gosif 28.12.06, 18:25 dzis mialam HSG.w Warszawie w szpitalu na Karowej za darmo.dzieki dziewczynom z forum wybralam ten szpital. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
56at Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:29 i dobrze,ze masz juz za soba! ok wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia9955 Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:32 i jak??? bolało czy tylko nie przyjemnie? - niebawem też się wybieram - czekam tylko na @. Może dasz jakieś wskazówki, np. czego "przed" unikać? Odpowiedz Link Zgłoś
gosif Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:39 bardzo nieprzyjemne, ale mozna wytrzymac.w szpitalu daja tylko pyralgin (czopek) i nospe.na pewno nie nalezy współżyc od zakonczenia @ (mnie o tym nikt nie powiedzial, ale jakos przez swieta nie bylo czasu).musisz miec morfologie, cytologie, posiew i grupe krwi.jesli wybierasz sie panstwowo to zostaniesz przyjeta do szpitala, wiec wez koszule i ewentualnie szlafrok oraz kapcie.w dniu zabiegu musisz byc na czczo (wiec mozesz do torby wrzucic mineralna, kanapke).jesli bedziesz miala pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosif Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:42 a jajowody mam drozne.pozdrawiam.i zycze w Nowym Roku samych malenkich cudow. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka31 Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:49 O rany - tyle badań? Ja miałam tylko badany stopień czystości. Żadnej mofrologii i takich tam. Też byłam na czczo. Mi dali coś w żyłkę przeciwbólowego i pewnie jakiegoś "głupiego Jasia', bo w sumie było mi obojętne, co robią. Mnie nic nie bolało, chociaż miałam niedrożność. Po Hsg cały dzień przespałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: dzis mialam HSG 29.12.06, 21:10 Ja idę na HSG na Karową 2 stycznia Miałam właśnie nadzieję, że uda mi się wskoczyć na czyjeś miejsce w okresie pomiędzy Świętami a Sylwestrem, ale nikt się nie wypisał - teraz już znam jedną osobę Ostatnio mam bardzo nieregularne cykle i ciężko mi się było zapisać, by trafić z cyklem. Teraz wyszło jako tako. Wcześniej też miałam bakterię, co oddaliło hsg. GOSIF, napisz mi proszę czy długo czekałaś w szpitalu na przyjęcie do badania? Ile czasu spędziłaś na oddziale? I wogóle gdzie jest wejście na tą izbę przyjęć - od Wybrzeża??? No i co do badań - o morfologii mi nie wspominali... P.S. Do dziewczyn czekających na @ i marzących o HSG - trzeba się zapisać przynajmniej 2 tygodnie wcześniej, bo np. na Karowej robią tylko jedno badanie dziennie. AHa, i prywatnie tam nie robią, bo pytałam - tylko ze skierowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anula273 Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:49 Gratuluje wyniku. Teraz zafunduj sobie troche odpoczynku (pare dni) i do dziela. Wielu lekarzy twierdzi ze w 3 cyklach po HSG jest bardzo latwo zajsc w ciaze. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosif do anula 28.12.06, 18:52 nie wiesz czy mozna sie starac w tym samym cyklu?czy lepiej sobie odpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
boninek Re: do anula 29.12.06, 14:11 Mi lekarz całkowicie zabronił starań w miesiącu, w którym było badanie. Powiedział, że jeżeli doszłoby do zapłodnienia, to skrzywdzilibyśmy dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: do anula 29.12.06, 14:16 A mi wrecz kazal dzialac, byl bardzo rozczarowany ze nam nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
finka77 Ja też byłabym juz po HSG 29.12.06, 18:09 ale niestety wyszła mi bakteria ,dostałam globulki i musze to przeleczyc. Ja miałam zrobic posiew i OB Teraz na badanie idę za 3 tyg mam nadzieję że wybiję bakterie , czy długo sie do siebie dochodzi po badaniu ,kurcze mąż wyjeżdza w tym czasie i bedę sama przez tydzien . Mi gin powiedzial że absolutnie nie mozna sie starac w tym cyklu co będzie HSG Odpowiedz Link Zgłoś
andzia9955 Re: do gosif! 29.12.06, 19:51 dzięki za info - ja czekam tylko na @, która nie przychodzi!!! już mam 39 dc! gratuluje wyniku i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia9955 Re: do finki 29.12.06, 19:54 ja też miałam najpierw rozbiony posiew i wydzła bakteria (ureaplasma czy coś takiego) kończe leczenie doxycycliną. Ale inna ginka skierowała mnie na hsg w osłonie antbuiotykowej i nie muszę w zasadzie czekać kiedy ta bakteria zostanie wyleczona. Chociaż chyba na jedno wyjdzie bo ta @ się spóźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: do finki 29.12.06, 21:09 Ja idę na HSG na Karową 2 stycznia Miałam właśnie nadzieję, że uda mi się wskoczyć na czyjeś miejsce w okresie pomiędzy Świętami a Sylwestrem, ale nikt się nie wypisał - teraz już znam jedną osobę Ostatnio mam bardzo nieregularne cykle i ciężko mi się było zapisać, by trafić z cyklem. Teraz wyszło jako tako. Wcześniej też miałam bakterię, co oddaliło hsg. GOSIF, napisz mi proszę czy długo czekałaś w szpitalu na przyjęcie do badania? Ile czasu spędziłaś na oddziale? I wogóle gdzie jest wejście na tą izbę przyjęć - od Wybrzeża??? No i co do badań - o morfologii mi nie wspominali... P.S. Do dziewczyn czekających na @ i marzących o HSG - trzeba się zapisać przynajmniej 2 tygodnie wcześniej, bo np. na Karowej robią tylko jedno badanie dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Gosif, odpowiedz ! 30.12.06, 18:35 Gosif, napisałam Ci maila. I tu na forum także. Ja mam hsg 2 stycznia na Karowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosif Re: Gosif, odpowiedz ! 03.01.07, 17:19 Przepraszam ale dopiero dzisiaj odczytalam Twoja wiadomosc.a Ty pewnie jestes juz po. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: Gosif, odpowiedz ! 03.01.07, 17:54 No tak, jestem już po. Odpiszę na maila. Odpowiedz Link Zgłoś