ja_bede_mama 19.10.14, 12:45 Cześć dziewczyny! Zakładam nowy wątek dla podchodzacych do in vitro w listopadzie. Trzeba sie wspierać Ja idę długim protokołem, teraz juz 10 dzien gonapeptylu leci Za 5dni zaczynam właściwa stymulację) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman00 Re: In vitro listopad 2014 27.10.14, 14:29 Hej! Ja również przygotowuje się do in vitro. Idę protokołem krótkim. Dziś 27dc, czekam na okres od 2dc będę stymulowana gonalem 150 A jak u Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 27.10.14, 19:43 Jest nowy wątek " ivf listopad" dla listopadowych prób. Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 29.10.14, 19:55 Cześć dziewczyny, Fajnie, że tu jesteście Ja też idę krótkim protokołem. Biorę Puregon od 3 dnia cyklu ( 200 j.m.) plus od 5go dnia Menopur ( 75 j.m.). Dziś miałam 1sze USG. 5 pęcherzyków w prawym jajniku plus 3 w lewym. Następne USG za 2 dni. Stres niesamowity... A co u Was nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 31.10.14, 12:35 Cześć wszystkim listopadowym Ja jestem po sierpniowo-wrześniowym, a teraz w listopadzie wracam po pierwszego pingwinka. W sumie mam je 3 i liczę na to, że któryś zechce z nami zostać Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 31.10.14, 14:15 00frezja00, widzę, że my w tej samej klinice Napisałam w stopce USK a nie Artemida, bo sam zabieg robią w USK i moje pingwinki też tam zimują. U kogo w Artemidzie się leczysz? Ja jestem pacjentką prof. Wołczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
00frezja00 Re: In vitro listopad 2014 31.10.14, 14:55 Hej zielona A ja jestem u dr Pierzynskiego (B.zadowolona) u mnie sytuacja trochę zawila bo mieszkam w uk . Stymulacje tez zacznę tutaj , mam rozpisane leki i wizyty u dr -ktora jest jakaś znajoma mojego doktorka. Od 10 dnia cyklu juz będę w Białymstoku . Ale to dopiero w grudniu . A ty do crio podchodzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 31.10.14, 15:18 Tak, niestety świeży się nie utrzymał i nie doczekałam nawet do testu. Wszystko szło gładko, 12 pobranych jajeczek, z czego 10 dobrych, 6 zarodków, z czego 4 dobre a 2 się wolniej rozwijały, ale po hodowli do 6 doby nie dały rady. Teraz jestem umówiona z prof. na telefon w 12 dniu następnego cyklu, czyli w drugiej połowie listopada i dowiem się co dalej. Podobno przy crio podają blastocysty w 5 dobie po owulacji, ale dokładnej daty jeszcze nie znam, bo na razie czekam na @. Tym razem żadnych leków brać nie muszę, tylko standardowe witaminki. Ja byłam w Białymstoku na pierwszym usg w 11 dniu cyklu, w 16 miałam punkcję i 5 dni później transfer. Ja mam do Białegostoku ponad 700 km i myślałam, ze to daleko, ale widzę Ty masz jeszcze lepiej z tym, że paradoks polega na tym, że łatwiej czasami dostać się z UK samolotem, niż z drugiego końca Polski naszymi dróżkami Czym Cię stymulują? Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 02.11.14, 19:15 Dziewczyny, Mam punkcję we wtorek a tu przeziębienie jakieś nadchodzi. Boję się, że wszystko może przepaść 00FREZJA00, nie myślałaś o tym, aby w UK podejść do IVF, jeśli oczywiście mogę zapytać? Ja też tam kiedyś mieszkałam i tam jeździłam do kliniki w Londynie. Po dzisiejszym USG wychodzi na to, że mam tylko 5 pęcherzyków Oby to wystarczyło Najgorsze to będzie to czekanie na test!! Ale dobrze, że tyle Was tu jest Pozdrawiam przyszłe mamusie i piszcie co u Was Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 03.11.14, 09:32 Mnie atakowało przeziębienie przed transferem, ale dwa dni leżałam w łóżku i faszerowałam się witaminami, czyli cytryna, papryka i maliny oraz rutinoscorbin wszystko w dużych ilościach. Zadziałało i w dzień transferu miałam już tylko lekki katar. Według mnie, jak nie będziesz bardzo chora, nie będziesz miała gorączki, to będziesz miała punkcję. Co do ilości jajeczek, to na pewno większy komfort daje świadomość, że jest ich dużo, ale tak naprawdę wystarczy przecież jedno zapłodnione, żeby była ciąża, więc głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2012 Re: In vitro listopad 2014 04.11.14, 17:14 Hejka staraczki!! ja miałam wczoraj transfer ,mam juz syna z IVF a teraz podeszłam do programu rządowego i ogolnie dużo gorzej zniosłam wszystko nie wiem czemu tak było bo w sumie stres był mniejszy ,ale miałam okropne bole głowy i też złapałam przeziębienie jednak na ulotce genopeptylu piszą o takich skutkach ubocznych więc trzeba bylo to przetrwać pozdrawiam was i trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 04.11.14, 19:45 Hej, Janek-2012- trzymam kciuki. Ja podobnie jak Ty też mam synka z ivf, teraz załapaliśmy się na refundację. Za 1szym razem szłam długim protokołem i lepiej to zniosłam a teraz tragedia!! Dziś punkcja za mną a transfer najprawdopodobniej w niedzielę. Daj znać jak testowanie. Moje przeziębienie już lepiej, najadłam się czosnku i do tego mleko z miodem oraz herbatka z sokiem malinowym. Dałam radę No i co u reszty? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2012 Re: In vitro listopad 2014 04.11.14, 22:48 hejka jakbym czytala o sobie tez leczyłam sie czosnkiem i goracym mlekiem z miodem a tu sie okazuje ,ze w moim przypadku niepotrzebnie bo genopeptyl na ulotce pisze może powodować objawy zapalenia gardla a przy tym najlepiej odstawic gorace napoje pic najlepiej letnie i nawilżać śluzówke gardła a miód niestety ją wysusza o czym niewiedziała a ile ja nawalczyłam z tym gardlem a wystarczyło kupić sprey nawilżajacy do gardła polecam!!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 10:19 Na szczęście to już u mnie przeszło więc koniec leczenia Ale niestety dostałam wiadomość z kliniki, że tylko 2 zarodki nadają się na chwilę obecną do transferu (transfer w piątek). Miałam nadzieję, że troszkę będzie więcej Janek a ty w której dobie miałaś transfer? Bo ja za 1szym ivf w 5tej. Teraz będzie w 3ciej. Oby te 2 przetrwały do dnia transferu... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 11:28 Cześć dziewczyny Z tego, co zrozumiałam udało Wam się poprzednio za pierwszym razem i nie macie doświadczeń z criotransferem. Dobrze mi się wydaje? Bo ja właśnie w tym miesiącu chyba zdobędę takie doświadczenie w moim bogatym staraniowym życiorysie i chciałam się czegoś więcej dowiedzieć od jeszcze bardziej doświadczonych Gdzie się leczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 12:06 Zielonaeva, ja powiem szczerze , że nawet nie wiem co criotransfer oznacza. Może mnie wprowadzisz ? Ja miałam to szczęście, że udało mi się za 1szym podejściem i tak naprawdę tylko 1 zarodek przetrwał 5 dni i to akurat był mój synek Tak więc wiem, że nie ilość się liczy a jakość ale jakoś fakt, że mam teraz tylko 2 zarodki, które jeszcze muszą przetrwać do piątku, trochę jednak to martwi Ja leczę się w klinice Parens w Krakowie. Nie wiem co o tym miejscu sądzić. Ja jestem ogólnie zadowolona. Nie mam wymagań, chcę tylko dzidzię Różne opinie na temat tej kliniki krążą w necie no ale zobaczę na sobie A Ty gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2012 Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 12:11 Ja 4 lata temu i teraz podchodziłam w gdańsku w invicie wtedy za wszystko płacilismy tym razem objął nas program ministerialny.Tak udało mi sie za pierwszym razem cała procedura poszła bardzo gładko w marcu pojechałam na pierwszą wizyte a 16 maja miałam już transfer miałam 6 komórek jednak ostatecznie zostałam z dwoma z czego jedno się zagniezdziło i teraz siedzi obok i ogląda bajkę !! ) Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2012 Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 12:14 w obu przypadkach było tak samo w srode miałam pik-up a w poniedziałek transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 12:29 Criotransfer to po prostu transfer mrożonego zarodka Mam 3. Miałam 6 zapłodnionych komórek, z czego 4 zarodki dały radę. Pierwszy się nie przyjął, a podobno był dobrej jakości. Czytałam, że nie ma reguły: czasami przyjmuje się gorzej rokujący zarodek a ktoś, kto ma dużo wysoko klasyfikowanych zarodków nie zachodzi w ciążę i lekarze nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Pewne jest, że wystarczy 1 do szczęścia i to na Waszym przykładzie się sprawdza. Leczę się w Artemidzie w Białymstoku. Niestety każdy etap in vitro to stres. Wcześniej się denerwowałam czy zareaguję na stymulację, później ile mi pobiorą zdrowych komórek, czy się zapłodnią, czy będą się prawidłowo rozwijać i te wszystkie etapy szły gładko. Po transferze najgorszy stres oczekiwania i zawód. Teraz z kolei stresuję się czy moje zarodki przeżyją rozmrażanie. Oszaleć można Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 14:20 No właśnie, każdy etap to stres!! I to jest najgorsze. Stymulacja, punkcja, transfer, testowanie.....Idzie oszaleć! I nie ważne ile razy się to już przechodziło, zawsze stresuje Trzymajcie się jakoś! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocka_marta Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 19:24 Witam, pierwszy raz podchodzę do in vitro i bardzo się stresuję. Jestem na 8 dniu stymulacji menopurem 75 i gonalem f 75 oraz biorę cetrotide. Na ostatniej wizycie została ustalona punkcja na sobotę a następna wizyta kontrolna jest jutro. Boję się przestymulowania i samej punkcji bo nigdy nie miałam do czynienia z takim zabiegiem ani nawet z narkozą. Czytam wasze posty na forum by dodać sobie otuchy i odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 05.11.14, 22:41 Cześć Dużo masz pęcherzyków? Ja akurat bardziej bałam się, że będę miała mało jajeczek do pobrania, niż przestymulowania. Chyba nie jest to aż takie częste. Stały monitoring, badanie estradiolu i usg jest po to właśnie, żeby lekarz mógł tak dozować leki, aby uniknąć hiperstymulacji. Nie martw się tym Punkcji też się bałam, bo nigdy wcześniej nie miałam narkozy, ale okazało się, że strach ma wielkie oczy. Siadłam na fotelu, pan anestezjolog wstrzyknął mi coś i zapytał jak się czuję. Powiedziałam, że właśnie jakoś dziwnie się czuję, na co on mi powiedział "no to dobranoc" po czym obudziłam się na szpitalnym łóżku. Niezła faza M. powiedział mi, że przywieźli mnie na wózku i kazali mu położyć do łóżka a ja coś chciałam powiedzieć, ale wychodziło mi jedynie niezrozumiałe bebłotanie. Oczywiście nic z tego nie pamiętam. Bardzo bolał mnie brzuch, więc podano mi kroplówkę z czymś przeciwbólowym. Jeszcze zanim zeszła do końca przestało boleć i całkowicie się wybudziłam. Wstałam, ubrałam się i poszliśmy do domu. I tyle Później, jak już lek z kroplówki przestał działać, znowu zaczęło boleć, ale nie był to mocny ból, więc już nawet nie brałam żadnych tabletek. Miałam też plamienie. Ogólnie po punkcji jest się obolałym, bo jednak muszę się tam wkłuć i to nie jest obojętne, ale dla mnie nie była to żadna trauma, naprawdę. Później się sama z siebie śmiałam, że niepotrzebnie tak wcześniej panikowałam. Następnego dnia poszliśmy na długi spacer i już nic mi nie dolegało. Cieszyłam się, że znowu się mogę swobodnie poruszać, bo jak miałam wcześniej w brzuchu tą hodowlę pęcherzyków to chodzenie nie było przyjemnością Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocka_marta Re: In vitro listopad 2014 06.11.14, 21:14 Hej po dzisiejszej wizycie wiem ze mam 7 pecherzykow i lekarz powiedzial ze nic nie wskazuje na przestymulowanie i zeby sie martwic. Zaraz robie zastrzyk z ovitrelle a w sobote punkcja. Dzieki za slowa otuchy dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 06.11.14, 10:57 Kurcze, jak ja sobie pomyślę jak się stresowałam przed punkcją to teraz śmiać mi się chce. Dobrze, że podają narkozę to nawet nie wiesz kiedy będzie po Ja miałam 1sze in vitro w Anglii i tam tylko podają jakiś lek ogłupiający. Zapewniali mnie,że nic nie będę kojarzyła i czuła a tu masz...ocknęłam się na fotelu jeszcze podczas zabiegu. I to bolało! Nie bój się. Mówi Ci to największa panikara, którą zawsze wszystko boli Ja jestem 2gi dzień po punkcji i odczuwam troszkę jajniki ale to jest do wytrzymania nawet bez leków. Głowa do góry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2012 Re: In vitro listopad 2014 06.11.14, 18:01 Witam kochane! betka w piatej dpt 2,68; E 23269'00; progesteron 17,06 Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 06.11.14, 19:50 witam ja udzielam sie na forum sierpniowo/wrzesniowe in vitro 2014 cz.2 ale postanowilam ze sie odezwe tutaj.. ja wczoraj mialam criotransfer mrozaczka ,teraz odpoczywam na L4 ,niestety to był moj ostatnio mrozaczek mialam 2 Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 07.11.14, 09:19 janek, gratuluję pozytywnej bety i trzymam kciuki za poprawny przyrost justys napisz mi proszę jak wyglądało u Ciebie przygotowanie do crio: czy miałaś monitoring owulacji? brałaś jakieś leki? Mój lekarz kazał zadzwonić do siebie w 12 dniu cyklu i brać tylko witaminy. Nie wiem więc jak to ma wyglądać, a interesuje mnie najbardziej kiedy każe mi przyjechać do Białegostoku, bo muszę to ogarnąć logistycznie - praca, wolne, podróż (a mam dość daleko). Wiem, ze co klinika to inne zasady, ale może chociaż troszkę będę mądrzejsza Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 07.11.14, 10:37 zielonaeva ja zawsze jechalam na usg 15 dc ,pozniej lekarz wyliczal kiedy criotransfer ,przewaznie mialam 19 lub 20 dc. Od usg brałam luteine i duphaston (teraz przy drugim crio) i sama od siebie kwas foliowy i nic pozatym. I pozniej po crio mam betowac 14dpt ,tym razem lekarz mi dolozyl leki encorton i clexane. A teraz se odpoczywam na L4 w domu . Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaeva Re: In vitro listopad 2014 07.11.14, 11:07 dzięki kochana, trochę mi się rozjaśniło Widzę, że są różne szkoły na sprawdzanie wyniku: jedni testują od 5 dpt, inni od 10 a jeszcze inni po 14. Mi mówiono na początku, że test po 14 dniach, ale miałam transfer blastocysty, więc doczytałam sama, że mogę wcześniej. 8 dpt dzwonił już do mnie profesor i kazał zrobić betę 10 dpt. Niestety, 9 dpt pojawiła się @, ale wynika z tego, że zależy ilu dniowy jest zarodek. Powodzenia! Trzymam kciuki za pozytywną betę Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2012 Re: In vitro listopad 2014 07.11.14, 19:53 Dzięki za wsparcie byle do poniedziałku lekarz kazał przyjmować 3*4 pod jezyk i dopochwowo luteinke i 3*2 estrofen takze narazie schemat taki sam z tym ,że 4 lata temu mialam w piatej dobie ciut mniejszą betke przy dwóch pięciodniowych zarodkach Ogólnie czuje sie narazie dobrze najgozej wspominam pikup ale to przez to ,ze bardzo wymiotowałam po narkozie i miałam cisnienie 150/200 i troche panikowaly panie na oddziale ale ja taki nerwus wiec to pewnie dlatego ,ogólnie nie ma czego sie bac strach ma wielkie oczy wtedy i teraz powtarzałam sobie ,że jezeli teraz nie poradze sobie z tym to jak tu przetrwac porod ! My matki te przyszłe i te obecne mamy w sobie wielkie pokłady ukrytej siły tylko musimy w to uwierzyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.aa23 Re: In vitro listopad 2014 09.11.14, 22:51 Witam, jestem tu nowai z uwagi na Wasza wiedzę mam do was pytanie... podchodze do in vitro ze wzgledu na czynnik meski plemniki z biopsji 5.11 mialam transfer, 3dpt robilamwyniki hormonow i wyszly tak: beta 1.9; estradiol 1292 progesteron 17.56. czy to zle? Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 09.11.14, 23:22 agnes mialas transfer jak ja ale mi nie kazano robic zadnych badan..kiedy testujesz ? dziewczyny czy ktoras z was po trasnferze miala przepisany encorton i clexane...? jak efekty tych leków? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.aa23 Re: In vitro listopad 2014 10.11.14, 00:05 mi kazalo zrobic 3 weryfikacje- 3 dpt, 6 dpt i 9 dpt. juz 6 dpt ma byc wiadomo czy zagniezdzil sie zarodek. a Ty kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 10.11.14, 11:22 ja zadnych weryfikacji nie musze robic. ja mam testowac 14dpt i tak zrobie wiec 19.11. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2012 Re: In vitro listopad 2014 10.11.14, 16:38 Witam agnes niewiedziałam ze weryfikacja w 6dpt potwierdzi zagniezdzenie,nie smiało powiem dziś 7dpt 88,55 betka!! Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 10.11.14, 19:57 janek taka betke mialas w 7dpt czy teraz betowałas... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 11.11.14, 10:04 hej ja tu u was nowa, ale na innych forach już od dawna w mojej klinice też są 3 werifikację BHCG i w zależności od wyniku bierze sie ovitrelle w dawce 1/5 , z tym że pierwsza świeżaczka jest dopiero w 7dpt , oby teraz zaskczyło, dziś biorę ostatnią tabletkę antyków , czekam na okres i zaczynam zastrzyki ! powodzenia w testowaniach Odpowiedz Link Zgłoś
dagmun Re: In vitro listopad 2014 10.11.14, 20:04 Cześć dziewczyny.Od jakiegoś czasu czytam forum i stwierdziłam że czas najwyższy się do was odezwaćMam stwiedzoną endometriozę I stopnia, niską rezerwe jajników a mój M oligospermie. Dziś miałam robioną punkcję i pobrano 6 jajeczek.Mam wielką nadzieję że większość z nich się zapłodni i będą się prawidłowo rozwijać.W środę będę wiedzieć kiedy mam mieć transfer.Okropne jest to czekanie.Teraz siedzę i się zastanawiam czy coś z tego wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 13:58 Czesc dziewczyny od jakiegos czasu was podgladam i dzis zdecydowalam sie napisac gdyz jestem załamana...Dzis zrobilam bete hcg w 8 dpt <1,2 ;-(nie mam juz chyba szansy prawda?Mialam podany zarodek 3-dniowy to moje drugie rzadowe podejscie in vitro w Gamecie Rzgów...jestem zrozpaczona musze powtorzyc beta hcg w 10 dpt czyli w piatek ale mysle ze to tylko formalnosc..dziewczyny podpowiecie cos bo ja juz nie mam siły;-( Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 14:18 dodam ze wlasnie zaczyna pobolewac mnie brzuch jak na okres i przy podcieraniu pojawila sie krew ze śluzem;-(czyli juz chyba po wszystkim ....;-(Odezwijcie sie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 14:25 Hej, soni-c 123 ja też w.gamecie w rzgowie i 10 dpt też nic! Beta 0.1 mam jednego mrozaczka ale czy to że ty miałaś np betę 1.2 to znaczy że coś zaskoczyło czy jak to jest... Ja odstawiłam luteine i tak mnie jajnik boi dziś że nie idzie wytrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 15:09 julla88 podobno beta <1,2 nic dobrego nie wróży...do tego boli mnie brzuch jak na okres i jednorazowo z godz temu sluz z domieszka krwi patrzec tylko jak pojawi sie okres wiec czuje ze nawet nie doczekam na powtorke bety do 10 dpt;-(czytam na innych forach,ze moze to byc zagniezdzanie sie zarodka w 8 dpt...ale watpie(tonacy brzytwy sie chwyta)Tez mam tylko jednego mrozaczka blastusie..ale dzwonilas do Kliniki z informacja i kazali ci juz leki odstawic? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 16:48 soni- przykro mi ale następnym razem się uda ! jak widać w opisie mam długą drogę za sobą , obecnie szykuję się do 2 nfz podejścia i jeno było priv , no ale w końcu musi paść na nas!!! od ponad roku siedzę na forach i wiele dziewczyn po wielu latach zachodzi, lub za pierwszym podejściem ... każda z nas róznie, po pierwszym nieudanym ivf rozpacz totalna !!!!!! dlaczego ja , ie jestem 100% kobietą itd... po drugim to samo, po trzecim już nawet łezka mi nie popłynęła, dałam se pół roku aby od tego odsapnąć, a potem głowa do góry , cycki do przodu i walczymy z mężem dalej, wiem że w końcu mi się uda, zgłosiliśmy sę nawet do ośrodka adopcyjnego i po tej wizycie bardzo mi ulżyło, wyluzowałam i nabrałam sił, bo wiedziałam że i tak w końcu zostanę mamą Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 17:28 dzieki za dobre słowa....wiem ze to jest juz raczej porażka ale dopóki nie ma okresu to tli sie jeszcze we mnie nadzieja...teraz to drugie podejscie a trzeci transfer boli ale napewno nie tak jak za pierwszym drugim razem....Myslisz ze juz nie mam szans w tym cyklu?wiem wiem chcialabym uslyszec oczywiscie ze jest ze nic straconego ale sama w to nie wierze..ech niesprawiedliwe to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmun Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 18:57 Dziś się dowiedziałam że nie będę miała transferu.Okazało się że z 6 jajeczek żadne nie było dobre.Jestem załamana, nie sądziłam że na tym etapie zakończy się pierwsza próba.Jutro mam wizytę u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 20:08 dagmun bardzo mi przykro ...ja natomiast super reaguje na stymulacje wszystkie komorki prawidłowe zarodki wszystkie najlepszej jakosci a co z tego....jak za kazdym razem konczy sie niepowodzeniem;-(to wszystko jest takie ciezkie i trudne do zrozumienia dlugo bym mogla pisac na ten temat ale nie bede smecic i wylewac zali bo kazda z nas przezywa tu swoje zyciowe radości jak i tragedie;-(ale wiem jedno nie mozna sie poddawac... Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 13.11.14, 10:11 dagmun bardzo bardzo mi przykro ,ściskam mocno. Wiesz też sie obawiałam tego na początku,miałam pobranych 9 pęcherzyków. Czekałam jak na szpilkach na telefon,gdy w koncu zadzwonil dowiedziałam sie ze udalo sie zaplodnic 5 zarodkow ,ale tez sie balam ze zaden nie dotrwa do transferu ,ale sie udalo bylo 5 nadal w dniu transferu ,jeden mi podali, a 2 udalo sie zamrozic ,5.11 mialam criotransfer z ostatniego mrozaczka ,teraz czekam na bete ktora bede robic za tydzien w srode. Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 19:15 gocha770- korzystając z Twojego doświadczenia mam pytanie chyba że ktoś inny mógł by mi pomóc. Czy po negatywnej becie czyli 0.1 to już chyba mogłam odstawić luteinę ?! bo teraz się zastanawiam czy to nie trzeba stopniowo czy coś?! bo jak ją brałam do 10 dpt to nic nic mnie nie bolało , a dziś jajnik jeden tylko strasznie mi dokucza kłuje , czy pulsuje coś w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 20:03 julla88 z tego co wiem to w Gamecie oficjalnie robi sie w 11dpt u nich lub prywatnie,jesli na własna ręke robisz beta hcg wtedy dzwonisz do swojego lekarza lub do pan z recepcj(one kontaktuja sie z lekarzem)i i podejmuja decyzje.Ja nie mialam takiego problemu bo zawsze do 11 dpt dostawalam okres pomimo brania lutki...ale jak pytalam lekarza to mowil ze po negatywnej becie od razu odstawiamy wszystkie leki i okres powinien pzryjsc do 7 dni..hm ale moze odpisze ci jeszcze ktos bardziej doświadczony..ja sama w obecnej sytuacji tez nie wiem co mam za bardzo robic bo mam coraz wiesze bole jak na okres a biore jeszcze leki...jut jak mnie zaleje to odstawiam i dzwonie do kliniki co dalej i kiedy moge wrocic po mojego jednego ostataniego mrozaczka Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 20:29 no ja też dzwoniłam, ale żeby się zapytać jak to wygląda teraz, tzn. jak szybko mogę przyjechać po mrożaczka i jadę w sobotę na konsultację z lekarzem. Mój też niby był takiej dobrej jakości a jest klapa! Drugi był słaby a jednak dotrwał do mrożenia, wiec moja cała nadzieja w nim no a o lekarstwa się nie zapytałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 20:48 dagnum bardzo mi przykro że nic nie masz smutno jeśli chodzi o odstawianie leków to też zawsze dzwoniłam i kazali mi je odstawić , nawet jak był to 8-9 dpt a beta była marna .... fajnie że walczycie dalej, a kliniki od kąd wdzedł NFZ to mająf ajne promocję aby zatrzymać tych co się nie kwalifikują, ja sama z takiej skorzystałam raz , trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 20:51 julla88 twoja historia przypomina mi moja...mój tez byl niby najlepszy A8 a ten co przetrwal tez byl gorszej jakosci dziwne to wszystko...ja tez lada dzien bede dzwonic do kliniki co dalej.Mowie ci jezeli chodzi o luteine to napewno odstawiasz od razu wszystko i czekasz na krwawienie miesieczne,moze bolec bo po tej calej stymulacji punckcji itp organizm wariuje.Ja mialam pobrane 19 komorek z czego 18 bylo prawidlowej budowy niestety zniszczyli 12 i zostawili tylko 6 z czego 5 sie zaplodnilo....nie mato jak ministerialny.....ech Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 21:05 dziękuję , za odpowiedź ja jeszcze nie orientowałam się ile kosztuje w chwili obecnej prywatne podejście ale domyślam się że ceny spadły na szczęście ,mam nadzieje że nie będzie takiej potrzeby aby się dowiadywać hyhy ja miałam 7 komórek ale tylko dwie się zapłodniły nie wiem czym to idzie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 12.11.14, 21:53 Cześć, trochę mnie tu nie było ale źle się czuję po wszystkim. Właśnie czekam na testowanie. Jeszcze 6 dni ale najgorsze jest to, że mam mdłości ( na pewno nie ma to nic wspólnego z ciążą na tym etapie), bardzo bolą mnie jajniki i ból podbrzusza...Ktoś zasugerował, że mogą to być przestymulowane jajniki. Czy któraś z was to przechodziła? Tym, którym się nie udało- jestem z wami dziewczyny!!! Nie wolno się poddawać, głowa do góry kochane! Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 13.11.14, 10:15 olafon.m To testujesz 18.11? ja testuje 19.11 ,tez juz sie ne moge doczekac...ale co ma byc to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 13.11.14, 11:21 justys8782, a kiedy miałaś transfer? ja w piątek ale zarodek 3 dniowy bo tylko 2 miałam nie wiem dlaczego tak to wyszło no ale lepsze 2 niż nic. Zarodek był nie najlepszy ale dobry. A mam wrażenie, że już minęło tylleee czasu od transferu pozdrawiam Ktoś tu jeszcze testuje na początku następnego tyg? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 13.11.14, 18:53 dziewczyny trzymam kciuki za testowanie, owocnej bety zyczę buziole : Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 13.11.14, 19:03 julaa88- i jak sie dzis czujesz?u mnie mega bol brzucha ale okresu brak dzwonilam do kliniki odstawilam leki jutro do nich jade dowiedziec sie co dalej...pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.aa23 Re: In vitro listopad 2014 13.11.14, 20:27 Dziewczyny 7 dpt beta 93,5....czy to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 13.11.14, 20:51 bardzoooo dobrze!!!!!!!!moja w 8dpt wynosila <1.2 ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.aa23 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 12:29 dzis 10 dpt i wynosi 471....to tez dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 08:29 sonic-c123 ogólnie lepiej .... okres już się rozkręciła normalnie, ja mam jutro wizytę dam znać co powiedział lekarz była bym wdzięczna jak Ty też dała byś znać a powiedz u kogo się leczysz? wczoraj rozmawiałam z dziewczyn która też leczy się w Gamecie i też się jej nie udało, lekarz powiedział że przy następnym podejściu zrobią jakieś dokładniejsze badania komórek jajowych czy są prawidłowe , tylko że ona musi zaczynać od pocztku dopiero za 3 miesiące masakra!!! ja się zastanawiam jak wygląda sytuacja przy mrożaczku .. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 09:07 julaa88-ja mialam jechac dzis do lekarza bo wczoraj mega bóle na okres i lekkie plamienie wiec bylam pewna ze to okres a dzis nic zero boli zero plamienia itd wiec wizyta odwolana mam czekac na okres i wtedy zadzwonic.Juz ci mowie jak sparawa ma sie z mrozaczkiem bynajmniej u mnie....teraz jak dostane miesiaczke to od 3 dnia cyklu 3*1 estrofem w 11-13 dniu cyklu usg czy endometrium jest ok i jesli wszystko jest dobrze to transfer w 14 dc ale z tego co wiem to nie raz kaza cykl odczekac...kurde nie wiem co jest z ta Gameta tez rozmawialam z taka dziewczyna w klinice i podchodzi juz 3raz do in vitro i nic lipa....a twoje to pewnie 1 podejscie? Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 12:26 No ja się cieszę że jutro do lekarza bo jak też będę musiała brać coś od 3 dc to jutro mam już 2 dc, ja też nie wiem ale wydaje mi się że to nie zależy od kliniki procedura niby ta sama, tylko że jak czytam u innych dziewczyn to one biorą sporo innych leków a ja tylko luteina ..... a na co ten estrofen? to zastrzyki czy tabletki? a powiedz mi to Ty byłam na wizycie czy konsultacja tel? Moje to jest 1 podejście , a twoje ? od lekarzy u których się wcześniej leczyłam nawet w Poznaniu słyszałam same dobre opinie na temat Gamety, znam też dwa przypadki udane ale też zadrugim razem. NO TERAZ TO MUSI SIĘ NAM UDAĆ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 12:28 Sorry za te literówki ale moja klawiatura jest jakaś dziwna hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 14:46 Cześć, Julka i Soni_c mam do WAs pytanie czy kilka dni po transferze tez miałyście silne bóle brzucha? Ps. Tez jestem ze Rzgowa i mam nadzieje, ze w tym przypadku prawo serii nie obowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
dagmun Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 16:04 Justys8782, 3mam kciuki za Ciebie,wierze ze tym razem się uda i spełni się Twoje marzenieW moim przypadku okazało się że leki zostały źle dobrane tzn lekarz wybrał mniejsze zło.Brałam dexamet. ( sterydy) i one spowodowały że komórki przypominały bardziej plaster miodu niż komórkę. Teraz czekam na @ i zacznie się długi protokół. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 16:01 julla88-Tez slyszalam ze Gameta jest dobraja nie leczylam sie nigdzie indziej dlatego nie mam porownania.A estrofem sie na ladne endometriumja tez bralam tylko luteine i to jest moje drugie podejscie.Pierwsze tak samo dwa transfery jeden ze swiezynka drugi mrozaczek blastusia i klapa.Mam nadzieje ze teraz ten moj bobofrucik ktory na mnie czeka bedzie tym jedynym ja_bede_mama-tak mnie bolal bardzo brzuch w 3-4 dobie po transferze podobno to dobre objawy ale w moim pzrypadku niestety nie;-(za ciebie natomiast trzymam kciuki.Kiedy betujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 16:17 Te bóle brzucha, pomimo tego, ze uciążliwe dają nadzieje, ale widać, ze nie zawsze wychodzi. Niby 23.11 powinnam robić, ale nie wiem czy wczesniej nie zrobię czy sie odważę Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 16:50 Dziewczyny jeśli moge zapytać jaki jest u Was w powód przystąpienia do ivf? U mnie czynnik jajowodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 17:26 agnes.aa23- gratulację, świetna beta !!! co do reszty , dziewczyny w końcu i u nas zaświeci słońce, ja nadal czekam na @ , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 18:04 u mnie tez czynnik jajowodowy...dwa razy zaszlam naturalnie w ciaze...pierwszy raz poronienie samoistne drugie ciaza pozamaciczna-usuniecie prawego jajowodu...w ost chwilach trafilam do szpitala ale to juz inna bajka...i teraz walcze i jakos średnio wychodzi...;-( gocha770- tez w to wierze ze kiedys zaświeci słońce choc na dzien dzisiejszy to trudne..ciezkie to wszystko ale musze znowu sie pozbierac przy nadzieji trzyma mnie moj mrozaczek Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 21:15 A u mnie też najprawdopodobniej czynnik jajowodowy. A mianowicie ja byłam młodsza lekarze byli na tyle ,,kompetentni''!!!! że nie potrafili zrobić usg jajników , gdzie jeden się w końcu pofatygował i okazało się że mam torbiele na jajnikach tylko operacja, a że już był taki stan zapalny to usunęli mi jeden jajowód, później znowu torbiel ale jakoś po tabletkach sama zniknęła, później polip znowu tzw. czyszczenie! następnie ciągły problem z miesiączkami ( powód nieznany) ciąża ni z tąd ni z owąd ! niestety poronienie(prawdopodobnie pozamaciczna) znowu czyszczenie ....To by było na tyle.. Wszystkie badania inne hormony AMH i nasienie w porządku , endo też zawsze ok , więc może po prostu zrosty ?! jestem po pierwszej nieudanej próbie, został jeden maluszek na zimowisku i w nim moja cała nadzieja Damy rade dziewczyny! MUSIMY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 14.11.14, 21:33 Julla no to ja bardzo podobnie, z wyjątkiem tego, ze nigdy nie byłam w ciąży. Mam nadzieje, ze te zrosty jednak pozwolą nam zdrowo donosić ciąże... Tez mam jednego mrozaczka, ale zamierzam go odebrać dopiero za dwa lata! A co! Teraz musi sie udać. Daj znac jak bedziesz po wizycie, co i jak. Kiedy bedziesz zaczynała i czy trzeba brać jakieś leki. Chyba mamy tego samego lekarza PR. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie, i żebyś nie musiała tyle juz zapierdzielac do tej Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 11:34 julla88-Daj znac jak po lekarzu!u mnie okres rozkrecil sie na dobre we wtorek jade do kilniki.Ja tez lecze sie u PR Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 13:03 ja_bede_mama-Trzymam za Ciebie mocno kciukasyTobie musi sie udacczuje to Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 13:31 soni będzie dobrze, agnes -świetny wynik !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 13:35 mam koleżankę 3 ciaże poroniła, w ciągu 2 lat, obecnie jest mamą dwóch łobuzów - 4 latka i 1,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 14:02 gocha770-takie historie daja nadzieje? ty jestes w trakcie stymulacji czy przed? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 14:03 TAKIE historie daja nadzieje!!!!!mialo byc a nie ze znakiem zapytania Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 15:06 Soni_c skoro ty tez jesteś u PR to ja juz nie moge nawalic bede robiła wszystko zeby kochanemu panu doktoru nie obniżać statystyk) Tez jesteś juz umówiona na wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 15:29 ja bede mama-tak od 3 dc cyklu czyli od pon mam zaczac brac estrofem i we wtorek przyjechac na wizyte po karte do stymulacji i recepte po estrofem bo mi nie starczy;-/no niezle wszystkie jestesmy u tego samego lekarza PRwiec w Tobie nadzieja zeby PR nie pogryzl z nerwow paznokci a swoja droga to UWIELBIAM GOpomimo troche specyficznego humoru a ja czekam z niecierpliwoscia na wiesci od Julii88 jak po wizycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 15:57 Jestem ! a więc tak od jutra też ten estrofen , pomiędzy 24a26 na usg i termin tansferu jak wszystko będzie ok i od usg jeszcze ten duphadson czy cos takiego hehe , ogólnie porażki nie tłumaczył tylko powiedział że na tamtą chwilę tamten zarodek był super co potem się stało ? nie wiadomo, ale mrożaczek którego mam widocznie jest silny skoro dotrwał do mrożenia , tylko si boję żeby było wszystko ok po rozmrożeniu ...... MUSI BYC DOBRZE!!!! ale się i tak będę martwić i fajnie że to jest ciągle liczone do pierwszego podejścia oby ostatniego ..... aha dziewczyny brałyście już wcześniej ten estrofen ?! kurde jak czytałam ulotkę to jest dla kobiet po menopauzie i coś w podobie długa ta ulotka że aż się wystraszyłam a mam brać 3x1 bo to moje opakowanie to te tab są w kółeczku na każdy dzień tyg też tak macie? soni-c123 ?! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 17:37 siedzę na kilku forach i dziewczyny biorą ten estrofen przed crio...będzie dobrze, ja czekam na miesiączkę (już powinna być ) i od 1 dc zaczynam zastrzyki gonapetyl a w 2 dc dochodzi gonal 225ml i menopur 75 ml , fajnie że coś się dzieję, super by było gdyby ażda z nas miała taki prezent w sobie na święta i tego zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 17:37 Julla - fajnie, ze tak szybko mozna znów działac. Ale jestem w szoku lekkim, bo myślałam ze rugi transfer jest juz drugim podejściem. W sumie to fajnie, szkoda tylko ze mamy po jednym, ale i tak tym razem na pewno Wam sie uda. Ha ha nasze śnieżynki razem sie tam bawią, a my tu. Mrozeniem sie nie przejmuj, rozmawiałam z embriologiem na temat rozmnażania. Teraz maja takie metody, ze jest to bezpieczne, chyba ze zarodek juz wczesniej był w stadium zatrzymywania, wtedy rozpraszanie ten proces przyspiesza. Na pewno panowie z okienka zrobią wszystko, zeby było dobrze. Trzeba im zaufać. Ps: Estrofemu nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 17:40 Przepraszam za te wszystkie dziwne słowa. Oczywiście mowa o rozmrazaniu, a nie rozmnażaniu, rozpraszanie czy tez rozpieszczaniu. Na rozpieszczanie przyjdzie czas jak juz ciąża oficjalnie zostanie potwierdzona Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 18:07 no czyli tak jak mowilam ja tez od 3 dnia zaczynam estrofem i we wtorek jade do niego po karte do stymulacjiBralam go i nic specjalnego mi sie nie dzialoogolnie jakby poczytac te wszystkie ulotki i skutki oboczne od lekow jakie przyjmuje podczas stymulacji itp 0to juz dawno powinno nas nie byc heheh a nie martw sie ze cs sie stanie podczas rozmrazania tak jak mowi ja_bede_mama oni maja teraz takie metody ze zdarza sie naprawde baaaardzo rzadko itp Super Jula bedziemy mialy znowu wszystko w podobnym czasieps.Julla88 a placilas dzis za wizyte czy byla refundowana? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 19:29 julla88 i jakbys mogla to powiedzi mi jak wygladala u Ciebie sprawa ze zwolnieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 20:54 Dziewczyny, Trochę się zgubiłam w tym wszystkim. Jak się nie uda za 1szym razem a masz mrozaczki to transfer mrozaczka jest zaliczany dalej do tego 1szego razu? Czy to już jako 2gie podejście? Wytłumaczcie mi to proszę Bo ja niestety nie mam mrozaczkow Więc jak się teraz nie uda to rozumiem, że 2gie podejście to będzie? Pozdrawiam wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 23:09 Pierwsze podejście kończy się dopiero jak się wykorzysta wszystkie zarodki z obecnego podejścia więc każda punkcja to nowe podejście soni-c123 dziś za wizytę płaciłam, zdziwiłam się jak pani chciała mnie skasować bo nikt mnie nie uprzedził wcześniej....no ale i tak musiałam wejść wszystko ustalić więc musiałam zapłacić. następne już nie płatne. A chodzi Ci o zwolnienie z prac po transferze? jeśli tak to mnie lekarz się zapytał czy potrzebuję, ja powiedziałam że na pare dni pierwszych by się przydało, więc nie było problemu i sam mi wypisał 2 tyg! ale teraz już nie chce tyle bo można zwariować od myślenia! więc najchętniej weekend bym mogła mieć wolne i do pracy, Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 15.11.14, 23:15 sonic-c123 ile masz latek jeśli mogę spytać Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaw Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 08:54 Dziewczyny jesli któraś potrzebuje utrogestan wykupię w Czechach receptę piszcie: milusiaw@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 09:22 julla88-no wlasnie jestem w szoku z tym placeniem bo ja mialalam w lipcu criotransfer itp to było za darmo;-/szok ale musze tez isc doiedziec sie wszystkiego itp a ja jestem rocznik 88no ja tez mialalm po transferze zowlnienie...a teraz nie bedziesz btala zwolnienia po tym transferze?ja musze wziac bo sie boje mam niestey prace fizyczna itp;-(nie chce ryzykowac itp;-(ja od jutra mam zaczac brac estrofem tj.3 dc bo zostalo mi jeszcze troche tabletek z popzredniego a we wtorek tez wszystko ustalic i po kare do stymulacji wiec tez mnie pewnie skasuja;-/a okres mam taki mega ze szkoda gadac;-/a ty wszystko masz ok robil ci wogole usg? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 09:42 Ja tam trzymam mega kciuki za ja_bede_mama...mialas podanego swiezaczka 3 dniowego?i kiedy w koncu betujesz?23 czy wczesniej?Musi sie udac nie ma innej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 10:31 Hej hej a niby dlaczego mamy płacić skoro jesteśmy w programie? Coś ci Julla powiedzieli? Zaczynam żałować, ze jednak nie zrobiliśmy płatnie na miejscu. Koniec końców moze okazać sie, ze wyjdzie podobnie z tymi dojazdami... Soni_c powinnam testować 23.11, ale chce mieć to juz z głowy wczesniej i chyba w środę zrobię, to bedzie 7dpt. W drugim dniu miałam atak bólu i pozniej cały dzien juz lżejszy ból, a od wczoraj nic, zero dolegliwości. Tak zle i tak niedobrze) Jeśli mam jakiekolwiek przeczucia to raczej, ze sie nie uda niż odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 10:33 A transferowana miała 5 dniowa blastocyste. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 11:16 ja_bede_mama jesli o to blastusia to w 7 dpt juz spokojnie powinno ci wyjsc czy doszlo do zagniezdzenia itp...mysl pozytywnie a bedzie dobrzegocha770-u mnie tez problem jest z praca nie mam mozliwosci wychodzenia itp kiedy chce ale w gamecie daja jedynie zwolnienie po transferze itp;-/wiec musialam sobie radzic urlopem zaleglym itp chyba teraz wszystkie zaczynamy mniej wiecejw tym samym czasiemoj dzis 2 dcod jut estrofem Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 10:38 dziewczyny trzymam kciuki za wasze testowanie, nie wszystkie mają objawy od razu ja wreszcie dostałam w nocy @ i dziś1dc i gonapetyl , zaczynam działać! , przy 1 ivf też od początku stymulacji miałam l4, za 2 już nie , brałam jakieś 3 dni wolne , przy crio też, ale teraz będę brać ,bo nie będę mieć jak wyskoczyć na wyniki i na wizytę,( bo mam nową pacę - w tamtej mogłam se wyskoczyć na 1-2 godz ) piersze usg mam dopiero w 7dc ( sobota ) to spoko, ale na 2 już chyba wezmę l4 i tak do transferu Odpowiedz Link Zgłoś
ariana83 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 10:43 Czesc Gocha770 Zaczynamy w tym samym czasie, wiec w podobnym bedziemy testowac ciesze sie! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 11:45 ja też sie ciesz , że jestem sama w tym cyklu , a z tego co sie mówi to więcej jest ponoć ciąż z mrożaczków , bo są silniejsze , ja po prostu liczę na szczęśliwy los ,że to teraz , w mjej klinice pierwsze bhcg robi się w 7dpt , są 3 testy, i w zależności od wyniku bierze się ovitrelle , koleżanka w 7dpt świeżaka miała betę23 , dziś ma 3 miesięcznego synka, też się poznałyśmy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
ariana83 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 10:37 Czesc dziewczyny Podpinam sie do waszego watku jesli pozwolicie Wczoraj dostalam @, wiec to oznacza poczatek kolejnej proby. Czytalam powyzej, ze macie przepisany Estrofem - ja tym razem tez bede na estrogenach do pierwszego usg. Poprzednio podchodzilam na Gonalu i Ovitrelle, zobaczymy, czy zmiana protokolu cos zmieni. Oby! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 11:50 witaj adriana83, mój rocznik, czy my się nie znamy z innego forum? choć mogłam się pomylić jeśli tak , to nic Odpowiedz Link Zgłoś
ariana83 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 12:40 Gocha770 mozemy sie znac, bo juz od kwietnia jestem na forum Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 16:45 soni-c123, ja tez jestem rocznik 88 jeśli chodzi o to płacenie to sprawa wygląda tak że jeśli bym tylko dostarczyła wynik bhcg i powiedziała że chcę jak najszybciej podejść do transferu to bym czekała aż lekarz sam zdecyduję kiedy i oni by dzwonili żeby się umówić, i wtedy nie płacę . A że ja zadz sama ( ale tel przedstawiłam sytuację o co kaman! i nic mi pani nie tłumaczyła tylko podała termin wizyty) to pojechałam i wyszło na to że to ja sama chciałam konsultacji ! szczerze to nawet nie potrafię tego wytłumaczyć bo sama do dziś tego nie rozumiem heh Tylko że nie po to jechałam tyle km żeby tylko bete zostawić, no i okres się zaczęła więc jak bym zrezygnowała z wizyty to pewnie w tym cyklu bym się nie załapała. Jeśli chodzi o zwolnienie, to na wizyty też brałam urlop, teraz po transferze nie chcę brać, bo strasznie się zadręczam myślami ja tez pracuję raczej fizycznie ale zdarza się tak że większość czasu siedzę, poza tym ma moja koleżanka z pracy wie i bardzo mnie wyręcza jeśli chodzi o dźwiganie soni-c123 ty też masz taki straszny @ ?! ja mam bardzo straszny ...... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 17:26 ja też miałam obfitą@ po punkcji , za pierwszym nieudanym ivf , kazali się wstawić po @ na wizytę , żeby zobaczyć czy jest wszystko ok, nie chciało mi się jechać , ale nalegali- tłumacząc się tym że może być stan zapalny itd....i nic nie płaciłam , kazali odczeka 4 m-ce i podejśc znów, podeszłam ale już w innej klinice Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 21:04 Gocha770 , tak jak pisałam wcześniej, z tego jak ja to rozumiem lub nie hehe, to wychodzi ma to.że jeśli umawiam się na wizytę sama bez wskazania przez lekarza to ja płace, bo teraz jak lekarz wyznacza mi już wizytę to znowu jest wszystko zza darmo.... A ja nie czekam 4 miesięcy, podchodzę od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 21:21 Wiecie co dziewczyny, to są jakieś jaja. Tak, to prawda, ze aby byc rodzicem ludzie każde pieniądze zapłacą, ale wk... mnie coś takiego. Ludzie walczący z niepłodnością to nie krowy dojne. A pozniej budują sie takie piękne prywatne kliniki.....Zbudowane na czyimś nieszczęściu. Nie mowię tu tylko o zapłacie o ta jedna wizytę. Nie chodzi o to, w morzu wydatków to nic... Ale wiecie o co mi chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 17.11.14, 08:06 gocha770 a ty w jakiej Klinicie sie leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 20:12 julla88 dziwne to wszystko bardzo;-/jakies dziwne wyludzanie pieniedzy moim zdaniem...zobaczymy jak ja pojade?ale PR robil ci usg?czy nie?jestm w szoku bo ja poprzednim razem nic nie placiłam.ech a okres mam starszny ze nawet nie chce mi sie opowiadac;-/a ty kiedy masz nastepna wizyte?chyba jakos od 11-13 dc? Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 16.11.14, 21:00 No dziwne! Ja prawie się poklucilam z ta panią! Odeszła przemyslalam sprawę, no i musiałam wrócić i zapłacić, moja znajoma też płaciła w takiej samej sytuacji jak ja. Usg chciał zrobić ale ja powiedziałam że nie jestem przygotowana! Bo nie byłam a okres.leciał na wszystkie strony i powiedział ok. na usg jadę właśnie tak jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 17.11.14, 08:05 ja_bede_mama i julla88 ja tez jestem poruszona i zla tym płaceniem gdzie jeszcze w lipcu tego nie bylo ale co zrobic...;-(ja jade jutro tam popludniu i zobaczymy ale msyle ze w 100% tez bede musiala zaplacic;-(ech...a ja_bede_mama daj znac jakbys w koncu betowala w srode trzymam mega kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 17.11.14, 11:17 Hej! Dzis snilo mi sie, ze zrobilam test i byly znikajace i pojawiajace sie kreski. oszalec mozna. Brzuch mnie boli na @. Soni_c czekamy na wiesci wieczorem! Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 17.11.14, 12:42 ja_bede_mama-to dzis betujesz?boshe bidulo nie stresuj sie tak bedzie dobrzeja jutro jade do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_bede_mama Re: In vitro listopad 2014 17.11.14, 15:58 Nie, nie. Dzis nie. W srode, jesli nie spanikuje, lub w piatek. Chyba, ze wczesniej @ mnie nawiedzi, bo boli coraz bardziej. Chcialabym miec to juz za soba, a jednak boje sie konfrontacji... Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 17.11.14, 17:01 wiem jak to jest...ja tez poszlam wczesniej pomimo strachu ale pomio ze bylo zle poczulam ulge w sercu...ja tam trzymam kciuki i czuje ze bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 18.11.14, 18:31 hejka dziewczyny!ja juz po lekarzu i dostalam karte stymulacji 28.11 kontrola endometrium i jak bedzie ok (a musito transfer.julla88 i ja_bede_mama-niestety za wizyte musialam zaplacic i tak samo mi tlumaczyli jak Tobie Jula;-/ech kolejna wizyta juz za darmo...bierze mnie jakies choróbsko jakos probuje sie kurowac zeby nie rozchorowac sie na transfer itp bo wtedy lipa;-/ ja_bede_mama i jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
eve224 Re: In vitro listopad 2014 17.11.14, 09:31 Witam Was drogie Staraczki! Trzymam za Was mocno kciuki! Pisze tutaj poniewaz ja juz jestem w ciazy ale mam do Sprzedania Proxeed Plus. Zostalo nam ostatnie pelne opakowanie. Kuracja okazala sie udana i ostatnie opakowanie nie jest nam juz potrzebne. Cena sklepowa ponad 200 zl a ja sprzedam za 140 zl. Proxeed polecil nam jeden z najbardziej cenionych Prof. W Polsce. PROXEED PLUS jest suplementem diety przeznaczonym do wspomagania płodności u mężczyzn, zawierającym składniki wpływające na optymalizację jakości nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 18.11.14, 09:36 a wiec obecnie leczę sie w POLMEDIS Wrocław , wcześniej invimed( 1 program rządowy ), w polmedisie jak poszłam się dowiedzieć kiedy mogę podejść do crio, to tylko powiedział że w drugim cyklu się zgłosić około 7 dc i że mogłam się tego dowiedzieć przez tel i w sumie chyba nie było wizyty bo mnie nie skasował, a byłam tam prywatnie, powodzenia w testowaniach dziewczynki ale niestety te kliniki niepłodności - to fabryki pieniędzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lill-y85 Re: In vitro listopad 2014 18.11.14, 16:18 Gocha770 ile czekalas na refundowane in vitro w invimedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 18.11.14, 18:36 Moje drogie jutro betuje ,będzie 14dpt ,cos mnie lupie w krzyzu-nad tyłkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 18.11.14, 18:52 Justys 8782!Trzymam kciuki!a w jakiej klinicie sie leczysz?a objawy baaardzo dobre) Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 18.11.14, 19:39 soni Lecze sie w klinice Novomedica Mysłowice. Mówisz ze to moze byc objaw...? a nie za szybko na te objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 18.11.14, 21:34 Hej justys, trzymam kciuki Ja dziś betowałam - 178. Ale coś troszkę krwi się pojawiło i mam powtórzyć badanie w czwartek. Taką informację podano mi w klinice. I jeśli w czwartek wyjdzie ok to mogę się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 07:39 Myśle ze nie ..ja tzrymam kciuki za dzisiejsze betowanie a olafon.m-mysle ze juz mozemy ci pocichu gratulowac Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 09:45 też tak myślę olafon- super justyś- powodzenia, jutro zagladne sprawdzić jak wynik, bo na 12stą do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 09:42 ja byłam jedną z tych pierwszych , ref weszła od lipca 2013 , ja 26.07 byłam na wizycie kwalifi, potem doniosłam resztę badań i od razu, w sierpniu stymulacja, 10.09 miałam już punkcję , ale teraz to ponoć sie czeka, ale jak zabierałam od nich papiery, pytali czemu, powiedzxałam żę trzeba czekać nawet 6 m-cy za zabieg ( tak słyszałam ) a oni na to że to nie prawda i mogę nawet od jutra zaczynać , inaczej jest jak masz 1 ivf, bo kolejne to już jesteś w programie i lecisz z kopyta Odpowiedz Link Zgłoś
lill-y85 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 11:48 Dziekuje za odpowiedz trzymam za Was wszystkie kciuki ja lecze sie w invimedzie we wro i jestem przed pierwsza IUI a powoli czytam o IVF zeby mieć obeznanie w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 13:31 Dzięki dziewczyny, jestem dobrej myśli Za wszystkie trzymam kciuki a Ty jak justys, wiesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 17:54 NO WŁASNIE DZIEWCYNKI JAK TAM WASZE DZISIEJSZE BETKI?????Justys?i ja_bede_mama skusilas sie?bo cos dawno cie nie bylo mam nadzieje ze wszsytko ok Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 17:56 i co z Julla 88?mam nadzieje ze nie zrezygnowlałyscie z forum? Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 19:20 Moje drogie wynik odebrany ,dzisiaj 14 dpt i betaHCG 899,90 wiecie aż nie wierze w to ,że się udało. Jutro dzwonie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 19:41 Justyś ... BETA MEGAAA..Ggratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 19:41 OMG!!!!!!!!!!!!!SUPER!!!!!Olafon.m i justys to daje nadzieje!!!!!!!!beta mega jak na jednego mrozaczka chyba ze sie podzelil i sa dwa!!!!!ale super!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 19:46 soni-c a co za wysoka na jednego mrozaczka beta...? Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 19:43 Hej Dziewczynki soni--c123 jestem, jestem i nigdzie się ni wybieram, czekam na wizyte w środe jadę na usg, PR nie ma wieć idę do innego i mam nadzieje że mi powie konkretnie kiedy transfer!!!! bo już mnie nosi hehe Chce już być po oczywiście z zadawalającym wynikiem jak np. justys!!!!!! Kobieto moje gratulację Ty chyba tam trojaczki masz beta bardzo wysoka ,tak mi się wydaje a jak się czujesz? jakieś objawy ? piersi? brzuch? Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 19:48 nio wiesz w krzyzu mnie łamie i cos czuje taki brzuch cieply,cos mnie jajnik chyba kłuje Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 19:57 14 dzień 5 dniowego zarodka to mega dobra beta- nie za wysoka nie za mala -wrecze w sam raz.. spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 20:00 bo już mnie tu stresują,że za wysoka może być...teraz oby przyrastała...jutro z rana dzwonie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 20:53 justys8782-mysle ze ok !zadzwon jut do lekarza swiadczy to o bardzo silnej ciazy itp'-)i napewno bedzie przyrastacale ci zazdroszczejulla88 ja mam w piatek dopiero lekarza czyli 28.11,usg i mam nadzieje ze juz wynaczy termin transferu tez jak czytam te same dobre wiesci to tez mnie nosi i chce szybcutko podejsc do criotransferu heheheehheh ale naprawde mega pozytywnie jestem tylko ciekawa jak nasza kochana ja_bede _mama pewnie wszsytko rowniez dobrze i swietujepozdr Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 21:06 Ja wczoraj w 11dpt miałam 178 - strasznie mało w porównaniu z justys...Nie wiem czy się martwić? Mnie też kuje jajnik i mam nabrzmiałe piersi ale nie wiem czy to ciąża czy hormony..i spałabym bez końca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:08 Powiedzcie mi dziewczyny tym którym sie udało...ktorego dnia bylyscie na USG i widzialyscie pecherzyk no i serduszko...? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:14 justys.. powyżej 1000 widać pęcherzyk ciążowy.. wiec mysle ze w następnym tygodniu już spokojnie idz na usg Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:15 no to już zalezy jak lekarz ustali wizyte...; Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:18 jutro dzwonie do kliniki wiec sie dowiem... ruda ty sie tez leczysz w Novomedice u kogo?...bo ostatnio mi p.Grazynka powiedziala ze do 3 miesiaca musze byc pod opieka kliniki ,a moim lekarzem prowadzacym jest dr.Micinski ,a on nie robi USG,wiec chyba bede musiała zmienic lekarza,spytam tez jutro,ale bardzo mile i dobre wrazenie na mnie zrobil dr.Błaszczyk a jeszcze przy I próbie zachecal pozniej zeby przyjsc do niego na usg Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:21 i ta szczesliwa reke tez dr. Błaszczyk miał,bo transfer tez on mi przeprowadzał Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:23 ja chodze.. do dr Wojcieszyna.. A tak na marginesie... pierwsze slysze żeby być do 3 miesiąca w klinice .. wiem ze kliniki chcą zobaczyć serduszko aby stwierdzić ze ciaza jest zywa bo musza wysylac do ministerstwa ale potem to pacjentka sobie może wybrać już innego lekarza i nie musi być związany z kliniki. Dr Błaszczyk jest ok ale prywatnie bardzo drogi jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:13 olafon.. a ty ilu dniowe?? i wogole to u ciebie to dopiero 11 dzień i prawie 180 wiec jest tez idealnie.. za dwa powinno być ok 400-500 czyli w 13 dniu a w 14 będzie ok 700 wiec podobnie będzie jak u Justys Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 16:11 Ruda797- pytasz po ilu dniach był transfer?? Bo jesli o to Co chodzi to po 3 Jadę po wyniki znowu. Trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 16:44 olafon czyli rozumiem ze mialas dniowe zarodki??..jeśli tak to naprawdę masz bardzo dobra bete.. porownywalna do Justys Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:24 Faktycznie Błaszczyk ma szczęśliwą rękę bo ta ostatnia ciaza był dzięki niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:33 ruda Ostatnio mi i mojemu mezowi tak powiedziane ze do 3 miesiaca musze byc pod kontrola kliniki jak by co...no miał szczęśliwą ręke zobacze jutro myślę,że sie coś dowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 22:38 justys.. ale czemu... musisz potem i tak placic za wizyty.. - pewnie chodzi o kase Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 19.11.14, 23:10 Po pierwsze nigdzie nie ma napisane ze musisz być u NICH do 3 miesiąca. A po drugie lepiej szukać dr który poprowadzi ciaze i który pracuje w szpitalu - zawsze w razie "W" czujesz się pewniej . Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 08:46 justys- super !!!!!!! gratulację dla was dziewczyny, super , że w te świeta już nie będzie was dwoje a troje, też tak chcę !!!! , jeśli robiłyście na nfz - to do serduszka chodzicie do kliniki, czyli jeszcze jedno usg , bo musza was wpisać w rejestr ciąż , a potem to nie ma znczenia, jak będą napierać to tylko chodzi im o kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 08:48 gocha770-tez tak slyszlalam ze do serduszka a potem to juz twoja sprawa oczywiscie mozesz caze prowadzic u nich ale jakie koszta itp......Ja tez tak chce!!!!!!a ty gocha kiedy transfer???? Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 09:26 Moje drogie dzwoniłam do kliniki ,jadę dzisja po L4 dalszy ciąg,leki mam brać jak brałam luteine,duphaston i encorton ,a reszcie sie dowiem jak bede w klinice. USG bede miec w przyszły piatek 28.11 godz.10.00 Odpowiedz Link Zgłoś
iza8731 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 13:34 Cześć Dziewczyny Mam pytanie Jestem po dodatnim wyniku bety i mam jechać do kliniki na wizytę Tylko powiedzieli mi że wizyta jest bezpłatna ale uzg płatne 120zł To powiedzcie mi skąd lekarz będzie wiedział że wszystko z ciążą jest ok jak nie zrobi mi uzg I jak będzie mógł podjąć decyzje o odstawieniu leków Dziękuje za odpowiedzi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 15:03 hej dziewczyny jak tak troche z innej beczki..bo zaczyna mnie to troche martwic...jestem po nieudanym transferze mialam punkcje duzo jakjeczek bo 19 i lekko hiperke...najgorsze to byly dusznosci ale minely...tak myslalam ale od wczoraj pojawily sie od nowa....nie sa duze ale lapia mnie dwa razy w ciagu dnia i nie ukrywam ze troche utrudniaja normalne fukcjonowanie...zastanawiam sie czy moze byc to przyczyna brania obecnie estrofemu 3*1 bo jestem przed criotransferem...jesli ktoras z was miala cos podobnoego albo wie co jest na rzeczy prosze o inf bede mega wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
anna2070 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 15:45 Hej Dziewczyny Czy ktoś jest w Katowicach w Gyncentrum? Jakię plusy lub minusy? możecie coś powiedzieć o tej klinice? Proszę o jakieś info. Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 18:35 Byłam u lekarza L4 mam przepisane do 28.11 do wizyty USG mam nadzieje ze wtedy tez bedzie serduszko ,leki dalej mam brac lutka, dupka, encorton, bromergon, glucophage no i clexane rowniez ktory bralam od transferu przez 10 dni. Jutro jade dla spokoju bete jeszcze powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 18:38 Dziewczyny, 13 dpt beta 377,2!!! Prawie latam z radości Czy jest tutaj może ktoś z okolic Bochni? Przeprowadziłam się jakiś czas temu i nikogo tu nie znam. A lekarza tutaj jeszcze nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 18:46 olafon super wspaniale gratulacje przyrastajacej bety a przypomnij jaka bete mialas przy I testowaniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
olafon.m Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 19:00 justys to było 178 a teraz wzrosło o prawie 200 (377). To dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 20:12 wydaje mi sie ze tak...chodz nie wiem jak z tym przyrostem bety jest ...ja jutro powtarzam bete Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 21:46 Olaf.. Beta co 48h powinna przyrastac o 66 % wiec jesli robilas dwa dni temu pierwsza to masz dzis bardzo do bry przyrost Odpowiedz Link Zgłoś
sakufu Re: In vitro listopad 2014 26.11.14, 11:51 Hej ja jestem po crio w Katowicach. To moje 3 podejście do transferu. W sumie jestem zadowolona z doktora i kliniki. Mam nadzieję, że będzie to moje ostatnie podejście. Jeśli masz jakieś pytania to pisz Odpowiedz Link Zgłoś
sakufu Re: In vitro listopad 2014 26.11.14, 11:57 Hej ja jestem po 3 transferze w Gyncentrum. Jestem zadowolona z doktora. To co mnie najbardziej zadowala to to, że jak wychodzi coś dziwnego, to zawsze jest na to sposób. Jeśli masz jakieś pytania to pisz. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 20:31 hej soni-c123 nie wiem, ale wydaje mi się że to po estrofenie ja po pierwszych dwóch dniach też pytałam o ten lek na forum bo czułam że źle się czuję ! tylko że ja byłam słaba i ciśnienie to miałam 90/60!! a tętno 107! i powiedziałam że jak za dwa dni się nie ureguluję to zadz do gamety, l przeszło więc poobserwuj siebie może przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 20.11.14, 21:52 Julla88 ja tez mam bardzo wysokie tetno 110 ;poprzednim razem tak nie mialam po estrofemie itp dlatego dziwi mnie to troche poczekam jeszcze pare dni a jak nie przejdzie zadz do kliniki dzieki Jula za odzew ps.ciagle mysle o ja bede mama....nic sie nie odzywa...;-( Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 21.11.14, 09:53 bede-mamą - pewnie leżakuję , oby , soni - bez usg nie potwierdzi ciąży... olafon- pięny przyrost u mnie dziś 6dc dopiero , jutro kontrolne usg Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 21.11.14, 13:38 justys.. opisz mi jak wygladal ten cykl u ciebie kiedy mialas transfer... w którym dniu miałam leki i i kiedy transfer itd Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 21.11.14, 16:06 ruda transfer mialam 5.11,usg przed transferem w 15 dniu cyklu mialam 31.10 ,od usg mialam brac luteine 2 razy dziennie 100mg i duphaston 2 razy dziennie 10mg a i na stale bralam glucophage xr 750mg raz dziennie i bromergon pol tabletki na noc ,od dnia transferu doszlo encorton 2 razy dziennie 5mg i zastrzyki clexane przez 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 21.11.14, 16:07 Moje drogie dzisiaj beta powtórzona i w 16 dpt 1840 wiec widac ze wzrasta ,wiec chyba jest dobrze i fasolka rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 21.11.14, 16:44 Justys .. pięknie rosnie... - pytam o leki bo tez mam teraz dostać caly zestaw..w poniedziałek mam ostatnie usg i zobaczymy kiedy transfer Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 21.11.14, 17:13 ruda to zycze powodzenia i 3mam kciuki za transfer ,aby okazal sie tak samo szczesliwy jak moj. Mysle ze betaa prawidlowo przyrasta? Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 21.11.14, 19:32 justys8782-beta przyrasta ci wzorcowomam pyt do ciebie clexane bralas od dnia transferu tylko przez 10 dni i koniec?pytam bo u nas w klinice daja tylko luteine i juz i u mnie zadnych efektow nie ma;-(i zastanawiam sie nad ta clexane .....hmmmm mialas jakies wskazania do nich czy to standard w twojej klinice? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 22.11.14, 15:04 justyś , to teraz czekamy na serduszkowe ja dziś byłam na usg i wstępnie punkcja na czwartek-piątek, we wtorek kolejna wizyta i już będzie jakiś konkret, jest około 11 sporych jajec, więc jest git, dla mnie i tak jest tylko 6 najlepszych occytów , bo to NFZ , Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 22.11.14, 16:44 bravo Gocha770!hoduj i dbaj o jajca napewno cos dobrego wybioraja mialam 18 prawidlowych komórek z tego wybrali tylko 6 byl ból ale co zrobic; taki program do du...py Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 23.11.14, 13:28 sonic clexane bralam od dnia transferu 5.11 przez 10 dni wiec do 9dpt 14.11 pozniej nie bralam przez 5 dni a teraz zas mam 10 zastrzykow od 20.11 zobaczymy czy dalej bede brala,dowiem sie na usg 28.11 gocha mam nadzieje ze wlasnie wtedy juz zobacze serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 24.11.14, 13:42 Dziewczynki cos zamarł chwilowo ten wątek;-(ja jestem juz na watku grudniowym wiec zapraszam was serdecznie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana83 Re: In vitro listopad 2014 23.11.14, 00:52 Dziewczyny, zalozylam nowy watek - in vitro grudzien 2014 -serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
fantazjaaaa83 Re: In vitro listopad 2014 25.11.14, 19:39 Hej Kobietki jestem na forum praktycznie po raz pierwszy.... Teraz w czwartek mam pierwsza wizyte po kwalifikacji do rzadowego invitro w Provicie w Katowicach i bardzo sie boje co dalej. Mam 31 lat moj maz jest dwa lata mlodszy. Ale po wynikach badan wyszlo ze mąż ma 1% dobrych plemnikow i nasza jedyna szansa jest invitro. U mnie laparo : endometrioza 1 stopnia i plemniki męża to masakra. Rzadowe invitro dalo nam szanse na dziecko ktorego tak bardzo pragniemy. Dziewczyny powiedzcie mi ... powinnam sie zglosic do lekarza miedzy 15 -20 dniem cylku. W ten czwartek bedzie 18 dzien od pierwszego dnia cylku biore tabletki antykoncepcyjne. Co mnie dalej czeka? Mam juz swoje lata. Ufam swojemu lekarzowi jest swietnym specjalista ale to moja pierwsza proba .... Boje sie Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 25.11.14, 16:10 Moje drogie dzisiaj 3 weryfikacja bety HCG i wynik 5967,00 mIU/ml w 20dpt. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 25.11.14, 18:09 justyś, super, ja w czwartek punkcja !!! i w sobotę chyba transfer Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 25.11.14, 18:20 gocha 3 mam kciuki za punkcje a pozniej za szczesliwy transfer Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 26.11.14, 09:24 witaj fantazja _ jesteśmy w tym samym wieku idz spokojnie na wizytę, antyki i tak pewnie będziesz brała do końca, każdy lekarz troszeczkę inaczej, ale napiszę ci o sobie, po antykach okres i od 2 dnia cyklu zaczęłam zastrzyki , które są podawane podskórnie wokół pępka, pokarzą ci , potem około 2-4 razy zrobisz badanie estradiolu i pokarzesz sie na usg aby sprawdzić jak dawkować leki dzięki którym rosna pęcherzyki i jajnikach, zakładam że wszystkie badania już masz ( AMH, LH, TSH i td ) i około 12-18 dc wyznacza termin punkcji, teraz będę miała ją w 12 dc, a ostatnio miałam w 18 dniu, zależy jak zareaguję na leki, punkcja podają maskę na twarz i sobie zasypiasz, ja nawet nie wiem kiedy i się budzę, jak do siebie doję to do domu, w tym samym dniu mówią ile jest jaj, i tak chodzi tylko 6 pieknych jajec, i po 2-4 dni transfer, przypomina badanie ginekologiczne, trzeba się opić przed i bardzo chce się siku, potem tak leżysz na fotelu około 15 min i zabierasz fasolkę do domu a za 9 miesięcy radość i szczęście, nie trać wiaty to u was dopiero początek oby nie taki długi jak mój jak co to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
fantazjaaaa83 Re: In vitro listopad 2014 26.11.14, 12:39 Gocha770 dziękuję ci kochana bardzo że napisałaś. Ja teraz piszę na forum grudniowego in vitro. Musiałam sobie poszukać ludzi którzy są w podobnej sytuacji bo przestałam dawać sobie radę ze swoimi myślami i to właśnie teraz kiedy jestem tak blisko ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiara90 Re: In vitro listopad 2014 26.11.14, 20:37 Hej dziewczyny czy jest ktoras z was ktora jest 11dpt i juz wie ze jest szczesliwa mama? 19 listopada mialam transfer dwoch 4dniowych maluchow i jakos nie dopuszczam mysli do siebie zeby chociaz jeden sie nie zagniezdzilOczywiscie jak beda dwa to bedzie chyba jakis cudale z drugiej strony sa te czarne mysli Snilo mi sie ze zrobilam test sikany i wyszly mi dwie grube krechy jak wstalam to oczywiscie powtorzylam to co mi sie snilo ale wynik wyszedl negatywny;/ Bardzo prosze pomozcie mi szczesliwe mamuski i przyszle mamuski I nie za bardzo wiem co myslec w Norwegi nie robia czegos takiego jak test z krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
julla88 Re: In vitro listopad 2014 27.11.14, 08:49 gosiara90 - przejdź na forum grudniowe a jak nie robią z krwi to jak masz testować ? w którym dniu kazali ci robić test? i kiedy robiłaś test? te sikańce są do niczego więc się nie przejmuj Odpowiedz Link Zgłoś
gosiara90 Re: In vitro listopad 2014 27.11.14, 12:54 julla88-no wlasnie mam testowac sikancemtestowac powinnam w poniedzialek 1.12 czyli 14dpt a zrobilam wczorajWiec wlasnie nie wiem co mam robic bo w czerwcu jak robilam sikanca tez tak ok 10dpt to test wychodzil pozytywny i niestety okazalo sie ze dupa blada;/ A w Norwegii wlasnie to tak wyglada ze po dwoch tygodniah od transferu robie sikanca dzwonie do kiliniki z wynikiem jak wynik jest pozytywny to wyznaczaja mi termin usg jakies 6 tyg po moim telefoniehaha normalnie smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
0dusiaczek79 Re: In vitro listopad 2014 28.11.14, 13:32 Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Dziś jestem 6dpt, leczę się w Gamecie w Rzgowie, betawac mam 3 grudnia ale nie wysiedzę tyle, myślę że po lecę na betę już w poniedziałek. Korci mnie żeby w niedzielę tj 8dpt zrobić sikacza. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
gosiara90 Re: In vitro listopad 2014 28.11.14, 13:48 Czesc dusiaczek Spokojnie nic nie rob na sileJa tez jestem po transferze (drugi raz) i wiem ze za szybko robione sikance potrafia rozczarowaczrobisz sikanca wyjdzie pozytywny a za kilka dni moze sie okazac ze to od lekowoczywiscie zycze ci jak najbardziej odwrotnego wyniku Odpowiedz Link Zgłoś
0dusiaczek79 Re: In vitro listopad 2014 28.11.14, 13:55 gosiara90 dzięki, ale jak tu wytrzymać, zaczynam popadać z skrajności w skrajność, raz myślę że bedzie ok a innym razem martwi mnie brak jakichkolwiek objawów choć wiem że na objawy jest za wcześnie. Chyba zwariuje Odpowiedz Link Zgłoś
gosiara90 Re: In vitro listopad 2014 28.11.14, 13:59 to mozemy podac sobie reke Ja nie wiem czy jest co na sile doszukiwac sie objawow? Bedzie dobrze zobaczyszTrzeba myslec pozytywniePrzeciez my tez mamy prawo do szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
0dusiaczek79 Re: In vitro listopad 2014 28.11.14, 14:04 w sumie masz rację, musi być dobrze, ja też mialam dwa zarodeczki klasy A więc nie ma innej opcji. W końu kto da radę jak nie my Odpowiedz Link Zgłoś
gosiara90 Re: In vitro listopad 2014 28.11.14, 14:10 forum.gazeta.pl/forum/w,191,155621559,155695460,Re_in_vitro_grudzien_2014.html?v=2&visit=1#p155695460 dusiaczek przejdz na grudniowe forumTutaj jest wiecej doswiadczonych kobitek ktore napewno pomoga w odpowiedzi na kazde twoje pytanie w razie w Odpowiedz Link Zgłoś
gosiara90 Re: In vitro listopad 2014 28.11.14, 13:52 Hehe wiem ze latwo pisac w sumie ja tez nie wytrzymalam i zrobilam sikanca w 11dpt wyszlo mi negatywnie za kilka dni poprawilam i wyszla mi blada kreseczka Gdzies w glebi duszy wierze ze wkoncu to to (mialam transfer 2 maluszkow i wkoncu ktorys musi sie przyjac) ale z drugiej strony nie chce plakac za kilka dni i ciezko mi jakos z tym wszystkim wytrzymac Boze ja dopiero drugi raz do tego podchodze i juz mi jest ciezko a co maja powiedziec dziewczyny ktore po X razy podchodzily i nic?masakra.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiniecc Re: In vitro listopad 2014 29.11.14, 15:01 Cześć wszystkim. bardzo proszę o pomoc może spotkałyście się z takimi wynikami progesteronu, otóż jestem 7 dpt, dzisiaj beta wyszła 65, ale jestem zszkokowana bo progesteron 411. Biorę dziennie za zaleceniem dr 3x1 luteiny 100 dopochwowo i 3x4pod jęzor. Jestem w programie ministerialnym więc wizyte dopiero w przyszły piątek, nie wiem czy na własną rękę zmniejszać tą dawkę..... Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 29.11.14, 16:30 asinieccc-kurcze beta superaśnawiec napewno sie udalo co do progesteronu to nie znam sie dobrze ale wysoki;-/i bierzesz bardzo duze dawki progesteronu ja za kazdym razem bralam 3*1 duphaston i tyle,moze zadzwon poprostu do Kliniki zeby podpwoedzialy ci co robic,choc z drugiej strony wysoki progesteron nie jest tak niebezpeiczny jak jego niedobór,ale skontaktuj sie z kims barzdiej kompetentnym,lub jmoze jakas dziewczyna z forum sie odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
asiniecc Re: In vitro listopad 2014 29.11.14, 18:11 Dzieki za odpowiedz w poniedzialek sprobuje sie czegos telefonicznie dowiedziec jesli to nic nie da to najwyzej umowie sie prywatnie. Rzeczywiscie w porownaniu z Twoja dawka to moja jest jakas końska nie wiem czy kazdej dziewczynie tyle zalecaja (lecze sie w Invikcie w Wawie) czy moj doktor zaszalal lekko z ta dawka Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: In vitro listopad 2014 29.11.14, 20:03 beta super asiniec nic nie zmiejszaj, masz dużą dawkę pod jeżyk to pewnie ona tak podniosła progesteron , ale wysoki oznacz że jest ok, na innych forach wyczytałam że mają po 280 i różńie, lepiej wysoki jak niski, będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gius83 Re: In vitro listopad 2014 30.11.14, 23:19 Asiniecc Po pierwsze gratuluję pięknej bety ilu dniowe miałaś zarodki? Też się leczę w Invicta W-wa mam większe dawki progesteronu, bo Ty masz "3x1 luteiny 100 dopochwowo i 3x4pod jęzor" a ja mam 3x2 luteiny 100 dopochwowo i do tego 3x4 podjęzykowa Odpowiedz Link Zgłoś
marta.marta15 Re: In vitro listopad 2014 01.12.14, 19:56 Może trochę nie na temat ale powiedzcie czy beta w 12 dpt 13,62 oznacza ciążę? Jestem po 4 transferze i nie umiem się nacieszyć a z drugiej strony nie chcę się cieszyć na zapas... Please Odpowiedz Link Zgłoś
gosiara90 Re: In vitro listopad 2014 01.12.14, 20:35 marta przejdz na grudniowe forum bo tam jest wiecej dziewczyn Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 01.12.14, 21:01 marta-mysle ze pocichutku mozesz sie cieszycjak bylo u ciebie wczesniej?bo ja tez teraz podcodze czwarty raz do criotransferu (4.12)u mnie zawsze byla beta jedynie<1,2...;-(mialals podanego jednego czy dwa zarodki? Odpowiedz Link Zgłoś
asiniecc Re: In vitro listopad 2014 02.12.14, 09:26 Czesc Gius83 mialam podana 5dniowa blastke 4ab. Beta i sikaniec z bladziochem wyszly mi 7dpt. Widze ze masz tez duza dawke luteiny, ja czekam na wizyte "ministerialna" w piatek zobaczymy co powiedza Odpowiedz Link Zgłoś
gius83 Re: In vitro listopad 2014 05.12.14, 22:32 Asiniecc Jak po wizycie? Powtarzałaś betę? Mnie korci okrutnie, żeby jutro dodatkowo zrobić betę, ale nie wiem czy to nie za wcześnie (5dpt) Na bank robię w poniedziałek - to będzie 7dpt Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 02.12.14, 18:57 Justys co nic nie piszesz..jak po usg Odpowiedz Link Zgłoś
justys8782 Re: In vitro listopad 2014 03.12.14, 16:54 ruda widzisz wtedy na forum myslalam ze napisalam...wiec tak dzidzia ma 2,9mm ,jedynie lekarz mi powiedzial ze pecherzyk ciazowy jest bardziej w ksztalcie jajka a nie ze okragly,ale mam sie nie zamartwiac bo to teraz codziennosc u kobiet w ciazy...zostaje u lekarza ktory mi usg robil wiec dr.Błaszczyk bo on rowniez ciaze prowadzi i bede do Katowic jezdzic...leki mam dalej brac ...juz mam odstawiony glucophage...na nastepna wizyte badania juz morfologia,mocz ogoln,betaHCG i progesteron...mam sie oszczedzac...zadnych wiekszych porzadkow na swieta i dzwiganie zakupow tez zakazane ...kolejna wizyta 11.12.2014 i siedze se juz na L4 100% bo juz jest ciaza potwierdzona Odpowiedz Link Zgłoś
ruda797 Re: In vitro listopad 2014 05.12.14, 15:42 justys gratuluje malucha ... spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
i_n_a_77 Re: In vitro listopad 2014 02.12.14, 19:24 Witam wszystkie staraczki. Dzisiaj mija 5 dzień po transferze pięciodniowego blastusia. Niestety pozostała gromadka nie doczekała do mrożenia. Nie mogę się doczekać niedzieli i testu. To moje pierwsze podejście do ivf, po 2 latach ciągłych stymulacji, inseminacjach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 02.12.14, 21:19 i_n_a_77 czekamy na pozytywne wiesci!!!1ja mam za dwa dni transfer crio(juz czwarty;-( w jakiej klinice sie leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
i_n_a_77 Re: In vitro listopad 2014 02.12.14, 23:22 Hej. Od ponad roku jestem w Parensie w Krakowie u dr P. Czas mi się bardzo dłuży. Odpowiedz Link Zgłoś
soni-c123 Re: In vitro listopad 2014 03.12.14, 08:36 i_n_a77 wiem jak to jest ale spokojnie ja wierze ze edzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaw Re: In vitro listopad 2014 09.01.15, 20:00 Dziewczyny jeśli któraś potrzebowałaby utrogestan zostało mi 1 opakowanie, mogę odsprzedać, a jeśli trzeba by wiecej a macie recepty mogę wykupić w Czechach. mamuska1401@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś