Dodaj do ulubionych

dzis mialam HSG

28.12.06, 18:25
dzis mialam HSG.w Warszawie w szpitalu na Karowej za darmo.dzieki dziewczynom
z forum wybralam ten szpital.
Obserwuj wątek
    • 56at Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:29
      i dobrze,ze masz juz za soba!
      ok wszystko?
    • andzia9955 Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:32
      i jak??? bolało czy tylko nie przyjemnie? - niebawem też się wybieram - czekam
      tylko na @. Może dasz jakieś wskazówki, np. czego "przed" unikać?
      • gosif Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:39
        bardzo nieprzyjemne, ale mozna wytrzymac.w szpitalu daja tylko pyralgin
        (czopek) i nospe.na pewno nie nalezy współżyc od zakonczenia @ (mnie o tym nikt
        nie powiedzial, ale jakos przez swieta nie bylo czasu).musisz miec morfologie,
        cytologie, posiew i grupe krwi.jesli wybierasz sie panstwowo to zostaniesz
        przyjeta do szpitala, wiec wez koszule i ewentualnie szlafrok oraz kapcie.w
        dniu zabiegu musisz byc na czczo (wiec mozesz do torby wrzucic mineralna,
        kanapke).jesli bedziesz miala pytania to pisz.
        • gosif Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:42
          a jajowody mam drozne.pozdrawiam.i zycze w Nowym Roku samych malenkich cudow.
          • zetka31 Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:49
            O rany - tyle badań? Ja miałam tylko badany stopień czystości. Żadnej
            mofrologii i takich tam. Też byłam na czczo. Mi dali coś w żyłkę
            przeciwbólowego i pewnie jakiegoś "głupiego Jasia', bo w sumie było mi
            obojętne, co robią. Mnie nic nie bolało, chociaż miałam niedrożność. Po Hsg
            cały dzień przespałam.
          • lyrica Re: dzis mialam HSG 29.12.06, 21:10
            Ja idę na HSG na Karową 2 styczniasmile Miałam właśnie nadzieję, że uda mi się
            wskoczyć na czyjeś miejsce w okresie pomiędzy Świętami a Sylwestrem, ale nikt
            się nie wypisał - teraz już znam jedną osobęwink Ostatnio mam bardzo nieregularne
            cykle i ciężko mi się było zapisać, by trafić z cyklem. Teraz wyszło jako tako.
            Wcześniej też miałam bakterię, co oddaliło hsg.

GOSIF, napisz mi proszę czy długo czekałaś w szpitalu na przyjęcie do badania?
            Ile czasu spędziłaś na oddziale? I wogóle gdzie jest wejście na tą izbę przyjęć
            - od Wybrzeża??? No i co do badań - o morfologii mi nie wspominali...

P.S. Do dziewczyn czekających na @ i marzących o HSG - trzeba się zapisać
            przynajmniej 2 tygodnie wcześniej, bo np. na Karowej robią tylko jedno badanie
            dziennie. AHa, i prywatnie tam nie robią, bo pytałam - tylko ze skierowaniem.
    • anula273 Re: dzis mialam HSG 28.12.06, 18:49
      Gratuluje wyniku.
      Teraz zafunduj sobie troche odpoczynku (pare dni) i do dziela. Wielu lekarzy
      twierdzi ze w 3 cyklach po HSG jest bardzo latwo zajsc w ciaze.
      Powodzenia!!!
      • gosif do anula 28.12.06, 18:52
        nie wiesz czy mozna sie starac w tym samym cyklu?czy lepiej sobie odpuscic.
        • boninek Re: do anula 29.12.06, 14:11
          Mi lekarz całkowicie zabronił starań w miesiącu, w którym było badanie.
          Powiedział, że jeżeli doszłoby do zapłodnienia, to skrzywdzilibyśmy dziecko.
          • szyszka39 Re: do anula 29.12.06, 14:16
            A mi wrecz kazal dzialac, byl bardzo rozczarowany ze nam nie wyszlo.
            • finka77 Ja też byłabym juz po HSG 29.12.06, 18:09
              ale niestety wyszła mi bakteria ,dostałam globulki i musze to przeleczyc.
              Ja miałam zrobic posiew i OB
              Teraz na badanie idę za 3 tyg mam nadzieję że wybiję bakterie , czy długo sie do
              siebie dochodzi po badaniu ,kurcze mąż wyjeżdza w tym czasie i bedę sama przez
              tydzien .
              Mi gin powiedzial że absolutnie nie mozna sie starac w tym cyklu co będzie HSG
              • andzia9955 Re: do gosif! 29.12.06, 19:51
                dzięki za info - ja czekam tylko na @, która nie przychodzi!!! już mam 39 dc!
                gratuluje wyniku i życzę powodzenia.
              • andzia9955 Re: do finki 29.12.06, 19:54
                ja też miałam najpierw rozbiony posiew i wydzła bakteria (ureaplasma czy coś
                takiego) kończe leczenie doxycycliną. Ale inna ginka skierowała mnie na hsg w
                osłonie antbuiotykowej i nie muszę w zasadzie czekać kiedy ta bakteria zostanie
                wyleczona. Chociaż chyba na jedno wyjdzie bo ta @ się spóźnia.
                • lyrica Re: do finki 29.12.06, 21:09
                  Ja idę na HSG na Karową 2 styczniasmile Miałam właśnie nadzieję, że uda mi się
                  wskoczyć na czyjeś miejsce w okresie pomiędzy Świętami a Sylwestrem, ale nikt
                  się nie wypisał - teraz już znam jedną osobęwink Ostatnio mam bardzo nieregularne
                  cykle i ciężko mi się było zapisać, by trafić z cyklem. Teraz wyszło jako tako.
                  Wcześniej też miałam bakterię, co oddaliło hsg.

GOSIF, napisz mi proszę czy długo czekałaś w szpitalu na przyjęcie do badania?
                  Ile czasu spędziłaś na oddziale? I wogóle gdzie jest wejście na tą izbę przyjęć
                  - od Wybrzeża??? No i co do badań - o morfologii mi nie wspominali...

P.S. Do dziewczyn czekających na @ i marzących o HSG - trzeba się zapisać
                  przynajmniej 2 tygodnie wcześniej, bo np. na Karowej robią tylko jedno badanie
                  dziennie.
                  • lyrica Gosif, odpowiedz ! 30.12.06, 18:35
                    Gosif, napisałam Ci maila. I tu na forum także. Ja mam hsg 2 stycznia na Karowej.
                    • gosif Re: Gosif, odpowiedz ! 03.01.07, 17:19
                      Przepraszam ale dopiero dzisiaj odczytalam Twoja wiadomosc.a Ty pewnie jestes
                      juz po.
                      • lyrica Re: Gosif, odpowiedz ! 03.01.07, 17:54
                        No tak, jestem już po. Odpiszę na maila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka