justysia111 16.08.05, 17:57 Czeka mnie prawdopodobnie icsi.jestem przerażona tym faktem jak i kosztami.Jaki jest procent szans,że się uda, i od czego się nie udaje,dlaczego zarodek nie chce się przyjąć??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdamajewski Re: ICSI- dużo pytań.... 16.08.05, 18:01 szansa ze sie uda to 20-40 %. Dlaczego zarodek nie chce sie przyjac, tez zadaje sobie to pytanie, bo 1 ivf sie nie udala. 60% zarodkow jest genetycznie uszkodzona. Jakos nic innego mi do glowy nie przychodzi bo wszyskto inne jest ok u nas, wlacznie z badaniami immulogicznymi. powodzenia magda Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: ICSI- dużo pytań.... 16.08.05, 18:13 wiem,że też się starasz, powodzenia i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: ICSI- dużo pytań.... 16.08.05, 18:22 dziekuje, na twoim miejscu poszukalabym w wyszukiwarce, znajdziesz duzo informacji. Udalaby sie na konsulatacje do kliniki tam najlepiej odpowiedza na twoje pytania i podadza Ci ewenutalne koszty zabiegu i lekow. Dadza Ci tez liste wszystki badan ktore sa potrzebne przed ivf. Wtedy na skokojnie mozesz powolutku zaczac je robic i tym samym gormadzic pieniazki na zabieg bo to wydatek ogromny magda Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: ICSI- dużo pytań.... 16.08.05, 18:24 ja już jestem w klinice/częśż badań robiłam.A jakie badania są konieczne?Bo ja chciałabym już w tym nastepnym cyklu się starać? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: ICSI- dużo pytań.... 16.08.05, 22:49 wskazań jest kilka 1) zbyt mała liczba prawidłowych ruchliwych plemników 2) nie ma plemnikóe w nasieniu ale są w jadrach bądź najądrzu 3) IVF bez skutku 4) endometrioza bądź niepłodność immunologiczna zazwyczaj 60% się prawidłowo jajeczek rozwija, szanse duże 20-40% na cykl ale ciąża może być ciężka za to efekt wspaniały Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: ICSI- dużo pytań.... 18.08.05, 07:39 szanse są dla każdego określane indywidualnie, przecież to zależy od wieku, stanu zdrowia, czy już byłaś kiedyś w ciąży, od przyczyny niepłodności...itp mi się udało za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
balbina33 Re: ICSI- dużo pytań.... 18.08.05, 08:44 Mnie też się udało za pierwszym razem i to z jednym zarodeczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: ICSI- dużo pytań.... 18.08.05, 11:55 mi nie udalo sie przy 4 transferach i nie wiadomo czemu, bo doktor Lewandowski przed pierwszym powiedział że jestem młoda i zdrowa więc może będę mieć szczęście za 1 razem Odpowiedz Link Zgłoś
paula08 do Ingi30 18.08.05, 13:40 Ingo przepraszam, ze pytam ale napisalas, ze dr Lewandowski powiedzial, ze jestes mloda i szanse sa spore, ile masz lat? Ja mam tez niedlugo wizyte u dr Lewandowskiego i staram sie znalezc jakies plusy naszej sytuacji... moze z tym wiekiem sie zalapie Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: do Ingi30 18.08.05, 13:51 Teraz mam 30, wtedy miałam 27 , co jak na klinikę nieplodnosci nie jest podobno dużo- jak trafiłam do drL. Lata lecą . Dobrze jest podobno: być przed 30., dobrze jesli kobieta jest zdrowa, dobrze jesli kiedys bylas w ciaży i dobrze jak sie będziesz dobrze stymulowała:dużo jajeczek=duzo zarodków=większa szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
paula08 Re: do Ingi30 18.08.05, 15:29 Dzieki! u mnie wszystko do niczego: zdrowa nie jestem-PCO, w ciazy nigdy nie bylam, nie wiem jak bede sie stymulowala, plemniczki marne Takze ten wiek to moje swiatelko w tunelu)) Zeby sie nie zalamywac to wmawiam sobie, ze przynajmniej jestem mloda Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: ICSI- dużo pytań.... 18.08.05, 15:18 wsztyko to loteria, ja przed podejsciem do ivf bylam raz w ciazy (do 7tyg), mialam 28 lat, dobrze sie stymuluje (mam pcos i tylko 25ml i porodukuje ogromna ilosc jajeczek) a jakos wyszlo ze zostalam tylko z 3 marnej jakosc zarodkoami i dup... blada. magda Odpowiedz Link Zgłoś
libra4 Re: ICSI- dużo pytań.... 18.08.05, 20:30 Nie ma co się stresować- nigdy nie wiadomo od czego zależy powodzenie ICSI. Mnie się udało 3-ie ICSI (7-my transfer) w wieku 36 lat, kiedy szanse maleją. Dzięki drLewandowskiemu, zresztą! I przy tej próbie miałam najwięcej i najlepszych jakościowo komórek. Powodzenia! Libra szczęśliwa mama Novumowego Miłoszka (12.05.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: dzieki libro 18.08.05, 21:04 tego mi trzeba przed III icsi . Wszystkie podejścia miałaś w novum? Odpowiedz Link Zgłoś