Dodaj do ulubionych

śluz objawem ciąży??

24.07.06, 17:21
Kochane dziewczyny,jutro powinnam dostac @ ale co dziwne nie mam objawów,
które normalnie były już kilka dni przed. Mój problem ogólnie nie jest
rozpoznany-jedynie podejrzenie o PCO. OD pol roku biorę duphaston od 16-25
dnia cyklu. Ah i w tym cyklu piłam zioła o.Klimuszki. Od paru dni bolą mnie
piersi i jest mi niedobrze, co ciągle sobie czymś tlumacze-
upałem,jedzeniem..Ale co dziwne, zawsze przed @ byłam "sucha" a dzisiaj aż
się wystraszyłam, gdy w pracy poszłam do toalety a ze mnie aż wyciekał
rozciągliwy przezroczysty śluz! jest go dużo i wygląda na taki płodny..
Głupia nakręciłam sie ze w koncu się nam uda..Poprosiłam już swojego męża
żeby w drodze do domu kupił mi test i zrobie go jutro rano-czyli w dniu
spodziewanej @. O ile oczywiście znowu nie przylezie..
A w serduszku mam takie głupie uczucie i myśl, że czemu by nie. Że może nosze
swoja dzidzie.. Tylko, ktora z was nie ma tego co m-ac...sad
Obserwuj wątek
    • annia.m Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 17:24
      i zgage też mamsmile a co!
      • asiunia555 Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 17:50
        Ania. w każdym przypadku inaczej.
        ja pytałam 2 cykle temu o podobną sprawę bo gdzieś w 27 d.c. pojawił się śluz
        identyczny jak płodny i dziewczyny odpowiedziały mi że w tym dniu to oznaka
        spadku progesteronu i nadchodzącej @. sprawdziło się i wtamtym cyklu i w
        ostatnim. niestety. a w tym zaczęłam pić mieszankę nr 3. i dziś 26 d.c. i znów
        wczoraj śluz płodny. już nawet nie wiążę go z ziółkami. tylko czekam na @ i na
        nowy cykl.
        ale u Ciebie są inne ciekawe objawy smile więc życzę aby się udało!!!!
    • annia.m Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 17:47
      co dla was oznacza taki śluz? czy któraś z was zetknela sie z "czyms' takim??
      prosze o pomoc
      • tymonka30 Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 17:50
        Ja czasem też mam taki śluz przed @. Tak naprawdę to nie wiadomo. Może akurat
        ale do końca po śluzie się nie stwierdzi.
    • dagps Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 17:50
      ja mam co miesiac, znowu mam, mimo ze widac jak na dloni ze owulacji to ja nie mialam od stycznia. ale mimo to sie doszukuje, do czwartku bede myslala ze moze jestem, w czwartek jak nie bedzie @ to juz na bank sie nakrece.
      i tylko w chwilach trzezwosci bede myslala, ze przeciez bez owulacji nie ma dzieci.

ale rob test, w terminie @ bedzie wiadomo, po co sie dluzej meczyc.
      ja co prawda robie zawsze pozniej (oszdzedzam 15 zlotych) bo mam nieregularne cykle i nie wiadomo kiedy sie spodziewac.
      • asiunia555 Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 17:53
        Dagmara ja a moimi to bym nawet do 40 dni zupełnie spokojnie na luzie czekała.
        ale pewnie jak ktos ma regularne to powinno być wiadomo.
        ja tylko wtedy w szpitalu jak mi pozamaciczną podejrzewali to zrobiłam dużo za
        wcześnie. ale nic nie wyszło.na szczęście moje.
    • annia.m Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 19:54
      to nie pocieszyłyście mnie.. Najgorsze jest to, że jak człowiek czegoś tak
      bardzo pragnie to wmówi sobie wszysko.. A dagmaro niestety jestem jeszcze na
      tym etapie,ze 15 zl na test nie jest mi szkoda wydac po raz trzeci w tym cyklu:
      (
      • dagps Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 20:04
        ania, na szczescie jestes jeszcze na tym etapie, wierz mi na slowo i zachodz szybciutko w ciaze, nie sprawdzaj jak bedzie pozniejsad

nie pocieszylsmy bo to bez sensu, po co mamy cie niepotzrebnie nakrecic, zeby bardziej bolalo jak sie nie uda? dawaj jutro test i oby sie okazalo ze nie mamy racji bedac takie ostrozne.
    • annia.m Re: śluz objawem ciąży?? 24.07.06, 23:51
      Po waszych wypowiedziach postanowiłam, że jednak odłoże zrobienie testu o
      przynajmniej 2dni. Jutro na pewno nie, może pojutrze...Zresztą mąz mi go nie
      kupił i ze stoickim spokojem poprosił żebym odczekała jeszcze chociaż chwile.
      Skąd on bierze tyle optymizmu,tyle wiary! Czasami i przez to mam doła. Ta jego
      wiara tak strasznie zobowiązujesad
      Czuje sie straszna egoistka kiedy tu pisze. Mam dopiero 22 lata, tylko a moze
      aż podejrzenie o PCO, brak owu, starania od prawie roku. Może ktoś nie oceni
      tego dobrze-powie że moje obawy są śmieszne. Ale ja pragne tego dziecka jak
      niczego innego na świecie. Mamy wszystko czego można pragnąć, a brakuje tego
      najważniejszego.. Wiem, że może być gorzej i że w wielu przypadkach tak jest. A
      ja rozczulam się jak głupia nad sobą. Ale chyba trzeba się wygadać tym, którzy
      to rozumieja i ktorzy doświadczaja tego samego.
      • dagps Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 07:14
        ania, kazdy ma swoj etap i kazdy ma prawo do smutku.
        a maz skoro optymista to moze nawet lepiej. pozdrawiam cie, trzymaj sie dzielnie i obys zaraz stad uciekala na weselsze forumsmile
      • tymonka30 Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 08:08
        No to czekamy na wynik. Pozytywny!smile
    • annia.m Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 12:02
      jest i odpowiedź-przyszla @. jak w zegarku po duphastonie.. Kiedyś kiedy byla
      raz na jakis czas pragnelam zeby w koncu byla punktualnie. A teraz wkurzam sie
      kiedy jest w czas.. Ironia losusmile
      • asiunia555 Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 12:08
        Ania.działaj dalej. ale ten śluz plodny przed @ to mnie juz też zmylił
        dokładnie w tą strone co Ciebie. też narobiłam sobie nadziei. a teraz znów go
        mając po prostu spokojnie czekam na @....
        walcz dalej. a czy badane miałaś hormony? może sam duphaston nie pomaga?
        powodzenia.
        • tymonka30 Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 13:04
          Żeby te nadzieje u nas się włączały dopiero jak mija termin i @ nie
          przychodzi... Podpuszczamy się każdym objawem, widzimy większe cycki, śluz
          płodny i inne a potem jedna wielka D wychodzi...
        • dagps Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 18:03
          szkodasad

mi wczoraj na wielkiego dola pomogla maretina, cytuje ja w sygnaturce:
    • annia.m Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 18:45
      Asiunia bo mi się wydaje, że ten ginekolog u którego bylam to jakiś konował.
      Niby opinie ma dobrą, ale może jako zwykły ginekolog od prostych kobiecych
      przypadłości.. Znalazł sobie pacjentke na częste wizyty,szybką kasę i tyle.
      Nie pamiętam dokładnie na jakie hormony mnie skierowal, ale byl to-zabijcie
      mnie jesli sie myle, progesteron, estrogeny i fsh?? To bylo pol roku temu, a
      przy przeprowadzce zawieruszyłam gdzies wyniki i zdjecia z usg. Teraz gdy od
      pol roku siedze juz na tym forum i czytam wasze wypowiedzi, wiem chociazby ze
      progesteron najlepiej badac 7 dni po owulacji. A on wysłal mnie na te badanie
      17 dnia cyklu i to na wszystkie razem.. To chyba nie bylo profesjonalne..
      Potem stwierdził, ze mam za niski progesteron i dlatego przepisal duphaston.
      Robie sobie 3 miesiace przerwy w leczeniu i pojde do ginekologa
      specjalizujacego sie w nieplodnosci. To bedzie kolejny krok.. Ostatecznym
      bedzie profesjonalna klinika. Niestety w moim 100tys miescie takiej nie ma. Tu
      nawet takowy gin jest chyba tylko jeden. Podobno dobry..
      A narazie przez te m-ce ziółka, luz, duzo ruchu i niestety diety tez. Przez
      pół roku przytylam 6 kg! Mówicie co niektóre,że ustępują wam miejsca w
      autobusie- takie macie brzuszki. Do mnie ludzie w pracy i rodzina maja
      pretensje, ze nie powiedzialam im o ciazy! smile Wkurza mnie to troche, bo co komu
      do mojej figury. Jak nie w ciąży to powiedza ze sie zaniedbala.. Ale nie wiedza
      najwazniejszego! Ze to wszystko dla naszej dzidzismile
    • annia.m Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 18:50
      I bardzo wam dziekuje ze nie szkoda bylo wam poświecic dla mnie tych slów,
      czasu i rad. To jak dobry komplement na dzien dobrysmile!
      Trzymam za was kciuki tak mocno ze az strach!!!
      • dagps Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 18:54
        ty serio po tym odpoczynku idz do porzadnego gina, bo ten rzeczywiscie cos wymysla. owocnego odpoczywania. trzymam kciukole
      • asiunia555 Re: śluz objawem ciąży?? 25.07.06, 21:26
        bardzo dobrze Ania. odpocznij a potem idź do tego dobrego gina. przed wizytą
        spytaj na forum co i kiedy powinien zlecić żeby móc zdiagnowzować. ważne żebyś
        mu zaufała. trzymam kciuki. odzywaj się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka