Dodaj do ulubionych

Czy pekna?

20.01.05, 19:22
Witajcie, czy ktos z doswiadczeniem w stymulowanych cyklach moze mi pomoc?
Pisalam jakis czas temu o moim pierwszym stymulowanym cyklu, pecherzyki
ladnie rosly, 1 16 dniu cyklu odczywalam bol owulacyjny plus pojawil sie
polodny sluz, w 17 przytulanie, a dzis w 18 bylam na usg i endo-13,7 mm, w
prawym jajniku dwa pecherzyki-17 i 19, w lewym-19 mm.NIE PEKLYsadczy sa
szanse, ze pekna?Jak myslicie?Zawsze mialam dlugie cykle-ok 35 dni.CZy to
przesadzone, ze nie pekna, bo to "juz" 18 dzien?Czy pekaja (jesli)iles dni po
ostatniej tabletce clo?tego nie wiem, a bardzo bym chciala sie
dokszatlcic...pozdrawiam i z gory podziekowania ania
Obserwuj wątek
    • sylla4 Re: Czy pekna? 20.01.05, 19:28
      najlepiej byłoby gdybyś miała podany pregnyl, wtedy można przewidzieć czas
      pęknięcia. ok. 24 godziny po pregnylu.ja też mam długie cykle, pęcherzyki rosną
      szybko, ale późno pękają. w 34-dniowym cyklu ok.19dc i mają wtedy ok.21mm. może
      kup testy owulacyjne, ale i tak najlepszy jest monitoring.
      • anusia_22 dziewczyny na clo-pliss 21.01.05, 00:04
        podciagam, dziewczyny, bierzecie clo, pomozcie?sa szanse na pekniecie?pozdrawiam
    • sylla4 Re: Czy pekna? 20.01.05, 19:31
      aha..a co do clo, to jednym przyspiesza owulację, innym opóżnia. ja brałam clo
      w tym cyklu pierwszy raz i owulację miałam 2 dni wcześniej niż zawsze, ale po
      pregnylu. pozdrawiam
      • anusia_22 Re: Czy pekna? 20.01.05, 19:38
        Dziekuje sylla4smileczyli moge miec nadzieje, ze np.dzis, jutro jeszcze pekna?bez
        pregnylu?z ciekawosci spytam-ile cykli jestes stymulowana?pozdrawiam
      • anusia_22 Re: Czy pekna? 20.01.05, 19:39
        przepraszam, teraz dopiero dojrzalam drugiego posta-oczywiscie napisalas, ze to
        twoj pierwszy cykl z Closmilezmeczona dzis jestem.dlaczego jestes stymulowana,
        skoro mialas owulacje?jeszcze raz pozdrawiam A
        • neja Re: Czy pekna? 21.01.05, 10:01
          Hello, ja jestem na 4 juz cyklu z CLO i ostatnim razem tez miałam ciekawą i
          bardzo podobną sytuację. Owu zawsze miałam koło 14-15 d.c. i tak poszlam na USG
          w 14 d.c. pęcherzyk 29,5 mm śluz ++ wszystko pięknie ładnie ale nie pęka endo
          11 mm, następnego dnia miał 29,4 mm endo 10 mm śluz +++ i też nie pęka, "pewnie
          znowu nie pęknie" - powiedziała pani doktor, "chociaż ja już różne rzeczy
          widziałam, zawsze jest szansa". Przyszłam w 17 d.c. Pecherzyka nie ma, ciałko
          jest a w zatoce Douglasa płyn.

Wniosek jest taki że nigdy nie nalezy niczego przesądzać z góry bo torganizm to
          nie maszyna i za każdym razem wszystko wygląda nieco inaczej... przytulajcie
          się i sparwdź jutro USG co się z nim dzieje, ważne jest też to jakie
          standardowo miałas cykle, co ile dni i jak zażywałaś CLO.
        • sylla4 Re: Czy pekna? 21.01.05, 10:09
          witaj anusia, byłam stymulowana bo mieliśmy pierwszą inseminację. jestem już
          tydzień po. ale coś brak mi wiary w to, że się udało. pęcherzyki rosną ok. 2mm
          na dobę, wsłuchaj się w swoje ciało- może odczujesz pęknięcie (ja mam zawsze
          kłucie jajnika). ta cała sytuacja w jakiej się znalazłyśmy, uczy nas
          cierpliwości i pokory...nic na siłę...spokój jest najważniejszy...
          życzę Ci pęknięcia pęcherzyków...i oczywiście dzidzi. pozdrawiam smile
        • sylla4 Re: Czy pekna? 21.01.05, 10:09
          witaj anusia, byłam stymulowana bo mieliśmy pierwszą inseminację. jestem już
          tydzień po. ale coś brak mi wiary w to, że się udało. pęcherzyki rosną ok. 2mm
          na dobę, wsłuchaj się w swoje ciało- może odczujesz pęknięcie (ja mam zawsze
          kłucie jajnika). ta cała sytuacja w jakiej się znalazłyśmy, uczy nas
          cierpliwości i pokory...nic na siłę...spokój jest najważniejszy...
          życzę Ci pęknięcia pęcherzyków...i oczywiście dzidzi. pozdrawiam smile
          • anusia_22 Re: Czy pekna? 21.01.05, 14:19
            przy jakiej wielkosci najczesciej pekaja Wam?dzieki
    • anusia_22 pękanie:-) 21.01.05, 13:21
      hej, macie jakies wiadomosci na temat pekania?oczywiscie pecherzykow?kiedy?po
      clo branym od 5 do 9 dnia cyklu?
    • barbara79 Re: Czy pekna? 21.01.05, 18:42
      ja brałam clo od 3 do 7 d.c. i pierniki nie pękały.
      • boziaa Re: Czy pekna? 22.01.05, 16:24
        ja robilam usg w 13dc. nic
        w 15 dc na lewym j. 8.8 na prawym 8. To już 15 dzien powinna byc owulacja a tu
        takie drobinki. Juz sama nie wiem co o tym myslec? Ale cykle mam ok 32 dniowe.
        Może jeszcze urosna? jak myślicie sa szanse?
        • incrediblesound Re: Czy pekna? 22.01.05, 16:38
          Tylko raz gin kazał Ci zrobić USG? Ja jak brałam Clo (teraz mam cykl przerwy na
          diane) od 5-9 dc to miałam mieć USG pierwsze w przed wzięciem Clo po to by
          sprawdzić czy stare pęcherzyki się wchłonęły. Jeżeli tak to kolejne USG gdzieś
          ok. 10dc i od tąd regularnie tak co 2 dni. Chodzi o to żeby gin zauważył
          pęcherzyk dominujący i potem cały czas obserwował co się z nim dzieje: jak
          wzrasta, czy wyodrębnia się wzgórek jajonośny itd. U mnie było tak ,że pojawił
          się pęcherzyk dominujący i potem 3 razy byłam na USG go obserwoać w 11,14, 15 i
          17 dc. Aż do 14 dc pęcherzyk pięknie rósł, zrobił się okrągły i pojawił się
          wzgórek jajonośny. Niestety kolejne USG w 17 dc pozwoliło stwierdzić, że ovu
          nie było - ten wzgórek zniknął i pęcherzyk trochę "oklapł" mimo iż dalej miał
          duze rozmiary tzn 24x19mm. Więc widzisz; jak nie robisz USG kilka razy i nie
          obserwujesz tego pęcherzyka to tak naprawdę nie wiesz czy on ma szanse pęknąć
          nawet przy długich cyklach. Przykładowo: jak bym zrobiła USG dopiero w 16 dc i
          to tylko raz to wyszłoby pewnie na to że ten pęcherzyk jest duży i być może
          pęknie. Właśnie dzięki takiemu stałemu monitoringowi możemy stwierdzić co
          będize z tego pęcherzyka i w odpowiednim momencie wykluczyć jego pęknięcie.
          pozdrawiam
          Madzia
    • anusia_22 Pekanie Pecherzykow 23.01.05, 15:28
      Bylam na usg-w 18 dniu jeszcze nie pekly, dzis na usg-21 dzien cyklu-wszystkie
      3 pecherzyki pekly, plyn w zatoce Douglasa.dziekuje wszystkim za porade i
      dziele sie moim "przypadkiem"-pekaja nawet pozno (w moim wypadku czas tej
      wystymulowanej owulacji wypada, tak jak przy cyklu naturalnym, kiedy jeszcze
      bylo wszystko ok).Teraz trzymam kciuki, moze sie uda w tym cyklu?Caluski dla
      wszystkichsmileania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka