory nie moge powiedziec o niej niczego konkretnego, to zbyt duzo negatywnych opinii krazy o tej klinice. Sama mam tez kilka zastrzezen do zalecen mojego lekarza prowadzacego.

No i chcialabym zmienic klinike. Chcialabym moc zaczerpnac innej opinii lekarskiej ale nie chcialabym trafic gdzies z przypadku.

Do tej pory Invimed i Novum obilo mi sie o uszy i zostalo w pamieci, ale co Wy mozecie polecic?

Nie mam ograniczen jesli chodzi o miasto w ktorym znajduje sie klinika, gdyz i tak bede latac zza granicy, wiec to nie problem.

Dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • karoonly Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 24.02.11, 21:36
      ja leczę się w invimedzie w wawie. na razie nie jestem w ciąży. czekam na testowanie po pierwszym iui. ogólnie jestem zadowolona z tej kliniki, ale słyszałam też wiele pozytywnych opinii na temat novum. każdy chwali tę klinikę, w której udało się osiągnąć cel - dziecko. sama musisz podjąć decyzję......
      • smily4kama1 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 24.02.11, 22:52
        Tak, wiem,że każdy chwali klinikę, w której się udało. Z tym, że pytam dlatego, że np. o klinice w której ja jestem nie słyszałam wiele, o innych słychać mniej lub bardziej i poszukuję jak najwięcej opinii
    • ana_pe Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 25.02.11, 10:06
      ciezko powiedziec, kazda z nas bedzie zachwalac klinike, w ktorej sie udało zajsc w ciaze, to normalne. Moze warto spojrzec na statystyke ciaz donoszonych w danych klinikach??
      • julia56 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 25.02.11, 11:33
        Ja polecam Novum. Chociaż ani w Novum ani w Invimedzie jeszcze w ciążę nie zaszłam.
        Ale mam wrażenie, że w Novum z większą troską się jednak mną zajmują. Uważniej słuchają, sensowniej doradzają.
        ------------------------------
        "uwieeeelbiam tą piosenkę. Ale tylko troszkę." by Miki
    • lidek0 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 25.02.11, 13:28
      Proponuję poszukać dobrego lekarza bez względu na to gdzie pracuje. Na razie masz zastrzeżenia do lekarz to go po prostu zmień nawet w ramach tej samej kliniki, takie Twoje prawo. Dla mnie najważniejszy jes t lekarz a nie klinika gdzie pracuje, może nawet nie pracować w żadnej byle byłby dobrym specjalistą.
      • julia56 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 25.02.11, 13:49
        lidek0 napisała:

Dla mnie najważniejszy jes t lekarz a nie klinika gdzie p
        > racuje, może nawet nie pracować w żadnej byle byłby dobrym specjalistą.

Trudno by mu było w domu do zapłodnienia poza organizmem kobiety doprowadzić, bo jeszcze dobry embriolog do sukcesu jest potrzebny. big_grin
        • lidek0 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 26.02.11, 13:21
          A gdzie jest napisane, że od razu invitro ma być? Czegoś nie doczytałam? O ile wiem chodzi o odpowiednią diagnostyke, badania, może nie konieczne jest invitro czy inseminacja? Nie znamy sytuacji. A dla mnie wazniejsze od miejsca jest lekarz.
          • julia56 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 28.02.11, 10:31
            Tak, lekarz jest najważniejszy. A ten z Invimed nie zdobył mojego zaufania.
            I jeszcze jedno.
            Z niepłodnością walczę z przerwą 7 lat. Byłam w kilku klinikach zajmujących się jej leczeniem.
            I z mojego doświadczenia wynika, że te kliniki są zorientowane na sukces w postaci ciąży (co oczywiste), więc od razu pacjentka słyszy: IUI lub in vitro.
            • sofi75 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 28.02.11, 13:23
              "I z mojego doświadczenia wynika, że te kliniki są zorientowane na sukces w postaci ciąży (co oczywiste), "
              - i co zaskoczylo Cie to? A po co Twoim zdaniem leczy sie nieplodnosc? Bo ja nie spotkalam jeszcze nikogo, kto by sie poddawal seryjnym IVFom jako nowe hobby.

"więc od razu pacjentka słyszy: IUI lub in vitro@
              - i powiem, ze gdyby nie fakt, ze obydwie te rzeczy w PLu sa platne, to podejscie to byloby calkiem OK.
              • julia56 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 28.02.11, 13:35
                sofi75 napisała:

> "I z mojego doświadczenia wynika, że te kliniki są zorientowane na sukces w pos
                > taci ciąży (co oczywiste), "
                > - i co zaskoczylo Cie to? A po co Twoim zdaniem leczy sie nieplodnosc? Bo ja ni
                > e spotkalam jeszcze nikogo, kto by sie poddawal seryjnym IVFom jako nowe hobby.

Sofi, no właśnie zupełnie nie zaskoczyło. Dlatego napisałam, że to jest oczywiste. Dlatego sam lekarz, który przepisze lekarstwa na poprawe nasienia nie wystarcza. Klinika musi mieć jeszcze porządne zaplecze.

> "więc od razu pacjentka słyszy: IUI lub in vitro@
                > - i powiem, ze gdyby nie fakt, ze obydwie te rzeczy w PLu sa platne, to podejsc
                > ie to byloby calkiem OK.

To jest bardzo ok jak dla mnie. MIMO, że jest płatne.

• julia56 Sofi 28.02.11, 13:36
                  dobrze u Ciebie?

• madzia23lubin Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 28.02.11, 13:18
      Ja osobiście polecam INWimed Wrocław i dr Gizlera
      sama leczę się u niego, zrobił masę badań za nim podjął decyzję o IUI
      udała się za pierwszym razem, może i miałam szczęście
      obecnie robię kolejną masę badań bo chcę drugie dzidzię i jestem zdecydowana na kolejne IUI
      • karoonly Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 28.02.11, 19:07
        jakie badania wykonywałaś przed IUI? ja mam wrażenie że w moim przypadku było ich niewiele. czy przed samym IUI miałaś USG żeby sprawdzić czy już pęcherzyk pękł?
        • madzia23lubin Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 28.02.11, 20:36
          karoonly napisała:

> jakie badania wykonywałaś przed IUI? ja mam wrażenie że w moim przypadku było i
          > ch niewiele. czy przed samym IUI miałaś USG żeby sprawdzić czy już pęcherzyk pę
          > kł?

przed pierwszą IUI
          HSG, Test po stosunku, badanie nasienia M
          progesteron ze 2 lub 3 razy, LH, FSH, TSH, Estradiol.antygeny nowotworowe jajnika WR
          ocena cyklu i co drugi dzień usg
          tak miałam robione usg przed IUI z rana po południu było IUI robione

teraz przed drugą IUI
          mam zrobić
          WR, HBS antygeny, HCV przeciwciała, HIV, CRP,
          wymaz w kierunku chlamydia i posiew ogólny
          • kajka1_2009 Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 01.03.11, 20:58
            Witam,

jestem po komplecie badań przed IUI może powiesz mi co o nich myślisz:

przeciw anty TG 1,0 IU/ML
            przeciw anty TPO 7,6 ...
            DHEA SO.. 31,4
            SHBG 88,2 NMOL/L
            TESTOSTERON 20,9 NG/DL
            LH 5,7
            FSH 8,2
            ESTRADIOL 38,7 PG/ML

badania robione w 25 dc bo 8.03 jadę do INVICTY przygotowania do IUI...
            • arpona Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 08.03.11, 11:06
              kajka1_2009, badanie FSH, LH i estradiolu powinnaś zrobić na początku cyklu (2.-4. dzień), bo zrobione w II fazie na niewiele się zdadzą. Czy to lekarz zalecił Ci zrobienie badań w 25 dc? Dobrze byłoby także zbadać prolaktynę, TSH i progesteron.
    • marygirl Re: najlepsza klinika nieplodnosci w Polsce? 11.03.11, 15:04
      mnie sie udało w Białymstoku, odradzam Lublin, szkoda czasu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka