Dodaj do ulubionych

Pregnyl zamiast Clo

24.03.06, 15:00
Witam, byłam dwa cykle na clo bez efektu, pęcherzyk sie nie pojawił. Teraz mój
gin kazał mi w nastepnym cyklu nie barć juz clo ale brac przez 5 dni od 3 do
7dc pregnyl 500 1 raz dziennie. Czy któraś z was tez tak brała?. Nie wiem co o
tym mysleć.
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: Pregnyl zamiast Clo 24.03.06, 15:03
      z tego co mi Rafulka pisała to właśnie clo jest na to aby pęcherzyki rosły, a
      Pregnyl żeby pękły jeśli są.
      ale moze inny sposób przyjmowania powoduje inne działanie leku.
      • marianna_x Re: Pregnyl zamiast Clo 24.03.06, 15:26
        No właśnie stad moje zdziwienie. gin powiedzial ze jesli nie zadzialalo clo to
        trzeba spróbować innego sposobu. czy naprawde nik tak pregnylu nie przyjmował?
    • czarownica75 Re: Pregnyl zamiast Clo 24.03.06, 15:44
      Może chodziło raczej o puregon, a nie pregnyl. Jak koleżanki już pisały,
      pregnyl nie jest substytutem clo, który stymuluje dojrzewanie pęcherzyków.
      Pregnyl bierze się po stymulacji i ma on za zadanie doprowadzić w ciągu ok. 36
      godz. do owulacji. Puregon z kolei jest właśnie na stymulację wzrostu, czyli
      działa podobnie jak clo.
      • agula776 Re: Pregnyl zamiast Clo 24.03.06, 16:00
        Ja byłam stymulowana jeden cykl tylko CLO, pęcherzyk urósł, ale endo było
        cienki, W drugim cyklu było CLO a później 5 zastrzyków z PUROGENU. Endo trochę
        wzrosło. W trzecim obecnym cyklu brałam 8 zastrzyków w Purogenu, pęcherzyki
        urosły dwa, endo osiągnęło 8mm ( to bardzo dużo jak na moje możliwości). Teraz
        czekam na efekty.
        • marianna_x Re: Pregnyl zamiast Clo 25.03.06, 08:45
          Na pewno chodziło o pregnyl bo mam receptę. Jestem w kropce nie wiem czy go
          brac czy moze lepiej sie skonsultować z innym ginem. dzieki za wszystkie
          odpowiedzi.
          • czarownica75 A jednak.... 25.03.06, 09:26
            To znalzałam na stronach Organon-u, producenta pregnylu: Pregnyl® jest wysoko
            oczyszczonym preparatem uzyskanym z moczu ciężarnych kobiet. Podaje się go w
            iniekcjach domięśniowych.

Naśladuje występujący w połowie cyklu fizjologicznego wzrost hormonu
            luteinizującego (LH), co wyzwala owulację. Podany po owulacji nasila wybiórczo
            produkcję progesteronu. Preparat Pregnyl® stosowany jest w indukcji owulacji i
            w kontrolowanej hiperstymulacji jajników w programach wspomaganego rozrodu.

Czyli jednak jest stosowany równiez w hiperstymulacji. Nie denerwuj się, ale
            dla świętego spokoju możesz porozmawiać z innym ginem. Pozdrawiam, Czarownica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka