Dodaj do ulubionych

plamienie implnantacyjne

IP: *.77.classcom.pl 14.05.04, 12:47
Mam prośbe do was,napiszcie mi cos o plamieniu impalantacyjnym.
Dodoam, że wczoraj 16 dc miałąm jakieś plamienie pierwszy raz w zyciu i nie
wiem co to mogłooznaczac. z obserwacji dni płodne miałąm koło 9dc (tez
dziwnie przy 28 cyklu).
Dzis juz po plamieniu nie ma śladu.
Czy mam sobie robic nadzieję?????
Dzieki
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: plamienie implnantacyjne 14.05.04, 13:18
      Zajrzyj na forum zdrowie i wpisz w wyszukiwarke. Powinnas tam znaleźć. Pani
      doktor pisała że plamienie implantancyjne występuje tylko u zwierząt. U
      człowieka bardzo sporadycznie.
      Pozdrawiam
      Aga
    • Gość: Kathrin78 Re: plamienie implnantacyjne IP: *.a.pppool.de 14.05.04, 13:33
      Plamienie implantacyjne występuje sporadycznie i najczęściej ma miejsce ok. 7
      dnia po owulacji. Przy cyklach 28 dniowych owulacja może mieć miejsce średnio
      pomiędzy 12 a 16 dniem cyklu. Owulacja ma miejsce najczęściej ostatniego dnia
      śluzu płodnego zw. dniem szczytu śluzu. Nie rób sobie na razie jakichkolwiek
      nadziei, poczekaj do terminu miesiączki i jeśli będzie się spóźniać to zrób
      test. Życzę, aby się udało smile
    • Gość: kasiaba1 Re: plamienie implnantacyjne IP: *.gdynia.mm.pl 14.05.04, 14:15
      Według moich wiadomości implantacja następuje ok. 6-8 dni po zapłodnieniu. Co
      do występowania plamienia tylko u zwierzątek to miałam to w 2 przypadkach na
      3 smile (żadna z tych ciąż nie była "wyczekiwana", zaszłam raczej jak popuściłam
      sobie dokładne obserwacje cyklu, więc to raczej nie autosugestia)O ile wiem
      niektóre testy wykrywają ciążę już po 24 godz. od implantacji( to wiem z
      ulotek, producenci tak twierdzą)Z drugiej strony to mogą być zaburzenia
      hormonalne jakieś. Wiec albo się nie denerwuj i odczekaj troszkę, albo do
      apteki marszsmile Koniecznie daj znać, według mnie to może być TO smile
      • tekla12 Re: plamienie implnantacyjne 14.05.04, 16:03
        Zgłasza się kolejne zwierzątko - też miewałam krwawienie implantacyjne.
        Niedawno był tu podobny wątek - zajrzyj. Powodzenia!!!!
        • Gość: nalo Re: plamienie implnantacyjne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.05.04, 16:17
          6-7 dni po owu mialam lekkie krwawienie czysta krwia, potem okazalo sie ze
          jestem w ciazy. Tak wiec dolaczam sie do zwierzatek wink no i trzymam kciuki!
          • Gość: Kathrin78 Re: plamienie implnantacyjne IP: *.pool.mediaWays.net 14.05.04, 19:18
            W końcu ludzie to też zwierzęta smile
    • Gość: maga Re: plamienie implnantacyjne IP: *.kalwaria-zebrzydowska.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 10:46
      Cześć!
      Też miałam lekkie krwawienie w tym cyklu, jakieś 5 dni po owu, w 18 d.c (cykle
      28 dni). Dodam, że nigdy wcześniej nie miałam zadnych plamień ani krwawień w
      środku cyklu. Trzy dni po tym krwawieniu zaczęły mi się powiększać sutki i
      otoczka wokół nich. Powiększyły się prawie dwukrotnie. Zwykle przed okresem
      powiększają mi się tylko piersi, sutki nigdy. No i co? Dzisiaj z dokładnością
      co do dnia @! Szkoda, że przez te objawy łudziłam się że może tym razem się
      udało.
      Czytałam gdzieś, że połowa ciąż jest tracona z pierwszą miesiączką, że pomimo
      tego że dochodzi do zapłodnienia i zagnieżdżenia, to ciąża "spływa" i że jest
      to normalne. Świadczy to o tym, że zarodek był słaby itp. Czy ktoś coś wie na
      ten temat?
      Dzięki i pozdrawiam
      • ewa.analityk1 Re: plamienie implnantacyjne 15.05.04, 16:24
        niektórzy uważają, że 60% ciąż kończy się poronieniem w terminie
        okołomiesiączkowym z różnych powodów. Dlatego czasami test dodatni przed @, a
        potem nagle poronienie
    • Gość: gosik Re: plamienie implnantacyjne IP: *.77.classcom.pl 16.05.04, 13:35
      Wielkie dzieki za wasze odpowiedzi, jestem pełna nadzieji.Moje plamienie było
      włąśnie jasnoczerwoną krwią i trwało 1 dzień. Juz nie moge sie doczekać terminu
      @ i mam nadzieje ze tym razem nie przyjdzie.
      • Gość: Wandzia Re: plamienie implnantacyjne IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 15:51
        Życzę Ci tego Gosik z całego serca.
        Ja niestety po wczorajszym plamieniu dostałam @@@@@
        Wczoraj byłam całkowicie załamana. Swiat poraz kolejny mi się zawalił.
        Dziś jest trochę lepiej mimo comiesięcznych bóli brzucha.
        Pierwszy raz w życiu miałam cykl 22 dniowy.....
        W czwartek jedziemy z mężem zbadać plemniczki-po raz pierwszy.
        Może wtedy znajdziemy jakąś odpowiedź.
        Ale jednego jestem pewna. Nie wezmę już żadnych wspomagaczy.
        Brałam je przez 3 m-ce i nic nie dały, tylko rozregulowały mi cykl, pomijam
        fakt że przytułam i żle się czułam.
        Trudno będziemy czekać.
        Najgorsze jest to że nie mogę sobie poradzić psychicznie z tym że nie mogę
        zajść. Przez cały czas o tym myśle. Z tą moją siłownią to też tak w kratkę, bo
        jak tylko przyjdzie czas przed @ to się obawiam czy iść czy mi to nie
        zaszkodzi. Paranoja.
        Wczoraj wpadłam nawet na pomysł żeby pójść na studia podyplomowe żeby się czymś
        zająć. Zastanowie się.

Przeprasza że się tak rozpisałam o swoich problemach.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Czekam na Twoje posty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka