biszkopcik11 06.02.05, 18:42 wreszcie trochę taniej, polecam www.medica.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tusia115 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 14:09 nie wiem ile dla ciebie oznacza tanio, ale moja koleżanka miała inseminację za 80 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 14:18 A dla mnie to bardzo dobra wiadomość- właśnie zadzwoniłam do 'Medici' i zapisałam się na wizytę kwalifikującą (nie jestem z Łodzi). Pani doktor, z którą rozmawiałam, poinformowała mnie, że jak spełnię wszystkie warunki, to 3 IUI mam bezpłatne, a jak sie nie uda, to będę miała in vitro- koszt 1500zł (płaci się tylko za procedury laboratoryjne związane z zapłodnieniem komórek). Jest to program 'Nasze dziecko'. Do tusi115- a gdzież to tak tanio robią? Ja do tej pory płaciłam 700zł za samą inseminację, do tego stymulacja, wizyty, leki- wychodziło ok. 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:15 nigdzie nie zetknęłam się z ceną 80zł za inseminację i myślę, że za tę cenę nic takiego nie da się zrobić porządnie, chyba, że pobrane nasienie i natychmiast wstrzyknięte do macicy, bo niestety o takich "kwiatkach" też się słyszy. Brałam udziął w tym programie, koszt leków jest spory ale są to gonadotropiny które dużo lepiej działają niż clostylbegyt, nie hamują rozwoju endometrium w związku z tym szanse są większe, a jeśli nie ponosisz kosztów zabiegu to i tak wychodzi taniej niż inseminacja pełnopłatna na clo. Mam nadzieję, że uda mi się za I razem, ale na wynik muszę jeszcze poczekać ponad tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:26 Proszę Cię, powiedz mi jakie warunki musiałaś Ty i Twój partner spełnić aby załapać się na ten program? Moje jajowody zostały udrożnione, mój chłopak ma niezłe nasienie, mam 9 lat starań za sobą, 3 IUI, endometriozę i 36 lat! Czy ja mam szansę na ten program? Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:42 nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie, ale wiem, że tam robią tylko do 3 inseminacji i uważają, że jeśli się nie udaje to powinno się myśleć o in vitro, a gdzie leczyliście się do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:44 Ale mówisz, że bierzesz udział w tym programie? To jakieś warunki spełnić musieliście, tak? Ja sie leczyłam parę lat w Novum w Warszawie, a teraz od 3 lat w Gravidzie w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:54 ja miałam zrobioną hydrolaparoskopię-więc jajowody drożne, niestety mój mąż nie ma plemników w nasieniu i zdecydowaliśmy sie na nasienie z banku, spróbujemy 3x a jeśli nie to będziemy myśleć o adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 15:59 A in vitro nie chcecie? Jak w tej klinice jest z odpłatnością za in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
trzykrotka Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 16:00 1500zl za in vitro ale leki i koszty wizyt nie są w tej cenie uwzględniane Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopcik11 Re: bezpłatne inseminacje 07.02.05, 16:06 nie , jeśli nie udają się inseminacje to będziemy się starać o adopcję. Odpowiedz Link Zgłoś