Dodaj do ulubionych

Już po laparo!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 09:29
I znowu krok do przodu!!!
Wczoraj wyszłam ze szpitala!We wtorek miałam laparo. Czuję się rewelacyjnie-
jakbym dostała nową szansę.
Na laparo poszłam zw względu na zrosty,po HSG lekarz swierdził, że są w obu
jajowodach, a na laparo, że tylko na jednym i od razu je usunął. Matwi mnie
tylko jedna rzecz-mam endometriozę-taka diagnoza po laparo. Może, którejś z
was też wyszła po tym zabiegu? Jak ją się leczy???
Przeczytałam gdzieś, że zbija się ją (zasusza) środkami antykoncepcyjnymi,
ale może ktoś miał mniej dyrastyczny sposób (bo tyle zmarnowanych cykli
będzie sad((
Obserwuj wątek
    • nicol.lublin Re: Już po laparo!!! 11.06.04, 10:55
      pewnie dostaniesz coś na całkowite uśpienie hormonków na ok 4-6 mies
      taka mała menopauza smile
      ale nie martw się straconymi cyklami, bo potem będzie dużo łatwiej, szanse
      wzrosną !!!
      pozdrawiam
      ja też po takich przejściach, ale na razie bez efektu sad
      jak tam brzuszek "polaparoskopowy"???
      • Gość: evi Re: Już po laparo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 16:38
        Ach...brzucho mam wielkie jak nigdy, ale jakos sobie radzę.
        Nicol!naprawdę, aż tyle czasu potrzeba na uśpienie hormonków. czy to wogóle
        pomaga???To jest prawie pół roku, chyba zwariuję jak mam tyle czekać sad(
        • nicol.lublin Re: Już po laparo!!! 11.06.04, 17:57
          mi pomogło, niestety nie na długo, bo laparo miałam w listopadzie 2002, a w
          kwietniu 2004 mam nowe ognisko endo. ale to zawsze 1,5 roku.
          teraz chyba nie zdecyduję się na laparo tylko na same hormonki
          wracaj do zdrowia
    • malag1 Re: Już po laparo!!! 11.06.04, 15:41
      ja juz po jednej laparoskopii (konec stycznia tego roku), we wtorek druga (trzy
      miesieczna kuracja menopauza nie pomogla,mam znow cysty), wierze ze wszystko
      sie w koncu ulozy, trzeba byc przede wszystkim pozytywnie nastawionym smile))
      pozdrawiam was wszystkie i 3mam kciukismile)
    • Gość: basia Re: Już po laparo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 18:21
      evi powodzonka
      • Gość: evi Re: Już po laparo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 18:51
        Chyba zwariuję do poniedziałku!!!
        Właściwie to w szpitalu nie dowiedziałam się za dużo o tej mojej endomeriozie,
        natomiast za dużo naczytałam się teraz w necie sad(

Czy endomerioza jest aż tak straszliwa do wyleczenia???
        Może któraś z was dała sobie z nią radę???
    • Gość: cetka Re: Już po laparo!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.04, 19:49
      mam pytanie z innej strony - ile zwolnienia (urlopu?) musialas wykorzystac na
      laparo?
      • Gość: evi Re: Już po laparo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 20:41
        Z tego co wiem, to po laparo dostaje się ok 2-3 tygodni zwolnienia, ale jeżeli
        chce się więcej lub mniej to lekarz tyle wystawi.
      • nicol.lublin Re: Już po laparo!!! 12.06.04, 11:42
        mnie po prostu zapytali ile chcę zwolnienia i właśnie tyle dostałam, ale
        uważam,że 2 tygodnie w zupełności wystarczy do dojścia do siebie
        • Gość: evi Re: Już po laparo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 11:49
          Dziewczyny!!!
          Od wyjścia ze szpitala tj, od czwartku strasznie kręci mi się w głowie! Czy to
          jest efekt tego gazu, którym mnie napompowali? Kiedy to przejdzie? Czuję się
          jakbym miała jakiegoś świdra w głowie,bardzo mi to dokucza!
        • Gość: cetka Re: Już po laparo!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.06.04, 15:09
          o rany - to co powiedzialas w pracy? jesli sie nie kicha i nie kaszel, to
          pojscie na zwolnienie uwazane jest za symulanctwo. a ja nie mam ochoty sie
          tlumaczyc akurat z tych problemow zdrowotnychsad
          • nicol.lublin Re: Już po laparo!!! 12.06.04, 15:52
            ja nic nie powiedziałam. szefowa uważa się za kulturalną, więc w rozmowie
            przemyciła tylko "ja nie wiem z jakiego powodu była pani na zwolnieniu" a ja
            nic nie powiedziałam i tak już zostało. a najfajniejsze jest to, że jak pisze
            na pieczątce "oddział ginekologii" to wszyscy myślą, że to ciąża i robią
            podchody
            • Gość: evi Re: Już po laparo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 22:07
              Dziewczyny znów wam głowę zawracam, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Otóż jestem
              obecnie w 17 dniu cyklu, 5 dni temu laparo.I nie wiem czy wogóle warto
              zaczynac starania o dzieciaczka jeszcze w tym cyklu (sa one dość długaśnie-ok
              35 dni)
              Proszę, poradzcie mi!!!
              • nicol.lublin Re: Już po laparo!!! 13.06.04, 15:05
                a może pokochaj się z mężem bez specjalnych starań, dla przyjemności.
                natura czasem może więcej niż medycyna
                • Gość: evi Re: Już po laparo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:38
                  Nicol!!!Według Twoich zaleceń, w nosie mam te wszystkie wyliczanki-co ma być to
                  będzie!!!

Pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka