Dodaj do ulubionych

8 jajeczek wychodowałam

18.11.06, 15:18
.... po clo. Wczoraj je namierzył mój gin. Jeszcze kilka dobrych dni i
pierwsze IUI. Może z tych ośmiu chociaż jedno się do mnie przywiąże.. smile))
Ile miałyście zazwyczaj po clo?
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 15:22
      Oczywiście przez samo h (wyhodowałam). to przez te nerwy. smile Sorki, wiem, że w
      oczy gryzie.
    • kinia19830 Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 15:51
      ja po clo zazwyczaj mialsm dwa lub trzy jajeczka.
      wiec Twoje jajniki niezle zaszalaly. miejmy nadzieje ze cos z tego bedzie.
      a w jakiej dawce bralas clo? i ktory juz cykl?
    • julia56 Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 16:03
      Pierwszy stymulowany w tej połowie roku. W czerwcu miałam pozamaciczną.
      Brałam dwie rano i jedną wieczorem. Mój mąż ma kiepskei wyniki, więc te moje
      jajeczka to połowa sukcesu.
      • tekla12 julia56 18.11.06, 16:44
        Czy jesteś pewna umiejętności swojego lekarza? Pierwsza stymulacja clo aż 3
        tabletkami dziennie i to u pacjentki, która ma 2 ciąże w niedługim przedziale
        czasowym to bardzo śmiałe posunięcie. Przy 8 pęcherzykach (jeśli są podobnej
        wielkości) nie powinno się wykonywać iui, bo to grozi ciążą wielopłodową. No i
        przy clo wzrasta ryzyko pozamacicznej.
        • julia56 Tekla 18.11.06, 16:52
          trochę mnie nastraszyłaś. To bardzo dobry lekarz. Stymulowana clo jestem juz
          trzeci raz. Pierwszy w zeszłym grudniu - poronienie. Drugi w maju
          (pozamaciczna). Ciąży mnogiej się nie boję, ale drugiej pozamacicznej to już
          nie chce przechodzić... Co myślisz?
          • tekla12 Re: Tekla 18.11.06, 16:59
            Przepraszam ale sama też się wystraszyłam. Wiem, że przy clo ryzyko
            pozamacicznej rośnie bo prawdopodobnie obniża się perystaltyka jajowodów. Poza
            tym ciąża mnoga to nie tylko bliźniaki ale czworaki też a donisić trudno.
            Sprawdź na forum i bocianie opinie o swoim ginie. Jeśli jest naprawdę godny
            zaufania to trzeba mu wierzyć. Poza tym można go dopytać.
    • 56at Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 17:31
      Jak miałam więcej niz 3 pęcherzyki (takie wymiarowe)
      nigdy nie doszło do iui.
      Leczyłam sie w novum.
      Pogadaj z lekarzem,wypytaj jak On to widzi.
      • ivoral Re: 8 jajeczek wychodowałam 20.11.06, 11:46
        Z tego, co informowala mnie dr Karwacka - w warszawskim Invimedzie tez maja
        taka zasade, ze jak jest wiecej niz 3, to nie robi sie iui.
    • julia56 Do 56at 18.11.06, 17:39
      Rozumiem, że jak miałaś więcej niż 3 gin sie nie podejmował? (zaczynam się
      poważnie martwić). Co wtedy mówił? (mój jakiś rozradowany był tą sytuacją).
      Jestem juz po pozamacicznej i boję się drugiej jak nie wiem co.
      • 56at Re: Do 56at 18.11.06, 17:47
        Mowił,ze nie robimy iui,nie będziemy ryzykowac.
        Przychodziłam na usg czy nie robia sie torbiele,potem krótki odpoczynek i
        stymulacja od nowa.
        Słuchaj tak naprawde to 8 "wypasioych pęcherzyków" to ma się po stymulacji do inv.
        Nie syszałam tez zeby któras z dziewzyn brała taka dawke clo.
      • julia56 Re: Do 56at 18.11.06, 17:52
        At, ja się zaczynam zastanawiać, dlaczego on mnie w ogóle stymulował - mam
        normalna owulację. Czt zawsze stymuluje się przed IUI? I jeszcze jedno pytanie.
        Zobaczył te jajeczka w 6 dc. Myślisz, że nie wszystkie mogą przetrwać i być
        gotowe do zapłodnienia? Jasna cholera, ale mnie to wszystko teraz zmartwiło.
        • 56at Re: Do 56at 18.11.06, 17:56
          julia56 napisała:

> At, ja się zaczynam zastanawiać, dlaczego on mnie w ogóle stymulował - mam
          > normalna owulację. Czt zawsze stymuluje się przed IUI? I jeszcze jedno pytanie.

IUI mozna robic równiez na cyklu naturalnym.
          Cykl stymulowany jest o tyle łatwiejszy,że dostajesz pregnyl na peknecie
          pecherzyków i do ok 36 godz powinien pecherzyk peknac
          >
          > Zobaczył te jajeczka w 6 dc. Myślisz, że nie wszystkie mogą przetrwać i być
          > gotowe do zapłodnienia? Jasna cholera, ale mnie to wszystko teraz zmartwiło.

Sama nie wiemsad
          cholera jasna,jesli pecherzyki nie pekna mogą sie z nich zrobic torbiele.
          • tekla12 Re: Do 56at 18.11.06, 18:04
            Przy kiepskich parametrach nasienia robi się stymulację mimo owu żeby zwiększyć
            szansę - wyhodować więcej niż jeden pęcherzyk i podnieść poziom estradiolu. Ale
            raczej nie zaczyna się od najwyższej możliwej dawki clo. Istotne jakiej
            wielkości były pęcherze i jaki będzie poziom estradiolu przy 18-20mm pęcherzykach.
            • julia56 Re: Do 56at 18.11.06, 18:08
              Niefajnie to wszystko wygląda, muszę Wam powiedzieć. Na razie w 6 dc. one miały
              po niecałe 10mm. Ale Wy sobie wyobraźcie, że on mi nie mierzy żadnego poziomu
              estradiolu!! Od Was się o tym dowiedziałam....
              • misiama Re: Do 56at 18.11.06, 18:12
                kurcze, w 6dc juz widzial pecherzyki? u mnie po stymulacji 1 tab.clo dopiero w
                11 bylo ledwo widac pecherzyki. mialam zazwyczaj 2 dominujace i 1 lub dwa
                niewielkie. zawsze byla iui (juz 4!) potem duphaston. narazie bez pozytywnego efektu
                • misiama julia, a moze... 18.11.06, 18:15
                  a moze to nie pecherzyki,tylko jakies naczynia. ponoc wygladaja podobnie i mozna
                  sie pomylic. bo cos troche duzo tych pecherzykow
    • pusia76 Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 18:10
      Gratulacje!!!
      Ja w 11 dpt beta 44,w 14 dpt beta 172.
      • julia56 Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 18:19
        Pusia, chyba nie to, co chciałas wkleiłaś? smile

Misiamama, zdecydowałam, że pójdę na konsultacje do innego gina, zanim coś dam
        sobie zrobić. Wiesz, martwi mnie to, że nie powiedział, że przy 8 (nawet jeśli
        to jajeczka) nie robi się IUI, bo ryzyko ciąży pozamacicznej etc (zwłaszcza, że
        przecież miałam pozamaciczną w czerwcu).
    • julia56 Misiama 18.11.06, 18:21
      przepraszam, źle wpisałam Twój nick przy poprzednim wpisie.
      To chyba dlatego, że trochę mnie rozpuściła ta swawola mojego gina.
      • misiama Re: Misiama 18.11.06, 18:35
        oby twoje przejezyczenie "misiamama" bylo proroczesmile)) idz koniecznie na
        konsultacje. cos mi tu nie gra z tymi pecherzykami. aha. i jeszcze jedno - ja
        estriadol i lh badalam dopiero w 13dc. w 15 byla iui - najczesciej bez
        zastrzyku, bo lh bylo juz bardzo wysokie.
    • otylkaa Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 19:34
      dziewczyny powoli... to byl dopiero 6 dc - dawka rzeczywiście duża - ale 8
      pęcherzyków o tym rozmiarze, w tym dniu swiadczy tylko, że jajniki dobrze
      zareagowały na clo. Dojrzewanie pęcherzykoów to inna sprawa - ilośc nie zawsze
      idzie w jakość - niektóre z nich mogą po prostu przestać rosnąć i się wchłonąć
      przed owu (to się nazywa re...coś tam). powinnaś monitorować dalej cykl - ważne
      ile pęcherzyków będzie w okolicach owu. Przy większej liczbie pęcherzyków mój
      lekarz również odmawia IUI (Invimed) - zbyt duże ryzyko powikłań (nie chodzi o
      noą ciążę).
      Bez paniki- podczas następnego monitoringu zapytaj lekarza o to.
      • julia56 Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 19:43
        Jutro mam wizytę. 8dc. Zobaczymy, co powie. Martwi mnie, że nie powiedział, że
        jak osiem wyrośnie, to nie robimy IUI. A moim zdaniem powinien mnie przestrzec.
        • mila_do_nieba Re: 8 jajeczek wychodowałam 18.11.06, 19:56
          Ja gdy do IUI wyhodowałam za dużo pecherzyków miałam nie tylko zakaz IUI ale i
          sexu w ogóle!!! Cykl był monitorowany do samego końca, ze względu na ryzyko w co
          sie te pecherzyki przekształcą. Nie wiem ale dla mnie gin z lekka
          nieodpowidzialny. Po co taka dawka clo jak masz swoja owulacje? Niewielka dawka
          clo źle wpływa na endo i śluz, a co dopiero takie końskie dawki!!! Koniecznie
          sie u kogoś skonsultuj, zwłaszcza że jak piszesz jestes po ciąży pozamacicznej,
          jak rozumiem po stymulacji clo, czyli jesteś w grupie ryzyka!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka