Dodaj do ulubionych

do Ingi30 :) moge tak?

18.07.05, 17:03
a wiec jestem juz po drugim transferku mrozaczkow smile pierwsza nieudana probe
przezylam dosc ciezko... teraz jestem spokojna, mam jakies obrzydliwe
bakterie, Pani dr powiedziala, ze i szanse, ze sie uda, sa mniejsze, bo i
bakterie moga nam zniszczyc zarodki, jak i istnieje ryzyko infekcji uncertain czego
bym jednak nie chciala... podpisalam "zgode", ze zdaje sobie sprawe z ryzyka
i mniejszych szans uncertain nadzieje oczywiscie mam, ale mniejsza niz ostatnio no i
do robotki chodze, nie leze jak ostatnio... stwierdzilam, ze jak ma wyjsc to
wyjdzie smile
troche caly czas pobolewa mnie prawa strona (czy to mozliwe, ze tak dlugo
pobolewa jajnik na ktorym byla owu?), zarodki byly sliczne (13sto i 9cio
komorkowe), bez AH, lykam wszystko co mozliwe, lacznie z antybiotykiem na te
swinstwa uncertain a wiec Bromek, Encorton, Metformax, Folik, Acard, no i Clexane w
brzuszek... watrobka mi wysiada sad(
a co u Ciebie???? nie zagladam tu za czesto wiec nie wiem sad(( napisz! moze
byc na priva!
pozdrawiam Cie goraco!!
Obserwuj wątek
    • samanta25 Re: do Ingi30 :) moge tak? 18.07.05, 17:06
      Piegoosku trzymam mocno kciuki za Twoje mrozaczki i za szczęśliwą 13-tkę smile)
      Musi się udać !!!!!!!!!!

44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
      • piegoosek Re: do Ingi30 :) moge tak? 18.07.05, 17:14
        Dzieki Samanta smile mam nadzieje, na ta szczesliwa trzynastke wink
        a u Ciebie zaobserwowalam dzis, ze odpuscilas sobie to lato wink nie poddawaj
        sie!! co u Ciebie?
        sciakam moooocno!!
        piegoos
        • samanta25 Re: do Ingi30 :) moge tak? 18.07.05, 17:35
          piegoosek napisała:

> a u Ciebie zaobserwowalam dzis, ze odpuscilas sobie to lato wink nie poddawaj
          > sie!! co u Ciebie?

Piegoosku wcale nie odpuściłam sobie lata smile) Przecież mam podpis, że właśnie
          teraz będę w ciąży wink) Dzisiaj 3 d.c. od wczoraj zaczęłam stymulację i w
          przyszłym tyogdniu podchodzę do IUI i wmawiam sobie, że musi się udać hihihi
          Może pozytywne myślenie mi pomoże ??

Pozdrawiam serdecznie smile)

44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
          • piegoosek Re: do Ingi30 :) moge tak? 18.07.05, 18:14
            pozytywne myslenie na pewno pomaga znosic te wszystkie porazki!! ale wierze, ze
            i nam w koncu sie uda!!!! bede trzymac mooocno kciukaski za Ciebi Sami smile
            pa!
    • mela00 Re: do Ingi30 :) moge tak? 18.07.05, 18:54
      Piegoosku, ściskam i czekam na wynik
      mela i Mrozaczek
    • marijohanna Re: do Ingi30 :) moge tak? 18.07.05, 20:01
      z CALEGO SERCA zycze powodzenia i sciskam kciuki!! od dawna sledze Twoje
      zmagania i musi sie wreszcie udacsmile))))))))))
      • piegoosek Re: do Ingi30 :) moge tak? 18.07.05, 21:46
        dzieki dziewczyny!! jestescie jak zwykle niezastapione smile)))
        melu, jak maluszek? jak sie czujecie? domyslam sie, ze wszystko w porzadku?
        marijohanna, masz fajny podpis smile) zgadzam sie!! ale dlaczego TAK dlugo?? wink
        mooocno Was wszystkie sciskam!
        • marijohanna Re: do Ingi30 :) moge tak? 19.07.05, 10:09
          piegoosek napisała:

>
          > marijohanna, masz fajny podpis smile) zgadzam sie!! ale dlaczego TAK dlugo?? wink

nooo piegoosku, gdybysmy krotko czekaly to co to by byl za CUD??? to bylaby
          zwyczajnosc i normalnoscwink))) a ze czekamy dlugo to bedzie to PRAWDZIWY CUDsmile))

a na dobre wgryzienie sie zarodkow proponuje nie kapiele w morzu a szalona
          jazde na karuzeli!! smile)) sila odsrodkowa wcisnie je gdzie trzebabig_grinDDD

pozdrawiam goracosmile)))
    • inga30 Re: mogę:) ??? 18.07.05, 22:15
      Piegoosie, bardzo się cieszę i liczę że mimo trudności się uda, za długo
      grzejemy ławkę. To cholerne clexane ma igły strasznie tępe - też ostatnio
      dostałam wszystko co mozliwe po 4 tyransferze. Od czerwca odpoczywam, byłam na
      wakacjach, we wrześniu startuję z krótkim protokołem i oby to było ostatnie
      podejście. Na priva napisze więcej. Inga
      • piegoosek Re: mogę:) ??? 18.07.05, 22:30
        wlasnie, za dlugo juz ta lawke grzejemy smile spadamy? .... zeby to bylo takie
        proste...
        co do Clexane, to mam caly brzuch siny sad( co prawda staram sie uciskac po
        zastrzyku, ale to cos malo daje, a w ogole te zastrzyki, co dzien to bardziej
        bola sad( ale co tam!! damy rade, prawda? wink
        bede za Ciebie trzymac kciukasy Ingus!!!! za podejscie we wrezsniu! ja
        podeszlam teraz, mimo, ze dr Taszycka oponowala, bo te bakteri uncertain ale przeciez
        potem znowu sierpien wolny w Novum... tak dlugo musialabym znow czekac...
        mrozaczkow mamy troche, wiec stwierdzilam, ze jedziemy! no i pojechalismy...
        dzis mialam sluz zabarwiony krwia uncertain co to moze byc? moze implantacja? surprised) no
        zobaczymy... tym razem biegam do pracy, kapie sie w morzu, w jeziorku, opalam i
        robie wszystko co bym robila normalnie smile jesli mialaby byc ciaza, to przeciez
        to jak pasozyt i tak sie zalegnie, prawda? wink
        caluski!! i dawaj znac!!
    • mila333 Re: do Ingi30 :) moge tak? 19.07.05, 09:11
      Piegoos, na wszelki wypadek "osłoń" sobie może wątrobę Sylimarolem. To jest
      roślinny wspomagacz, kupuje się go bez recepty. Tani. Jak chcesz, skonsultuj to
      jeszcze ze swoim ginem, ale nie powinien zabronić, bo to nie jest jakieś
      chemiczne świństwo, tylko lek naturalny.
      Serdecznie kibicuję
      Mila
      • pimpek_sadelko piegoosie 19.07.05, 10:01
        kiedy bedziesz testowac?
        co do clexanu... to parszywe sa te igly... nie mogliby ich ostrzejszych robic?sad
        uciskanie nic nie da, bo te wylewy podskorne biora sie min. z dzialania leku.
        odstawilam heparyne ok miesiaca temu... moze nawet wiecej a ostatni siniak
        zszedl mi w minionym tygodniu!uncertain
        koniec narzekania... da sie z tym zyc!
        trzymam kciuki za twoje bobasy, oby zostaly! daj znac kiedy najmocniej sciskac
        lapy!
    • lezama Re: do Ingi30 :) moge tak? 19.07.05, 10:35
      piegoosku, trzymam kciuki. podchodziłyśmy razem zimą do transferu. jestem po
      dwóch ICSI, dwa razy klapa. myślę, że jeszcze raz spróbuję i dalej nie ma
      sensu. Relaksuj się i odpoczywaj, chyba najwazniejszy jest spokój w środku, dla
      zdrowia, po prostu. pozdrawiam
      • inga30 Lezamo! 19.07.05, 10:55
        chyba załozymy klub" trzecie podejście" i mam nadzieję że zaraz za piegooskiem
        spadniemy z tej wygrzanej ławkismile. Gdzie będziesz teraz podchodziła?
        • tekla12 piegoosku 19.07.05, 11:00
          jak się wytrze igiełkę albo poczeka aż sama wyschnie, to nie robią się te sine
          kółeczka dookoła wkłucia i siniaków jest mniej. Bardzo kibicuję !!!
        • lezama Re: Lezamo! 19.07.05, 11:32
          cały czas głupieje mi @, raz cykl 14- raz 40-dniowy (i nadal sie ciągnie)@ też
          14-dniowa, wiec czekam na uspokojenie organizmu (okazuje sięze taka stymulacja
          jest zabójstwe dla organizmu). spróbuję jeszcze raz w invikcie, nie wiem czy ma
          sens próbować gdzieś jeszcze, skoro mam komórki do bani, to i święty nie
          poradzi, pozdrawiam
          • piegoosek Re: Lezamo! 19.07.05, 12:57
            lezamo! mi w Invikcie tez mowili, ze nasze komorki sa do bani!!! ze dlatego tak
            slabo sie stymuluje i ze malo sie zaplodnilo!! a popatz co dzialo sie w Novum!
            wyjeli 30 jajeczek z czego 20 bylo dojrzalych, a nastepnego dnia dojrzalo
            jeszcze 8! zaplodnilo sie 15, tych osmiu juz nie zapladnialismy! wszystkie byly
            zamrozone, rozmrazaja sie rewelacyjnie! dalszego etapu na razie nie znamy, bo
            dopiero jak ktorys zarodek zostanie, to bede mogla powiedziec, ze komorki sa
            ok wink ale jak do tej pory, moje doswiadczenia z Invikcta raczej wskazuja na
            asekuracje z ich strony! w koncu jak sie nie uda, to latwiej zrzucic na cos,
            czego sama nie jestes w stanie zbadac...
            wiem, ze to nie za bardzo budujace, ale musisz miec nadzieje, i musisz uwierzyc
            w sile swoich komoreczek smile
            mi tez mowili, ze jestem do bani wink
            sciskam moocno!!
            • inga30 Re: Lezamo, Piegoosku 19.07.05, 13:21
              cieszę się ze poruszyłyscie ten temat. Ja po 2 nieudanych próbach w novum
              usłyszałam że plemniki męza moga byc do kitu, więc żeby spróbowac cudzych. Po
              dopytywaniu czemu tak uważają usłyszlam, że to czynnik ktorego się sprawdzić
              nie da, ale jak nie wychodzi to się podejrzewa, że plemniki do bani albo
              komórki, a próbuje się najpierw z obcymi plemnikami bo je łatwiej pozyskać.
              Zarodki zawsze mieliśmy ładne, rozmrazały sie wszystkie żywe.
              Lezamo, ja myśle że jak wychodzi to to jest wynik wiedzy i doswiadczenia
              kliniki i jej lekarzy, a jak nie wychodzi to zawsze mówia ze komórki złe, albo
              plemniki, a jakby wszystko było dobre to po co by nam była klinika.
              No i co do novum to trzeba przyznać, że u mnie też było większość zapłodnionych
              komórek i ładnych zarodków - więc na etapie laboratorium naprawdę sie starają.
              Pozdrawiam. I.
    • vikas Re: do Ingi30 :) moge tak? 19.07.05, 14:22
      WITAJCIE!DZIEWCZYNKI SPIĄ WIĘC MAM CHWILKE ŻEBY ODWIEDZIĆ
      FORA.śLEDZĘ JAK TYLKO MAM CHWILKĘ I TRZYMAM KCIUKI CHOĆ CZASEM
      TO JUŻ NIE WIEM JAK SIĘ NAZYWAM I TEGO SAMEGO ŻYCZĘ WAM.
      PIEGOOSKU BĄDZ DOBREJ MYŚLI-UDA SIE!!!
      • piegoosek Re: do Ingi30 :) moge tak? 19.07.05, 15:11
        mam nadzieje, Vikasku!! w koncu kiedys sie uda...
        choc ta nadzieja z kazda proba coraz mniejsza uncertain teraz sama nie wiem co myslec,
        choc ludze sie oczywiscie! inaczej, po co w ogole probowac smile
        wczoraj mialam jakis rozowy sluz, ludze sie, ze to plamienie implantacyjne wink
        ale masz super z tymi malenstwami smile)) usciski od ciotki piegoosa smile
    • jakasik Re: do Ingi30 :) moge tak? 20.07.05, 07:56
      Hej!
      Kibicuję Wam już 2 lata! Trzymam kciuki aby w końcu każda z Was mogla doznać
      tego szczęścia jakim jest własny dzidziuś!

Mam pytanie, czytam, że dostajecie Clexane. Czy to te zastrzyki w brzuch? Na co
      one są? Ja to chyba dostawałam po c.c. ale oczywiście nie dopytałam po co! Nie
      to było wtedy dla mnie ważne smile
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka