Dodaj do ulubionych

bedzie laparoskopia

15.09.05, 13:35
wczoraj byłam na wizycie. jak to określił lekarz - wszystko wspaniale tylko
jajowody do .... (czterech liter) a w sumie same ich zakończenia, bo ogólnie
jajowody sa drożne, tylko na końcach nie bardzo i stad brak ciąży. więc
dostrałąm tel. do miłej pani doktor na laparo... ona znów chciałą skierowanie
więc ja znów do lekarza (i wszystko na telefon...) w pon. odbieram
skierowanie i pędzę na wizytę. ochhh./ dziewczyny trzymajcie kciuki aby mnie
zakwalifikowała na laparoskopię... czuje, ze to moze być moja szansa, mimo
obrzydliwego wyrostka jaki mi wycięli. inaczej pozostauje mi tylko IVF. ale
przynajmniej naresxcie wiem na czym stoję.
Obserwuj wątek
    • kicorek Re: bedzie laparoskopia 15.09.05, 13:42
      No to Naka, nareszcie wiadomo co mniej więcej w trawie piszczy! To pozytywna
      informacja - Ty przynajmniej już wiesz co jest z Tobą. Ja dalej nie wiem co się
      dzieje, że już drugi rok mija bez rezultatów w postaci brzuszka. Teraz znowu
      robię badania hormonków i zdecydowałam się dwa miesiące pojechać na ziółkach, a
      potem IUI. Zobaczymy!
      • naka1 Re: bedzie laparoskopia 15.09.05, 14:03
        to życze ci powodzenia kicorku. wiesz, a z jednej strony odetchnęłam z ulgą, ze
        wiem juz co jets nie tak a z drugiej to nie jest dobra wiadomość. jak nie
        dojdzie do laparo lub nie będize po niej efektów to tylko IVF. innych szans nie
        mam sad ale dzisiaj się nie martwię. w pon. będę wiedzieć więcej. jak się nie
        uda to pod koniec przyszęłgo rokuplanujemy z M IVF
        • agusia713 Re: bedzie laparoskopia 15.09.05, 14:15
          Naka trzymam mocno kciuki w poniedziałek smile
          Dobrze, że jesteś pozytywnie nastawiona, bo to wiele daje.
          • kicorek Re: bedzie laparoskopia 15.09.05, 14:46
            Ja też trzymam kciuki za Ciebie Naka! Jakoś to będzie, trzeba myśleć pozytywnie!
    • bubcia75 Re: bedzie laparoskopia 15.09.05, 17:23
      Cześć Naka
      A na jakiej podstawie Twój gin stwierdził, że masz niedrożne tylko zakończenia,
      a reszta ok? Takie coś można stwierdzić tylko przy hsg albo laparo. Jak Cię ta
      Twoja ginka nie zakwalifikuje na laparo, to łap skierowanie i pędź na Inflancką
      do szpiala, tam jest punkt konsultacyjny przed operacjami.Ale najpierw zadzwoń
      i się umów. Ja właśnie dzisiaj zostałam wypisana do domku po laparo i wiem co
      mówięsmile)Nie dawaj się łatwo spławić. Jak będziesz chciała jakieś szczegóły to
      pytaj tu albo pisz maila. Tylko nie daj się spławić jakiejś Pani doktor i nie
      rób bez powodu INF.
      Trzymam kciuki!
      B.
      • naka1 Re: bedzie laparoskopia 16.09.05, 09:38
        hej, właśnie na HSG moim stwierdzono te problemy z końcami jajowodów. mam
        skierowanie tyle, zę we wrocłąwiu się leczę na razie więc chyba inflancka
        odpada, ale mając skierowanie mogę też się udać do każdej innej kliniki czy
        szpitala we Wrocku, prawda? albo nawet i w innym mieście? czyż nie. mam jednak
        nadzieję, zę się uda. pytaóąm o to kilku lekarzy i wszyscy zgodnie przyznali,
        zę tutaj laparo jets potzrebne, bo bez niego to tylko IVF
      • szarlota1 Re: bedzie laparoskopia 18.09.05, 22:07
        Pytanie do bubci75:

Ja też się wybieram na laparo na Inflancką. Czy możesz napisać coś więcej na
        temat samego przygotowania do zabiegu oraz odczuciach po przebudzeniu. Jak
        dlugo trwa zabieg? Czy on wpływa w jakiś sposób na przebieg @?

• dudusiam Re: bedzie laparoskopia 16.09.05, 10:38
      będzie dobrze...Trzymam kciukasy bardzo bardzo mocno smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka