bestiaaa 21.04.05, 20:19 Dziewiąty dzień po inseminacji.Jutro po raz drugi robię test.Bolą mnie piersi jak na okres i już nie jestem taka wesoła,jak wczoraj.Mam złe przeczucia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsi18 Re: Ą ja wciąż czekam 21.04.05, 20:32 No co ty bestiaaa nie smuc sie! Wszystko wymaga cierpliwosci, czekam z toba i daj znac! Pozdrawiam pepsi Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam.Pepsi 23.04.05, 09:44 No i widzisz Pepsi,nic z tego.Mężowi nawet nic nie powiem o teście.Jest mi tak bardzo żle...W maju podejdę do III iui. Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 10:02 Poradżcie,proszę,jakie badania i co dalej?Mój gin.zbadał tylko nasienie (wynik nienajlepszy) i zaproponował iui.Zadnych badań dla mne.A TU czytam i oczom nie wierzę.Przecież w ten sposób dojadę do IV iui bez efektu.Może coś Mu podpowiedzieć.Dla mnie czas jest najważniejszy:jestem chyba najstarszym rocznikiem Odpowiedz Link Zgłoś
thintalle_lalaith Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 10:24 jak dlugo sie staracie?? mialas robione badania na droznosc??? jak wyglada u ciebie z owulacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 10:50 Miesiączki raczej reguralne,owulacja jest.Staramy się dobre 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 11:10 O drożności nawet nie wspomniał.Myślisz,że warto?Czy w prywatnym gab.też to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 11:39 Bestio, nam gin nawet nie proponował inseminacji bez wcześniejszego sprawdzenia drożności. Wykładanie średnio 1000 zł na iui bez sprawdzenia, czy jajowody są drożne wygląda na marnowanie pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 11:57 Przy następnej wizycie zapytam go.Napiszcie,czy w prywatnych gab.można to wykonać i ile średnio potrzeba kasy Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 12:23 HSG w olbrzymiej większości robione jest w szpitalach lub klinikach. Ja robiłam w szpitalu (Wrocław), a dzięki temu, że sprzęt i metody były nowoczesne, nie bolało specjalnie i zapłaciłam 350 zł. HSG można zrobić też na NFZ - przymierzałam się do tego, ale chcieli mnie skierować do szpitala, gdzie badanie to robią znacznie bardziej "barbarzyńską" i dość bolesną metodą. ===== maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 12:29 A kiedy jest najlepiej zrobić?Czy jest jakaś reguła? Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 12:45 HSG robi się po miesiączce, najlepiej do 8 - 10 dnia cyklu (na pewno przed owulacją). Przed badaniem sprawdza się czystość pochwy. ===== maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 12:32 Witaj, wiem co czujesz,, 2 tyg temu tez byłam bardzo smutna i rozczarowana. Ale bardzo dobrze ,ze podchodzisz do III IUI. Masz juz jakis dalszy cel.Ja podjełam decyzje o HSG. Tagze maj bedzie nasz! Trzymaj sie cieplutko i nie smuc sie juz Pepsi Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 12:46 Pepsi kochana,ja też chcę podejść do HSG,ale nie wiem do kogo się zgłosić i kiedy?Mój lekarz w tym mi nie pomógł i podejrzewam,że nie bardzo się orientuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 13:02 wiesz co , moj sie moze orientuje ale nie wiem gdzie moge zrobic u nas takie HSG z USG. Przeczytaj moj post , tam jedna dziewczyna pisze. Ponoc nic nie boli.Boje sie cholernie. Odpowiedz Link Zgłoś
thintalle_lalaith Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 13:04 wg mnie, robienie inseminacji bez sprawdzenia droznosci to marnowanie pieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 13:10 Dzięki Wam,to już wiem(że bez drożn.itd.).Byłam zupełnie zielona.Grzecznie słuchałam lek.i robiłam co kazał.Szkoda tylko,że on jako gin.mi nie pomógł... Pepsiczku,a kiedy Ty?Masz już termin? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 13:49 Ja jade w poniedziałek do gina na rozmowe , wycisne z niego wszystko! No i oczywiscie bede musiała zrobic posiewy wiec to tez trwaa potem czekanie na @ i HSG . Mam juz dosc takiego funkcjonowania, gdzie zycie moje kreci sie wokol pekajacych pecherzykow.Minał rok od mojej pierwszej proby HSG , mysle ,ze jestem gotowa! Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 14:12 Będę trzymała kciuki i napisz,co dalej.Pozdrawiam,pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 14:13 Aha!A kiedy najlepiej zacząć przygotowania?Od którego dnia cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 15:53 słyszałam ,ze do 10 dc trzeba zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaaa Re: Ą ja wciąż czekam 23.04.05, 16:13 Dzięki Ci.Czytałam opinie o HSG.Jestem w małym szoku.Napisz,co dalej z Tobą.Trzymaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś