Dodaj do ulubionych

załamana ;(

05.12.12, 08:46
Byłam wczoraj na wizycie 14dc wcześniej przez 6 dni brałam po 3 tabletki dziennie clostybegytu i 3 szt zastrzyków bravelle i co się ku... okazało sad że pęcherzyki nie rosną że estradiol w opłakanym poziomie 20 sad ja pierdziele co się ze mną dzieje nie reaguje już nawet na taką dawkę leków. Teoretycznie może być problem w mojej głowie...
jestem załamana... lekarz mówi o laparoskopii bo moje amh po ostatniej operacji w lutym 2012 nie spadło nadal jest powyżej 8 i ciężko się stymuluje. Powiedział jeszcze o wyhamowaniu przysadki - czyli ta sama procedura jaką stosuje się przed in vitro po 3 zastrzyki dziennie - koszt ok 3tys za same leki a efekt w moim przypadku może być opłakany.
Nie wiem co robić boję się kolejnej laparoskopii ale z drugiej strony nie chce się poddawać staramy się już prawie 3 lata raz byłam w ciąży na krótko crying po tych samych lekach udało się zajść po których teraz mój organizm w ogóle nie zadziałał.
Boże ryczeć mi się chce sad
(dodam Że mam pco i endometriozę)
Obserwuj wątek
    • kavainca Re: załamana ;( 05.12.12, 11:23
      ale clo, to bardzo słaby lek...tani jak barszcz i na tym jego zalety się kończą...
      spokojnie
    • saanka84 Re: załamana ;( 05.12.12, 14:01
      hej. dobrze cie rozumie. Mam tak jak ty tez pco i tez lecze sie juz ok 2 lat i nic. Ja to nawet nie bylam w ciazy wiec nawet nie wiem czy moge byc. Tez mialam laparoskopie i tez powinnam ja miec jeszcze raz bo durny lekarz zamiast od razu usunac jajowod zrobil mi plastyke i wodniak wrocil. I w zasadzie z tego powodu nie mam juz sil starac sie o dziecko. Laparoskopia to bylo pieklo, straszny bol wewnatrz brzucha wszystkie flaki bolaly 2 tyg z zycia. Sama narkoza to bylo straszne bolesne , nie wiem co oni mi tam wszczykiwali ale chyba wczesniej zemdlalam z bolu. I dlatego mam juz dosc. Ciagly bol, nadzieje a i tak nic z tego nie wychodzi. Tak ze wierz mi ze tez jestem zalamana i najchetniej to znalazlabym sie w innym ciele i w innej rzeczywistosci. sad
      • zosia9 Re: załamana ;( 05.12.12, 16:07
        Jestem zdziwiona że przedstawiasz laparoskopie jako bardzo inwazyjną operację. Ja przeszłam dwie i żadna nie była traumatycznym przeżyciem.
        Pierwsza operacja trwała 2,5h bo miałam dermoid na 8 cm. Narkoza jest o to żeby nie czuć bólu a nie po to żeby z bólu mdleć. Miałam kilka razy w życiu.
      • adormidera1 Re: załamana ;( 05.12.12, 16:11
        sanka a jaka ty narkoze miałas???? ze bolalo??? przecież do lap robi się znieczulenie ogólne, czyli jedynie co mogło boleć to zakładanie wkłucia!!!
        • saanka84 Re: załamana ;( 06.12.12, 17:23
          to nie tak ze ja pierwszy raz mialam narkoze . 8 lat temu tez mialam i nic mnie nie bolalo wiec teraz do laparo podeszlam wogole wyluzowana. Wierzcie mi ze nie spodziewalam sie takiedo bolu to jakby z jakiegos filmu fantastycznego kiedy wszczykuja komus dozylnie jakies swinstwo. Pamietam tez bol i ze bardzo glosno krzyknelam a potem to juz wiadomo obudzilam sie po. Plus te rozchodzace sie gazy po laparo to bylo straszne. Nie wiem moze to tylko ja tak drastycznie przechodzilam ale niestety to mnie spotkalo wiec teraz mysl o drugim takim samym koszmarze jest prawie nie do przyjecia.
    • dagmara-k Re: załamana ;( 05.12.12, 18:23
      wargusia, ale chwileczke....
      1. po clo, jesli nie dziala, mozna zastosowac gonadotropiny. trzeba ze 3 cykle, zeby zobaczyc jak sie reaguje na leki, ale czasem wystarczy pierwszy, zeby wystymulowac ladna owulacje
      2. nie wiem jakie to zastrzyki przed ivf sa po 3 i kosztuja 3 tysiace !!?? jakos kolo 400zl kosztuje ten zastrzyk chyba... niech powiedza dziewczyny ktore sa niedawno po programie
      3.chyba ze masz na mysli zastrzyk ktory ma wyzsza dawke, a wystarcza na 3 miesiace to wtedy to jest koszt ok 1200-1500zl chyba. wtedy on jest z powodu endometriozy nie pcos. mysle ze warto.
      • wargusia1 Re: załamana ;( 05.12.12, 21:27
        tylko że bravelle które miałam połączone z clo które brałam w tym cyklu to są gonadotropiny i za 3 zastrzyki zapłaciłam 300 zł więc jak bym miała je brać tak jak przed in vitro to kurcze rachunek jest prosty ;/
        • endopech Re: załamana ;( 05.12.12, 22:36
          spokojnie ...ja miałam 2 operacje i jedną laparo ...nic nie bolało i moja rezerwa dobra amh 2,5 więc nie ma reguły, mam endometriozę 3/4 st więc też nie wesoło ...leki na wyciszenie przysadki ja brałam decapeptyl jeden zastrzyk na miesiąc koszt 380 zł ale są różne ...podczas programu ivf 13 pęcherzyków było 11 dojrzałych dobrej jakości ...więc na tym etapie dobra odpowiedz ale co do clo pamiętam, że kiedyś go brałam fatalny wogóle na nie go nie reagowałam estradiol miałam przy nim 22 ...to słaby lek sad , do ivf byłam stymulowana menopurem dla mnie jest idealny.
          • dagmara-k Re: załamana ;( 06.12.12, 18:12
            no nie, sa rozne leki i nie musi to byc taki koszt. jesli taki, to juz lepiej od razu robic ivf niz liczyc na jedna komoreczke, albo i nie. gdzie ty sie leczysz wargusia? w klinice? jakos dziwacznie to co opisujesz brzmi
            • wargusia1 Re: załamana ;( 06.12.12, 20:38
              tak w klinice - a co brzmi dziwacznie ?
              • dagmara-k Re: załamana ;( 07.12.12, 08:19
                totalnie nie rozumiem tej ceny ani doboru lekow. jest wybor roznych gonadotropin. jak wyzej ktos pisal ten zastrzyk na endometrioze tez nie musi byc taki "cenny"
                • wargusia1 Re: załamana ;( 07.12.12, 21:57
                  kurcze ja tego zastrzyku nie dostaje ze względu na endometrioze tylko że nie pracuja mi jajniki a niski estradiol 20 w 14 dniu cyklu przy zastrzykach to chyba nie żadna rewelacja
          • adormidera1 Re: załamana ;( 07.12.12, 08:12
            a jaki ma być estradiol jesli clo to lek antyestrogenowy?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka