werona13 29.12.04, 12:55 Mam problem,lekarka kazała brać luteine po owulacji.W listopadzie wszystko pięknie,natomiast w grudniu owulacji nie ma(30dc.)!Są za to koszmarne skoki tempki(37,36.45,36.8,36.6itd).Co robić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Luteina!!! 29.12.04, 13:01 skad pewnosc, ze nie bylo owulacji?obserwowalas tez sluz i szyjke? jesli masz niedomoge lutealna to mozesz nie miec skoku temperatury. temperatura podwyzsza sie pod wplywem produkowania progesteronu. a wczesniej owulacje mials? na pewno? bez usg trudno ja na 100 potwierdzic lub wykluczyc. byly tu dziewczyny, z ladna tempka a na monitoringu usg okazalo sie, ze same nie maja owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
werona13 Re: Luteina!!! 29.12.04, 13:22 W zeszłym cyklu tempka skoczyła 19dc.,18dc robiłam progesteron iwyszedł 5,68.Wszystko było jakieś bardziej czytelne(śluz,szyjka).A wtym mam wrażenie ,że mój organizm zwariował!Jest to dopiero 2 cykl z obserwacjami śluzu,szyjki i temp.Śluz płodny miałam kilka razy i wogóle cały czas mam jakiś śluz.Dodam tylko,że w pazdzierniku mój progesteron wynosił 0,80 16dc, a prolaktyna 26.Jeszcze tylko pytanko,czy w związku z tym,że nie brałam luteiny w tym cyklu mogło sie tak porobić? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Luteina!!! 29.12.04, 13:30 acha! jeszcze jedno, przy stosowaniu luteiny nie ma sensu mierzenie temperatury, bo luteina ja podwyzsza. obserwacja wlasnego ciala i stopsowanie npr jak najbardziej, ale jesli masz klopoty z plodnoscia i jeszcze nie mialas badan, to tracisz czas. naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
werona13 Re: Luteina!!! 29.12.04, 13:38 Jutro idę do doc.Sawckiego(kolejny lekarz,mam nadzieję że ostatni),poradz mi jakie badania powinnam zrobić,ewentualnie o co pytac lekarza)Jestem mamą 6- letniego synka,a pół roku temu przeszłam poronienie. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Luteina!!! 29.12.04, 13:46 mysle, ze ginekolog bedzie wiedzial co zlecic. ja badania mialam dopiero po drugim poronieniu. zrobilam wtedy hormony, mialam ocene owulacji. potem doszla immunologia. mam nadzieje, ze to poronienie to po prostu jednorazowy pech. latwo w ciaze zachodzilas? Odpowiedz Link Zgłoś
werona13 Re: Luteina!!! 29.12.04, 14:04 Przed pierwsza ciążą około 3-miesięcy starań i tylko luteina 1 dziennie.Drugie podejście było po odstawieniu tabl.anty.Zaszłam po 7 miesiącach,poroniłam w 7 tyg.w czerwcu.Dopiero w pażdzierniku jedna lekarka łaskawie zrobiła mi prolaktynę(podwyższona)i progesteron-za niski.Lekarz w przychodni na moje prośby o jakieś badania po por.powiedział,że za 2miesiące wszystko się wyrówna!! Dlatego mam nadzieję,że doc.Sawicki mnie poprowadzi i będę wiedziała coś więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Luteina!!! 29.12.04, 14:09 zatem szybko i bez problemow powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś