Dodaj do ulubionych

podejrzenie PCO

31.12.06, 15:00
proszę o pomoc wszystkie kobietki, które mają choćby minimalną wiedzę na ten temat - 1,5 roku temu po pierszej próbie zaszłam w ciążę, radość moja trwała tylko 10 tygodni, po zabiegu odczekaliśmy niezbędne pół roku i od lutego br. znowu się staramy - bez efektu sad; biorę luteinę, nic poza tym lekarz nie przepisał, cykle mam do obrzydzenia regularne i obfite, żadnych badań jeszcze na poziom hormonów nie robiłam, ale wydaje mi się że to może być PCO - owłośienie od pępka w dół, na tyłach ud, okolice bikini-wyjątkowo bardzo, no i wokół sutków i jakieś pojedyncze na brodzie; cera też taka sobie i lekka nadwaga, ale nie porażająca (uwielbiam słodycze); na usg nic chyba nie wyszło że to są polisytyczne jajaniki, a o obfity zarost nie pytałam; czy to może być to co ja myślę że jest?; do lekarza umówiona jestem dopiero na koniec stycznia, ale nie wytrzymam do tego czasu; ma takie terminy, że chyba zastanie mnie menopauza, a mam już 29 lat; proszę o radę i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sloneczko271 Re: podejrzenie PCO 31.12.06, 15:17
      chętnie bym ci coś mądrego podpowiedziała ale nie mam zielonego pojęcia o PCO.
      życzę ci powodzeniasmile
      • fioco78 Re: podejrzenie PCO 31.12.06, 15:19
        dzięki za otuchę, dobre słowo też jest ważne
    • pomara1 Re: podejrzenie PCO 31.12.06, 16:19
      PCO powinno raczej być widoczne przy Usg dopochwowym, struktura jajników jest
      znacznie inna niż zdrowych, więc lekarz by raczej zauważył. Objawy rzeczywiście
      jak przy PCO, ale nie koniecznie. To mogą być zwykłe zaburzenia hormonalne,. Mam
      koleżanki o podobnych objawach co ty, i nie mają PCO.
      Poczekaj z podejrzeniami do wizyty u lekarza.
      Poza tym, niw eim czy przy PCO w ogóle jest możliwe zapłodnienie....
      • kathrinn82 Re: podejrzenie PCO 31.12.06, 17:29
        jasne ze jest mozliwe!!!!!!
        • fioco78 Re: podejrzenie PCO 01.01.07, 09:16
          i tego się właśnie obawiam, bo przyczyny mojego poronienia nie ustalono,z resztą mało kto potrafi powiedzieć, że to czy tamto spowodowało obumarcie płodu na 100%, a gdzieś już czytałam że przy PCO poronienie wchodzi w grę, więc stąd mój niepokój; w tym tygodniu zrobię hormony, przynajmniej te które robi się w drugiej fazie cyklu i zobaczymy; napisz skąd masz informację, że zapłodnienie jest możliwe, podaj może link jakiś, pozdrawiam.
    • jagusia81 Re: podejrzenie PCO 31.12.06, 17:12
      moze zanim pujdziesz do lekarz zrób sobie podstawowe hormony i tak na pewno ci
      zleci a już bendziesz coś wiedzieć pozdrawaiam
    • kathrinn82 Re: podejrzenie PCO 31.12.06, 17:32
      poczytaj sobie tu, moze cos Ci pomoze, ale zanim zaczniesz sobie wmawiac
      chorobe, udaj sie do lekarzasmile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=11613313&t=1167582660844
      • fioco78 Re: podejrzenie PCO 01.01.07, 09:18
        dzięki za tego linka, ale jeśli coś Ci jeszcze gdzieś się nawinie pod rękę, to proszę o informację, dzięki wielkie i pozdrawiam.
        • kathrinn82 Re: podejrzenie PCO 01.01.07, 12:54
          wpisz sobie na google PCOS a mnostwo stronek Ci wyskoczysmile
          • fioco78 Re: podejrzenie PCO 01.01.07, 13:15
            od tego właśnie zaczęłam, ale liczyłam na gotowca, dzięki w każdym razie za pomoc, pozdawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka