Dodaj do ulubionych

bezpłatne inseminacje

06.02.05, 18:42
wreszcie trochę taniej, polecam www.medica.org.pl
Obserwuj wątek
    • tusia115 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 14:09
      nie wiem ile dla ciebie oznacza tanio, ale moja koleżanka miała inseminację za
      80 zł.
      • monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 14:18
        A dla mnie to bardzo dobra wiadomość- właśnie zadzwoniłam do 'Medici' i
        zapisałam się na wizytę kwalifikującą (nie jestem z Łodzi). Pani doktor, z
        którą rozmawiałam, poinformowała mnie, że jak spełnię wszystkie warunki, to 3
        IUI mam bezpłatne, a jak sie nie uda, to będę miała in vitro- koszt 1500zł
        (płaci się tylko za procedury laboratoryjne związane z zapłodnieniem komórek).
        Jest to program 'Nasze dziecko'.
        Do tusi115- a gdzież to tak tanio robią? Ja do tej pory płaciłam 700zł za samą
        inseminację, do tego stymulacja, wizyty, leki- wychodziło ok. 1000zł.
        • biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:15
          nigdzie nie zetknęłam się z ceną 80zł za inseminację i myślę, że za tę cenę nic
          takiego nie da się zrobić porządnie, chyba, że pobrane nasienie i natychmiast
          wstrzyknięte do macicy, bo niestety o takich "kwiatkach" też się słyszy. Brałam
          udziął w tym programie, koszt leków jest spory ale są to gonadotropiny które
          dużo lepiej działają niż clostylbegyt, nie hamują rozwoju endometrium w związku
          z tym szanse są większe, a jeśli nie ponosisz kosztów zabiegu to i tak wychodzi
          taniej niż inseminacja pełnopłatna na clo. Mam nadzieję, że uda mi się za I
          razem, ale na wynik muszę jeszcze poczekać ponad tydzień.
          • monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:26
            Proszę Cię, powiedz mi jakie warunki musiałaś Ty i Twój partner spełnić aby
            załapać się na ten program? Moje jajowody zostały udrożnione, mój chłopak ma
            niezłe nasienie, mam 9 lat starań za sobą, 3 IUI, endometriozę i 36 lat! Czy ja
            mam szansę na ten program?
            • biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:42
              nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie, ale wiem, że tam robią tylko do 3
              inseminacji i uważają, że jeśli się nie udaje to powinno się myśleć o in vitro,
              a gdzie leczyliście się do tej pory.
              • monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:44
                Ale mówisz, że bierzesz udział w tym programie? To jakieś warunki spełnić
                musieliście, tak? Ja sie leczyłam parę lat w Novum w Warszawie, a teraz od 3
                lat w Gravidzie w Płocku.
                • biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:54
                  ja miałam zrobioną hydrolaparoskopię-więc jajowody drożne, niestety mój mąż nie
                  ma plemników w nasieniu i zdecydowaliśmy sie na nasienie z banku, spróbujemy 3x
                  a jeśli nie to będziemy myśleć o adopcji.
                  • monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:59
                    A in vitro nie chcecie? Jak w tej klinice jest z odpłatnością za in vitro?
                    • trzykrotka Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 16:00
                      1500zl za in vitro ale leki i koszty wizyt nie są w tej cenie uwzględniane
    • biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 16:06
      nie , jeśli nie udają się inseminacje to będziemy się starać o adopcję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka