Dodaj do ulubionych

totalny dołek

08.11.06, 13:18
Wiecie, co jak czytam to forum to ryczę...
Mam 25 lat, od 5 lat biorę pigułki, bo mam PCO. Miesiączki miałam bardzo
nieregularne, trądzik.
Chce teraz rzucic te tabletki i starac się o dziecko.
Tylko, że... z góry zakładam, że mi się nie uda... Za bardzo tego pragnę i
wydaje mi się, że będe miała problemy jak Wy... Na samą myśl o dziecku
płaczę. A przecież nawet nie próbowałam
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: totalny dołek 08.11.06, 13:29
      dobre wink zacznij się martwić jak po pół roku nic nie wyjdzie... u mnie 15ty
      cykl... uwierz mi że ja to dopiero mam doła bo już wiem na 100% że nic kolejny
      raz nie wyszło... Pozdrawiam smile
    • leila78 uszy do góry 08.11.06, 13:47
      wysłałam Cię na tą stronę bo tu możesz uzyskać więcej info. Nie dołuj się. Na
      to zawsze jeszcze będzie czas. Przykro mi, że tak Cię to trzepnęło. Ale takie
      są fakty. Z PCO nie jest łatwo a po co miałaś się wałęsać po innych forach
      gdzie ludzie nie mają takich problemów.
    • tymonka30 Re: totalny dołek 08.11.06, 14:44
      Nie dołuj się zanim nie zaczęłaś działać, z PCO jest tak różnie, możesz zajść
      za I stymulowanym cyklem a niepotrzebnie się denerwujesz, poza tym stres
      podwyższa prolaktynkę smile No poproszę o uśmiech!
      • kwiatuszekxx Re: totalny dołek 08.11.06, 15:05
        Dziewczyny to powiedzcie mi, czy mam odstawic tabletki i tak po prostu się
        starać czy lepiej zacząć brać leki "wspomagające"?
        • szklanapulapka2 Re: totalny dołek 08.11.06, 15:47
          Wiesz... na początek, to na twoim miejscu trochę postarałabym się na naturalnym
          cyklu. Na "wspomagacze" zawsze przyjdzie czas. I nie dołuj się): niestety,
          takie jest życie i my tu, na forum, nie jesteśmy od dołowania, tylko
          od "stawiania na nogi". Zauważ jaka jest postawa dziewczyn tutaj. Każdą dopada
          dołek, to ja reszta "wyciąga za uszy" i zaraz jest lepiej. Nie wolno Ci
          przewidywać, ze będziesz miała problemy z poczęciem, bo naprawdę coś
          wykraczesz. To co ja mam powiedzieć? Pierwsza ciąża po 6 latach
          leczenia "niczego" (bo nic konkretnego mi nie jest oprócz zbyt duzej checi
          posiadania dziecka), teraz staram si ę juz 2,5 roku od drugą. A jednak jakoś
          udaje mi sie nie sfiksowaćsmile i jestem [pewna, ze to w ogromnej mierze zasługa
          dziewczyn stąd. Trzymaj sie i pisz na bieżącosmile Pozdrawiam. agnieszka.
          • mila_do_nieba Re: totalny dołek 08.11.06, 18:09
            Pociesze cie tak; często na początku, kiedy jeszcze problem i temat nieoswojony
            wydaje się to wszystko straszne i nie do przeskoczenia, nie do wygrania.
            Bierzesz od 5 lat tabletki i dobrze! U kobiet z PCOS często właśnie po
            tabletkach z odbicia jest owulacja i ciąża. Przed tobą wielka niewiadoma, bo
            PCOS to nieszablonowa choroba, u każdego przebiega indywidualnie. Spróbuj przez
            jakies 6 cykli próbować naturalnie. Nie rób żadnych badań, bo szkoda na razie
            kasy. Jedynie co kupiłabym na Twoim miejscu to testy owulacyjne np na allegro.
            Zobaczysz jak sie mniej wiecej sprawy mają. Może sie okazać że masz normalną
            owulajce i będzie po krzyku. I po co wtedy stres i płacz? Ja też mam PCOS i
            jestem w ciąży. Powodzenia!
            • mila_do_nieba acha 08.11.06, 18:12
              i znikaj na razie z tego forum smile nie ma po co się na zapas nakręcać.
              Psychiczne nastawienie jest w końcu bardzo ważne, a Ty chłoniesz tu zupełnie
              niepotrebne ci informacje i szczegóły, które tylko mogą zakłócić naturalne
              starania. Ewentualnie skróc te starania z 6 cykli do 3 jeżeli w tych pierwszych
              3 testy nie wskażą owulacji.
    • tymonka30 Re: totalny dołek 08.11.06, 18:32
      Może spróbuj chociaż trochę naturalnie, jeśli cykle będą bardzo długie to ja
      bym się wybrała wtedy do gina, bo jednak wtedy to może być strata czasu. U mnie
      cykle dochodziły przy PCO do roku! Więc to byłaby naprawdę strata czasu
      próbować naturalnie... choć przy I ciąży dałam sobie taką szansę ale dopiero po
      podwójnej dawce clo (lek na wywołanie jajeczkowania) się udało. Ciężko mi
      powiedzieć co będzie dobre dla Ciebie, bo jednak diagnozę już znasz... czy dasz
      radę próbować naturalnie na luzie? Jeśli bedziesz czytać forum i zdasz sobie
      sprawę jak różnie może być to zwariujesz smile
      • kwiatuszekxx Re: totalny dołek 09.11.06, 09:01
        Dziękuję Wam !
        Tak jak poradziła jedna z Was znikam na razie stąd.
        Ale cieszę się bardzo, ze w razie jakichkolwiek pytań mogę na Was liczyć.
        Życzę z całego serca, aby Wam wszystkim się udało to czego pragniecie.
        Trzymajcie się! smile
    • kwiatuszekxx Re: totalny dołek 09.11.06, 09:05
      jeszcze jedno pytanko,
      czy któras z Was jest z Warszawy i może polecić dobrego lekarza od PCO, ale na
      NFZ ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka