Dodaj do ulubionych

ile jeszcze???

18.11.06, 17:26
mam powoli dosc. 1,5 roku starania, 4 IUI i ciagle nic. jak dlugo mam jeszcze
czekac? sorry - mam dola.
Obserwuj wątek
    • szklanapulapka2 Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:05
      a co ja mam powiedzieć? 6 lat starań o pierwsze dziecko, 6 iui, potem
      szczęśliwe zakończenie, no i od 2,5 roku walka na nowo, 5 nieudanych iui,
      hormony, leki. W sumie mam za sobą prawie 9 lat walki o dzieci i 11 iui. Całe
      nasze życie małzeńskie, sex, od początku nastawione jest na prokreację. Problem
      tylko jest w tym, czy jeszcze "stać" nas na to, zeby dać kolejnemu lekarzowi za
      iui, ile będzie "kosztować" kolejny zabieg, leki, wizyty. Rzygać sie chce (za
      przeproszeniem). W życiu nie przypuszczałam, ze człowiekowi moze tak zbrzydnąć
      sexualna strona życia, a dziecko moze stać sie zwykłym "towarem" za który
      trzeba zapłacić. no ale taki już nas los.
      • misiama Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:09
        jakos to zle poukladane jest. a czy twoje dzieciatko urodzilo sie po iui czy
        naturalnie? bo zastanawiam sie, czy podchodzic do 5 iui, czy odpuscic, czy to ma
        jeszcze w ogole sens?
        • julia56 Dziewczyny 18.11.06, 18:12
          mam inny wątek na forum ( o 8 jajeczkach) i bardzo Was proszę o opinię. W 6dc
          usg pokazało 8 jajeczek. Gin chce robić IUI. Miałyście kiedyś robione IUI przy
          tylu jajeczkach?
        • szklanapulapka2 Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:13
          Mój adaś jest wynikiem 6 iui, teraz walcząc o drugie dzieciatko, podesząłm do 5
          zabiegów i odpuściłam. Przygotowuję sie do in vitro ale to dopiero koło lata.
          Niby mówią, ze 6 iui mozna zrobić, ale ja osobiscie juz w tę piątą nie
          wierzyłam. Adaś urodził sie po 6 iui, ale to była jednocześnie druga u nowego
          lekarza.
          • szklanapulapka2 Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:17
            Mnie się wydaje, ze 8 jajeczek to bardzo dużo, za dużo na iui. Chyba, ze są np.
            2 większe, rokujące nadzieje, a pozostałe to drobnica. Iui przy tylu
            pęcherzykach jest dość ryzykowna, tak mi sie zdaje. W każdym razie mój gin nie
            podjąłby sie na pewno.
            • mezatkaap Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 23:47
              Ile będzie trzeba smile 4 lata i doopa, ale co tam, damy radę, byle niepowodzenia
              nas nie złamią big_grin
              • agulki Re: ile jeszcze??? 19.11.06, 10:05
                A ja odpuściłam i jestem szczęśliwa, nasze życie poprawiło się, jakość życia
                wzrosła. Kończę program PRIDE w Ośrodku Adopcyjnym na Nowogrodzkiej w
                Warszawie, tak też można stać się MAMĄ. Polecam. Nasze dziecko już żyje i nie
                muszę się już o nie starać, czekam aż nas połączą. smile) Pozdrawiam
                • misiama Re: ile jeszcze??? 19.11.06, 10:40
                  bardzo bardzo podziwiam cie, ze zdecydowalas sie na adopcje. ja do takiej
                  decyzji jeszcze nie doroslam. chyba boje sie takiej odpowiedzialnosci. chce
                  zostac mamą, ale jak dotad przez glowe nie przeszla mi mysl adopcyjna. naprawde,
                  jestes WIELKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka