Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze?

IP: 212.160.79.* 17.08.01, 19:11
Pod koniec września wybieram się na IVF do Białegostoku. Jeżeli się nie uda, to
kolejne podejście chciałabym zrobić w Pradze. Słyszałam wiele dobrego. Czy ktoś
zna może adres, telefon, miał może kontakt z kliniką i ma wyrobione zdanie na
ten temat. Piszcie proszę.
Obserwuj wątek
    • malgosiak Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? 17.08.01, 19:25
      prześledź wypowiedzi niejakiej JKoanny z forum z maja albo z czerca. Ona tam
      robiła in vitro i UDAŁO JEJ SIĘ. Teraz jest już chyba w 3 miesiacu. Powodzenia
      w lekturze. M
      • Gość: Joanna Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.01, 19:46
        Czesc Iwona,

ja robilam moje 5 IVF w Pradze i udalo sie za pierwszym razem. Wczesniejsze
        proby mialam robione w Niemczech.
        Stymulacje robilam w domu a do Pragi jechalam tylko na punkcje i
        transfer.Kontakt z lekarzem w czasie stymulacji mialam przez e.mail i telefon.

Ja jestem bardzo zadowolona z tej kliniki.Opieke lekarska na miejscu mialam
        swietna.

Polecam Klinike Pronatal w Pradze koszty IVF+mikromanipulacja 2.500 DM + koszty
        lekow.Kontakt w jezyku niemieckim i angielskim. Tel. 00420261711606; e-mail:
        pronatal@mbox.vol.cz Internet:http://www.pronatal.cz

Jesli jestes zainteresowana znam jeszcze jedna klinike w ktorej moja znajoma
        robila IVF(tez pozytywne) jest o wiele tansza od Pragi, a pod wzgledem jakosci
        tez bardzo zachwalana tutaj. O adres musze sie dokladnie zapytac.
        Jesli masz jakies pytania to chetnie odpowiem.
        Powodzenia
        bardzo szczesliwa Joanna w 16 tygodniu w ciazy.

• Gość: tosca Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? IP: 212.160.141.* 28.08.01, 11:04
          ale jak myszlisz: DLACZEGO udalo ci sie w Pradze a nie gdzie indziej - czy sa
          jakies logiczne, czytelne argumenty ZA, czy przypadek?
        • Gość: Iwona Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? IP: 212.160.79.* 28.08.01, 19:49
          Cześć Joanna.
          Dziękuję, dziękuję Ci bardzo za informacje. Oczywiście czekam na dalsze w
          sprawie tego drugiego ośrodka, bo nie ukrywam, że koszty finansowe są dla mnie
          bardzo ważne. Staram się zebrać jak najwięcej informacji, bo nie wiem, gdzie mi
          przyjdzie jeszcze próbować in-vitro. Tobie natomiast życzę dalszego przebiegu
          ciąży bez komplikacji i dbaj o dzidziusia i o siebie.
          • Gość: Joanna Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.01, 20:19
            Czesc wam,
            oto lista klinik w Czechach. Ceny sa bardzo zroznicowane, najdrozszy jest
            Pronatal.
            Slyszalam wiele dobrego o Car Sanus i Laurea ale ja sama nigdy tam nie bylam
            Najlepiej podzwonic i popytac sie albo napisac.
            Dlaczego udalo mi sie w Pradze tego nie wiem byc moze byl to wlasnie ten
            wlasciwy moment. Nie moge porownac Pragi do polskich klinik, bo nigdy tu nie
            robilam IVf. Natomiast moge stwierdzic, ze dokladnos i prezyzyjnosc oraz
            zainteresowanie pacjentem bylo duze lepsze niz w mojej klinice w Niemczech.
            Jeszcze jeden wielki plus to,ze prawo niemiecki pozwala tylko 3 embriony
            przeznaczone do transfera kultywowac reszta jest natychmiast po zaplodnieniu
            zamrozona ( tak, ze nie wiadomo czy te 3 sa najlepsze ze wszystkich czy te
            gorsze,bo tylko 10 % wszystkich embrionow ma szanse na dalszy rozwoj.) . W
            Pradze wszystkie Embriony mogly byc kultywowane i wlasnie te najlepsze wrocily
            do mnie. Reszta zostala zamrozona.
            Zycze powodzenia i wytrwalosci w naszym upragnianym celu.
            Pa
            Joanna

CAR SANUS
            Labská kotlina 1220
            500 02 Hradec Králové
            Tel: 049 575 71 11

Centrum asistované reprodukce Gyn. por. klinika FN Motol
            V úvalu 84
            150 18 Praha
            Tel: 02 2446 42 34

Centrum asistované reprodukce II. gyn. por. klinika UK
            Apolinárská 18
            120 00 Praha
            Tel: 02 249 15 067

FERTIMED
            Centrum pro lécbu neplodnosti
            Smeralova 10
            772 00 Olomouc
            Tel: 068 52 24 128

FERTIMED Olomouc
            Centrum pro lécbu neplodnosti, Boleslavova 2
            771 00 Olomouc
            Tel: 068 5224128

GEST s.r.o.
            Na Orechovce 7,
            162 00 Praha 2
            Tel: 02 243 11 750

Gynecentrum Ostrava s.r.o.
            Dr. Smerala 27
            702 00 Ostrava
            Tel: 069 62 27 61

I. gyn. por. klinika UK
            U nemocnice 2
            128 00 Praha 2
            Tel: 02 2496 24 69

ISCARE IVF a.s.
            Hits : 71 since 26-8-99
            Hloubetinska 3/13
            198 00 Praha 9
            Tel: 02 666 10 253

IVF unit - Ist. Clin. Gynec. Obstet., Masaryk University
            Obilni trh 11
            656 77 Brno
            Tel: ++420-5-4121 3364
            Fax: ++420-5-4121 3364

LAUREA s.r.o.
            Bulharská 29
            612 00 Brno
            Tel: +420-5-749 116

MEDA s.r.o.
            Budínova 2
            180 81 Praha 8
            Tel: 02 6608 32 39

Oddeleni asistované reprodukce II. gyn. por. klinika MU
            Obilni trh 11
            656 77 Brno
            Tel: 05 42 32 11 02

Porod. gynek. klinika UP
            I.P. Pavlova 6
            775 26 Olomouc
            Tel: 068 14975

Sanatorium Helios s.r.o.
            Stefanikova 12
            602 00 Brno
            Tel: 05 33 55 64

Sanatorium PRONATAL
            Na Dlouhé mezi 4/12
            147 00 Praha
            Tel: 02 61 71 16 80

UNICA Brno s.r.o.
            Hits : 60 since 26-8-99
            Muchova 31
            613 00 Brno
            Tel: 05 57 20 19

• Gość: daga2 Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? - do Joanny IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 12:41

Droga Joanno,

Bardzo sie ciesze , ze Ci sie udalo. Ja robilam w Polsce pare razy IVF
              (Bialystok i Poznan) i nic.
              Finanse nie sa dla mnie bariera, wiec skoro piszesz tak pozytywnie o Pradze
              mysle ze powinnam tam sprobowac.
              Czy mozesz podac nazwisko lekarza, ktory Cie prowadzil w Pradze?
              Ile dni spedzilas w Pradze?
              Czy uwazasz, ze stymulacja w Polsce to w tym przypadku dobre rozwiazanie
              czy lepiej jechac do Pragi na caly czas IVF?
              Daga2
              • Gość: Joanna Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? - do Joanny IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.01, 19:14
                Czesc Daga 2,

ja bylam pod opieka doktora MARDESICA, bardzo znany i ceniony tez tutaj w
                Niemczech w srod lekarzy. Pierwsza wizyta trwala prawie 2 godziny. Podchodzi
                bardzo sumiennie i indywidualnie do pacjenta, przynajmniej bylo tak w moim
                przypadku. Stymulacje mozna robic bezposrednio tam. Jest mozlwosc rezerwacj
                pokoi. Ja nie moglam byc tak dlugo w Pradze ze wzgledu na prace dlatego
                zdecydowalam sie na stymulacje w domu.(Robi tak wiekszosc pacjentek, ktore juz
                znaja cala procedure IVF) Dr Mardesic na podstawie moich wczesniejszych
                grafikow stymulacyjnych polecil mi jakimi dawkami mam stymulowac i tak tez
                zrobilam pod kontrola mojego lekarza tutaj. W miedzyczasie jesli mialam jakies
                pytania to wszystko odbywalo sie przez e-mail. 3 dni przed punkcja powiadomilam
                klinike o moim przyjezdzie i to wszystko.
                Jesli masz jakies pytania to chetnie pomoge.
                Pzdrawiam
                Joanna
                • alegra Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? - do Joanny 12.09.01, 21:59
                  Droga Joanno wyslalam maila do Pragi, dostalam bardzo profesjonalna odpowiedz,
                  z zaznaczeniem, ze termin pierwszej wizyty wyznaczaja na 5 grudnia oraz ze na
                  zabieg bede czekac nastepne siedem miesiecy. Czy u ciebie tez tak bylo
                  • Gość: Joanna Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? - do Joanny IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.01, 19:03
                    Czesc Alegra,
                    na 1 termin czekalam 2 miesiace.Uzgodnilam z Doktorem na miejscu, ze za miesiac
                    chce zaczac. Podalam date rozpoczecia stymulacji i date przyjazdu na punkcje.
                    Czy piszesz tez o Pronatalu?
                    Wiem z niemieckiego forum, ze bardzo duzo malzenstw zdecydowalo sie na Prage po
                    nie udanych zabiegach tutaj. Byc moze dlatego taki dlugi okres czekania?
                    Zycze powodzenia
                    Joanna
                    • alegra Re: Czy ktoś wie coś na temat IVF w Pradze? - do Joanny 13.09.01, 20:51
                      Droga Joanno,

Dzieki za odpowiedz, pisze dokladnie o Pronatalu, na mojego maila odpwiedziala
                      Dr Anna Dvornikowa i to ona podala mi tak dlugi okres oczekiwania.

Teraz jestem w trakcie In Vitro w Polsce, jesli sie nie powiedzie to jade do
                      Pragi, czy sluszalas moze cos o tej Pani Doktor. Serdecznie cie pozdrawiam
                      • Gość: Ola do Alegry i Dagi2 IP: 212.244.46.* 14.09.01, 08:43
                        Alegro, masz adres poznański, czy podchodzisz do IVF w Poznaniu?
                        Dago2 gdzie w Poznaniu robiłaś IVF, kto Cię prowadził?
                        Właśnie rozpoczęłam procedurę od próbnego transferu - właśnie w Poznaniu, więc
                        bardzo proszę o informacje.
                        • alegra Re: do Alegry i Dagi2 15.09.01, 22:42
                          Droga Olu,

Podchodze w Poznaniu-pierwszy raz u Dr Pawelczyka - Klinika na Polnej.
                          Wczesniej bylam w Bialymstoku, wiec z Poznaniem nie mam wiekszych doswiadczen.
                          Dr Pawelczyk wydaje sie w porzadku. Po zakonczeniu cyklu napisze wiecej.

Kto prowadzi Ciebie w Poznaniu?

Dla Twojej ciekawosci: Dage2 zmienilam na Alegre bo po prostu zapomnialam
                          hasla, a moja znajomosc internetu nie jest zbyt duza.

Serdecznie Cie pozdrawiam.
                          Alegra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka