Dodaj do ulubionych

Bakterie u m.???

06.08.06, 13:18
Ja już sama zgłupiałam... To, że mam PCO to jest niepodważalne ale coś mnie
niepokoi i wydaje mi się, że może być przyczyną naszych niepowodzeń. Mój m.
ma jakiś stan zapalny, który czasem się pogarsza, czasem poprawia.
Powiedziałam o tym mojemu ginowi, zbadał mnie i powiedział, że mimo, że mam
żółtawy śluz czasm (co mi cały czas też nie daje spokoju) to u mnie nic nie
widzi, żadnego stanu zapalnego. Czy to że nie ma stanu zapalnego potwierdza w
100% brak bakterii??? Nie czuję też pieczenia żadnego, po prostu mam tylko
czasem żóławy sluz, no i czasem po @ mnie trzoszkę piecze ale to może
dlatego, że ten cały syf wylatuje. No ale w takim razie jeśli mąż coś
ewidentnie ma to chyba i ja powinnam to mieć? Czy nie sądzicie, że jednak
biocenoza by się przydała? Swoją drogą obgadaliśmy sprawę z m. i jutro chce
się udać to dermatologa-wenerologa, żeby zobaczył to coś. No bo po cholerę ja
mam brać clo w tym cyklu! Może najpierw trzebaby się wyleczyć??? Poradźcie
coś a może macie podobne doświadczenia????
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 13:32
      Ja wiem, że dziś obiady rodzinne i inne ale może ktoś mi coś odp.???sad Czytałam
      tylko gdzieś, że czasem takie bakterie można leczyć miesiącami. Co za pech.
      Wszystko się teraz przesunie... Ale jakby to coś się przenosiło drogą płciową
      to chyba by mi coś dolegało? Też by piekło i było czerwone a tu nic.
      • raviador Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 13:38
        Witaj!!! Masz rację, teraz pora obiadków i innych wiec badź cierpliwa napewno
        po deserze ktoś odpisze. smile)))
        Tu są wspaniałe osoby które zawsze coś poradzą............Pozdrawiam
        • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 15:00
          Wiem. Już się udałosmile
      • anaika Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 13:38
        tymonka ja ekspertem nie jestem al eprzygody z bakteriami i grzybami miałam...
        i nic mnie nie piekło, żadnych upławów a się tam w środku kotłowało.
        do tego stopnia, że tuż przed ICSI wyszedł mi IV stopień czystości(czyli
        najgorszy, z liczną grzybnią i pojedyńczymi bakteriami).
        warto zrobić biocenozę, koszt mały bo jakieś 20 - 30 zł a przynajmniej będzie
        jasność sytuacji, czy coś jest czy nie potrzebnie się stresujesz..
        a z leczeniem to jest różnie - u mnie bo dwóch tygodniach, stopień wyszedł I/II
        czyli można szybko. zobaczymy na ile skutecznie
        • mimi282 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 14:17
          cześć tymonka!
          słuchaj. ja miałam tak przed ins. zrobiłam stopien czystości pochwy. nawet
          umówiłam sie na ins. od razu, no bo jak to? zawsze miałam ,,tam" czysciutko. a
          tu dupa. bakterie.
          nic mnie nie bolało, piekło itp. nic a nic. nawet śluzu zółtawego nie miałam.
          a to dziadostwo jakieś było!!
          nie pamietam leku, który mi przepisał profsmile, ale było to coś takiego, co
          wstrzykiwało się do środka ,,tam" .wyglądało jak tampax, wielkości ołówka wink
          po dwóch tygodniach było ok.
          nie pamietam ile kosztowało, ale coś koło 50zł. (moge się mylić).
          kurde my babay to mamy przerypane!
    • szyszka39 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 14:39
      Tymonka a bakerie w nasieniu badaliscie? Moze one powoduja zoltawy sluz?
      • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 14:59
        Nie. No to ładne kwiatki. Oświeciłyście mnie wystarczająco jeśli chodzi o te
        durne bakterie, że wcale nie muszę ich czuć. Ja jestem durna, że tyle czasu to
        bagatelizowałam. Bo co lepiej u m. to już nam się wydawało, że to przeszło. Ale
        cytologia nie wystarczy prawda? Biocenoza pochwy może? A wenerolog to dobry
        lekarz w tej sytuacji dla m.? bo tam chce jutro iść, hm? Ale jestem zła. P/w na
        siebie!!!!
        • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 15:04
          No a jak leczyłeście te bakterie to m. też brał równocześnie leki? i czy im coś
          dolegało? No chyba mnie szlag trafi zaqraz.
          • anaika Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 15:26
            u mnie mąż brał jakieś środki doustne razem ze mną, nie pamiętam nazwy...
            ale to zależy co tam masz w środku.
            badanie cytologiczne nie wykryje takich zmian, bo ma inny cel (ewentualne zmiany
            w komórkach szyjki macicy).
            najlepiej zrób biocenozę pochwy (stan czystości) lub posiew, który dokładnie
            powie jakie to ewentualne bakterie masz, aby celować z leczeniem.
            nie wiem czy od razy wenerolog potrzebny, najpierw zrób badania aby dowiedzieć
            sie co jest nie tak... a później do specjalisty. mam nadzieję, że wizyta nie
            bedzie potrzebna smile
            • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 15:44
              Dzięki bardzo za odp. Na pewno coś z tym zrobię. M. przebolał już pokazanie...:-
              )
    • kaska0404 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 16:03
      witaj mój mąz też ma bakterie
      wysłałam go do urologa
      by sprawdził czy wszystko ok
      i okazało sie że ma zapalenie prostaty
      a to znacznie obniża parametry nasienia
      moim zdaniem powinnać wysłac męża na posiew nasienia
      by wiedzieć dokładnie jakie to bakterie
      by dobrze dobrać antybiotyk wizyta u urologa
      i Ty powinnaś zrobic posiew
      jeżeli bedzie zapalenie to musisie się leczyć razem
      bo bedziecie siebie nawzajem zarażać
    • kaska0404 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 16:14
      zastanawiam się czy Twój mąz niepowienien
      albo Ty zrobic wymaz na chlamydię
      bo jak jest ta bakteria to trzeba
      dobrze dobrać antybiotyk
      przy stanach zapalnych i bakteriach
      powinno sie pić dużo kwaśnego mleka
      kefiru itp.
      • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 16:21
        To myślisz, że lepiej do urologa niż dermatologa-wenerologa? Ja byłam już u
        gina i powiedział, że okej ale bez pobrania wydzieliny. Tak sobie sama
        wymyśliałam, że m. pójdzie tam a ja przy okazji comiesiecznej wizyty u gina
        pokarzę mu jego wynik dodatkowo. Dobrze myślę? Ale mnie to męczy. Jutro zacznę
        od telefonów. Dziś nd. i nic nie mogę zrobić.
        • kaska0404 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 16:29
          mysle że do urologa bedzie lepiej
          musicie znależć gdzie jest to zapalenie i leczyć
          a urolog zajmuje się leczeniem niepłodności
          i badaniem sprzętu męskiego
          mojemu M zrobił usg wykluczył zylaki
          no i nieszczęsne badanie od tyłu
          i już wiemy że to zapalenie prostaty
          jest to nieprzyjemne ale coż leczyć trzeba
          ja uzgodniłam z miom ginkiem że jak tylko będe miała wyniki
          M to się zgłosze bo niezbędne bedzie branie antybiotyku
          spokojnie możesz tez tak zrobic
          powodzenia
      • maliniaq Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 16:22
        Tymonka, ja miałam VI st. czystości. Grzyby, bakterie, cały możliwy syf. Nic
        mnie nie piekło, nie bolało, kompletnie żadnych objaswwów. Nie wiem, może ja
        nie jestem taka wrażliwa na bakterie, moze antyki nie działaja, może źle
        dobrane, ale leczę to cholerstwo od 4 miesięcy . Efekty zerowe. Tzn. pozbyłam
        sie grzybni, ale z badania na badanie niknie jakaś bakteria, za to pojawiają
        sie 2 nowe. 'Jestem załąmana. I rozumiem Cię, bo też stoję w miejscu zamiast
        działać. Nawet głupiego hsg nie mogę zrobićsad(
        • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 17:52
          To w takim razie do tego urologa niech idzie. To ja chyba sobie odpuszczę
          starania w tym miesiącu i branie clo, co nie? Bez sensu w ogóle.
          A 4 m-ce leczyć! to jest kupa czasu Malinia. A jakbyś zaszła w ciążę to co?
          • dagps Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 18:54
            tymonka jak mialam e coli i gronkowiec to nic nie czulam, normalnie mnie bolaly jajniki jak zawsze i tylko jak sie rozwinal powazny stan zapalny to zaczelo bolec przy stosunku i badaniu. dopiero po antybiotykach wg antybiotykogramu sie pozbylam, bez antybiotykogramu leczylam kilka miesiecy, a z 1 miesiac.
          • maliniaq Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 22:38
            Miałam zakaz współżycia dkąd tylko wykryto bakterie. I tak od maja poszczę...
            Wiesz jak ja się czuję?????sad((((((((((. A mojego chłopa to tylko podziwiam,
            naprawdę. No ale nie można i koniec.
            • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 07.08.06, 12:37
              Malinia i nadal nic Ci nie dolega? Naprawdę nic nie czujesz i mąż też? żadnych
              objawów???
              Daga a u Ciebie jak było?
    • annia.m Re: Bakterie u m.??? 06.08.06, 21:09
      Tymonka ja poznaje ze mam jakas infekcje zawsze po tym jak moj m. e skarży sie
      ze go piecze i boli..Tak sama nie odczuwam, zadnych objawow, dopiero gin mnie
      uswiadamia..
      Po ostatniej wizycie okazalo sie ze TO znowu tam siedzi i doslownie rece mi
      opadly. Strasznie staram sie dbac o higiene i az mi glupio jak przy kazdej
      wizycie cos wychodzi. Lekarz powiedzial mi ze to od moich problemow endo mam
      zmieniony odczyn PH sluzu. Stosuje wlasnie masc ktora aplikuje sie za pomoca
      tych niby patyczkow (dafnegin) i moj maz ma tez masc dla siebie.
      Oprocz tego zaopatrzylam sie w lactovaginal, wit b i c. Pomocne sa tez tabl z
      zurawina ale sa dosc drogie i zrezygnowalam z ich zakupu. Czytalam ze trzeba
      zakwaszac organizm...I podmywac sie jogurcikiemsmile Oprocz tego pije mnostwo
      kefiru
    • to-ja-007 Re: Bakterie u m.??? 07.08.06, 10:49
      Jesli jestes pewna ze maz ma jakies zapalenie przewlekle to trzeba to przeleczyc.
      Przynajmniej probowac przeleczyc. Mozna robic posiew a jak nic nie wyjdzie to
      "na slepo" jakimis odpowiednimi antybiotykami.
      Jakiekolwiek zapalenia u mezczyzny tez obnizaja jego plodnosc. Dodatkowo moga
      powodowac w przyszlosci problemy z prostata.

A u kobiety to juz naprawde nie trzeba sie za dlugo zastanawiac tylko lepiej
      zrobic posiew. Ginekolog o ile nie jest supermenem wink bakterii nie zobaczy.

pozdr.
      ula
      • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 07.08.06, 12:34
        Jak byłam u gina to on dał mi jakiś lek dla m. na literę O, to były 2 dawki w
        odstępie 12h, miał pomóc, do tego miał używać maści i wiecie co! cały m.!
        Wczoraj czytam ulotkę Clotrimazolum i pytam się go czy osuszał skórę po umyciu
        i dopiero maść a on, że nie!smile To co to za leczenie. Eeeech te chłopy... w
        sumie kochanesmile Ale czy ręcę nie opadają??? Więc jak wczoraj raz posmarował na
        wieczór zgodnie z "przepisem" to mu już nagle dziś rano lepiej i chce poczekać
        z wizytą. Więc plan jest taki. Jeśli po stosunku wszystko wróci robię posiew
        nieodwołalnie a m. idzie do lekarza. Dam mu jeszcze te parę dni na przyjżenie
        się swojemu.......tongue_out
        • mimi282 Re: Bakterie u m.??? 07.08.06, 14:56
          pewnie. niech sie przygląda. mój m. już tak sie nauczył,że ho, ho. lepszy
          specjalista ode mnie smile)
          i o wiele bardziej dba o siebie....także weź tego swojego m w obroty, bo z
          facetami to już tak jestsmile)
          • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 07.08.06, 17:22
            smile Albo się tak przestraszył tej wizyty, że ma "coś" wyciągać na wierzch, że
            odrazy wyzdrowiał. Dba człowiek ogólnie o higienę a tu takie G... za jakieś 2
            tyg. monitoring zobaczymy co gin powie.
            • mimi282 Re: Bakterie u m.??? 07.08.06, 17:26
              mój m też się bał. ale co tam. niech wiedzą jak to dobrze nam tak latać na te
              wszystki usg i inne. Oni i tak rzadziej muszą pokazywać swoje interesy lekarzom
              niż my...Kobiety!!
              • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 08.08.06, 19:34
                Jezu Mimi ja na śmierć zapomniałam o aletrze dla Ciebie! Jutro ją zamawiam!
                Napiszę sobie karteczkę, żeby pójść odrazu po pracy. Mam nadzieję, że nie
                jesteś pod bramką?
                • mimi282 Re: Bakterie u m.??? 08.08.06, 19:43
                  nieee...jeszcze mam.
                  ale już na zapas zamawiamsmile !!!!dzięki z góry!!
                  jak ja Ci się odwdzięczę za to kupowanie,wysyłanie??
                  • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 09.08.06, 11:29
                    Eee tam drobnostka. Radocha z tego, że pomagamsmile A jak pomoże to już pogadamy:-
                    )
                    • mban2 Re: Bakterie u m.??? 09.08.06, 16:49
                      Drogie Panie, po pierwsze nic nie trzeba pokazywać u Urola (no oprócz wyniku
                      posiewu nasienia) wiem to po sobie i radzę Tymonka wyśli M. do jakiegoś
                      labolatorium niech zrobi to do kubeczka , zapłaci 35 PLN i za 2 lub za 4 (jeśli
                      będzie dużo bakterii) odbieże wynik i z tym do urologa. Walka z tym G.. trwa
                      dość długo. Co Panie powiedzą na temat brania Antyboli przez M. i Ż. przy
                      wykryciu u M. bakterii Coli(zwalczone) i Fecalis(te nie chcą odejść) bo mój
                      Urol każe tylko używać gumki. Chcemy mieć bejbi a tu take G.. u mnie.
                      A tak na marginesie to Facet może być osicielem Bakterii i nic nie czuć, tylko
                      co jakiś czas jego partnerka ma upławy i inne "dobroci"
                      • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 09.08.06, 18:05
                        A mi nic nie jest tylko m. co jakiś czas piecze i się robi czerwone uczulenie.
                        Wziął orangul (znacie????) i smaruje clotrimazolum, bez szczegółowego jego
                        badania. Rozumiem, że to jakiś ogólny lek, mam nadzieję że pomoże. Może
                        poczekam czy po stosunku to nawróci, choć mam przeczucia, że tak, ale wtedy to
                        już na pewno zrobi się ten posiew. Na razie czekam na @.
                        Są naturalne sposoby: wit C, żurawina, jogurty, ograniczenie cukru oraz
                        profilaktycznie stosowanie lactovaginalu.
                        Podaję linki do tego tematu, są tam też leki, poczytaj sobie:
                        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=346650
                        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17252&postdays=0&postorder=asc&start=945
                        • tymonka30 Re: Bakterie u m.??? 09.08.06, 18:08
                          f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822&start=13560#Scene_1
    • tymonka30 Mimi mam 3 szt. aletry!!!! 10.08.06, 17:53
      Podaj mi na skrzynkę jeszcze raz Twój adres, bo tamtego maila skasowałam.
      Wczoraj zamówiłam, dziś odebrałam, jutro wyjazd więc pojutrze bym wysłała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka