Dodaj do ulubionych

kolejne pytanie o owulacje

31.05.04, 14:01
w poprzednim cyklu ( 29 dniowym) 12 dc czulam juz bol owulacyjny, dzis w
nowym cyklu mam 12 dzien i nie czuje nicsad, wczoraj pojawil sie sluz
plodny..... no i nie wiem co o tym sadzic?
czy moze byc tak, ze w jednym cyklu czujemy owulacje a w drugim nie?
a moze to znak, ze w tym cyklu owu ma mnie gdzies?sad
Obserwuj wątek
    • grrrrw Re: kolejne pytanie o owulacje 31.05.04, 14:11
      Moze.
    • Gość: sylwia Re: kolejne pytanie o owulacje IP: *.wawpie.ext.ids.pl 31.05.04, 14:12
      przy poprzedniej stymulacji clo miałam płodny śluz i bolał mnie jajnik Nie wiem
      czy była owulacja Natomiast teraz śluz miałam biały i nic mnie nie bolało Nawet
      zrezygnowałam z przytulania Po wizycie u gina dowiedziałam się że owulacja była
      Dlatego nie zawsze owulacja wiąże się z jakimkolwiek jej odczuwaniem
    • Gość: nina 79 Re: kolejne pytanie o owulacje IP: *.waw.sa.gov.pl 31.05.04, 14:25
      Hej Maretino! Ja na przykład nie odczuwam kiedy mam owulację Po prostu nie mam
      żadnych objawów albo po prostu nie zauważam ich. Myslę, iż jest to bardzo
      indywidualna sprawa.
    • ewa.analityk1 Re: kolejne pytanie o owulacje 31.05.04, 17:30
      a ja mam owulację ruchomą można paść
      • Gość: maretina ewo? co to jest ruchoma owu? nt IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.04, 17:31
    • magdulka26 Do Maretiny !!! 01.06.04, 12:03
      Hej ja w tamtym cyklu miałam ból jajnika (14 dc) .Na drugi dzień byłam u gina i
      był ładny pęchęrzyk.Dziś mam 14 dc i co żadnego BÓlU a cykle mam 28 dniowe.I co
      mam otym mysleć?? Jest tam owulacja czy nie.To wszystko jest tak zagmatwane że
      szok.Nic tylko siąść i płakać sad Niewiem czy mamy się przytulać z mężem czy
      nie.
      • Gość: sylwia Re: Do Maretiny !!! IP: *.wawpie.ext.ids.pl 01.06.04, 12:07
        a co Ci zależy Poprzytulaj się przecież nic nie tracisz Ja miałam podobnie
        Teraz jajnik w ogóle mnie nie bolał a gin stwierdziała że owu była Tak że
        poszalejcie sobie Dobrej zabawy Dodam że ja jestem po owu ale też dziś w
        planach szaleństwa A co tam
      • maretina Re: Do Maretiny !!! 01.06.04, 12:07
        wiesz, na rozum to wiem, ze owu nie zawsze boli, kiedys w ogole nie zwracalam
        na tyo uwagi, a teraz cyba za duzo siebie obserwuje i jesli nie przestane tego
        robic to zakwitne z wyczerpujacych watpliwosci i pytan.
        nie wiem czy dla spokoju duszy nie pojde na usg, ale wiem, ze lepiej zrobilabym
        dajac sobie na luz i gdybym po prostu sie naormalnie starala, tak jak o
        poprzednie ciaze.
        nie umiem ci doradzic w tej kwestii. jesli leczysz nieplodnosc, to moze zrob
        usg, ale jesli tak jak ja jestes rozkapryszona ( chce miec bobasa i to juz!),
        to lepiej wlaczyc luz i cieszyc sie seksem bez komendy ginasmile
    • magdulka26 Re: kolejne pytanie o owulacje 01.06.04, 12:08
      A jeszcze zapytam o coś.Od tego cyklu łykałam wiesiołek 5 kapsułek dziennie i
      muszę powiedzieć że nie było porażającego efektu.Coś tam go było tego śluzu ale
      naprawdę bardzo maleńko.To że go zobaczyła bardzo mnie ucieszyło bo ja go nigdy
      nie miałam.Jak myslicie pojawi sie ten śluz w następnym cyklu.Bo jak tak dalej
      pójdzie to o dziecku mogę chyba zapomnieć sad
      • magdulka26 Re: kolejne pytanie o owulacje 01.06.04, 12:17
        Wiesz są dni kiedy nie myślę otym ze ja chcę mieć dziecko już i teraz.Mówię
        sobie że kiedyś napewno będę miała ale kiedy to Bóg zadecyduje.Powierzam mu
        wszystkie moje mysli te dobre i złe i proszę o duzo siły i wytrwałości.Ale
        czasem tez mam doły ,moje znajome są w ciąży a ja ......to mnie czasem
        dobija ,ta mysl że ona będzie mamą a ja jeszcze nie.Cóż każdy ma jakieś zakręty
        na swojej drodze.POczekam jeszcze może i mi będzie dane zobaczyć II czego i
        Tobie zyczę z całego SERDUCHa Marteino.
        • maretina Re: kolejne pytanie o owulacje 01.06.04, 12:21
          magdulkowink bedziesz mamawink)). wiem, ze Tobie tez sie spieszy.... chyba kazdej z
          tego forum...
          szkoda ze w taki sposob musimy uczyc sie cierpliwoscismile
          nie doluj sie, kazdy dzien Cie przybliza do celusmile
          • magdulka26 Re: kolejne pytanie o owulacje 01.06.04, 12:35
            Kurcze człowiek zyje jak w zamkniętym kręgu.....@ ,dni
            niepłodne,płodne ,przytulanie i czekanie i tak w koło macieju .Choroba jak
            długo musimy czekać????Wierzę mocno że juz niedługo zagościmy na forum Ciąża i
            będziemy zdawać sobie relacje o naszych brzusiach i wynikach badań
            itp.Pozdrawiam wszystkie czekające mamy.Dziś dzień dziecka może się nam
            uda ....Hm łatwiej mówić niz w to uwierzyć.
            • maretina Re: kolejne pytanie o owulacje 01.06.04, 12:39
              magdulka26 napisała:
              .Dziś dzień dziecka może się nam
              > uda ....
              heheh ale bylby cyrk gdybysmy z mezem wlasnie dzis zmajstroali bobasa!smile))
              kto wie? moze sie uda?smile
              • Gość: Kobietka Re: kolejne pytanie o owulacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.04, 12:46
                O, a to już dzisiaj te gorące dni? Bo jakoś mi szybko zleciało od Twoich
                poprzednich starań (smile. Staraj się dobrze, żebyśmy wszystkie mogły czuć się
                wirtualnymi rodzicami.
                Trzymam kciuki: dziś za jajeczko i plemniczki - zwłaszcza za tego jednego, od
                jutra za fasolkę. Tak będzie dobrze czy jakoś zmienić (smile?
                • maretina Re: kolejne pytanie o owulacje 01.06.04, 12:49
                  dobrze jest, nic nie zmieniajsmile))))))
                  a swoja droga, to maz jeszcze nie wie co go dzis wieczorem czeka hihihihismile.
                  nie mowie mu o dniach plodnych, on nie chce miec takiej wiedzy, powiedzial, ze
                  tak mu lepiejsmile. no to kazdemu wedlug pragnien!!!!big_grin
                  • Gość: Kobietka Re: kolejne pytanie o owulacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.04, 13:00
                    Wcale Mu się nie dziwię. Nawet możesz Mu powiedzieć, że to wcale nie dziś te
                    płodne dni, że tylko masz ochotę na przytulanie, bo pogoda tak fajnie nastraja,
                    wszystko kwitnie i przyroda robi wrażenie bujniejącej z godziny na godzinę -
                    ach żeby tak jeszcze Ciebie o tym przekonać, co?
                    To tylko my kobiety potrafimy żyć w tym zaklętym kręgu, jak to Magdulka wyżej
                    opisała: @, dni płodne, owulacja, dni niepłodne i tak w kółko. No, ale ktoś
                    musi trzymać rękę na pulsie, prawda?
                    Życzę wszystkim, by to trzymanie ręki na pulsie dało "efekt strączkowy".
                    • magdulka26 Re: kolejne pytanie o owulacje 01.06.04, 13:05
                      Dziewczyny musimy dzisiaj ostro działać i wyjsc z tego zamkniętego kręgu
                      wrrr.Pamiętajcie że po kazdej burzy wychodzi słońce i tego się mocno
                      trzymajmy.Może juz tak długo idziemy pod górkę ze wreszcie dane nam będzie
                      usiąść na szczycie ?Kto wie co mogą działać dziesiejszego wieczoru wspaniałe
                      plemniczki .....do dzieła chłopaki nie obijać się smile
    • Gość: anita Re: kiedy przytulanie IP: *.torun.mm.pl 01.06.04, 14:14
      Drogie Dziewczyny,
      Dziś rano temperatura w normie, następnie ból jajnika, wzrost temperatury z
      36,6 na 37 stopni.
      Przytulanie było wczoraj rano (dziś niestety nie, jeszcze!).
      Czy myślicie,że z tego wczorajszego przytulania może coś być?
      • maretina Re: kiedy przytulanie 01.06.04, 14:20
        pojedyncze temperatury nic nie mowia. o tym czy byla owu czy nie metoda
        tericzna informuje nas retrospektywnie, czyli po fakcie.
        lepiej dolaczyc do tego obserwacje sluzu i kalendarzyk malzenski.
        ktory dc masz? ilo dniowe cykle?
        do zaplodnienia najczesciej dochodzi nie w dniu owulacji, ale na ok 24-12
        godzin przed owulacja.
        plemniki w plodnym sluzie zyja dlugo zatem wystarczy kochac sie ok 3-4 razy w
        tygodniu.
        • Gość: nina79 Re: kiedy przytulanie IP: *.waw.sa.gov.pl 01.06.04, 14:26
          Maretino! A jak myślisz jeżeli przytulanie było w sobotę, a owulacja była w
          poniedziałek to jest szansa na ciążę.
          • maretina Re: kiedy przytulanie 01.06.04, 14:31
            pewnie, ze jest.
        • Gość: anita Re: kiedy przytulanie IP: *.torun.mm.pl 01.06.04, 14:27
          Dziękuję Ci maretinko,
          Cykle mam nieregularne.
          Pierwszy cykl na CLO, mój lekarz stwierdził że owulacja będzie ok 16dc (czyli
          dziś).
          Teraz muszę kończyć bo właśnie lecę na USG.

Pozdrawiam
      • maretina Re: kiedy przytulanie 01.06.04, 14:32
        Gość portalu: anita napisał(a):

> Drogie Dziewczyny,
        > Dziś rano temperatura w normie, następnie ból jajnika, wzrost temperatury z
        > 36,6 na 37 stopni.
        > Przytulanie było wczoraj rano (dziś niestety nie, jeszcze!).
        > Czy myślicie,że z tego wczorajszego przytulania może coś być?
        jesli owu byla badz bedzie dzis to pewnie, ze macie spore szanse, a jak na usg
        pecherzyk jeszcze bedzie, to dzis dzialajciesmile))
        • Gość: anita Re: kiedy przytulanie IP: *.torun.mm.pl 01.06.04, 16:01
          Coś mi się wydaje, że nic z tego nie będzie.
          Pęcherzyk ma już 26mm, endometrium 12mm.
          Zapomniałam tylko spytać czy brać dziś duphaston skoro owu. nie było?
          Czy ten pęcherzyk nie jest zbyt duży?
          • Gość: maretina Re: kiedy przytulanie IP: *.ols.vectranet.pl 01.06.04, 16:56
            nie wiem czy pecherzyk dobry, ale duphaston radzilabym po owu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka