misiama 18.11.06, 17:26 mam powoli dosc. 1,5 roku starania, 4 IUI i ciagle nic. jak dlugo mam jeszcze czekac? sorry - mam dola. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szklanapulapka2 Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:05 a co ja mam powiedzieć? 6 lat starań o pierwsze dziecko, 6 iui, potem szczęśliwe zakończenie, no i od 2,5 roku walka na nowo, 5 nieudanych iui, hormony, leki. W sumie mam za sobą prawie 9 lat walki o dzieci i 11 iui. Całe nasze życie małzeńskie, sex, od początku nastawione jest na prokreację. Problem tylko jest w tym, czy jeszcze "stać" nas na to, zeby dać kolejnemu lekarzowi za iui, ile będzie "kosztować" kolejny zabieg, leki, wizyty. Rzygać sie chce (za przeproszeniem). W życiu nie przypuszczałam, ze człowiekowi moze tak zbrzydnąć sexualna strona życia, a dziecko moze stać sie zwykłym "towarem" za który trzeba zapłacić. no ale taki już nas los. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:09 jakos to zle poukladane jest. a czy twoje dzieciatko urodzilo sie po iui czy naturalnie? bo zastanawiam sie, czy podchodzic do 5 iui, czy odpuscic, czy to ma jeszcze w ogole sens? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Dziewczyny 18.11.06, 18:12 mam inny wątek na forum ( o 8 jajeczkach) i bardzo Was proszę o opinię. W 6dc usg pokazało 8 jajeczek. Gin chce robić IUI. Miałyście kiedyś robione IUI przy tylu jajeczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:13 Mój adaś jest wynikiem 6 iui, teraz walcząc o drugie dzieciatko, podesząłm do 5 zabiegów i odpuściłam. Przygotowuję sie do in vitro ale to dopiero koło lata. Niby mówią, ze 6 iui mozna zrobić, ale ja osobiscie juz w tę piątą nie wierzyłam. Adaś urodził sie po 6 iui, ale to była jednocześnie druga u nowego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 18:17 Mnie się wydaje, ze 8 jajeczek to bardzo dużo, za dużo na iui. Chyba, ze są np. 2 większe, rokujące nadzieje, a pozostałe to drobnica. Iui przy tylu pęcherzykach jest dość ryzykowna, tak mi sie zdaje. W każdym razie mój gin nie podjąłby sie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: ile jeszcze??? 18.11.06, 23:47 Ile będzie trzeba 4 lata i doopa, ale co tam, damy radę, byle niepowodzenia nas nie złamią Odpowiedz Link Zgłoś
agulki Re: ile jeszcze??? 19.11.06, 10:05 A ja odpuściłam i jestem szczęśliwa, nasze życie poprawiło się, jakość życia wzrosła. Kończę program PRIDE w Ośrodku Adopcyjnym na Nowogrodzkiej w Warszawie, tak też można stać się MAMĄ. Polecam. Nasze dziecko już żyje i nie muszę się już o nie starać, czekam aż nas połączą. ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: ile jeszcze??? 19.11.06, 10:40 bardzo bardzo podziwiam cie, ze zdecydowalas sie na adopcje. ja do takiej decyzji jeszcze nie doroslam. chyba boje sie takiej odpowiedzialnosci. chce zostac mamą, ale jak dotad przez glowe nie przeszla mi mysl adopcyjna. naprawde, jestes WIELKA Odpowiedz Link Zgłoś