Dodaj do ulubionych

Wysokie FSH- byłam u gina i.......................

05.04.06, 18:21
nie kazał się przejmować. Pamiętacie mój wątek:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=39422643
Wczoraj był 8 dc pęcherzyk miał 20 mm. Endo 8mm. Podał mi pregnyl na
pęknięcie i kazał brać luteinę. Co o tym sądzicie????
Znów mam mieć nadzieję?
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: Wysokie FSH- byłam u gina i.................. 05.04.06, 18:52
      Ależ oczywiście! Piękne rozmiary, jeśli pęcherzyk pęknie jak najbardziej masz
      szanse! O tym powinnaś się przekonać na USG już po. Będziesz szła? Pamiętaj,
      żeby poleżeć PO z pół godziny na brzuchu i najlepsza pora gdzieś wyczytałam to
      21:00smile Do roboty!smile
    • tymonka30 Re: Wysokie FSH- byłam u gina i.................. 05.04.06, 18:56
      Dopiero teraz przeczytałam wcześniejszy Twój wątek. Nie wiem za bardzo jak to
      się ma do tego co teraz piszesz. W każdym razie rozmiary super.
      • dagps Re: Wysokie FSH- byłam u gina i.................. 05.04.06, 19:15
        a widziszsmile fsh wskazujace nawet na wyczerpujaca sie rezerwe nie oznacza ze nie ma juz wcale mozliwosci wystymulowania pecherzyka. dlatego wlasnie nie tzreba sie tak bardzo przejmowac wynikami, bo wszystko jest mozliwe
        • happymay czy FSH - na czczo? 05.04.06, 23:11
          czy FSH bada sie koniecznie na czczo?
          • dagps Re: czy FSH - na czczo? 06.04.06, 08:36
            niekoniecznie, aczkolwiek badania wczesnie rano, do 9 sa rzetelniejsze
            • monia515 Re: czy FSH - na czczo? 06.04.06, 09:06
              Ja miałam fsh 19,4, a owulacja była wzorcowa- tak więc różnie to bywa z tymi
              wynikami- czasem fsh się podnosi przy dużym wysiłku fizycznym, a czsem to wina
              laboratorium.
              Jednak bardziej niepokoi mnie twój pęcherzyk- 20mm jak na 8 dc, to trochę za
              dużo. Jak długie masz cykle?
    • aga286 Re: Wysokie FSH- byłam u gina i.................. 06.04.06, 11:56
      Witaj,
      Ja przy FSH =ok 19, byłam przerażona. Podczas stymulacji do IVF miałam 20
      pęcherzyków, pobrano mi 20komórek, więc jednak da się wystymulować tak jajniki,
      żeby wyprodukowały pęcherzyki.
      Pozdrawiam
      Aga
      • kerttu Re: Wysokie FSH- byłam u gina i.................. 06.04.06, 16:28
        Dla mnie to pozostałośc po poprzednim cyklu,
        Ja tak mam (miałam) w 5 dc, pęcherzyk 10/13 i na drugim jajniku nowy,
        zaczynający rosnąć.
        Od 4/5 dc pęcherzyki zaczynają rosnąć, i jesli rosną prawidłowo (po 2 mm) to
        powinien mieć prowidłowo w 8dc +/- 8 mm.
        Tak mi się wydaje że to tak jest, ale lekarzem nie jestem
        Mój lekarz powiedział, że nie jest ok i zrobił mi od nowa badania (FSH itp)
        • tymonka30 Re: Wysokie FSH- byłam u gina i.................. 06.04.06, 16:39
          One rosną srednio 2 mm na dzień, ale mogą też mniej a mogą więcej.
    • moni27 Dzięki 06.04.06, 20:51
      Dziękuję że podtrzymujecie mnie na duchu. Jakaś resztka nadzieji się jeszcze we
      mnie tli. smile))

Monia515:
      >Jednak bardziej niepokoi mnie twój pęcherzyk- 20mm jak na 8 dc, to trochę za
      dużo. Jak długie masz cykle?

Cykle mam bardzo regularne co 29,29 dni. Też byłam zdziwiona wielkością
      pęcherzyka.
      Ale to już nie pierwszy raz. Kiedyś w 9 dc też miałam 22 mm. Widocznie taka
      moja uroda. smile
      Ale może to też być przyczyną żę pęcherzyki rosną szybko ale są marnej jakości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka